ZARA.

ANMELDELSER FRA FORLAGET ZARA.

HELEN COX. DØDBRINGENDE BESKED. Oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup efter MURDER BY THE MINSTER 2019.
Mød Kitt Hartley – bibliotekar, Lady Grey te-drikkende, no-nonsense kvinde … og amatørdetektiv!
For hovedpersonen, Kitt Hartley, begynder arbejdsdagen som mange andre på Universitetsbiblioteket i Vale i York. Det vil sige lige indtil kriminalkommissær Halloran dukker op. Han fortæller nemlig, at hendes bedste veninde, Evie Bowes, er anklaget for mord på sin ekskæreste, Owen. Han er fundet død med en fyldepen stukket gennem hjertet og et papir med en besked. Desværre peger alt på Evie som den skyldige. Kitt ved helt sikkert, at Evie ikke kan have myrdet Owen, da hun stadig er forelsket i ham. Forfærdet over, at politiet kan tage så meget fejl, begynder Kitt at undersøge sagen i egen hånd. Hun har læst hundredvis af krimier – så hvor svært kan det være? Men da endnu en ung mand findes myrdet med en fyldepen solidt plantet i hjertet, går det op for Kitt, at hun er på dybt vand.
“Dødbringende besked” er første bog i serien om Kitt Hartley. Der ligger 4 titler og venter på oversættelse. Bl.a den næste som også er fra 2019 Murder In The Bookshop. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. For undertegnede er det bestemt en forfatter og hovedperson man gerne vil træffe hurtigst muligt igen. Skøn bog 6 Diamanter.
Finn Hansen.

URSULA POZNANSKI: FEM. Oversat af Jakob Jonia efter FÜNF. Sider. Kr.
Pas på – geocaching (er en hobby hvor man ved hjælp GPS eller Smartphones kan finde skatte). Og Fem er ikke for sarte sjæle! For det man bliver ledt til af en bindegal morder er dele af parteret ligdele!
Foruden at være en højspændt krimi / thriller.er det der udspilles et uhyggeligt spil kaldet Død. Hvert lig eller ligdel er nemlig et spor! Dramaet starter med at en kvinde findes død på en mark, hvor køerne nok så fredeligt går og græsser i morgendisen. Kvinden er myrdet på bestialsk vis.
På hendes fodsåler er tatoveret GPS koordinater.
De fører til en hånd, indpakket i plastfolie, og en underlig gåde, hvis løsning igen fører til en ny boks med en anden adskilt kropsdel.
Det er et blodigt spil, som kriminalduoen i Salzburg drabsafdeling, Beatrice Kaspary og Florin Wenninger, er nødt til at spille med i.
Hvert vidne, politifolkene finder frem til, finder frem til er dræbt kort tid efter, og mordene følge på hinanden i stadigt voksende tempo, og efterforskerne er ved at løbe tør for tid. Og hvad værre er at, der stadig mangler en enkelt brik – nemlig den den alt afgørende. Denne østrigste kriminalforfatter har skrevet en virkelig spændende, interessant og originalthriller/krimi. En pageturner som vi garanterer Du ikke kan lægge fra Dig.
Finn Hansen.

DAVID JACKSON. HJÆLPEREN. Oversat af Annemette Goldberg efter THE HELPER. 2012. 428 Sider. Kr. David Jackson er et af de helt store talenter. Det vise han med Paria. At han er en forfatter der går sine egne veje befæster han med den aktuelle Hjælperen. Handlingen: En anonym person ringer og er villig til at give dig et fingerpeg, der vil hjælpe dig med at løse en række mord. Det er det bogens hovedperson tilbydes. Men … der er en betingelse: du må ikke fortælle nogen om den hjælp, du får. Hvad gør du i sådanne en situation? Hvis du afslår tilbuddet, har du ikke noget at gå efter, og flere mennesker vil lide døden. Men hvis du accepterer og ikke tolker sporene korrekt, vil de alligevel dø, og du vil have skjult oplysninger, der kunne have stoppet en morder. Den beslutning, du tager, vil få konsekvenser, som vil hjemsøge dig resten af dit liv. Det er det dilemma som

hovedpersonen fra Paria og Hjælperen stilles overfor. Det er en af mine favoritter som Årets Bedst Oversatte krimi 2019! Der er en regn af 6 Diamanter til David Jackson. Til sidst vil vi gerne fra krimicirklen komme med følgende opfordring: Få 27 hurtigst muligt udgivelsesrettighederne til resten af David Jacksons bøger: Marked og Cry Baby. Det var måske også en ide at få fingrene i den anden serie som Jackson skriver under titlen Liverpool serien. Finn Hansen.