Anmeldelser Fra FORLAGET SUPERLUX”

KATJA RANVITS 322 Sider. Ukrudt er første bind i en ny serie om Birgit Bagge.
Skrækken. Det indestængte åndedrag. Det er den følelse, mit barndomshjem fremkalder.” Birgit Bagge bor med sin mor og far i den lille by Mågerup. Alt er på overfladen fred og idyl, men byen står i skyggen af Wilhelmina-klostret. Ja, således skabes en appetit-vækkende indledning på psykologisk thriller.
For det er inde bag klostrets mure Magdalena vågner op og hun kan ikke huske, hvem hun er, eller hvordan hun er endt i klostret. Hun kæmper ikke kun med at finde sin egen identitet, men også med klostrets overhoved abbedissen, der i samarbejde med Bjørn Kvad, styrer klostret med hård hånd.
Bjørn Kvad er hovedmanden bag menigheden ”Sønnerne af Legemets Gerninger”, hvis indflydelse stiger i det lille lokalsamfund. Da Birgits far pludselig dør, bliver hendes mor desværre medlem af sekten, og trådene bliver langsomt vævet sammen til et stort uhyggeligt kludetæppe fuldt af rituelle ofringer, mord, vold og ukristelig opførsel. Så er der åbnet op forthriller der får læseren til gispe efter vejret. For der er sådanne en nerve der pirrer sanserne. Der er 5 Diamanter og på Krimicirklen ser vi frem til de følgende bind.
Finn Hansen.

TIM WEAVER. DET, DER ER TILBAGE. Oversat af Lars Poulsen efter WHAT REMAINS. 521 Sider.
Når alt er tabt, hvad er der så tilbage? Er spørgsmålet som bliver vent  og drejet i det sjette bind  med David Raker hvis métié er at finde forsvundne personer. Det er ven af vores gamle kendinger som er i fare og ikke nok med det er hans familie.
Colm Healy plejede at være en af Mets bedste kriminalbetjente. Indtil hans liv blev lagt i ruiner af de uopklarede mord på en mor og hendes tvillingedøtre.
Hans manglende evne til at finde morderen – eller bare et motiv for forbrydelsen – tærede på både hans karriere og familieliv.
David Raker er den eneste ven, Healy har tilbage. Den eneste, der forstår, at han bare MÅ opklare disse mord. Da de genåbner sagen sammen, bliver Raker besat afsagen. Han lærer på den hårde måde, hvordan et uløseligt puslespil kan knække selv den bedste detektiv. Deres fælles søgen tvinger dem til at ofre alt, hvad de har tilbage. Atter en gang viser Tim Weaver at han kan finde flere varianter når det gælder eftersporing af forsvundne. Det er 6. Bind et fremragende eksempel på. Derfor er der 6 Diamanter.

Finn Hansen.

TIM WEAVER. DYBT AT FALDE. Oversat af Lars Poulsen FALL FROM GRACE.  500 Sider.
Efter årtiers tjeneste som højtstående detektivofficer flytter Leonard Franks med sin kone til en afsondret bondegård, langt fra byens larm og misgerninger. Mindre end et år senere bliver deres drømmepension splittet til atomer og revet fra hinanden. Det egentlige plot starter med Leonard går ud for at hente brænde, men vender aldrig tilbage. Da politiets efterforskning går i stå, henvender Leonards familie sig til David Raker.
Intet kan dog forberede Raker på den altødelæggende hemmelighed, der står som centrum for Franks forsvinden. Da Raker omsider indser, hvor dybt løgnene stikker, er det ikke kun ham selv, der er i fare – det er alle, han holder af.
Endnu en gang befæster Tim Weaver at han høre til eliten blandt de forfattere der kan skabe plots som driver læseren ud på kanten af lænestolen. Der 6  diamanter. Bogen blev da også placeret blandt toppen på Bestsellerlisterne.
PS! Et lille suk til Superlux forlaget. Vil i ikke godt skrive originaltitler i bøgerne?

Finn Hansen.

TIM WEAVER. BORTE FOR EVIGT. Oversat af Lars Poulsen efter NEVER COMING BACK 478 Sider.

