JENTAS.

ANMELDELSER FRA FORLAGET JENTAS

CHRIS CARTER. BLODIG JAGT. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter GENESIS. 2022.Et drab uden fortilfælde. En morder, der er mere blodtørstig end nogensinde før. En sag, der vil presse ham til det yderste. Har Robert Hunter mødt sin overmand denne gang? ”Tror du på djævelen, kriminalassistent Hunter?” spurgte betjenten. ”For hvis du ikke gør … så tror jeg, du skifter mening, når du kommer herhen.”Med disse ord bliver Hunter kaldt ud til et af de mest barbariske gerningssteder, han nogensinde har set. Og det hele bliver endnu mere foruroligende, da retsmedicinerne finder et digt, som morderen har efterladt inde i liget. Da der sker endnu et drab, er fremgangsmåden og signaturen så forskellig fra det første, at retsteknikerne ikke umiddelbart forbinder de to gerningssteder med hinanden. Men da de finder næste del af morderens digt, tyder det på, at de to mord kun er begyndelsen. Robert Hunter indleder jagten på den mest brutale og disciplinerede morder, han nogensinde har oplevet. En morder, der går efter ofrenes frygt, og som ønsker at give sine ofre en lektion … en lektion, der ender med døden. ”et drab uden fortilfælde” således er åbningsscenen på Blodig Jagt som er det 12. bind i Carters Hunter-Serie. Og det er ingen gang løgn. Det er en af de mest bestialske åbninger på en mordsag. Selvom undertegnet er en hærdet krimilæser må han indrømme at flere gange måtte han ligge bogen fra sig. Og tænke godt det ikke er en film! Atter en gang er det spænding i kæmpemængder og høj spænding fra start til slut. Traditionen tro præsentere Chris Carter den ene overraskelse efter den anden. En sag der slutter med et blodigt opgør. Det er den mest uhyggelige thriller som bringer alle superlativerne frem når bogen bliver bedømt. Herfra naturligvis 6 Diamanter!

ANGELA MARSONS. KNUSTE KNOGLER. Oversat af Stig W. Jørgensen efter BROKEN BONES. 2017. 336 Sider.
Det er det 7. Bind i Angela Marsons Vicekriminalkommissær: Kim Stone. Men bare rolig, der ligger nemlig yderligere 10 bind og venter. Handlingen i den aktuelle starter med mordet på en ung prostitueret og fundet af et efterladt spædbarn. På den selvsamme vinteraften indleder Stone en urovækkende efterforskning. En undersøgelse der stiller hende ansigt til ansigt med en person fra hendes egen forfærdelige barndom.
Da endnu tre sexarbejdere i Black Country bliver myrdet hurtigt efter hinanden, på stadig mere og mere bestialsk måde, forstår Kim og hendes hold, at det første drab ikke var en enlig svane tværtom. Det er nemlig noget enkeltstående overfald udført i et grusomt raseri. I stedet går en forskruet seriemorder der med en målrettethed eftere svageste.
Parallel begynder en gennemgribende eftersøgningen efter den desperate kvinde, der efter forlod sit lille barn på politistationen. Men det, der ved første øjekast ligner en tragisk historie om et forladt barn, tager snart en mere dyster drejning.
Da endnu en ung kvinde forsvinder, fører de to efterforskninger holdet ind i en skræmmende, skjult verden de ikke i deres vildeste fantasi kunne forudse, og den endelige konfrontation bringer tilsidst Kims liv i fare, da hemmeligheder fra hendes fortid kommer frem i lyset. Kim kæmper samtidig mod sine egne dæmoner, men kan hun samtidig standse morderen, før endnu et liv går tabt?
Det er en Kim Stone thriller på fuld hammer. Så nu går vi bare og venter Bind 8. Imens kan Angela Marsons glæde sig over de 5 Diamanter.
Finn Hansen.

T. M. STOL PÅ MIG. Oversat af Henriette Rostrup efter TRUST ME 411 Sider.
Når man har læst dette drama er der nok nogen der vil tænke sig om inden de bliver hjælpsomme og hjælper en fremmed. Indgangs vinklen er T o fremmede. Et barn. Et valg, der vil forandre alt … Ellen prøvede bare at hjælpe en fremmed.Det var nemlig sådan, det startede: Hun ville bare give den forvirrede unge mor, der sad over for hende i toget, en pause og holde barnet, mens moren foretog en vigtig opringning. Så langt så godt. Vægten af barnet i hendes arme får Ellen til at længes så inderligt efter alt det barn, hun aldrig kan få. Der går fem minutter … Ti. Toget holder ind på en station, og Ellen ser chokeret, at moren er på vej ned ad perronen uden at se sig tilbage. Uden sit barn. Ellen skal lige til at slå alarm, da hun opdager en seddel i bletasken på en lap papir er hastigt nedskrevet følgende ordlyd. Beskyt Mia Stol ikke på politiet Stol ikke på nogen. Forviklinger,der udvikler sig til et af d mest overraskende plottwists kort sagt. Et fuldstændig vanvittigt plot. Den er blevet kaldt årets thriller, men det her er en af årtiets thriller. Krimicirklen stemmer i. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

SIMON KERNICK. SIDSTE MINUT. Oversat af Per Vadmand efter THE LAST MINUTE. 352 Sider.

Det er noget af en appetitvækker som Simon Kernick lægger ud med i sit 7. Bind i Tina Boyd serie! Se bare den dialog her!

Tiden er ved at rinde ud …

Du skal hjælpe mig med at finde en morder.”

Har du nogen idé om, hvem morderen er?”

Jeg tror måske, det er mig.”

En traumatisk bilulykke.

En mand uden hukommelse, der hjemsøges af mareridt.

Da fortiden melder sig på den mest rædselsvækkende måde, er Matt Barron tvunget til at gå til den eneste, der kan hjælpe.

Tidligere betjent i London-politiet, nu privatdetektiv, Tina Boyd.

Snart er de begge på flugt. En jagt hvor der udspiller flere spændende episoder. Gang på gang bliver hele handlingen vendt på hovedet for atter igen tage endnu en ny drejning. Der er også en person fra privatdetektiven Tina Boyd forfatterens fortid der dukker op. Hvem skal naturligvis afsløres. Ej heller gerningsmanden som undertegnede ikke lige havde tænkt på. 6. Diamanter.

Finn Hansen.

SIMON KERNICK. ULTIMATUM. Oversat af Per Vadmand efter ULTIMATUM. 2013. 330 Sider..
En af de mest spændende serier som bogmarked præsenteerer PT er Simon kernicks Tina Boyd serien. Og Ultimatum er 6. Bind i den og allerede kan vi sige bind 7 også er lige på trapperne. Og lad det være skrevet med det samme at der bogstaveligt ikke sparet på krudtet i Ultimatum!
TRUSLEN
Kl. 8 om morgenen: En eksplosion brager gennem en café i det centrale London.
ULTIMATUMMET
Få minutter senere: Et opkald fra en ukendt terrorgruppe advarer om, at et langt større
angreb vil finde sted om cirka 12 timer.
FANGEN
William Garrett, alias Fox, venter på sin retssag for massemord. Han hævder, at han kan sætte navn på
bombemændene. Men der er en pris.
URET TIKKER
Det er et rædselsvækkende kapløb med tiden for kriminalassistent Mike Bolt og kriminalbetjent Tina Boyd. De jagter deres mål gennem byen i et desperat forsøg på at stoppe en stor ugerning – før det er for sent.
Og med disse fire overskrifter komponerer en spændingsroman af høj kvalitet. Til sidst gøres klar til bind 7 med titlen Sidste Minut.
6 Diamanter.
Finn Hansen.

M. W. ROTTEFÆLDEN. Oversat af Peter Carstens efter DEAD GROUND. 2221. 417 Sider.

Kriminalassistent Washington Poe er i retten og kæmper for at kunne beholde sit elskede, øde landsted, da han pludselig kaldes ud til et bordel i Carlisle, hvor en mand er blevet tævet ihjel med et baseballbat. Poe undrer sig: Han jagter normalt seriemordere, så hvad skal han på en tilsyneladende banal drabssag? Men det viser sig, at højtplacerede, hemmelighedsfulde personer har ønsket at få netop ham på sagen. Da Poe og den socialt udfordrede analytiker Tilly Bradshaw dykker dybere ned i sagen, møder de en stime af ubesvarede spørgsmål: Selv om ofret blev grundigt tjekket, da han opnåede en betroet stilling, ser intet i hans fortid ud til at stemme. Hvorfor blev der efterladt en lille keramikfigur på drabsstedet – og hvorfor blev den fjernet af en person fra efterforskningsteamet? Og hvad er forbindelsen til et perfekt udført bankkup tre år tidligere, hvor intet blev stjålet? Det hele virker helt absurd, men der er meget større hemmeligheder som der er nogen personer absolut have frem i lyset. Det er spænding på allerhøjeste niveau. 6 Diamanter.Finn Hansen.

SIMON KERNICK. I SKUDLINJEN. Oversat af Per Vadmand efter TARGET. I det fjerde bind i Kernicks Tina Boyd serie er den gode Tina for alvor på hælene. Hun er oppe imod nogle psykopater. Hun har rodet sig ind i en sag hvor ingen at stole på. Ingen steder at løbe hn. Ingen steder at gemme sig. Da forfatteren. Det skyldes at Rob Fallon går i byen en aften og ender sammen med sin bedste vens kæreste, Jenny,han føler godt nok at han har skyld, allerede før der er sket noget.
Men skyldfølelsen forvandler sig hurtigt til chok, da to mænd bryder ind i Jennys lejlighed, bortfører hende og forsøger at slå Rob ihjel. Da Rob melder det til politiet, er der ingen, der tror på ham. Og da han taler med Jennys far, siger han, at hun er på ferie i udlandet.
Rob ved, at Jennys liv er i fare, og han begynder at stille spørgsmål. Snart bliver han et mål for brutale mordere, som er lige så skrækindjagende, som de er svære at fange. Men hvad vil de? Og hvad har det at gøre med en almindelig pige som Jenny? Enten finder Rob ud af det, eller også dør han. Så enkelt er det …Eller er det? Dette bind er en af de mest brutale og fængslende sager Tina Boyd har rodet sig ind i. Du kan simpelthen ikke lægge den fra sig når du giver dig i I Skudlinjen . Der er 6 Diamanter. Og det 5. bind er lige på trapperne!
Finn Hansen.

M.W. CRAVEN. FARLIGT SPIL. Oversat af Peter Carstens efter THE CURATOR. 407 Sider. Sagen starter lige midt i julen. Her placerer en seriemorder udstillede kropsdele over hele Cumbria. Med de udstillede kropsdele bliver et mystisk budskab efterlades på hvert af de forskellige gerningssted: med denne tekst #BSC6. Det bliver NCA-efterforskerne Washington Poe og Tilly Bradshaw der bliver sat på sagen. De konstaterer hurtigt, at de står over for en gåde blottet for logik. For hvorfor blev nogle af ofrene bedøvet, mens andre dør under frygtelige lidelser? Hvorfor nægter deres eneste mistænkte det uigendrivelige og erkender til gengæld forhold, de ikke engang kendte til? Og hvad var grunden til at alle ofrene tog tre år forinden fri fra deres arbejde i de samme to uger? Der kommer for alvor gang i løjerne a en udstødt FBI-agent træder ind i billedet, det beror at situationen tager en endnu mere dyster drejning. For hun mener ikke bare, at Poe står over for en seriemorder; hun mener, han står over for noget langt værre – en mand, der kalder sig Bestyreren. Og så er alt for evigt forandret. Farligt Spil – har et rigtigt godt plot som er godt pakket ind. Det er svært at gennemskue. Der er 5 Diamanter til M. W. Craven.
Finn Hansen.

SHARON BOLTON. PAGTEN. Oversat af Per Vadmand efter THE PACT. 368 Sider. Siden 2008 hvor Sharon Bolton debuterede har hun hevet den ene hædersbevisning efter hinanden til sig. Nu er hun aktuel med en ny spændende thriller.

Det er en dejlig gylden sommer og seks talentfulde venner, der ser frem til hver sin strålende fremtid – det vil sige, indtil de gejler hinanden op en dyst på vovemod. Her går frygteligt galt, og en kvinde og to børn bliver dræbt ved en bilulykke.

Den 18-årige Megan påtager sig selv skylden og lader de andre beholde friheden til at fortsætte deres liv. Til gengæld går de alle med til at gøre hende „en tjeneste“ (Pagt), når hun bliver løsladt fra fængslet.

Tyve år senere bliver Megan løsladt. Legen kan begynde og …Traditionen tro vender og drejer Bolton historien og gang på gang endnu endnu en overraskelse man som læser ikke lige havde set komme. Sharon Bolton er og bliver en af læsernes helt store yndlingsforfatter det befæstes endnu en gang med Pagten får 5 Diamanter. I 2022 er Bolton aktuel med to nye titler.

Finn Hansen.

MATTHEW ARLIDGE. DØDEN SKAL DU LIDE. Oversat afStig W. Jørgensen efter ALL FALL DOWN. 2020.
Traditionen tro, er det er lige på og hårdt når Arlidge starter en ny bog.
”DU HAR EN TIME TILBAGE AT LEVE I.”
Det er det eneste, der bliver sagt i telefonen. Så bliver der lagt på. Det må da være en spøg, ikke? En fejltagelse? Forkert nummer? Alt andet end den gruopvækkende sandhed… at der er nogen, der holder øje med dig og venter, parat til at tage dit liv om en time. Men hvorfor?
Opgaven med at finde ud af det tilfalder en ekspert i at fange mordere: kommissær Helen Grace. Men i denne sag lader morderen hele tiden til at være et skridt foran politiet og ofrene. Uden noget motiv og uden nogen spor – uden andet end ren og skær rædsel – kan en time føles som et helt liv. Læseren bringes helt ud på kanten af stolen når forfatteren giver historien den ene drejnig efter den anden for til sidst at vise løsningen som undertegnede i hvert fald hade set komme. Behøver vi at sige der er en belønning på 6. Diamanter.
Finn Hansen.

