Forlaget Totaltekst

Anmeldelser fra Forlaget


NIELS SØNDERGAARD. TRE SMÅ KINESERE. 696 Sider Kr. 300.00.
Handlingen er: København, sommeren 2013. En blind sort jazzmusiker har tilsyneladende begået selvmord i en hermetisk lukket lejlighed på Højbro Plads. Så det er et rigtigt ”lukket Rum Mysterie”. En af hovedpersonerne er Politiassistent Charlotte Lund anser det for en ren rutinesag. Men det gør hendes påtvungne ledsager, den vordende kriminalforfatter Mille Madsen, absolut ikke, hun vejrer foul play. For hvorfor var den døde mand iført damebriller, og hvorfor udspioneres lejligheden af tre østasiater? Den kringlede sag viser sig at have rødder tilbage til Vietnamkrigen, og et romantisk møde og endnu et mord sætter yderligere skub i handlingen, der kulminerer under en rockfestival på Refshaleøen.
Til kommende læsere af Tre Små Kinesere kan Krimicirklen anbefale at denne går ind på thriller. dk. (forlagets hjemmeside). Her kan de nemlig se De fire Viljestærke Kvinder der optræder i bogen. Nemlig: Politiassistent Charlotte Lund, Kriminalforfatter Mille Madsen, Krystalterapeut Sidsel Dachsee og Kampspotekspert Mai Alpermann. Det er forfatteren selv der står for grafikken.
Om forfatteren
Niels Søndergaard har siden 1977 været professionel oversætter af bøger, tegneserier, film og tv. “Tre små kinesere” er hans første roman, en blanding af police procedure og whodunit (eller måske snarere howdunit = hvordan pokker bar morderen sig ad?)
På trods af bogens side volumeantal på giver undertegnede 6 velfortjente Diamanter og giver den de varmeste anbefalinger. Det er kort sagt og skrevet en læseoplevelse af de store som man ikke skal snyde sig selv for.
PS. I øvrigt er verden lille. For et af de steder der er i fokus til sidst Amagerværket, har undertegnede arbejdet på fra på fra 1975 -2005. De 17 af årene som tillidsmand. Inden da er samme undertegnede udlært i farvehandelen Aladdin der i sin tid lå. på hjørnet Brobergsgade Burmeistergade
Jo verden er lille.
Finn Hansen.