Da Emily Kane ankommer til sin søster Carries hus er døren ulåst, og der er ikke nogen hjemme. Alligevel ser det ud til at der er sket noget som beboerne har forladt stedet i hast. For aftensmaden er i ovnen, fjernsynet er tændt, men både Carrie, hendes mand, Paul, og deres to døtre er sporløst forsvundet. Da politiet giver op og stopper efterforskningen, kontakter Emily ud til David Raker . Jo mere han graver i sagen er det helt tydeligt, at nogen vil gå langt for, at familien ikke bliver fundet. Der går ikke lang tid, før Raker begynder at lægge brikkerne til et puslespil, der trækker tråde flere årtier tilbage og har kostet utallige menneskeliv. Og måske står David Raker tilbage som det næste offer?

Med Borte For Evigt – har Tim Weaver skrevet en spændende intens og dramatiske thrillers, der formår at fange læseren fra første side. Weaver hører til blandt de mest populære thrillerforfattere i Storbritannien, og hans bøger rammer altid de britiske bestsellerlister. (I Danmark sammenlignes Tim Weaver nu ofte med Michael Katz Krefeld. Og der er ikke noget at sige til at forlaget fra 2020 – 2023 allerede har udgivet 7 titler af de 12 med David Raker. Og lur mig om der ikke snart bind 8 på banen. Uanset hvad, er 6 Diamanter.

Finn Hansen.

TIM WEAVER. FORSVUNDET. Oversat af Lars Poulsen efter VANISHED. 2012. 442 Sider.

HANDLINGEN ER KORT OG GODT. Præcis den 17. december var som enhver anden morgen for millioner af mennesker i London. Men bare ikke for Sam Wren. En time efter han forlod sit hjem, steg han på metroen og steg aldrig af igen. Ingen så noget. Der var heller ingen overvågningsbilleder af ham. Seks måneder senere er han stadig forsvundet.

Sams kone, Julia, har ikke flere steder at lede efter Sam, så hun hyrer David Raker til at finde ham. Raker har gjort en karriere ud af at finde forsvundne personer. Han ved, hvordan de tænker. Med forsvundne personer er der kun en ting, der er sikker. Alle har noget at skjule. I denne sag er hemmelighederne dog dybere, end Raker havde forestillet sig.

Tim Weaver har atter en gang overgået sig selv. Hans plot er genialt og logiske,(hvis Man tænker sig om). Han giver historierne hen ad vejen den ene drejning efter den anden Generelt for den aktuelle Forsvundet og de følgende benytte bagsideteksterne. Grunden er at man kan hurtigt komme til at afsløre for meget. Der er 5 Diamanter.

Finn Hansen.

PS. Der er pt udkommet 7 bind og lur mig ikke om vi også får de 6 bind der ligger og venter. På vej til anmeldelse er vi i gang med bind 4.

CORDES & BRIDGWATER. LEG MED ILD. 181 Sider.

Nina Ring er desperat. Hun er 40, fattig og fyret – både som journalist og af sin kultursnobbede kæreste, som hun skylder 10.000 kroner. I mangen af bedre slår hun sig ned som privatdetektiv. Hendes første kunde har mødt en mand på Tinder, som hun vil have tjekket ud, men Nina opdager hurtigt, at sagen har tråde tilbage til en gammel mordbrand. Nina opsluges af den gamle sag – og af en ny elsker. Leg med ild er første bind i serien om privatdetektiven Nina Ring af forfatterne Cordes & Bridgwater. Historien er tidligere udgivet som fiktionsserie på Podimo. De to forfattere der skrevet de to bøger hedder til fornavn Anna & Susanne.

Finn Hansen.

CORDES & BRIDGWATER. KOLDT LYS.184 Sider.

Privatdetektiven Nina Ring er tilbage for fuld udblæsning da hun kommer på sporet af en ekstremistisk gruppe der er i gang med forberedelser og skumle planer. Hendes allerførste sag om brandstifteren Nikolaj Munk har efterladt hende med flossede nerver, alt imens mistanken om, at hun har en ukendt søster begynder at tage form.