LINWOOD BARCLAY. SIDSTE SKUD. Oversat af Eva Birklund efter PARTING SHOT.2017. 430 Sider
Sidste Skud – er det fjerde bind og sidste*? bind i Promise Falls serien. ”Alle forbrydelser har konsekvenser. Alle byer har hemmeligheder.” Det starter med at en ung pige bliver dræbt af en spritbilist. Lokalsamfundet er rystet over tragedien og kræver retfærdighed. Det betyder ikke noget, at den anklagede selv kun er et barn. Da han får en mild dom lyder der et ramaskrig. Snart udvikler det sig til en selvtægtssag. Under truslen om hævn hyrer drengen og hans desperate familie privatdetektiven Cal Weaver til at beskytte ham. Men der er øjne overalt, og gengældelsen kan komme fra alle sider. Men der også noget råddent ved hele sagen, der er noget der ikke stemmer, og Weaver spekulerer over, hvad det er, han lige overser. Og om han kan nå at stykke brikkerne sammen, før der flyder mere blod, inklusive hans eget. Atter er det en thriller med masser af action og et plot som både er logisk og overraskende. * Om det er det sidste bind i serien. Det kan det være, men der også mulighed for et femte bind. Vi får se. Men der er 5 Diamanter til Linwood Barclay.
Finn Hansen.
PS. Linwood Barclay har for længst vist at han er international bestsel-lerforfatter. Med i bagagen har han over tyve anmelderroste thrillere og krimier. Han er født i USA, men hans forældre flyttede til Canada, da han var fire år, og der har han boet siden. Han bor i Toronto med sin kone, Neetha. De har to voksne børn.
Hver bog af Linwood Barclay er en suveræn og gedigen opvisning i personkarakteristik, plot og uventede drejninger. Hans bøger udkommer i over 39 lande og er solgt i mere end otte millioner eksemplarer på verdensplan.

ROBERT BRYNDZA. ISKOLD TÅGE oversat af Inger Kristensen efter SHADOW SANDS. 2020. 359 Sider
Iskold tåge er efterfølger til Det niende offer. Indledningen er ”Du kan ikke se ham … Men han kan se dig”!. Da vores veninde fra ovennævnte bog ,Kate Marshall finder liget af en ung mand i vandet i Shadow Sands-reservoiret, kalder myndighederne det bare en tragisk ulykke. Men detaljerne stemmer ikke overens med det faktuelle der er sket: Hvad lavede han f.eks. ude i reservoiret midt om natten? Hvis han var så god en svømmer, hvorfor druknede han så? Mens Kate og hendes assistent Tristan Harper følger sporene, gør de en langt mere uhyggelige og dyster opdagelser. Det viser sig nemlig den døde unge mand er blot det seneste offer i en serie af blodige mord, der går flere årtier tilbage. En mytisk seriemorder siges at gemme sig i den tætte tåge, der ruller ind over landskabet, hvorfra han bortfører sine ofre som et fantom. Der kommer for alvor fart over begivenhederne. d gang da endnu en kvinde forsvinder, må Kate og Tristan sande de er oppe imod magtfulde kræfter, der for enhver pris vil forhindre dem i at finde hende, inden det er for sent.
Robert Bryndza er en britisk født international bestseller-forfatter. Roberts bøger er solgt i mere end fire millioner eksemplarer og er oversat til 29 sprog. Han bor i dag med sin mand i Slovakiet. Det 3. bind i Kate Marshall serien er på vej med titlen Darkness Falls. Og lur mig, om den ikke er på vej fra Jentas. PS. Der 5 Diamanter til Iskold Tåge.

Finn Hansen.

.

ALISON BELSHAM. BALSAMØREN Oversat af Peter Carstens efter EMBALMER. 384 Sider. . Det stiller efterhånden store krav til krimi/-spændingsforfatterne når de skal skabe nye miljøer til deres blodige handlinger. En af dem der har klaret udfordringen er Alison Belsham. Hun har valgt tatoveringens farve rige verden. Hun lage som bekendt stærk ud med med Tatotyven og giftige nåle. Nu er hun aktuel med sin tredje Balsamøren. Handlingen: Er du den næste på hans liste? Eller det en antik egyptiske udødelighedskult genopstået i Brighton?
Noget tyder på det ikke mindst da et nyligt mumificeret lig dukker op på det naturhistoriske museum i Brighton, kniber det for kriminal-kommissær Francis Sullivan at få identificeret den udtørrede kvinde. Men da egyptiske begravelsesurner med ligdele og tilhørende kryptiske budskaber begynder at dukke op, indser han, at han står over for en seriemorder. En farlig cocktail af hævn, besættelse og antik gudedyrkelse spreder skræk og rædsel i hele byen. Fanget i et kapløb med tiden, og mens han kæmper mod sine egne dæmoner, sætter Francis alt ind på at afsløre balsamørens identitet, før det er for sent … “Balsamøren er et eksempel på hvordan en uhyggelig. medrivende skal skrives og som griber læseren fra første til sidste side. Kontrasten mellem det moderne Brighton og seriemorderens skræmmende indre psykopatiske verden af antik egyptisk mystik står knivskarpt. Hold godt fast, mens byen hjemsøges af makabre drab, og en hæsblæsende afslutning rykker nærmere.. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

PAUL CLEAVE. FOR ENHVER PRIS. Oversat af Peter Carstens efter WHATEVER IT TAKES. 2019 356 Sider.
Da den syvårige Alyssa bliver bortført, sætter vicesherif Noah Harper sig for at finde hende og det er for enhver pris – og en del af den skæbnesvanger pris bliver at der krydset grænser, han aldrig kan vende tilbage fra.

At finde pigen kan ikke redde Noah fra at miste både sit arbejde og sin hustru og blive fordrevet fra Acacia Pines. Han får at vide, at hvis han nogen sinde vender tilbage til den lille by, bliver han kastet i kachotten, hvor han kan rådne op!
Tolv år senere ringer telefonen hos Noah. Alyssa er forsvundet igen, og hendes far vil have Noah til at indfri det løfte, han gav hende dengang – at han aldrig ville tillade, at der skete hende noget ondt igen med pigen.
For at finde hende er Noah nødt til at tage tilbage til The Pines og se fortiden i øjnene med alt hvad det indebar. Efter den ene uhyggelige hændelse efter den anden hvor Noah er i begivenhedernes centrum rulles en gammel begivenhed op. Til sidst viser det sig at det er meget større uhyggelige hændelser der er i gang. Der hersker ingen tvivl om at For Enhver Pris er Paul Cleaves bedste thriller til dato og det siger ikke så lidt. Og lad det også været sagt med det samme det er bestemt ikke fortælling for sarte sjæle! 6 Diamanter.
Finn Hansen.

LINWOOD BARCLAY. KLIK. Oversat af Eva Birklund efter A NOISE DOWNSTAIRS. 390 Sider
Enten er du ved at miste forstanden, eller også er du ved at miste livet …
Universitetsprofessoren Paul Davis er en almindelig mand med et helt almindeligt liv. Dvs. indtil han overrasker en morder. Han er i færd med at skaffe sig af med to kvindelig på en øde landevej en sen aften. Fra det øjeblik bliver Pauls tilværelse vendt på hovedet. Han undgår med nød og næppe selv at blive slået ihjel af morderen, Men han har nok at se i tiden eftersom han kæmper han med PTSD og depression. I et desperat forsøg på at muntre ham op kommer hans kone, Charlotte, hjem med en gammel skrivemaskine – komplet med farvebånd og fine, runde taster – som inspiration til et skriveprojekt, Paul har haft i tankerne. Men skrivemaskinen bliver hurtigt et problem. Paul hører lyden af den om natten og tror, at maskinen skriver af sig selv. Men det er mærkeligt for Charlotte hører ingenting, og hun er bekymret for, at Paul er ved at blive skør. Det går helt gal da Paul begynder at tro, at skrivemaskinen har en eller anden forbindelse til den morder, han afslørede for næsten et år siden. Morderen tvang sine ofre til at skrive undskyldninger på skrivemaskine, før han tog deres liv. Har skæbnen nu igen ført ham sammen med morderen – kan det her være den samme maskine? Mere og mere forpint, men fast besluttet på at afdække sandheden og se sit mareridt i øjnene, begynder Paul at undersøge dødsfaldene nærmere. Men det er måske ikke den bedste ide. Måske burde Paul bare skille sig af med skrivemaskinen. Måske skal han holde op med at stille spørgsmål og simpelthen lade det ligge, mens han kan.
Gudskelov har Jentas besluttet at fortsætte med Linwood Barclays forfatterskab og han Barclay har også en mester til at kreerer geniale plots og logiske historier. Han får 5 Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

ANGELA MARSONS. NYT BLOOD. Oversat af Stig W. Jørgensen efter FIRST BLOOD. 2019. 360 Sider.
I Nyt Blod som udkom i 2019 – fortæller Angela Marsons hvordan Kim Stone første gang træder ind i krimigenren. Så det vil sige at bogen kommer rigtig før Tavse Skrig. Entreen sker en kold vintermorgen. Her står Kim over for at skulle møde sit hold for første gang. Og offeret i hendes næste sag står over for at møde morderen … Det sker da liget af en ung mand bliver fundet halshugget og naglet til jorden ved Clent Hills. Kim og hendes nye enhed styrter ud til gerningsstedet. Men hun konstaterer hurtigt at der er noget, der ikke stemmer. For da Kim ransager offerets hjem, finder hun en lille piges værelse og en skjult computer. Hvorfor er offerets søster lettet over at høre, at han er død – og hvor er resten af hans familie? Kim Stone begynder at grave de mørke hemmeligheder frem i sagen, bliver kriminalbetjent Stacey Wood overbevist om, at mordet på en eller anden måde er forbundet med et kvindekrisecenter. Kim, der selv har været anbragt som barn, ved kun alt for vel, hvad det vil sige at være sårbar. Morderen truer med at slå til igen, og Kim føler, hun er ude på dybt vand med sine uerfarne folk. Kan hun få mobiliseret det nye hold til at fange morderen, før det er for sent? Denne gang kan en af hendes egne være i frygtelig fare. Det er godt at Marsons beretter om entreen af Kim Stone. Nu er det bare at forsætte med det næste bind . Nummer 7 med den originale titel Broken Bones fra 2017. og ikke nok med det ligger der yderligere 8 – 9 bind og venter. Flittig dame Angela Marsons. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

JAMES DELARGY. OFFER 55 Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter 55. 2019 383. sider. James Delgary er australsk spændingsforfatter. Og det noget af et oplæg han disker op med. For …. Der er allerede 54 ofre. Hvem bliver nummer 55?
der er også TO MISTÆNKTE. TO IDENTISKE HISTORIER. Men HVEM TALER SANDT?
Dramaet udspiller sig i flækken Wilbrook i Western Australia. Det er en søvnig, afsides beliggende by på kanten af en enorm uudforsket ødemark. Her bor bl.a. politiassistent Chandler Jenkins, og han er stolt af at lede byens lille politistation, hvor man er vant til at håndtere banale sager som husspektakler og støjklager.
Det ændrer sig på en glohed dag, hvor en såret mand kommer vaklende ind på Chandlers politistation. Han er dækket af indtørret blod. Hans navn er Gabriel. Han fortæller Chandler, hvad han kan huske: Han blev bedøvet og kørt op til en hytte i bjergene og lagt i jernlænker. Manden, der bortførte ham, hed Heath. Heath sagde, at Gabriel ville blive nummer 55. Hans 55. offer.
Heath er seriemorder.
En menneskejagt sættes ind, men samtidig går en mand, der siger, at han hedder Heath, ind på den samme politistation. Han fortæller Chandler, at han er blevet bortført af en mand ved navn Gabriel, som sagde til ham, at han ville blive offer nummer 55.
Det er Gabriel, der er seriemorderen.
To mistænkte. To identiske historier. Hvilken er sand?
Jah det må i selv finde udaf i denne kryptiske og anderledes spændingsroman fra Australien. 5 Diamanter.
Finn Hansen.


PAUL CLEAVES. STOL IKKE PÅ NOGEN. Oversat af efter Peter Carstens TRUST NO ONE. 384 Sider. Stol Ikke På NogenJerry Grey skrev om mordmysterier.
Men opdigtede han blot ugerningerne?
Eller begik han dem også?
med det mest originale plots. For……
Hovedpersonen Jerry Grey er kendt over det meste af verden under sit krimiforfatterpseudonym Henry Cutter – et navn, der gennem mere end et årti har holdt læserne fanget helt ude på kanten af stolen. Men nu står han over for et uhyggeligt problem. For nylig har han fået diagnosticeret begyndende Alzheimer i en alder af kun niogfyrre, og Jerrys forfatterkarriere nærmer sig afslutningen. Hans tolv bøger fortæller historier om brutale drab begået af ondsindede mænd, om en verden ude af balance, hvor ofrene på dyster vis ydes retfærdighed.
Mens demensen gradvist nedbryder murene mellem Jerrys eget liv og alle de figurer, han har skabt i sine bøger, afslører han den værst tænkelige hemmelighed. Historierne er sande. Det ved han, fordi han har begået forbrydelserne. Hans nærmeste, herunder sygeplejerskerne på det plejehjem, han nu bor på, insisterer på, at det hele blot foregår i hans hoved – at det er den infame sygdom, der manipulerer og leger med hans hukommelse. Men hvis det var sandt, hvorfor sker alle de dårlige ting så? Hvorfor dør folk?
Men de læsere som gang på gang har kastet sig over Cleaves bøger ved også at han tit gemmer noget i ærmet. Jeg kan røbe at han overrasker med den ene tvist efter den anden inden historien er færdig.
Her hersker ingen tvivl 6 Diamanter ikke mindst for originaliteten i plottet.
Finn Hansen.

LEE CHILD & ANDREW CHILD. VAGTPOSTEN. Oversat af Jakob Levinsen efter THE SENTINEL. 2020. 367 Sider.
Reacher har som sædvanlig ubegrænset tid og ingen særlige steder at skulle hen. En morgen havner han i en by i nærheden af Pleasantville, Tennessee. Der er bare lige det at der er intet behageligt ved stedet. Ved højlys dag ser Reacher en intetanende mand ved at vade lige ind i et baghold. De er fire mod en, så Reacher griber ind med sin karakteristiske hårdtslående måde at løse konflikter på. Manden, han har reddet, er den stilfærdige it-chef Rusty Rutherford, der for nylig er blevet fyret i forbindelse med, at et cyberangreb. Det har blokeret byens netværk, registre, oplysninger … og hemmeligheder. Rutherford er kun interesseret i at holde lav profil, fremstå uskyldig og få renset sit navn. Reacher tænker sit. Der er mere i historien end som så. Rutherfords overfaldsmænd er del af noget alvorligt og livsfarligt, som omfatter både en konspiration, en afledningsmanøvre og mord – og det hele kredser om en undselig lille fyr med kaffepletter på trøjen og ingen anelse om, hvad han er oppe mod. Regel nummer et: Ved man ikke, hvad man er kommet ud i, er det om at have Reacher ved sin side. Jack Reacher er vore tids James Bond og som spændingshelt umulig at få for meget af. I VAGTPOSTEN skriver han sammen med sin lillebror og de går ganske udmærket i spænd sammen. Som læser mærker man ikke nogen forskel. Der er alt hvad man kan begære af spænding, action og et interessant plot. Hele molevitten får 6 Diamanter.
Finn Hansen.

