Anmeldelser fra FORLAGET SVANE & BILGRAV.

NITA PROSE. STUEPIGEN. Oversat af efter Louise H A Trankjær efter MAID. 339 Sider.
”Du ser ikke hende. Men hun ser Dig…det lyder som en seriemorder der er ved træde frem. Det er det dog ikke næh hun er såmænd din stuepige på et stort hotel. Hun kender dine hemmeligheder. Dit beskidte vasketøj .En stuepige der falder sammen med tapetet. Men hvad ved du om hende? Det er den røde tråd i denne charmerende mordgade.
Stuepigen Molly er helt alene i verden. Et nul. Hun er vant til at være usynlig i sit job på Regency Grand Hotel, hvor hendes arbejde består i at puffer puder og tørrer gæsternes støv, snavs og hemmeligheder væk. Hun er blot en stuepige – hvorfor skulle nogen lægge mærke til hende?
Men Molly kommer i begivenhedernes centrum, da hun finder hotellets berygtede gæst, mr. Black, meget død i sin seng. Det er noget rod og ikke lige sådan at fikse. Mens Molly bliver viklet ind i jagten på sandheden og følger de spor, som hotellets fornemme korridorer hvisker, opdager hun en særlig evne, hun ikke vidste, hun havde. Hun er blot en stuepige – men hvad ser hun, som andre overser? 
Stuepigen er en charmerende mordgåde med en original heltinde – og en historie om, at alle fortjener at blive set og hørt. For når sandheden skal findes, kræver det nogle gange helt specielle mennesker med helt specielle evner … Historien en af genrens good feels krimier som du læser med stor fornøjelse. Der er 5 Diamanter.
Finn Hansen.

A. M. OLLIKAINEN. CONTAINEREN oversat af Rene Seberlund Jensen efter KONTTI. 312 Sider. A. M. OLLIKAINEN er pseudonymet for de to finske forfattere Aki og Milla Ollikainen.
Det er et tip til politiet,tip om en mystisk fragtcontainer, der viser sig at indeholde et lig. Containeren står på en ejendom, der tilhører en af Finlands mest kendte erhvervsfolk. Sagen ender i skødet på kommissær Paula Pihlaja. Og da hun begynder at dykke ned i sagen, der viser sig at føre tilbage til rigmandens familie, der igennem årtier har bedrevet mistænkelige og mystiske forretninger i Namibia.
Mens sagen for alvor folder sig ud, hjemsøges Paula af sine egne dæmoner. Da hun var ung, blev hun nemlig tvunget til at bortadoptere sit lille barn. Hendes søn, der nu er i tyverne, bliver konfronteret med en mordanklage, så nu må Paula kæmpe med både sin egen skyld-følelse og bekymringerne om, hvad der skal ske med hendes søn.
Flere dødsfald rammer familien. Det er en god gang finsk spænding som læseren har fuldt med stor interesse og den har en logisk og rimelig forklaring på sagen. Det hele ender meget overraskende og dramatisk. Der er 5 Diamanter.
Finn Hansen. Næste bind i serien har titlen KIIKKU.
Finn Hansen.