Da hun bliver kontaktet af en ny kunde, som leder efter sin forsvundne bror, viser der nye sammenhænge. Nina kommer på sporet af den ekstremistiske gruppe Koldt Lys, der hærger i Københavns gader, alt imens en større aktion er under opsejling.

Koldt lys er andet bind i serien om privatdetektiven Nina Ring af forfatterne Cordes og Bridgwater. Historien er tidligere udgivet som en fiktionsserie på Podimo, som en fortsættelse på historien Leg med ild. Det vides pt ikke om der er flere bind på vej. Men der er 5 diamanter.

Finn Hansen.

TIM WEAVER.DØDENS SPOR. Oversat af Lars Poulsen efter THE DEAD TRACKS. 459 Sider.
En seriemorder er løs. Mere skræmmende end nogen anden seriemorder, du har hørt om. Det hele starter med at den 17 årige gamle Megan Carver er forsvundet. Og der er ingen spor efter hende. Hun er ellers en pige med gode karakterer fra den perfekte familie. Hun passede sin skole og havnede aldrig i problemer, men alligevel er hun væk. Seks måneder efter Megans forsvinden opsøger hendes forældre David Raker. Han ved, at de mørkeste hemmeligheder altid ligge dybt begravet. Raker opdager, at Megans forsvinden er en brik i et spil, der inkluderer flere døde personer, en russisk mafiaboss samt løgne og bedrag helt ind i politiets inderste kredse. Alle sporene leder til et helt særligt uhyggeligt sted hen, der engang var hjemsted for en brutal seriemorder. Stedet er kendt som Dødens spor. Endnu engang beviser Tim Weaver, at han kan skrive en tempofyldt thriller, der formår at holde læseren fanget til allersidste side. Dødens spor er bind to i serien om David Raker og den får 5 Diamanter samt de varmeste anbefalinger.
Finn Hansen.

KATJA RANVITS. STILHEDENS EKKO: 294 Sider. Kr.”’Jeg er enhver mors mareridt’, grinte han og lagde an til at skyde billeder af troperegnens hidsige temperament, alt imens noget grufuldt inden i ham var ved at blive vakt til live.”
I København er Cecilie travlt optaget af at planlægge sit bryllup til politimanden Lars. På Korfu er Ana og Rhea i gangmed at forberede deres studieår i USA. Og i Florida får Clay besøg af sin onkel Jim, der har en gave med. De tre skæbner er på overfladen ikke tæt forbundne, men vil alligevel kollidere på brutal vis.
Det er de scenarier læseren præsenteres for. Men lad det være skrevet med det samme, DET ER IKKE EN BOG FOR SARTE. OG DET MENER SELV OM DET ER FLOSKEL DER TIT BRUGES AF OS ANMELDERE. Jeg må også sige med det samme at det ikke er min kop te. Aldrig har nogen dansk forfatter skrevet en så modbydelig historie som på en måde både er fascinerende og afskyelig på grund af persongalleriet. Men også en fortælling hvor ondskaben står i fuld flor. Nogle vil nok mene at det er for meget splat ud over alle grænser. Jeg vil kun give den 4 Diamanter.
Finn Hansen.

ROMY HAUSMANN. KÆRE BARN. Oversat af Jakob Jonia efter LIEBES KIND. 2020. 335 Sider Kr.
En kvinde undslipper sin kidnapper, som har holdt hende indespærret i en lille hytte midt i en skov, men det er ikke slutningen på historien – i stedet er det begyndelsen på hendes mareridt. Hun siger, at hun hedder Lena. Lena, der forsvandt sporløst 14 år tidligere. Hun ligner også Lena. Hun har det karakteristiske ar. Men hendes familie sværger på, at hun ikke er deres Lena.
Den lille pige, der undslap sammen med kvinden, ved ting, hun ikke deler, og Lenas ødelagte far prøver at samle brikkerne, der ikke helt passer sammen. Lena er desperat efter at få sit liv tilbage, men noget fortæller hende, at hendes kidnapper stadig er derude et sted, og at hun måske ikke kan undslippe sit mareridt før hele sandheden om, hvad der skete i skoven, kommer frem i lyset.”
Det er lige netop et fyldest referat om handlingen i Kære Barn. Og hvad der så kommer herefter skal kommende læsere have lov til at nyde. Kun skal der tilføjes at plottet sider lige i øjet. Det er kort sagt en fremragende thriller. 6 Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