CHARLIE DONLEA: DET FORLADTE HUS oversat af Anne Mette Poulsen efter THE SUICIDE HOUSE: 428 Sider. Vi stiftede første gang bekendtskab med Charlie Donlea med Kvinden I Mørket (Some Choose Darkness2019). Nu følger først den aktuelle her og lige i hælene kommer om kort tid også Pigen Der Blev Bortført. På den anden side af muren ligger skoven, og i skoven findes en glemt sti, der fører til den berygtede lærerbolig. Et skræmmende mord på et prestigefyldt gymnasium er omdrejningspunktet i denne medrivende nye roman fra den anmelderroste og megastorsælgende forfatter Charlie Donlea. Bogens hovedpersoner er den retsmedicinske rekonstruktør Rory Moore og hendes kæreste Lane Philips, som er psykolog. Et stykke fra det velpolerede campus på Indianas elitære Westmont Preparatory School ligger en forladt lærerbolig, som er et populært sted for de unge at samles om aftenen. Og for nylig er det også blevet skueplads for en farlig leg, der er løbet af sporet. For et år siden blev to elever dræbt dér ved et uhyggeligt blodbad. Selvom en lærer blev dømt for mordene, forbliver mysteriet og spørgsmålene intakte. Det mest påtrængende er, hvorfor tre overlevende fra den frygtelige nat er vendt tilbage til huset for at begå selvmord. Den kendte profilekspert dr. Lane Philips, som er blevet hyret som konsulent på en populær podcast om tragedien, ved, at gåden er helt perfekt for hans kæreste, Rory Moore. Hun er retsmedicinsk rekonstruktør med en urovækkende evne til at få øje på de detaljer, andre overser. Men jo mere Lane og Rory finder ud af om skolen og dens elever, jo mere overbeviste bliver de om, at legen ikke er forbi. Og de, der leger med, kan måske slet ikke vinde – eller overleve… Som det tydeligt kan ses er det ikke for sarte sjæle at give sig i lag med Det Forladte Hus. Men det er også en yderst original bog på alle niveauer det gælder især de to hovedpersoner. 5 Diamanter.

Finn Hansen.

LEE CHILD. GENGÆLD. Oversat af Jakob Levinsen efter WITHOUT FAIL 2002. 480 Sider. Kr.
Jentas har før vist at de konsekvente med deres udgivelsesprogram. Et nyt eksempel: De har udgivet mange bøger af Lee Child. Og ikke nok med de udgiver forfatterens nye bøger så hurtigt han skriver dem, har forlaget også begyndt at udgive bøgerne fra starten af Child´s karriere debut: Gengæld som nu er aktuel er nemlig bind 6 i serien.
Vanen tro er Jack Reacher en mand der går sine egne veje. Uden arbejde, uden ID, uden fast bopæl. Men han afviser aldrig en bøn om hjælp. Nu har en kvinde formået at opspore ham. En kvinde med arbejde i selve hjertet af USA’s magtapparat. Og med brug for Reacher til at hjælpe sig med sit nye arbejde. Hendes arbejde? At beskytte USA’s vicepræsident. Hendes problem? Nogen vil slå vicepræsidenten ihjel.
Der er en ting læseren er garanteret med en Lee Child bog i hånden. En gedigen gang spænding med et realistisk plot og smæk for skillingen Det hele som vi belønner med 6 Diamanter. For en bekræftelse på indledningen ligger bind 25 med titlen Vagtposten (The Sentinel 2021) og venter. Bogen han har skrevet sammen med Andrew Child
Finn Hansen.

ROBERT BRYNDZA. DET NIENDE OFFER. Oversat af Inger Kristensen efter NINE ELMS.2019. 430 Sider

Det er Politikens forlag der først præsenterede Robert Bryndza. Det skete med i at de i henholdsvis 2017 og 2018 lagde ud med: Pigen I Isen og Øjne I Mørket. Begge hentet i Kriminalkommissær Erika Foster serien som p.t består af fire bind mere.

Med Det Niende Offer starter Bryndza en spritny serie (som allerede er oppe på 3 bind inden året er omme.) med Kate Marshall som hovedperson. Hun er en lovende ung kriminalassistent, da hun fanger den berygtede seriemorder fra Nine Elms. Men hendes største sejr forvandler sig pludselig til et mareridt. Traumatiseret, forrådt og hængt offentligt ud for de chokerende omstændigheder omkring kannibalmordene kan Kate kun se til, mens hendes karriere ender i en skandale. Femten år efter de katastrofale begivenheder hjemsøges Kate stadig af fortidens spøgelser. En copycat-morder har taget Nine Elms-udfordringen op og fortsætter nu sit idols grufulde arbejde. Men jeg vil ikke berette mere for gang på gang sker der en ny vending og der er præsenteret et blændende plot.

Det kan bare ikke gå hurtigt nok med at få udgivet de følgende bind gerne begge om talte serier.Den nye serie må siges at lægge godt fra land. Der er højspænding fra begyndelsen til slutningen. Ingen vej udenom 5 Diamanter

ALISON BELSHAM. GIFTIGE NÅLE Oversat af Peter Carstens efter HER LAST BREATH. 414 Sider.

#2 i serien om Sullivan & Mullins. Seriemorderen i den nye beretning efterlader sine ofre kæmpende for deres liv, men dødsmærkede. Det er en bestialsk måde gerningsmanden benytter sig af. Det hele sker midt under en hedebølge. Her bliver en ung kvinde brutalt overfaldet på vej hjem fra nattelivet og må siden kæmpe for livet på en hospitalsstue. Et døgn senere afgår hun ved døden, og man finder en dødbringende tatovering på hendes krop. Det bliver endnu mere rystende da endnu en ung kvinde forsvinder. Nu bekræftes det definitivt for efter-forskningschef Francis Sullivan og hans team, at en bindegal seriemorder er løs i Brightons gader. Hans team udpeger hans tidligere elskerinde Marnis søn Alex Mullins som hovedmistænkt. Spørgsmålet om Francis glemme deres fælles fortid og frelse det næste offer, før det er for sent?Det er helt sikkert at den sære toer som det plejer at blive kaldt absolut ikke har voldt Alison Belsham nogle problemer, Tværtom. Hun harnemlig skrvet en nervepirrende og medrivende historie som fanger læseren fra start til slut. Der er 6 Diamanter. Alison Belsham bor i Edinburgh, Skotland. Hendes romandebut Tatotyven vandt Pitch Perfect-konkurrencen ved arrangementet ”Bloody Scotland Crime Writing Festival”, og bogen er nu solgt i mindst 18 lande over hele verden. Nu ser vi frem til det 3. Bind med titlen The Embalmer.

Finn Hansen.

LEE CHILD. GÆSTEN. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter THE VISITOR. Sider. Kr.Allerede får læseren noget baggrundsviden i bind 4. Som ikke før er blevet udgivet i Danmark. Jack Reacher er tilbage, og et hold profile-ringseksperter fra FBI trækker ham ind i en sag om en række uhyggelige mord. De (FBI) er nemlig ikke helt sikre på, om han er den morder, de leder efter, men de er overbeviste om, at selv hvis han ikke er, så er han klog nok til at hjælpe dem med at finde den rigtige. Den klemme, de har på den tidligere militærpolitimand, er nok til at få ham til modstræbende at samarbejde: falske anklager, som stammer fra Reachers utilsigtede indblanding i et opgør om beskyttelsespenge og en trussel mod den kvinde, han elsker. Morderens ofre har kun én ting til fælles – de har alle rejst anklager om sexchikane mod deres overordnede i militæret, og de har alle forladt hæren efter at have vundet sagerne

.Mordene er på grusom vis ens: ofrene døde i deres egne badekar, dækket af litervis af camouflagemaling, men de druknede ikke, og de blev ikke skudt, kvalt, forgiftet eller angrebet. Selv FBI’s retstekniske eksperter kan ikke regne ud, hvorfor de tilsyneladende villigt har overgivet sig til en død under mystiske omstændigheder. Og Reacher kan ikke gennemskue, om mordene på udspekuleret vis skal dække over en korruptionssag, der indebærer stjålet militært materiel, eller om de er en gal mands værk. En gal mand, der er klog nok til ikke at efterlade sig et eneste spor. 6 Diamanter.

Finn Hansen.

M. W. CRAVEN. SORT SOMMER. Oversat af Peter Carstens BLACK SUMMER. 2019. 382 Sider. Efter Cravens debut krimi Brændofre er en ny storm på vej …
Jared Keaton, stjernekok. Charmerende. Karismatisk. Psykopat …
Han er fængslet på livstid for det brutale drab på sin datter, Elizabeth. Liget af hende blev aldrig fundet, og Keaton blev i høj grad dømt på grundlag af kriminalassistent Washington Poes vidneudsagn.
Så da en ung kvinde kommer stavrende ind på en landpolitistation med uigendrivelige beviser på, at hun er Elizabeth Keaton, ender Poe selv som mål for en efterforskning, der kan ende med at koste ham langt mere end karrieren.
Hjulpet af den eneste person, han har tillid til – den geniale, men socialt hæmmede Tilly Bradshaw – sætter Poe jagten ind på et svar på det eneste spørgsmål, der betyder noget: Hvordan kan et menneske på én gang være død og levende?
Og så forsvinder Elizabeth igen – og alle spor i efterforskningen leder tilbage til Poe.
Man kan ikke fortælle meget om denne bog. Den er nemlig meget finurligt skrevet og gang på gang sker der en ny drejning der vender den på hovedet for igen lige at tilsidt og komme med den overraskende løsning. Uhyggelig fremragende. 6 Diamanter. Og nu ser vi frem til det 3, bind i Poe Washington serien som er oppe på 6. bind. Titlen The Curator.
Finn Hansen.

SHARON BOSTON. SPALTEN Oversat af Per Vadmand efter THE SPLIT. 2020. 392 Sider. Kr.

Lige meget hvor langt væk man løber, vil nogle hemmeligheder altid indhente en … Og hun holder aldrig opmed at flygte Og Modparten holder aldrig op med at lede.

Den fjerntliggende antarktiske ø South Georgia sender snart sommerens sidste båd af sted – hvilket betyder sikkerhed for den fastboende glaciolog Felicity Lloyd. Felicity lever i frygt – frygt for, at hendes eksmand Freddie vil finde hende, selv herude. Hun tog et job på denne isolerede ø for at skjule sig for ham, men nu da han er ude af fængslet og har afsonet en dom for mord, ved hun, at han ikke vil give op. En læge hjemme i Cambridge dykker ned i baggrunden for Felicity og Freddies forhold og finder ud af, at Felicity har kørt på kanten længe. En rejse til South Georgia for at forsøge at nå frem til hende først er det eneste, han kan finde på for at hjælpe hende.

SHARON BOLTON er for lang tid siden en af de mest kritikerroste forfattere. Hendes varemærke isnende krimier, der nogen sinde er skrevet. Derfor har hun gang på gang været nomineret til CWA Gold Dagger for Årets Kriminalroman og til Theakstons Old Peculiar Crime Novel of the Year. I 2014 vandt hun CWA Dagger in the Library for sine samlede værker. Sharon bor i nærheden af Oxford med sin mand og sin søn. Spalten befæster atter hendes ry og viser igen at hun mestre det, at skrive en original krimi. Der er 6 Diamanter og retfærdigvis skal det bemærkes at historien leder tanken hen på forlaget Alhambra. Og der ligger en ny titel Thr Pact og venter på dansk oversættelse.

Finn Hansen.

SIMON KERNICK. NÅDESLØS. Oversat af Per Vadmand efter RELENTLESS. 2006 341 Sider. Kr.
De er ude efter dig. Efter at se dig død. Tom Meron, en lykkelig gift far til to, som aldrig har været i vanskeligheder, modtager et telefonopkald, der vil ændre hans liv for altid. Hans ven, Jack Calley, en højtflyvende storby-advokat, skriger ind i telefonen om hjælp. Mens Meron lytter med, bliver Calley myrdet. Han siger sine sidste ord til sin drabsmand: de to første linjer af Merons adresse. Forvirret og rædselsslagen tager Meron sine børn og skynder sig ud af huset. Lige i rette tid. Inden for få minutter kommer der en bil, og tre mænd stiger ud. Det står klart, at de kommer efter ham. Han bliver jagtet, og han aner ikke hvorfor. Og nu hvor hans kone er forsvundet, et uidentificeret lig ligger på hendes kontor, og politiet er efter ham på grund af et mord, er hans liv ved at tage en drejning til det langt værre. Og det er lige hvad den gør – Altså handlingen. Den ene episode efter hinanden får læseren helt ud på stolekanten samtidig med at koldsveden rasler ned af ryggen. Gang på gang vender historien og der ingen tvivl om akkurat som Lee Child og Harlan Coben skriver ”Simon Kernick har speederen i bund. Spænd sikkerhedsbæltet!”
6 Diamanter. Hvad bedre er at der ligger 5 bind endnu i serien som Simon Kernick har givet overskriften Tina Boyd. Så lur mig om ikke bind 3 snart bliver aktuel på dansk.
Finn Hansen.

