ANMELDELSER FRA FORLAGET ZARA.

HELEN COX. DØDEN LURER I DURHAM. Oversat af KAMILLA PONTOPPIDAN Haderup efter DEAD AWAITS AT DURHAM. 324 Sider

Da bibliotekar og spirende privatdetektiv Kitt Hartley besøger sin tidligere assistent Grace Edwards i Durham, hører hun snart om en sag, som politiet har henlagt som uopklaret. Den drejer sig om den studerende, Jodie Perkins, som en sen nattetime ringede ind til studenterradioen med en afsløring. Æteren blev flænget af et skrig, og så var hun væk. Siden er Jodie Perkins ikke blevet set.
Grace er ivrig efter at være i frontlinje i en af Kitts undersøgelser og overtaler Kitt til at bruge sin nylige uddannelse som privatdetektiv til at løse mysteriet. Kan Kitt og Grace sammen afsløre sandheden?
Døden lurer i Durham er fjerde bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. Kitt Hartley-serien byder læsere på spænding, humor, skæve personligheder og ikke mindst kærlighed. Til sidst kan vi fortllle at der ligger endnu 4 styk helen Cox og venter. Hvem ved om ikke forlaget Zara måske udgiver endnu et bind til i år. Vi håber det.

Der er 5 Diamanter. Til Døden Lurer I Durham.

Finn Hansen.

ALICE FEENEY. STEN SAKS PAPIR Oversat af Annemette Goldberg efter ROCK PAPER S SCISSORS. 2021 335 SIDER. Dette er den anden bog der bruger ansigtsblindhed som tema og motiv. Handlingen er som følger her: ”TI ÅRS ÆGTESKABTI ÅR MED HEMMELIGHEDER OG EN BRYLLUPSDAG, DE ALDRIG VIL GLEMME? Tror du i øvrigt, at du kender den person, du er gift med? Så tænk dig om endnu en ekstra gang … Der har længe været noget galt mellem hr. og fru Wright. Arbejdsnarkoman og manuskriptforfatter Adam Wright har levet med ansigtsblindhed hele sit liv. Han kan ikke genkende familie eller venner, knap nok sin egen hustru. Hvert år på deres bryllupsdag giver parret hinanden små gaver – papir, læder, træ, bronze – og hvert år skriver Adams hustru et brev til ham, som hun dog aldrig lader ham læse. Før nu. Da Adam og Amelia vinder en weekendophold til Skotland, og det er det måske lige, hvad deres ægteskab har brug for at blive peppet op. De ved begge, at denne weekend vil have stor betydning for deres ægteskab, men det er ikke tilfældigt, at de har vundet dette ophold. Nogen lyver, og nogen ønsker ikke,at de skal leve lykkeligt til deres dages ende. For undertegnede har jeg ingen tvivl til at udråbe i alle kroge at det er en af de mest , spændende og originale krimier i år. 6 Diamanter.

Finn Hansen.

HELEN COX MORD PÅ HEDEN. Oversat af Søren K. Barsøe efter MURDER ON THE MOORLAND.2020. 311 Sider.
Så er der godt nyt til alle Helen Cox fan og yndere af Kitt Hartley, detektiven bibliotekaren. Må i arbejdstøjer da hun vågner op til nyheden om, at der er begået et mord i Irendale. Stedet er en lille landsby på den vilde Yorkshire hede netop der hvor hendes kæreste, kriminalkommissær Malcolm Halloran, boede med sin hustru, indtil hun blev myrdet for fem år siden. Noget tyder på de to mord synes at være identiske helt ned til det symbol, som er skåret ind i offerets hånd.
Ude af stand til at lade det lokale politi løse mordgåden, tager Kitt og Halloran til Irendale, hvor der venter et litterært mysterium, der skal løses, før mordet kan opklares. En linje fra et angelsaksisk digt er blevet fundet på offeret, og det fører Kitt og Halloran til et skjulested og endnu et kryptisk spor. Hvad er forbindelsen til mordet på Hallorans hustru for så længe siden?
At finde morderen kræver stor opfindsomhed fra Kitt og Halloran og deres særprægede venneflok.
Mord på heden er tredje bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. Kitt Hartley-serien byder læseren på spænding, humor, skæve personligheder og ikke mindst kærlighed. Det er en spændende mordsag til den store guldmedalje Men det har vi ikke på Krimicirklen så vi giver 6 Diamanter til Helen Cox og hendes venner.
Til sidst kan det nævnes at der ligger disse titler og venter på beddingen, Death Waits In Durham, The Witch Hunt In Whitby, Body By The Lighthouse og Murder In Mill Town.
Finn Hansen.