KATJA RANVITS. LARMENDE STILHED. 310 Sider. Kr
Handlingen.”Tordenen buldrede frem inde i hende, og andrikken gik til angreb mod hendes ben. Hun sparkede den væk, så den ufrivilligt fløj gennem luften, indtil den ramte et træ og faldt til jorden. Kvindens opmærksomhed blev nu igen rettet mod andens vinge. ”Knæk den,” råbte stemmen.” Bræk vingen på det grimme dyr.” som det kan ses er der lagt op til psykologisk thriller af rang. Det hele starter en augustdag. Her træder Cecilie Knudsen spændt ind på pædagogseminariets matrikel. Her møder hun Ulla, som hun hurtigt fatter sympati for. Men mens deres venskab udvikler sig, forsøger Cecilie mere og mere at forstå Ullas ophav og opvækst. Hvilket ikke er rar læsning, tværtom. Nysgerrigheden fører hende nemlig langt ind i et af Danmarkshistoriens allermørkeste kapitler. Men, hvad Cecilie ikke ved, er, at fortiden hun har rodet op i, har sat mørke og dybe spor i Ullas psyke. Og som en sulten blæksprutte efter mange år i dvale er mørket nu vågnet op. Det rækker stædigt sine lange tentakler ud efter Cecilie. Og efterlader hende åndeløs og skræmt.
Larmende Stilhed er en fortælling om menneskets skyggesider og sindets uendelige dystre kringelkroge fra fortiden. Det er en historie, der stiller spørgsmålstegn ved begreberne arv og miljø;og hvad vejer tungest – genetik eller omgivelsernes indflydelse? Derudover cirkler romanen om eksistentielle spørgsmål som: hvor godt kender du egentlig din omgangskreds – og dig selv for den sagsskyld?
Det er en af de bedste danske undertegnede har læst i lang tid. Plottet er godt skruet sammen. Personerne gode som onde er knivskarpt beskrevet. Katja Ranvits befæster, at debuten Stille Skrig – ikke var en enlig svale. Vi ser frem til næste bog fra Ranvits og giver Larmende Stilhed 6 Diamanter.
Finn Hansen.

TIM WEAVER. JAGTEN PÅ DE DØDE: Oversat af efter THE DEAD TRACKS. 375 Sider. 249,95 kr
Tim Weavers plot er nok et af de mest overraskende på den gode måde pt. Handlingen: Alex Towne forsvandt for seks år siden. Fem år senere dukker han op igen, men som et udbrændt lig i et bil vrag. Spørgsmålet er om det virkelig er Alex der død?
Alex’ mor, Mary, er skråsikker på, at hun har set sin forsvundne og ’døde’ søn gå ind på et lokalt bibliotek. Den tidligere journalist, David Raker, har efter sin kones død lagt sit skrivearbejde på hylden. Han ernærer sig nu af at finde forsvundne personer. Han er sikker på, at Mary er et håbløst tilfælde, der ikke vil give slip på sin afdøde søn. Selv er Raker hjemsøgt af tabet af sin kone og modvilligt, siger han ja til at efterforske mysteriet nærmere.
Raker bliver hurtigt hvirvlet ind i sagen om Alex, hvis livs ikke var så uskyldigt, som hans mor troede. Begravet i hans fortid findes der sorte hemmeligheder, som nogen slår ihjel for at bevare. David Raker må konfrontere både sine egne og Alex’ spøgelser for at finde ud af, om Alex endte sine dage i en udbrændt bil, eller han er vendt tilbage fra de døde.
Det er en forrygende historie og et bud på hvordan djævelen fortolker bl.a. biblen.
Der er 6 diamanter ikke mindst for plottet!
Finn Hansen

AGATHA MORD VED MIDNAT OG AGATHA SANDHEDEN OM MORD.

DE BEGGE KOMMET PÅ TV 2 CHARLIE