EMELY GUNNIS. BARNET, DER FORSVANDT. Oversat af Henriette Rostrup efter THE LOST CHILD. 2019. 349 Sider.
Da Emily skulle sætte rammerne for sin nye bog faldt hun tilfældigvis over et gammel sort/hvid falmet kort over Chichester på GoodWood hotel i Sussex fik hun kendskab til et Amtssindssygeanstalt. Og den afsløring chokerede hende så meget at hun besluttede at anvende den i Barnet, Der Forsvandt. Handlingen: Sandheden om en mors drøm ligger skjult hos et tavst vidne. Rebecca Waterhouse er kun tretten år gammel, da hun er vidne til, at hendes far slår hendes mor ihjel i Seaview Cottage. Men hvad så Rebecca ellers? Mange år senere ved Rebeccas døtre Iris og Jessie, at deres mor aldrig vil tale om den forfærdelige nat og hvad der rigtigt skete. Men da Jessie forsvinder med sit alvorligt syge spædbarn, indser Iris, at nøglen til hendes søsters forsvinden måske ligger i fortiden. Nu hvor Jessie er forsvundet, må Iris optrevle en indviklet historie om kærlighed og svigt i sin mors familie. Først da vil Seaview Cottage afsløre sin dystre og tragiske hemmelighed.
Denne bog er på en gang både rørende, rystende og tankevækkende. 5 Diamanter .
Finn Hansen.

BELINDA BAUER. EXIT. Oversat af Per Vadmand efter EXIT. 350 Sider. Kr.Når man modtager en Belinda Bauer krimi ved læseren så er det originalitet og spænding fra den øverste hylde. Det har Bauer vist gang på gang. Med den 75-årige pensionist Felix Pink har hun skabt en interessant person og et ditto plot. Den gode Felix finder snart ud af, at det aldrig er for sent til at livet kan gå frygteligt galt. Det sker ved at Felix lukker sig selv ind i Black Lane nummer tre. Det gør han for at udføre en velgørenhedssgerning: nemlig At sidde ved en døende mands side, mens han drager sit sidste suk på jorden … Men bare et kvarter senere er Felix på flugt fra politiet efter have begået sit livs største bommert. Hans verden bliver vendt på hovedet, da han må finde ud af, hvem der i virkeligheden bærer skylden, eller om der er noget meget mere dystert på spil. Alt imens han skal holde sig ét skridt foran politiet.Som der skrives i lovordene er “Bauers unikke og karakteristiske fortrin gør EXIT finurlig, charmerende, intenst menneskelig, vigtig … og meget spændende. Jeg elskede den.” er ordene fra forfatter kollegaen – Lee Child “Belinda Bauers fiktion sprudler af liv.” Skriver- Daily Telegraph og “Exit har et opfindsomt plot, og hvert et ord er perfekt. Det er en sjælden bog, som man utålmodigt vender bladene i, desperat efter at opklare mysteriet, alt imens man ikke ønsker, at den skal slutte, fordi det er sådan en stor glæde at læse den. Felix Pink er den mest elskelige morder i nyere fiktionslitteratur.” – Erin Kelly”Belinda Bauer er et vidunder. Hendes romaner er næsten uanstændigt gribende og morsomme.” – Sophie Hannah”Frisk, sjov, fejlfri: Exit er en fornøjelse fra start til slut. Den bedste krimi, du kommer til at læse i år.” Clare Mackintosh. Krimicirklen giver 6 Diamanter med på vejen.

Finn Hansen.

MATTHEW ARLIDGE. LANGT UDE I SKOVEN. Oversat af Stig W. Jørgensen efter DOWN TO THE WOODS. 400 Sider. Kr,
På sin helt egen måde skriver Matthew børnesange om så de passer i bizarre mordgåder. Denne gang er den bygget over ”Langt ude i skoven lå et dejligt hus Aldrig havde jeg set”..osv. Osv. Handlingen.
SKAL DU LANGT UD I SKOVEN I DAG …
Netop de ord er det sidste, Tom Campbell kan erindre, er, og at han ligger i telt i New Forest med sin kæreste. Nu er han hjælpeløs, alene og rædselsslagen, mens en uhyggelig, formummet skikkelse jager ham gennem skoven …
Da liget af Tom bliver fundet, makabert stillet til skue, tager Helen Grace sagen. Men hun når ikke ret langt, før endnu et offer forsvinder – og politifolkene må konstaterer en seriemorder er løs i skoven.
… SÅ LAD VÆRE MED AT GÅ ALENE DERUD.
Noget dystert og dødbringende hjemsøger skoven. Det er et kapløb med tiden for Helen og hendes team, for gerningsmanden skal fanges, før der bliver udgydt mere blod. Jagten fører Helen tilbage til den uhyggelige, dunkle skov, og denne gang slipper hun måske ikke levende fra det. Sagen bliver mere og mere mystisk efter hånden som de efterforskes peger det hele lige pludselig i forskellige retninger.
Det er atter en gang solid og gedigen spænding som forfatteren får ud af sangen. 6 Diamanter.
PS. Der ligger stadig All Fall Down og senere udkommer i år udkommer i UK Truth Or Dare.
Finn Hansen.

ALISON BELSHAM. TATOTYVEN. Oversat af Peter Carstens efter THE TATOO THIEF. 2018. 368 Sider. Kr. Tatotyven er første bind i en trilogi. De to andre bind har titlerne: The Last Breat og The Embalmer. Fælles for trilogien at hovedpersonerne er originale. Det selvom der ikke er tvivl om, for undertegnede at denne skotske forfatter er en ny stemme der nok nok skal slå igennem. Der er måske nok er skelet lidt til Ondskabens Øjne og lidt også til en vis ”Harry Hornbrille” kendt personfra En Sag For Frost. Ikke mindst på grund af de nye hovedpersoner der træder ind på scenen.
HANDLINGEN: Den unge efterforsker Francis Sulivan er lige avanceret til kriminalkommissær. Så sagen om tatotyven er hans første drabssag. Den anden centrumsfigur er Marni Mullins. Hun er tatovør med en drabelig hemmelighed. Og ikke mindst en vanvittig seriemorder, der hvæsser klingerne for at dræbe igen.
Det hele starter med at Marni fra Brighton falder over et lig, der er blevet flået. Den nyudnævnte kriminalkommissær Francis Sullivan får brug for hendes hjælp på grund af hendes kendskab til Tatovørmiljøet som er ret særpræget. For det ikke er nok, prøver den øverste ledelse i politiet at spænde ben for den ny kriminalkommissær. Seriemorderen der er på fri fod fjerner tatoveringer fra sine ofre, mens de stadig er i live. Marni bliver mere og mere involveret i efterforskningen, men hun har samtidig sine peronlige grunde til at være skeptisk over for politiet. Men vil hun alligevel tippe Sullivan, da hun opdager, hvem drabsmandens næste offer er … eller går hun efter tatotyven på egen hånd?
Det er en forrygende og uhyggelig historie krydret med lidt horror som racer derudaf. Der er 6 Diamanter til den nye stemme fra Bloody Scotland.
Finn Hansen.

SIMON KERNICK. FORBRYDERFAGET. Oversat af Per Vadmand efter THE CRIME TRADE. 2004. 361 Sider. Kr.
Simon Kernick har for alvor taget de danske læsere med storm. Vi blev præsenteret for ham i Danmark 2018. Lige nu er han aktuel med det 5 værk fra ham. Ikke nok med det, er #1. Forbryderfaget fra en anden af Kernicks serier. Nemlig den såkaldte Tina Boyd serie. Her ligger der 5- 6 bind og venter. F.eks. de næste par titler: Relentless og Deadline. Sandsynligvis klar på dansk i 2021 Handlingen i den aktuelle. Det starter med at Operationen Kirurgisk Indgreb slår fejl. en politiaktion, der ellers skal fange colombianske narkohandlere i at sælge et stort parti kokain til undercover-betjente på et hotel i Heathrow, det går ad helvede til nogen har sladret. Mistanken falder hurtigt på en af de involverede betjente: Stegs Jenner. Men Stegs er ingen almindelig undercover-betjent. Han er lidt af en enspænder med en række disciplinære anmærkninger har han altid levet på kanten af loven. Da hans nære ven er død i en skudepisode, beslutter han nu at gå selv. Ind kommer Kernicks to hovedpersoner, kriminalassistent John Gallan og hans partner, kriminal-assistent Tina Boyd, begge fra afdelingen for alvorlig kriminalitet. De er i gang med at undersøge mordet på den tidligere gangster og omvendte informant Slanke Robbie O’Brien. Slanke Robbie hjalp nemlig Gallan og Boyd med at arrangere operationen og er nu er han også død, skudt sammen med sin mor i sin almennyttige lejlighed i Islington. Det skete mens begivenhederne i Heathrow fandt sted. Samtidig med arbejder Stegs Jenner ud fra sin egen dagsorden og udvikler en plan, han har haft i tankerne på meget længe. Hævn, beslutter han, er en ret, der helst skal nydes meget, meget kold. Men er han den mand, politiet er ude efter?Mens Gallan, Boyd og kriminalbetjent Asif Malik bevæger sig stadig tættere på ham, der var ansvarlig for skyderiet i Heathrow, afdækker de en morderisk sammensværgelse, der vil føre dem ind i midten af Londons mest berygtede forbryderbander. Hvad de ikke kan vide, er, at de også har begivet sig ud på en kollisionskurs, der vil lede en af dem lige ind i fjendens sigtekorn.
Kernicks to hovedpersoner er ligeledes et spændende bekendtskab der lover godt for resten af serien. 5 Diamanter.
Finn Hansen

LEE CHILD FJERN TORDEN Oversat af efter ECHO BURNING. 463 Sider. Kr Det er det femte bind af Lee Childs bestsellerserie Jack Reacher. Her kommer Jack Reacher for alvor vanskeligheder i Texas.
Da læseren møder Jack Reacher er han ved at blaffe sig gennem den glohede ørken i Texas. Som sædvanlig skal han ikke noget bestemt sted hen og har masser af tid til rådighed. Carmen Greer er på vej ud ad den samme tosporede landevej. Hun samler Reacher op. Hun fortæller at hun får ofte giver lift til de mere specielle typer. Carmen har en vild historie at fortælle – om sin mand, om familiehemmeligheder og en mere end almindeligt uhyggelig hjemby. Og så har damen også en dødsensfarlig plan, som Reacher indgår i. Og inden solnedgang kan køreturen have kostet dem begge livet.
Det er et fremragende og udspekuleret plot der holder læseren på pinebænken til sidste punktum. 6 Diamanter. Næste Reacher bog er på trapperne. Den har titlen Gæsten og er oversat efter The Visitor/ Running Blind på engelsk fra
Finn Hansen.

ANGELA MARSONS. BLODETS BÅND. Oversat af Stig W. Jørgensen efter BLOOD LINES.
I det 5. Bind af foreløbigt 13, skal Kim Stone og hendes team takle problemet om hvordan fanger du en morder, der ikke efterlader sig nogen som helst spor?
Et ofrene er dræbt med et enkelt, præcist stik i hjertet. Det ligner fra starten et røveri gået galt. En omsorgsfuld, oprigtig socialrådgiver død af en meningsløs voldshandling. Men for detektiv Kim Stone noget der ikke rimer. Det bekræftes da en lokal stofmisbruger bliver fundet myrdet med et identisk sår, så ved Kim instinktivt, at hun har at gøre med den samme bestialske morder. Men der er ikke noget der forbinder de to ofre. undtagen den kolde, beregnede måde de er døde på. Desperat efter at fange det sindssyge individ trues Kims fokus på sagen, da hun modtager et rystende iskoldt brev fra Dr. Alex Thorne, sociopaten, som Kim fik sat bag tremmer. Og denne gang er Alex fast besluttet på at hævne sig ved slå til, hvor det gør mest ondt, og bringe Kim ansigt til ansigt med den kvinde, der er ansvarlig for Kims lillebrors død – hendes egen mor. Efterhånden som mordraten stiger, åbne Kim og hendes team et net af mørke hemmeligheder der bringer dem tættere på morderen. Men det bringer også en af deres egne i være i livsfare.
Angela Marson leverer atter en gang gedigen spænding som giver smag efter den næste sag for Kim Stone Døde Sjæle er den sand-synlige titel.
Finn Hansen.

MATTHEW ARLIDGE. ELSKER ELSKER IKKE. Oversat af Stig. W Jørgensen efter LOVE ME NOT.2017. 366 Sider, Kr Matthew Arlidge og Jentas forsætter ufortrødent med Børnerim/legekrimierne
Opdagelsen af liget af en kvinde ligger på landevejenstarter en sand lavine af grusomme drab.
Først ligner det en tragisk ulykke. Men da Helen Grace ankommer til stedet, står det hurtigt klokkeklart, at hun står over for et koldblodigt mord. Men hvorfor pokker skulle nogen ønske en elsket hustru og mor død? I en anden del af byen bliver en butiksindehaver dræbt, mens hans kunder får lov til at slippe uskadt. Men hvad ligger bag morderens valg? Spørgsmålet er. Hvem skal leve? Hvem skal dø? Hvem bliver den næste? Og Uret tikker ubarmhjertigt videre.Hvis Helen ikke kan løse denne dødbringende gåde, vil der flyde mere blod. Men det mindste fejltrin, og det kan blive hendes eget …
Helen Grace, der nu er tilbage på Southampton Central efter sin løsladelse fra fængslet, er den første på gerningsstedet. Atter er det en halsbrækkende thriller, hvis handling forløber i realtime over 24 timer. Dette er den skarpeste, mest adrenalinfyldte Helen Grace-thriller indtil nu. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

B. A. PARIS. DILEMMA. Oversat af Lilian Kingo efter THE DILEMMA. 2019. 314 Sider Kr
Det er Livias 40 årsfødselsdag, og hun vil holde sit livs fest som en lille erstatning for det bryllup, hun aldrig fik. Alle de mennesker, hun holder af, kommer. Altså lige bortset fra hendes datter, Marnie, der studerer i udlandet. Men selvom Livia elsker Marnie, er hun i al hemmelighed glad for, at Marnie ikke kommer til festen. Hun er nemlig nødt til at fortælle Adam noget om deres datter, men hun har tænkt sig at vente, indtil festen er forbi, så de sammen kan opleve disse sidste lykkelige timer. Adam vil gerne have, at Livia får den helt perfekte fest, så i al hemmelighed har han aftalt med Marnie, at hun kommer hjem og overrasker Livia til festen. Men i løbet af dagen hører han nogle forfærdelige nyheder. Han er nødt til at fortælle Livia det, for de kan da ikke holde fest med den viden? Men hun er så lykkelig, så spændt – og om et øjeblik kommer gæsterne. En dag, der kommer til at forandre en familie resten af livet
Det er det fjerde fra B. A. Paris og det er en fremragende thriller med gode overraskende eksempler på hvordan forskellige dilemmaer kan spolere det hele.
5 Diamanter.
Finn Hansen.