HELEN COX. MORD I BOGHANDLEN. Oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup efter BODY IN THE BOOKSHOP. 2019. 314 Sider
Det er et glædeligt gensyn MED KITT HARTLEY BIBLIOTEKAR, LADY GREY TE-DRIKKENDE, NO-NONSENS KVINDE … OG DETEKTIV!
Julen nærmer sig i York, men det ser ud til, at julehyggen ikke helt har indfundet sig endnu …
Ikke mindst på grund af at kriminalassistent Char-lotte Banks er blevet suspenderet fra politiet. Hun er under mistænkt for at have overfaldet en formodet indbrudstyv. Den teori nægter bibliotekar Kitt Hart-ley og hendes veninde, Evie Bowes, at tro på. Så spørgsmålet er hvem forsøger at hænge Charlotte op på overfaldet?
Da Charlottes chef, kriminalkommissær Malcolm Halloran, ikke er i stand til at hjælpe på grund af hendes suspendering, beslutter Evie at tage sagen i egen hånd. Det kræver ikke meget at få overtalt Kitt til at hjælpe hende, for det gælder Charlottes kar-riere, og så skal de to amatørdetektiver også finde de stjålne værdifulde bøger!
Kitt og Evie efterforsker i et sammenspist fællesskab af boghandlere i York, og de kører på den mest sladderbefængte busrute i landet for at finde frem til sandheden bag indbruddet.
Opdagelsen af et lig øger presset på Evie og Kitt. Og nu bliver sagen også personlig for Kitt. Kan de fange morderen i tide?
Liget i boghandlen er anden bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afslut-tet historie. Der er udkommet 7 bind pt. Næste bind har den engelske titel: Murder On The Moorland vi håber at Forlaget Zara hurtigt får oversat den for undertegnede kan bare ikke få nok af Helen Cox og hendes Kitt Hartley. Der er naturligvis 6 Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

HELEN COX. DØDBRINGENDE BESKED. Oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup efter MURDER BY THE MINSTER 2019.
Mød Kitt Hartley – bibliotekar, Lady Grey te-drikkende, no-nonsense kvinde … og amatørdetektiv!
For hovedpersonen, Kitt Hartley, begynder arbejdsdagen som mange andre på Universitetsbiblioteket i Vale i York. Det vil sige lige indtil kriminalkommissær Halloran dukker op. Han fortæller nemlig, at hendes bedste veninde, Evie Bowes, er anklaget for mord på sin ekskæreste, Owen. Han er fundet død med en fyldepen stukket gennem hjertet og et papir med en besked. Desværre peger alt på Evie som den skyldige. Kitt ved helt sikkert, at Evie ikke kan have myrdet Owen, da hun stadig er forelsket i ham. Forfærdet over, at politiet kan tage så meget fejl, begynder Kitt at undersøge sagen i egen hånd. Hun har læst hundredvis af krimier – så hvor svært kan det være? Men da endnu en ung mand findes myrdet med en fyldepen solidt plantet i hjertet, går det op for Kitt, at hun er på dybt vand.
“Dødbringende besked” er første bog i serien om Kitt Hartley. Der ligger 4 titler og venter på oversættelse. Bl.a den næste som også er fra 2019 Murder In The Bookshop. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. For undertegnede er det bestemt en forfatter og hovedperson man gerne vil træffe hurtigst muligt igen. Skøn bog 6 Diamanter.
Finn Hansen.

URSULA POZNANSKI: FEM. Oversat af Jakob Jonia efter FÜNF. Sider. Kr.
Pas på – geocaching (er en hobby hvor man ved hjælp GPS eller Smartphones kan finde skatte). Og Fem er ikke for sarte sjæle! For det man bliver ledt til af en bindegal morder er dele af parteret ligdele!
Foruden at være en højspændt krimi / thriller.er det der udspilles et uhyggeligt spil kaldet Død. Hvert lig eller ligdel er nemlig et spor! Dramaet starter med at en kvinde findes død på en mark, hvor køerne nok så fredeligt går og græsser i morgendisen. Kvinden er myrdet på bestialsk vis.
På hendes fodsåler er tatoveret GPS koordinater.
De fører til en hånd, indpakket i plastfolie, og en underlig gåde, hvis løsning igen fører til en ny boks med en anden adskilt kropsdel.
Det er et blodigt spil, som kriminalduoen i Salzburg drabsafdeling, Beatrice Kaspary og Florin Wenninger, er nødt til at spille med i.
Hvert vidne, politifolkene finder frem til, finder frem til er dræbt kort tid efter, og mordene følge på hinanden i stadigt voksende tempo, og efterforskerne er ved at løbe tør for tid. Og hvad værre er at, der stadig mangler en enkelt brik – nemlig den den alt afgørende. Denne østrigste kriminalforfatter har skrevet en virkelig spændende, interessant og originalthriller/krimi. En pageturner som vi garanterer Du ikke kan lægge fra Dig.
Finn Hansen.

DAVID JACKSON. HJÆLPEREN. Oversat af Annemette Goldberg efter THE HELPER. 2012. 428 Sider. Kr. David Jackson er et af de helt store talenter. Det vise han med Paria. At han er en forfatter der går sine egne veje befæster han med den aktuelle Hjælperen. Handlingen: En anonym person ringer og er villig til at give dig et fingerpeg, der vil hjælpe dig med at løse en række mord. Det er det bogens hovedperson tilbydes. Men … der er en betingelse: du må ikke fortælle nogen om den hjælp, du får. Hvad gør du i sådanne en situation? Hvis du afslår tilbuddet, har du ikke noget at gå efter, og flere mennesker vil lide døden. Men hvis du accepterer og ikke tolker sporene korrekt, vil de alligevel dø, og du vil have skjult oplysninger, der kunne have stoppet en morder. Den beslutning, du tager, vil få konsekvenser, som vil hjemsøge dig resten af dit liv. Det er det dilemma som

hovedpersonen fra Paria og Hjælperen stilles overfor. Det er en af mine favoritter som Årets Bedst Oversatte krimi 2019! Der er en regn af 6 Diamanter til David Jackson. Til sidst vil vi gerne fra krimicirklen komme med følgende opfordring: Få 27 hurtigst muligt udgivelsesrettighederne til resten af David Jacksons bøger: Marked og Cry Baby. Det var måske også en ide at få fingrene i den anden serie som Jackson skriver under titlen Liverpool serien. Finn Hansen.