CHRIS CARTER. SKREVET I BLOD. Oversat af efter Rasmus Klitgaard Hansen WRITEN IN BLOOD. 429 Sider. Kr.
Hvis han skriver dit navn, er det en dødsdom …
Los Angeles, den 4. december – tre uger før 1. juledag. Den erfarne lommetyv Angela Wood er netop blevet færdig med dagens arbejde – seks hundrede syvogfirs dollars – en god løn for femten minutters arbejde. 
Da hun fejrer sin indbringende dag med en drink, vækker en af barens gæster hendes opmærksomhed, da han er ubehøvlet over for en ældre mand. Angela beslutter sig for at give ham en lærestreg og stjæler hans dyre lædertaske. 
Der er hverken penge eller en bærbar computer i den – ingenting af værdi – i hvert fald ikke for Angela. Der er kun en sort, læderindbundet bog, som er overraskende tung. Da hun er kommet hjem til sin lejlighed, bladrer hun af ren og skær nysgerrighed i bogen. Og så begynder hendes livs værste mareridt.
Det er ikke nogen helt almindelig bog. Læs den på eget ansvar … 
Det er absolut Chris Carter for fuld udblæsning. Det er også en af hans mest spændende og intersante bøger – Men det der er nyt er at den tager et samfundsmæssigt spørgsmål op . Det skal naturligvis ikke afsløres her fordi det sker i forbindelse med gerningsmanden motiver.
6 Diamanter.
PS. Nu vil jeg gå ind og sove for atter var det en Søvnberøver.
Finn Hansen.

SHARON BOLTON. GIFTBLANDEREN. Oversat af Per Vadmand efter THE POISONER. 2020. 478 sider. 299,95 Kr.
Overskriften Én gang morder, altid morder. Er en brandspændende thriller der fooregår i to forskellige årtier. Det hele starter en julidag i 1999. Her afdækker nogle kloakarbejdere fire børnelig under et eftersyn af det lokale kloaksystem tæt ved Black Moss Manor, et refugium for erhvervsfolk i byen Sabden. I 1969 blev samme Black Moss Manor lukket ned som børnehjem på grund af den børnemishandling. Næsten samme år og tid,fik betjent Florence Lovelady skovlen under seriemorderen Larry Glassbrook, og fik ham sat i fængsel. Lige før sin død hævder Larry Glassbrook dog nu, at børneligene umuligt kan være over tredive år gamle, de må være af nyere dato. Florence Lovelady, er i 1999 vicepolitikommissær i London-politiet. Hun må vende tilbage til Sabden for at holde sit løfte til den døende seriemorder. Og efter Larrys død er også hans datter Cassie endelig fri til at vende tilbage til Sabden. Hun vil kæmpe for at vinde sit livs kærlighed tilbage. Koste, hvad det vil. Og det går ikke stille af da de to kvinder vender tilbage til byen, den gang tog det næsten livet af dem begge tredive år tidligere. Snart dukker for længst begravede hemmeligheder frem i lyset og truer med at gøre arbejdet færdigt. Har ondskaben, der mange år tidligere lukkede børnehjemmet ned, fået lov til at fortsætte, eller er der andre og endnu mørkere kræfter på spil? Det er det store spørgsmål som Sharon Bolton ruller op på strålende vis. (PS. Giftblanderen udspiller sig i det samme univers som bøgerne i Sharon Boltons bestseller-serie om Håndværkerne, men kan læses uafhængigt af dem).
Der er 6 velfortjente Diamanter til Bolton.
Finn Hansen.

STEVE CAVANAGH. NÆVNINGEN. Oversat af Henriette Rostrup efter THIRTEEN 414 Sider. K. det er nok et af de mest geniale og originale plot når det gælder Retsals krimier med jury, forsvarer, anklagere og dommere.
For det er nemlig ikke den anonyme seriemorderen der sidder på anklagebænken. Nej , for Han sidder selv i juryen. Det juryen skal dømme var et Hollywoods hotteste og celebre par. Verden der ellers lå for deres fødder., braser sammen Men nu er den ene af dem død, og filmstjernen Robert Solomon er tiltalt for det brutale mord på sin smukke, unge kone. Det er århundredets retssag på Manhattan, og forsvaret vil have en bestemt mand med på holdet; svindleren, der blev advokat, Eddie Flynn. Alle beviser peger på, at Robert Solomon er skyldig,så det er dårlige odds for Flynn da retssagen begynder- Her får en række alvorlige hændelser Eddie til at tvivle på, hvad sandheden er. Hvad nu, hvis Robert Solomon ikke er den eneste skuespiller i retslokalet? At dræbe er ikke vanskeligt for Joshua Kane. Det er bare spillets begyndelse. Og så bår det stærkt. For Joshua Kane der har brugt hele sit liv på at forberede sig til dette øjeblik. Det her skal være hans glansnummer: århundredets mord. Og Kane har slået ihjel for at få den bedste plads i huset.Men der er en, der er på sporet af ham. En, der har mistanke om, at morderen ikke er den mand, der sidder på anklagebænken. Mere vil vi ikke afsløre, ikke andet at give den garanti at det er page-turner af format. 6 Diamanter. Nævningen fik helt fortjent prisen Golden daggert for årets bedste bog 2018.
Finn Hansen

STAV SHEREZ. SKJULTE SPOR. Oversat af Peter Carstens efter THE INTRUSIONS. 2017. 319 Sider. Kr,
Ville du selv have opdaget noget?
Skjulte Spor det 3. Bind med Carrigan & Miller tager sin begyndelse med en skræmt ung kvinde møder op på politistationen. Hun fortæller, at hendes veninde er blevet bortført, og at gerningsmanden truede med at vende tilbage og ‘gøre krav på hende’ som det næste offer. Begivenheden hvirvler efterforskerne Carrigan og Miller i en skræm-mende ny verden af stalking og besættelse. Sporene i ‘Skjulte spor’ fører efterforskningen frem til et hostel i Bayswater, bydelen hvor backpackere og udenlandske studerende deler både værelser og bristede drømme. De to efterforskere må håndtere moderne trusler som internetstalking, hacking, psykisk terror og ikke mindst kontrol. Aktuelle emner i en hastigt voksende digitaliseret verden, der præsenteres med det talent for at beskrive sindets mørkeste afkroge. som Stav Sherez har høstet så stor anerkendelse for. I mellemtiden dukker gamle fjender og modstandere op til overfladen igen, mens politifolkene selv bliver kigget efter i sømmene. Vil det trods dette pres lykkes dem at blotlægge sandheden om det, disse to kvinder er blevet udsat for?
Stav Sherez har med disse 3 bøger vist at han bliver et af de helt store talenter som gerne prøver nye veje og det kan han på fornemste vis. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

BRAD PARKS. TÆTTERE END MAN TROR. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter CLOSER THAN YOU KNOW. 412 Sider. Kr
Hovedpersonen Melanie Barrick har lært livet på den hårde måde. Hun voksede op i de sociale myndigheders varetægt og det var ingen dans på roser. Men nu ser det ud til at lykken står hende bi. Nu har hun som voksen en hengiven mand, fast arbejde og sin vidunderlige, nyfødte søn Alex Nu troede hun for alvor, at genvordighederne var et overstået kapitel i hendes liv. Det vil sige lige indtil en tirsdag eftermiddag hvor hun som sædvanlig plejer at hente Alex hos dagplejeren – kun for at konstaterer at han er blevet tvangsfjernet af myndighederne. Det er enhver forælders værste mareridt. Men det bliver værre for Melanie, som kun alt for godt kender konsekvenserne af at man bliver en kastebold i systemet. Og alting bliver om muligt endnu værre, da hun konstaterer at politiet har ransaget hendes hjem, og at de har fundet kokain nok til at sende hende bag tremmer i mange år. Beviserne imod hende er så overvældende, at hvis det ikke lykkes hende at bevise sin uskyld, vil hun aldrig få sin søn at se igen.
Samtidig kæmper den assisterende offentlige anklager, Amy Kaye – som har fået Melanies sag – med sine egne problemer. Hun er gået i stå med en sag, som ingen ønsker, at hun skal efterforske – en serievoldtægtsmand, som bærer maske og taler til ofrene med hviskende stemme, og som har overfaldet snesevis af kvinder i årenes løb uden at blive fanget. Inklusive Melanie. Men nu er hendes overfaldsmand måske nøglen til hendes redning … eller til hendes undergang.
KATASTROFEN ER ALTID TÆTTERE, END MAN TROR. – Og det lige netop hvad der her gives en strålende og medrivende eksempel på. Det er et spændingsdrama der gang på gang tager nye drejninger. Plottet er fremragende og snedigt bygget op på en realistisk måde. Der er 6 Diamanter!
PS. Det er kort sagt en bog Du ikke lægge fra dig før sidste kapitel er læst.
Finn Hansen.

ANGELA MARSONS. DØDE VIDNER Oversat af Stig W. Jørgensen efter PLAY DEAD. 2016. 380 Sider. Kr. Døde Vidner er det fjerde bind i den populære Kim Stone serie. Den er absolut ikke for sarte sjæle, tværtom. Det var den amerikanske forfatter Patricia D. Cornwell der først udgav kadaverfarmen i 1994 (på dansk 1995). Den beretter om Forskningsanlægget Westerley. En ”kadaverfarm”, er et sted hvor man studerer menneskekroppens for de forskellige nedbrydnings faser, og stedets beboere findes i alle. Men da vicekriminalkommissær Kim Stone og hendes team finder det helt friske lig af en ung kvinde, lader det til, at en morder har opdaget at Kadaver farmen er det perfekte sted at skille sig af med sit offer.
Da endnu en pige samme sted bliver fundet i kritisk tilstand efter et brutalt overfald, er det helt klart og tydeligt for Stone og hendes folk, at det er en seriemorder er på spil. Spørgemålet for politifolkene er bare, hvor mange flere lig de vil finde. Og hvem der bliver den næste?
Det bliver for alvor uhyggelig, da den lokale journalist Tracy Frost forsvinder sporløst, står der pludselig endnu mere på spil. Fortiden rummer tilsyneladende nøglen til morderens hemmeligheder – men kan Kim nå at finde frem til sandheden, før et sygt og forkvaklet sind kræver endnu et offer?
Det er de samme kvaliteter der er garanti for spænding og strålende opfindsomhed når Du får en ny Kim Stone i hånden. Og denne er ingen undtagelse og der ligger mange titler og venter på at blive oversat til dansk. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

STAV SHEREZ. ELLEVE DAGE. Oversat af Peter Carstens efter ELEVEN DAYS. 2013. 383 Sider. Kr. Elleve dage – starter med en brand der raser på en fredelig plads i et boligkvarter i Bayswater der ligger i det vestlige London. Det er et lille kloster der står i brand. Det bliver Politikommissær Jack Carrigan og politiassistent Geneva Miller der får sagen. Da de ankommer til stedet og finder elleve lig, selv om der kun skulle have været ti nonner i huset. Der er elleve dage til jul, og selv om deres overordnede ønsker sagen opklaret inden højtiden, får Carrigan og Miller hurtigt mistanke om, at nonnerne slet ikke var dem, de udgav sig for at være og hvorfor ingen af dem gjort noget for at undslippe branden? Og ikke mindst hvem er det ellevte offer, hvis lig blev fundet et helt andet sted end de andre? Og hvor er klosterets præst – den eneste, der kan besvare deres spørgsmål? De to politifolk involveres I kamp med både storpolitik og det katolske hierarki og masser af skjulte dagsordner. På trods af de odds trevler Carrigan og Miller en sag, viser sig, der strækker sig helt tilbage til de tidlige halvfjerdseres bølge af radikal sydamerikansk befrielsesteologi og trækker tråde til både Den Lysende Sti og nutidige stridigheder om olie, jordbesiddelser og velfærd. I mellemtiden hjemme i London hænger en ny trussel i luften, som kommer fuldstændig bag på politiet Det er en af de mest spændende fofatter vi her præsenteres for. Hans plot overrasker totalt og jeg tror ikke der var mange der havde set den løsning komme 6 Diamanter. På vej er det 3. bind.
Finn Hansen.

LEE CHILD. Oversat af Jacob Levinsen efter BLUE MOON. 390 Sider. Kr.299,95
Det 24. bind i Jack Reacher-serien tager udgangspunkt i en navnløs storby. Her kæmper to skånselsløse gangsterbander om magten, en fra albansk side og en ukrainsk side. De havde bare ikke taget højde for at Jack Reacher ville gøre sin entre området. Reacher er vant til at observere. Han befinder sig i en Greyhoundbus, her ser han en gammel mand sidder og småsover med en kuvert fuld af penge stikkende op af lommen. Det har en anden passager også bemærket … og han har tydeligvis tænkt sig at blive rig på den sovendes bekostning. Da Reacher ser røveren går i aktion, griber han ind på sin hel egen hårdkogte facon. Den gamle mand er taknemlig, men afviser alligevel Reachers tilbud om at følge ham hjem. Han er skrøbelig, bange og tydeligvis i meget store økonomiske vanskeligheder. Hvilken klemme kan banderne dog have på den gamle mand? Reacher er jo bare ikke den der holder afstand og lade tingene udvikle sig til det værre, tværtom?. En sjælden gang udvikler tingene sig uden varsel bare helt rigtigt.”Sandsynligheden for det er større når Reacher er i nærheden. Det er i hvert fald helt sikkert.
Både Reacher og Child er på toppen i denne historie der er smæk og dræbende skud for skillingerne og det er nok en af de mest brutale sager som Reacher har involveret sig ind i.
Lee Child er født i Coventry, vokset op i Birmingham. Nu bor han i New York. Det hævdes, at der hvert niende sekund ryger en Reacher roman over disken et sted i verden. Hans bøger ligger jævnligt på toppen af alverdens bestsellerlister og er solgt i over hundrede millioner eksem-plarer. Der er foreløbig blevet produceret to store Hollywood-film om Jack Reacher. Han har modtaget et hav af hædersbevisninger, senest som Author of the Year ved British Book Awards 2019. Ligeledes i 2019 udnævnte dronning Elizabeth II ham til Commander of the British Empire. Krimicirklen giver ham 6 Diamanter

C. L. TAYLOR. SØVN. Oversat af Marielle Nielsen efter SLEEP. 311 Sider. 299,95 Kr. Syv gæster. Syv hemmeligheder. En dødbringende løgn. Og ikke mindst en morder. Læg dertil at handlingen foregår på den lille ø i det skotske. Anna ønsker sig kun at kunne sove. Men søvnløshed, frygtelige minder og mareridt om en forfærdelig begivenhed gør det umuligt. Hvis bare hun ikke følte sig så skyldig. For at flygte fra fortiden tager Anna har fået et job på et hotel på den fjerntliggende skotske ø Rùm. Men da syv gæster ankommer, forandrer tilflugtsstedet sig til et sandt mareridt. Hver af gæsterne har en hemmelighed, og én af dem lyver. Både om sin identitet, og om sin grund til at være på øen. Der bor en morder på Bay View Hotel. Og den morder har kig på Anna. Det er en medrivende, nervepirrende psykoloisk thriller hvor Du ligeså godt glemme al om søvn når Du først har taget hul på bogen. 6 Diamanter fra Krimicirklen. Finn Hansen.

CHARLIE DONLEA. KVINDEN I MØRKET. Oversat af Anne Mette Poulsen efter SOME CHOOSE DARKNESS. 2019. 318 Sider. Kr 299,95

Med forfatteren Charlie Donleas forfatterskab præsentere Jentas et spændende og anderledes forfatterskab og hovedperson. Rory Moore er retsmedicinsk rekonstruktør. Hun er ekspert i at kaste lys over uopklarede drabssager. Det gør hun ved at sætte de forskellige detaljer sammen, som andre har overset. Da Rory går i gang med rydde op i sin afdøde fars advokatkontor en uge efter begravelsen, får hun et opkald, som kaster hende ud i en årtier gammel sag, der er vågnet til live.
Det skete i sommeren 1979. Her forsvandt fem kvinder fra Chicago. Forbryderen med tilnavnet Tyven efterlod sig hverken lig eller spor – det hele står i stampe før politiet modtager en pakke fra en mystisk kvinde ved navn Angela Mitchell, hvis uortodokse efterforskningsevner tilsyneladende har ført frem til ham (Tyven). Men Angela forsvandt, før de nåede at få afhørt hende. Fyrre år senere står Tyven til prøveløsladelse for mordet på Angela – den eneste forbrydelse, som distriktsadvokaten kunne sætte ham fast for. Men de mærkelige kryptiske sagsakter, som Rory finder i sin fars advokatkontor, antyder, at der var meget meget mere at sige om sagen og Angela Mitchell, end offentligheden fik at vide. Detaljerne har nu ligget begravet i fire årtier.
Rorys talenter kommer for alvor på en prøve, da hun begynder at rekonstruere Angelas sidste dage. Her gør hun den ene forbløffende opdagelse efter den anden og bliver hjælpeløst spundet ind i gåden om Angela Mitchell. Idet hun trækker tråde mellem fortid og nutid, afdækker hun den mørke sandhed om det ensomme offer, sin far og den mand, der kaldes Tyven. Sandheden sender hende ned ad en kringlet og kroget sti, hvor tingene måske ikke er det, de giver sig ud for. Da hun ufortrødent fortsætter gravearbejdet, er selv Rory ikke forberedt på den fulde, overraskende og forfærdende sandhed, der dukker frem til sidst. Charlie Donlea er et forfatter der er lovende og en gedigen plotmager og han har skabt en spændende person med store briller og i ført kampstøvler. 6 Diamanter. Der ligger et par titler og venter.

Finn Hansen

BELINDA BAUER. KNÆK. Oversat af Per Vadmand. Efter SNAP. 2018 334 Sider. 299,00 Kr.

Knæk – var nomineret til Man Booker Prize. Men blev bl.a overhalet af Anne Burns Milkman.

Nok om det for uanset det så har Bauer atter leveret en krimi der er originalt skrevet på en medrivende måde der gang på gang tager nye drejninger for igen at så komme med endnu en logisk drejning. Historien handling er egentligt ret banalt. Men lad Jer ikke narre af det.På en kvælende varm sommerdag sidder 11-årige Jack og hans to søstre i deres bil, som er brudt sam-men, og venter på, at deres mor skal komme tilbage og redde dem. ”Jack har ansvaret,” sagde hun. ”Jeg er snart tilbage.”Men hun kom ikke tilbage. Hun kom aldrig tilbage. Og det liv, børnene kender, bliver forandret for altid.Tre år senere har Jack stadig ansvaret – for sine søs-tre, for at forsørge dem alle, for at sikre, at ingen ved, de er alene i huset, og – ret pludseligt – for at opdage sandheden om, hvad der hændte hans mor.

6 Diamanter. Finn Hansen.

SIMON KERNICK. DEN HÆNGTE MAND. Oversat af Per Vadmand efter THE HANGED MAN. 2017. Sider. Kr 299,95
Det tredje bind i serien om Kriminalkommissær Ray Mason Den Hængte Mand har noget af et originalt oplæg:
Syv ofre. Tre mordere. Én dødbringende hemmelighed.
Historien starter i et hus langt ude på landet. Her findes resterne af syv uidentificerede kvinder. Og så er der rullet op for et drama af skræk og gru.En politimand, der er parat til at risikere alt i jagten på ofrenes mordere. En mand, som har set mordene og nu er på vild flugt, fordi han frygter for sit liv. Således begynder kapløbet om at finde frem til vidnet, før morderne lykkes med deres forhavent. For Ray Mason og privatdetektiv Tina Boyd venter en farlig vej, hvor lig og bedrag lurer bag hvert et sving. 5 Diamanter.
Finn Hansen

Mørk Hævn – er den første bog i serien om politikommisær Carrigan og politiassistent Geneva Miller. Det er en stærk og barsk fortælling om sår, der er for dybe til at kunne hele, og tilgivelsens svære vilkår, når ingen vil kendes ved ansvaret.
Jentas er da også vildt begejstret (som undertegnede også er), at de allerede i februar udkommer med Stav Sherez bind 2 Elleve dage. Forfatteren har skrevet yderligere The Intrusions. The Black Monestery samt Devil´s Playground.
Mørk Hævn får 6 fortjente diamanter.
Finn Hansen.

STAV SHEREZ. MØRK HÆVN. Oversat af efter A DARK REDEMPTION. 2012. 350 Sider. 299,95 Kr.
Visse mennesker vil gå langt for at holde på en hemme-lighed…
London bader i sensommerens sidste hedebølge allerede fra morgenstunden, den dag politikommissær Jack Carrigan bliver kaldt ud til en lejlighed i King’s Court: En afrikansk studerende er fundet groft mishandlet og dræbt.
Jack Carrigan får assistance til efterforskningen af politiassistent Geneva Miller, der er ved at komme sig efter sin skilsmisse ved hjælp af arbejdet og lidt for meget alkohol. Efterforskningen af mordet på den unge kvinde fører de to ud i Londons underverden af illegale immigranter, traumatiserede børnesoldater, og vrede, afrikanske mænd. Mange interesser er i spil, også internationalt, og efterforskningsarbejdet bliver fulgt nøje fra højeste sted. Samtidig ripper sagen op i Carrigans personlige mellemværende med Afrika, der har kastet mørke skygger over hans liv, siden han rejste til Uganda som ung sammen med to studiekammerater.
Mørk hævn er første bog i serien om politikommisær Carrigan og politiassistent Geneva Miller og en stærk fortælling om sår, der er for dybe til at kunne hele, og tilgivelsens svære vilkår, når ingen vil kendes ved ansvaret.
Mørk Hævn er en af de mest uhyggelige fortællinger som er udgivet fra Jentas til dato. Den er også interessant på mange måder. Men vær parat til en barsk læseoplevelse som man ikke glemmer lige med det samme.
5 Diamanter.

Finn Hansen.

B. A. PARIS. BRING MIG TILBAGE. Oversat af Anne Mette Poulsen efter BRING ME BACK. 2018. 312 Sider. Kr. 299,95
Vi har valgt at kun skrive bagsideteksten. Grunden er hvis man begynder at fortælle mere om handlingen ødelægger man de mange overraskelser der hele tiden vender historien op og ned for så atter en gang vende igen. HANDLINGEN:
Efter en ferie, holder Finn og Layla ind på en rasteplads for at gå på toilettet. Da Finn kommer tilbage, er Layla sporløst forsvundet. Det er i hvert fald, hvad han fortæller politiet.
Ti år senere er Finn forlovet med Ellen, Laylas søster. Der er dog noget ved Ellen, som Finn ikke helt kan forstå, og han stoler måske heller ikke helt på hende, som han burde.
Kort tid før det planlagte bryllup, får Finn et opkald om, at nogen har set Layla. Han begynder også at få e-mails fra fremmede, som ved mere, end de burde, og pludselig begynder der at dukke ting op fra Laylas fortid”. Kan Layla være i live – og på sporet af Finn? I så fald, hvad vil hun, og hvad ved hun?
Der er kun at tilføje det er endnu et pletskud fra B. A. Paris. Der er 6 diamanter.Finn Hansen.

MICHELLE ADAMS: MIN SØSTER. Oversat af Anne Mette Poulsen efter MY SISTER. 2017. 361 Sider. 299,95 Kr.
Hvis du kendte min søster, ville du også løbe din vej.Så sandt så sandt. Denne Søster er den skinbarlige ondskab.
Først var der Robert Kneel-episoden, som var grusom i al sin brutalitet. Så var der også hvad skete der egentligt med Margot Wolfe, og nu har hun søsteren Elle fundet hovedpersonenDr. Irini Harringford igen.
Irini blev nemlig givet væk af sine forældre lige før hun rundede sin fire års fødselsdag. Selvom hun har brugt det meste af sit liv på at overbevise sig selv om, at hun ikke har brug for forældrene, længes Irini dybt nede efter at forstå, hvorfor hun blev forladt, mens hendes forældre beholdte hendes ældre søster, Elle.
Så da Elle kontakter hende med nyheden om, at deres mor er gået bort, går Irina meget modvilligt med til at komme hjem til familiens hus i Horton. Hende og Elle har ellers aldrig ikke været tætte. Irini ved nemlig desværre alt for godt, hvad Elle er i stand til. Uforklarligt drages hun alligevel mod sin gådefulde søster, og hel klar og rædselsslagen over den magt som Elle, hun har over hende. Alligevel prøver Irini at beskytte sig selv, selvom hun er ved at blive suget tilbage ind i sin families giftige spind af hemmeligheder (og dem er der mange af) og snart indser hun, at fortiden er mere kompliceret og kompleks, end hun havde troet, og at hendes egen fremtid er afhængig af, at hun opdager sandheden om, hvorfor hun blev givet væk.
Det er en historie en rigtig nerveryster der sidder lige midt i hjertekullen. Læs selv og bliv overbevidst.
Finn Hansen.

TAYLOR ADAMS: INGEN UDVEJ. Oversat af JØRGEN A Leth efter NO EXIT. 2018 295 Sider. 299,95 Kr.
Denne bog får masser af roser med på vejen. Bl.a. skriver et af de nye hotteste navne, min navnebror A. J. Finn citat: ” Tempo fyldt, skarp og ubarmhjertig” citat slut. Og det er lige hvad den er. Ingen Udvej er en af de mest spændende bøger som river godt og grundigt op i læserens nervesystem. Hele tiden drejes spændingsniveauet op og op. Og som læser kan man ligeså godt indstille sig på at bogen skal læses i et hug for man kan ikke lægge den fra sig.
Handlingen: En bortført lille pige låst inde i et hundebur i en varevogn. Og der er ingen hjælp i miles omkreds.
Hvad ville du gøre? Det er netop de handlinger som hovedpersonen Darby Thorne foretager der gør bogen forrygende. Darby er på vej til Utah for at besøge sin døende mor, da hun bliver fanget i en voldsom snestorm i Colorados bjerge. Vejene bliver fuldstændig sneede til, og hun har kun en mulighed nemlig at søge ly på en øde rasteplads, indtil stormen er stilnet af. Hun søger ly i bygningen på rastepladsen, hvor der bare er nogle få faciliteter som automater med snacks, en kaffemaskine og fire fremmede mennesker. Blandt disse fire gemmer sig nogle af de værste psykopater der kreeret i en kriminalroman.
I håb om at kunne fange et signal på sin mobiltelefon går Darby ud i stormen igen – og her gør hun opdagelsen af den lille pige der er spærret inde.
Hvem er barnet? Hvorfor er hun blevet bortført? Og hvordan kan det lykkes Darby redde hende?
Darby får ingen forbindelse på telefonen, ingen andre muligheder for at komme i kontakt med omverdenen, og hun kan ej heller slippe væk. En af de andre på rastepladsen har bortført pigen. Men hvem af dem er det?
Darby ser ikke andet valg end at prøve at få pigen fri, redde hende ud af varevognen og flygte sammen med hende, men hun er fanget i en dødbringende situation, hvor både pigens og hendes eget liv står på spil. Hun er nødt til at få hjælp, men hvem kan hun stole på?
Ingen Udvej – er gentager jeg en af de bedste krimier i 2018. Og den slutter på en fuldstændig original og anderledes måde.

Finn Hansen.

MATTHEW ARLIDGE: KONGENS EFTERFØLGER. Oversat af Stig W. Jørgensen efter LITTLE BLUE BOY. Sider 199,00 Kr.
I den nye Matthew Arlidge´s thriller Kongens Efterfølger – (Den børne leg/remse vi vist i Danmark kalder Rolf og hans kæmper) – kommer hans hovedperson, kriminalkommissær Helen Grace for alvor på hælene. Grundet hendes egen mørke hemmelighed.
Det sker da der findes et lig i en S/M-natklub. Desværre samme som Grace selv frekvantere. Derfor kommer døden pludselig alt for tæt på, og Helen Grace står overfor et vigtigt og definitivt valg. Hun har jo også som bekendt en personlig forbindelse til offeret, samt hendes eget dobbeltliv som for alt i verden skal holdes skjult for offentlig-heden. Spørgsmålet er om hun skal fortælle sandheden og risikere at miste mordsagen, eller skal hun holde det hele skjult og risikere selv at blive fanget i det grufulde spind?
Kongens Efterfølger er det 5. bind , holder stadig de gode takter som læser kan man ikke lægge den fra sig. Denne thriller serie er og bliver vanedannende. De psykologiske drejninger som bogen bruger med stor ekspertise er frygtindgydende og virkelig uhyggelige thriller i serien om Kommissær Helen Grace fra Matthew Arlidge. Arlidge er som vides forfattern til Okker gokker, Bro bro brille og Dukkehuset. Atter bruger han på fornemvis Børneremser som den røde tråd i sine fortællinger og der er nok af dem. De tæller over 100 stk i det engelske. Endnu en gang præsenteres læseren for gedigent underholdning med et godt veltilrettelagt plot. Der er garanteret flere bind på vej fra forfatteren og Jentas ikke at forglemme. Der er 6 diamanter til Arlidge. PS. Det 6. bind kan ikke komme hurtigt nok. Vi kan ikke efterlade hovedpersonen der hvor hun er i bogens slutning.Finn Hansen.

MATTHEW ARLIDGE: TAMPEN BRÆNDER. Oversat af Stig W. Jørgensen efter LIAR LIAR. 2015. Sider 199,95 Kr
Matthew Arlidge har fået ideen over engelske børnerimm Det kan man godt forstå for han kommer ikke til at mangle materialeda der findes over 100.
Tampen Brænder er den nye og den fjerde udgivelse på dansk.
Midt om natten lyser himlen over byen op af tre voldsomme ildebrande.En dødsensfarlig pyroman er på spil. Det er ikke bare et tragisk sammentræf. For vores veninde, kommissær Helen Grace og hendes team varsler flammerne et grufuldt møde med en ondskab uden fortil-fælde. Inden de får set sig om, når pyromanens værk op seks brande inden for et døgn.Med To omkomne til følge og adskillige tilskadekomne. Det er, som om personen bag ønsker at brænde byen ned til grunden.
Det står hurtigt klart, at det ikke drejer sig om en pyroman, der får et sygt kick af at betragte flammernes hærgen, men der også ligger noget langt mere uhyggeligt bag. Men hvordan blev ofrene udvalgt? Og hvem bliver den næste? Hele byen er i højeste alarmberedskab, og Helen og hendes politfolk må minutiøst gennemgå de udbrændte rester på jagt efter brandstifteren, hvis trang til ild lægger menne-skers liv i aske.
Oddsene kan resulterer i at et enkelt fejltrin kan betyde afslutningen på Helens karriere – og på flere menneskeliv. Mens presset stiger, og flere bygninger bliver flammernes bytte, truer Helens egne dunkle drifter med at fortære hende indefra.
For fjerde gang leverer Matthew Arlidge en nervepirrende kriminal-romanan skrevet med sådanne en intensitet så man næsten kan fornemme røgen fra brandene!
Mon ikke vi næste år får det 5. bind Little Blue Boys og måske også bind 6. Hide And Seek. For forfatteren har nemlig taget de danske læsere med storm!
Finn Hansen.

MATTHEW ARLIDGE: DUKKEHUSET. Oversat af Stig W Jørgensen efter THE DOLL´S HOUSE. 2015. Sider. Kr
Dukkehuset – er det 3.bind i Matthew Arlidge populære serie der har Kommissær Helen Grace i hovedrollen. Igen er den nye gerningsmand en person med fordrejet og frygtindgydende tankegang.
Jentas præsenterede Arlidge med stit første ”børnesangemord”: Okker Gokker som hurtigt blev fulgt op af Bro Bro Brille, og efter Krimicirklens mening er han, Chris Carter en hård konkurrent. Han kan nemlig på samme måde skabe en uhygge og et spændende univers og miljø.
En ung kvinde vågner frysende op i en kold, mørk kælder. Hun har ikke den fjerneste ide om uden nogen anelse om hvordan hun kommet derned, og slet ikke hvem hendes kidnapper er. Det er bare starten på hendes værste mareridt.
I nærheden bliver liget af en anden ung kvinde fundet. Hun er blevet begravet på en afsidesliggende strand. Men det mærkelige er at den døde pige aldrig meldt savnet – og hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennem årene. Nogen har holdt hende i live hinsides graven.
Det går lynhurtigt op for kommissær Helen Grace det skræmmende bevis  at hun atter en gang jager efter et monster som ikke kun har en forskruet, tankegang men som også er både intelligent og opfindsom – et rovdyr, der har slået ihjel før!
Medens Helen kæmper med at forstå hvad der ligger bag morderens motiv, begynder hun at indse at hun er i  tidsnød så til sidst udvikler jagten til  et desperat kapløb mod tiden.
Dukkehuset er spændende fra først til sidst. Hans plot er godt dækket ind og da det endelig afsløres er det realistisk og logisk.
Så vidt vides er forfatteren i gang med at skrive sib 8 eller 9 bind til serien.
Næste bind, det fjerde har titlen : Liar Liar. Mon ikke den ligger i dansk oversættelse til efteråret?
Finn Hansen.

M.J. ARLIDGE: OKKER GOKKER..Oversat af efter EENY MEENY.. 400 Sider. Kr. 199.95.
Ovennævnte bog er den første i serien om kriminalassistent Helen Grace. Og forfatteren som er englænder startede serien i 2014, har allerede skrevet 7 andre foruden Okker Gokker . Det andet bind udkommer her til efteråret med titlen Bro Bro brille. Som det kan ses er de alle bygget over engelske børnerim. (Læs i øvrigt mere om forfatteren som vi præsenterer i download bladet i Krimi-Cirklens september nummer) Handlingen begynder med at eEn pige dukker op fra skoven og er kun lige akkurat i live. Hun er både mishandlet og dehydreret. Hendes historie er helt umulig at tro på, men på trods af det, er den er sand, helt ned til hvert eneste frygtelige detalje. Nogle dage efter bliver endnu et undvegen offer fundet, og man begynder at kunne se et mønster. For  Ofrerne bliver bortført  parvis, hvorefter de bliver indespærret og derefter udsat for et forfærdeligt valg: dræb, eller bliv selv dræbt. Vil du helst miste livet, eller miste forstanden? Det er Kriminalassistent Helen Grace som står for efterforskningen og hun bliver selv konfronteret med sine egne dæmoner på hendes vej til toppen. Hun indleder en hæsblæsende efterforskning for at finde dette skjulte monster. Kort efter finder hun ud af, at det måske er de overlevende der er ofrene, der som levende visitkort kan være nøglen til at opklare sagen. Og opklaringen skal ske hurtigt medmindre hun vil være vidne til flere uskyldige ofres død.
Okker Gokker er spænding fra start til slut. Læseren finder hurtigt ud af at M.J. Arlidge er en skribent som har et originalt plot og har skabt et interessant persongalleri. Køb den bliv skræmt og glæd jer til denne pageturner.
Finn Hansen.

M. J. ARLIDGE: BRO BRO BRILLE. Oversat af Stig W. Jørgensen efter POP GOES VEASEL. 2014. 365 Sider. Kr. 199,-.
Det er det andet bind i den helt nye topforfatteren Arlidge Børnerimskrimier. Den starter på fuld hammer fra start. I det liget af en mand bliver fundet i et forladt hus. Kort efter leveres hans hjerte er blevet fjernet til hans kone og børn. Han er bare det første offer, og kriminalassistent Helen Grace er fuldstændigt overbevidst om, at han ikke vil blive det sidste. Men hvorfor skulle en lykkeligt gift man befinde sig så langt fra sit hjem i nattens mulm og mørke i et miljø hvor folk af hans status ikke burde være?
Medierne døber hurtigt mordsagen for en omvendt Jack the Ripper: en seriemorder der jagter familiefædre, der lever skjulte dobbeltliv.
Helen kan fornemmer med det samme raseriet bag mordene. Men hvad hun umuligt kan forudse, er hvor denne lunefulde og bestialske morder gemmer sig, eller hvad der venter hende for enden af forfølgelsen.
Bro Bro Brille er endnu bedre end den første Okker Gokker og det siger ikke så lidt. Begge bøger anbefales varmt og må meget snart få følgeskab af ”Dukkehuset” eller Dukkens Hus (The Doll´s House) som er det tredje bind i serien som p.t. omfatter 8 værker. Og det vare nok ikke længe før flere bind følger for Arlidge skriver to bøger om året.
Finn Hansen.

LINDWOOD BARCLAY: DE 23. Oversat af Marielle Nielsen Hansen efter THE TWENTY-THREE. 458 Sider. Kr. 299,95
Endelig kommer det længe ventede 3. bind på opklaringen af hvad betydning tallet 23 i Promise Falls trilogien har. I byen Promise Falls er det lige så let at få hævn som at tælle til 1, 2, 3. 3 bind begynder en helt almindelig lørdag – Byens beboere er så småt i gang med dagens daglige ritualer som at tage et bad, nyde en kop kaffe, og spise morgenmad. Men pludselig bryder helvede løs i Promise Falls. Folk falder døde som fluer om på gader, stræder, hjemme og arbejdspladser. Med et er hospitalerne og beredskabet bliver lagt ned på grund af det høje antal ofre. Spørgsmålet er det massemord gennem madforgiftning, en virus, terror eller ligger der noget endnu mere dystert bag? Eller er der måske nogle personer, der står bag? En af hovedpersonerne Kriminalbetjent Barry Duckworth, er allerede i gang med at efterforske to mord og en eksplosion i byens drive-in-biograf. Han begynder at grunde om, de to forbrydelser og det nye angreb på byen hænger sammen med en række andre mystiske hændelser i Promise Falls. Alle har de forbindelse til tallet 23 som fællesnævner. Og hvem er det der sender de dødbringende beskeder, og hvordan kan han få sat en stopper for dem? Efter at have gennempløjet 1328 sider leverer Linwood Barclay den helt store overrumplende overraskelse med et genialt realistisk plot. Trilogien Promise Falls er kort og godt en af de helt unikke læseoplevelser! Helt klart belønnet med 6 Diamanter fra krimicirklenFinn Hansen.

LINWOOD BARCLAY. BEGRAVEDE HEMMELIGHEDER. Oversat af Marielle Nielsen Hansen efter BROKEN PROMISES.2015. 425 Sider. Kr. 199,95 Bogen er det første bind i trilogien: Promise Falls. HANDLINGEN: Da David Harwood bliver bedt om at tage sig af sin kusine Marla, som stadig er traumatiseret af at miste sit spædbarn, tror han, at det vil være en midlertidig lindring fra sit liv, der ikke fører nogen vegne. Men da han ankommer, bliver han urolig, da han finder blod på Marlas hoveddør. Han bliver endnu mere urolig, da han finder ud af, at Marla tager sig af et spædbarn. Hun påstår, at spædbarnet blev givet til hende af en engel.
Kort tid efter, bliver en kvinde fundet dræbt. Hun er blevet stukket ihjel, og hendes eget spædbarn er forsvundet. Det ser ud til, at Marla har gjort noget ganske forfærdeligt.
Men selvom beviserne er overvældende, kan David bare ikke tro på, at hans kusine er en morder. Hvis dette er sandt, hvem dræbte så Rosemary Gaynor? Og hvorfor har de taget hendes spædbarn og givet det til Marla? Det er op til David at finde ud af, hvad der virkelig skete, men han finder snart ud af, at sandheden mås. Det der driver læseren i et hæsblæsende tempo er forfatterens flair for at skabe spændende og interessante personer. Personer som man ikke helt ved om de har deres egnen agendaer og hvad de skjuler af hemmeligheder. Derfor er lagt op til det næste bind i serien det har titlen:  Far From True og sidste bind som afslutter har titlen:The Twenty Three.

Finn Hansen.

LINWOOD BARCLAY: SLØREDE SANDHEDER. Oversat af Marielle Nielsen Hansen efter FAR FROM TRUE. 2016. 445 Sider. Kr. 299,95
Slørede Sandheder – er det længe ventede bind 2 i Promise Fall trilogien.
Et grotesk uheld har slået Lucy Brightons far ihjel. Da hun besøger hans hus, er hun sikker på, at nogen har været der lige før hende. Hun beder derfor den privatdetektiven Cal Weaver om at undersøge det – men Lucy er slet ikke forberedt på, hvad han vil finde i huset.Cal opdager nemlig et hemmeligt ”legerum” i kælderen, som er komplet med videoudstyr, men noget peger på at der mangler en optagelse. Hvordan hænger den stjålne DVD sammen med de andre forstyrrende begivenheder, som finder sted flere steder i byen? Da Cal fortsætter sin efterforskning, og så begynder flere folk at dø på mærkværdig vis, og det står det klokkeklart, at nogen går målrettet efter Promise Falls. Men hvem er denne person? Og hvor langt vil denne person gå? Igen spøger tallet 23 i bind 2 også.
Nu venter vi på det afsluttet bind og ikke mindst hvad det omtalte tal 23. For det har tilsyneladende en betydningn for den der gemmer sig bag Mr. 23. Derfor hedder det tredje bind meget naturligt TREOGTYVE.
Det kan simpelthen ikke gå hurtigt nok før vi får løsningen. Bind 2 tog et god del af nattesøvnen fra undertegnede.
Finn Hansen.

LINWOOD BARCLAY: ULYKKEN. Oversat af Marielle Nielsen Hansen efter THE ACCIDENT. 2011. 416 Sider. Kr 199,-
Skønt og atter skønt at Jentas tager Linwood Barclay op igen. Vi blev præsenteret for ham første gang af forlaget Cicero som udgav disse3 bøger: Uden Et Ord , For Tæt På og Se Ikke Væk. 
En spirituspåvirket bilulykke gemmer på mere end én mørk hemmelighed  end denne. Hovedpersonen Glen Garbers liv er ude af kontrol. Hans kones bil bliver fundet på gerningsstedet efter en spirituspåvirket bilulykke, der slog tre mennesker ihjel. Hun er ikke alene død, men det ser tilsyneladende også ud til at hun var årsagen til ulykken.
Pludselig skal Glen bearbejde en kraftig blanding af mange følelser og samtidig involveres han i en masse problemer på forskellige niveauer: Først sorgen over tabet af sin kone, samt bekæmpe vreden med hendes hensynsløse adfærd. Ulykken har også efterladt deres datter uden en mor. Hvis bare han kunne overbevise sig selv om, at Sheila ikke var skyld i denne tragedie. Men så går det stærkt efterhånden som flere og flere hemmeligheder dukker op. Glen konfronteres med noget langt værre noget som han ikke havde den fjerneste ide om var på vej.
Atter en gang viser en ny variant på hvordan kan få en historie til at udvikle sig dramatisk og i uventet retning. Hans force er, at han har en fremragende evne til at tegne sine personer på en realistisk måde. Han er ferm til at få sine personer til at komme ud i hængedynget og rode sig ind  i  uforudsete hændelser som bringer dem ind i farlige intriger. Ingen kan som Barclay strikke et plot sammen der overrasker læseren gang på gang.
Til sidst de aller varmeste anbefalinger og så håber vi  at Jentas fortsætter dette forfatterskab. Der ligger følgende titler og venter: Trust Your Eyes, Never Saw It Coming og A Tap On The Window. Titler der kun kan skærpe appetitten for en ny Linwood Barclay thriller.
Finn Hansen.

JESSICA BARRY. FRITFALD. Oversat af Lilian Kingo efter FREEFALL. 397 Sider. 299,95 Kr. Atter præsenterer Jentas et spritnyt navn Jessica Barry. Det er en dame der lyder lovende for fremtiden hvis hun kan levere varen igen. Oplægget er: ”De siger, din datter er død. Du ved, de tager fejl”.
Det liv, hun Allison har opbygget – hendes perfekte forlovede, Ben deres luksusliv – forsvandt i løbet af et splitsekund. Nu er hun nødt til at flygte, ikke blot for at undslippe de mørke hemmeligheder i sin egen fortid, men også for at overliste den farlige person der lurer i kulissen En mand, der holder øje med hvert eneste skridt, hun tager.
I den anden ende af landet venter Allisons mor Maggie desperat på at få noget at vide om sin datter, der er forsvundet efter et flystyrt. Politiet tror fast på, at hun er omkommet, men Maggie nægter at acceptere den teori, at hun kan have mistet sit eneste barn, og hun sætter sig for at opspore sandheden.
Mor og datter er nødt til at kæmpe – for at overleve og for at finde vej gennem et sort spind af løgne og tilbage til hinanden, før det er for sent… Det varer noget før læseren finder den røde tråd der er skyld i farlige begivenheder og da det går op for hovedpersonerne. Nu ved de ikke hvem de kan stole på.
Fritfald – er spændende, medrivende men måske en anelse for lang. Derfor 5 Diamanter.

Finn Hansen.

BELINDA  BAUER: SOM FORTJENT. Oversat af Per Vadmand efter FINDERS KEEPERS. 2012.  393 Sider. Kr. 199,-
Efter at have udgivet stand alone thrilleren Under Huden i 2015 (Rubbernecker,2013), udgiver Jentas det tredje og sidste bind Som Fortjent. i trilogien ”Exmoor”. Den startede  jo som bekendt med: Dyster Viden som blev fulgt op med Mørkets Ansigt.  
Den tredje starter med at selvom sommeren viser sig fra sin bedste side, falder der alligevel en mørk skygge over Exmoor. Børn bliver kidnappet. Hver gang markeres kidnapningen med et fåmælt notat – en grusom anklage.
Men er det kidnapninger for det mærkelige er, at der ingen forklaringer, og ingen krav om løsepenge… og intet håb.
Politimanden Jonas Holly står overfor en risikabel færd ind i kidnapperens uhyggelige og forskruede sind, og hvis han skal have nogen forhåbninger om at fange ham skal han både være heldig og snu. Men Jonas lider stadig under efterveerne af en personlig tragedie, og er han så virkelig klar til at påtage sig denne opgave?
Der er nemlig folk i Exmoor, som mener, at Jonas Holly er den sidste person, man kan stole på.
Som det kan ses er alle odds mod polimanden. Gudskelov er han stædig og tager den ulige kamp op mod galningen.
Denne ”Exmoor Trilogi er et must for alle der elsker en god og nervepirrende og medrivende thriller. Den indeholder alt: En god historie, spændende miljø, persongalleri og et originalt plot.
Og fortvivl ikke, der ligger tre nye titler og venter på at blive fordansket. Titlerne er: The Facts Of Live And Death, The Shut Eyes og The Beautyful Dead. Mon ikke Jentas allerede er i gang med sikre sig dem?.
Finn Hansen.

BELINDA BAUER: UNDER HUDEN. Oversat af Per Vadmand efter RUBBER-NECKER. 313 Sider. Kr Endnu en psykologisk thriller i verdens klasse. Det har Belinda Bauer forlængst vist med de foreløbig 3 bøger. Heraf er de 2 af dem i Bauers Scipcot serie. (Der udkommer i øvrigt bind 3, Finderkeepers i 2016.) De døde kan ikke tale til os”, havde professor Madoc sagt. Men det var bare løgn. Det lig, Patrick Fort undersøger på anatomiholdet, prøver nemlig at fortælle ham alle mulige ting. Men ingen hører dets samme som ham eller forstå, hvad han forsøger at fortælle dem. Livet byder i forvejen på rigeligt med udfordringer for Patrick – det er sin sag at være anatomistuderende med Aspergers syndrom. Og det er endda før, han bliver viklet ind i opklaringen af et formodet mord. Som den eneste aner han uråd og må nu på egen hånd optrevle mysteriet, men mens han får indblik i sandheden om den døde mand, afdækkes mange andre løgne helt tæt på ham. De andre bøger af forfatteren er: Dyster VidenMørkets Ansigtog nuUnder Huden, som naturligvis får de allerfineste anbefalinger fra Krimi-Cirklen.
Finn Hansen.

SHARON BOLTON. HÅNDVÆRKEREN. Oversat af Per Vadmand efter THE CRAFTSMAN. 416 Sider. 299,95 Kr.
Håndværkeren er Sharon Boltons sidst udkomne bog både i UK og på Jentas i Danmark. Atter en gang præsenteres læseren for en ny spændende hovedperson nemlig den kvindelige betjent, Florence ” Flossie” Lovelady. Bolton bruger som rød tråd i Håndværkeren myten om Hekseri. Handlingen: Hvis hun fanger ham, vil det sikre hendes karriere – men også forandre hende for altid. Florence Loveladys karriere var sikret, da hun fik bedemanden Larry Glassbrook dømt for en række grufulde barnemord for 30 år siden. Ligesom i vores værste mareridt blev ofrene den gang begravet … levende. Larry tilstod alle forbrydelserne; så sagen gav sig selv og var let at afgøre. Men nu er han død, og fortidens begivenheder begynder at gentage sig.Tog hun fejl for alle de år siden? Eller er der langt mørkere kræfter på spil? Spørgsmålene er om Larry er: ”Kærlig familiefar eller brutal morder?” Læs selv: Håndværkeren er Sharon Bolton i topform. Og hun har et plot der er unikt og til sidst en afsløring der slog benene væk under undertegnede anmelder. 6 Diamanter.

Finn Hansen.

S. J. BOLTON: DØDSDØMT. Oversat af Per Vadmand efter DEAD WOMAN WALKING. 2017 393 Sider. Kr. 299,95
“En kold klump i hendes hjerte fortalte hende, at hun ikke var blevet undslap, at de fem, ti og tyve år ikke var nok, at der ikke var nogen flugt, og at dagen ville komme, da han ville finde hende.” , det er appetitvækkeren på bogens bagside. Selve historien starter lige før daggry i bakkerne tæt på den skotske grænse. Her bliver en ung kvinde brutalt myrdet. Det sker for øjnene af passagererne i en luftballon kort efter styrter ned det samme gør en person, ud af himlen. Der er kun en overlevende efter styrtet.
Hun har set morderen ansigt – og hvad værre er, at han har set hende. Nu vil han ikke hemle, før han fjerner det eneste vidne til hans grusomme forbrydelse. Alene, bange, stoler på ingen, hun går hun alligevel i gang. Men den største fare for alle kunne være, hvor hun mindst forventer at finde den.
Sharon Bolton leverer atter en gang en anderledes medrivende thriller som overrasker gang på gang og motiverne er godt skjult og uhyre aktuel i verden i dag.
Der ligger mindst 6 titler og venter fra forfatteren. Det er bare at fortsætte dette forrygende forfatterskab.
Finn Hansen.

SHARON BOLTON: DALSY I LÆNKER. Oversat af efter DAISY IN CHAINS. 2016. 395 Sider. Kr.199,-
Inden jeg anmelder denne fremragende thriller vil jeg gerne med det samme komme med et opråb til Jentas. Det er, skynd jer at få rettighederne til resten af Sharon Boltons bøger – Og udgiv dem så hurtigt i en lind strøm!
Temaet er følgende: Berømte mordere har fanklubber. Og Wolfe er ingen undtagelse. For lægen Hamish Wolfe er både en charmerende, karismatisk, magnetisk og meget overbevisende person.
Han er berømt for sit gode udseende, og han modtager et hav tilbedende breve hver dag fra sine utallige beundrere især kvindelige. Men Wolfe er også en dømt morder dømt for flere mord og med livet foran sig lukket inde i fængslet. Hvilke ”normale” mennesker ville dog melde sig ind i sådan en klub?
Maggie Rosie er en succesfuld advokat og en true crime kriminalforfatter. Hun lever en tilbagetrukket og gådefuld tilværelse, og hun tager kun sager, hvor hun kan vinde. Hamish er overbevist om, at Maggie er den eneste der kan ændre hans skæbne. Maggie er dog fast besluttet på, at hun ikke vil involvere sig med Wolfe. Hun tror nemlig, at hun er immun overfor sådan en mands charme. Men måske bare ikke denne gang.
Dette er en årets bedste bøger mere er der ikke at sige til det. Den driver gæk med læseren . Hvergang man tror nu har man fod på det så tager historien lige en drejning til.
NB. De bøger som Jentas skal sikre sig er: De to Lacey Flint Bøger: Like This For Ever og A dark And Twisted Tide og Stand Alone bøgerne: little Black Lies, Dead Woman Walking og den sidste som udkommer i år The Craftsman.
Finn Hansen.

CHRIS CARTER: NEMESIS. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter HUNTING HUNTER. 2019. 419 Sider. Kr. 299,95
Lucien Folter er den farligste seriemorder, FBI nogensinde har fanget. Og han nu er lige flygtet fra fængslet med et blodigt morads efter sig.
Robert Hunter og Lucien Folter mødtes første gang på universitetet, her de var værelseskammerater. De var samtidig to af de dygtigste studerende, der nogensinde havde taget afgangseksamen fra det psykologiske fakultet på Stanford University. Herefter skiltes de. Robert Hunter blev senere leder af LAPD’s Ultravoldsenhed. Medens Lucien Folter blev den farligste og mest aktive seriemorder i landets historie.
Nu, efter tre et halvt år at have siddet i et af sikreste isolationsfængsel, er det lykkedes Lucien at flygte. Og han er vred.
I de forgangne år har Lucien ikke tænkt på andet end hævn. Den mand, der satte ham bag lås og slå, skal straffes. Han skal lide. Og den mand … er Robert Hunter. Nu er tiden inde til at sætte planen i værk.
Det er den 10. bog fra Chris Carter – og det er en af de mest brutale han har skabt. Ingen kan som Carter beskrive hvad der foregår i hovedet på ultra psykopaten Folter. Beskrivelserne får koldsveden til at risle ned af ryggen. Behøver jeg at skrive atter en gang der røg nattesøvnen atter en gang. Til sidst kan det røbes at der er laget op til to forskellige fortsættelser til næste bog. Det er 6 diamanter til Chris.

Finn Hansen.

CHRIS CARTER: DØDENS GALLERI. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter GALLERY OF THE DEAD. 415  Sider. 299,95 Kr
Det er noget af en uhyggelig åbningsscene der starter Dødens Galleri – Den er i hvert fald således at en af politifolkene på gerningsstedet udbryder følgende: .”I mine enogtredive år ved politiet har jeg set rigeligt med vanvittige ting, men hvis jeg fik lov at vælge én ting, jeg kunne slette fra hukommelsen, så ville jeg vælge dét derinde.” Det der er så rystende er en kvindelig topmodel bliver fundet myrdet i sit hjem. Morderen har foruden at have flået hende, skåret hænder og fødder af hende. Samtidig har han oversmurt væggene i hendes soveværelse med blod. Og som sidste hånd på det blodige scenarie, har udyret på  hendes ryg har snittet en kryptisk besked. Snart må efterforskerne konstaterer, at, hun ikke er det eneste offer. Der er tale om en seriemorder, og han har mange grusomme og bizarre overraskelser i ærmet. Fuldstændig uventet tvinges vores to venner Hunter og Garcia til at arbejde sammen med FBI i jagten på morderen, hvis jagt efter nye ofre overskrider statsgrænser. Morderen er en psykopat, som elsker at myrde, fordi det er andet og mere end blot mord for ham – det er kunst
Dødens Galleri – er Chris Carter i topform. Igen er det en thriller der napper læserens nattesøvn.  Endnu en gang har han skrevet en thriller der hele tiden får læserens ryg til at glinse af koldsved. Som læseren kan man ligeså godt indstille sig på at læse bogen til ende, der er ikke andre muligheder. Du kan simpelthen ikke lægge den fra Dig.
Foruden at følge efterforskernes tanker, spor og handlinger, så giver Dødens galleri også et indblik i en psykopatisk morders kringlede sindssyge syn og tankegang. Du  læse også hans hensigter med ofrene, og følger med efterhånden som nettet strammes. Undertegnede må også erkende at han ikke gennemskuede det originale og realistiske plot.
Bogen slutter med at der er lagt op til at en af de gamle seriemordere er stukket af fra fængslet. Det er nemlig seriemorderen der huserede i Chris Carters bog nummer….. Nej, naturlig kunne jeg ikke drømme om at afsløre hvem der er på banen i næste bog.
Finn Hansen.

CHRIS CARTER: MORDOFFER. Oversat af Per Vadmand efter THE CALLER. 2017. kr. 406 sider. Kr. 199,
Desværre måtte vi i 2016 undvære undertegnedes yndlingsforfatter Chris Carter _ På trods af forfatteren gang på gang har været som skrevet før har været min faste”Søvnberøver”.
Og Chris Carter er still going strong. Læseren bliver fra start af placeret som tilskuer til det kommende mordsted. Og læseren er ikke kun det eneste vidne. Mordoffer begynder med at,  Tanya Kaitlin der efter en hård uge glæder sig til en stille aften at slange sig på sofaen. Da hun træder ud af badet, hører hun sin mobiltelefon ringe. Videoopkaldet er fra hendes bedsteveninde, Karen Ward. Tanya besvarer opkaldet, og så begynder mareridtet.
Karen er kneblet og sidder bundet til en stol i sin egen stue. Hvis Tanya afbryder opkaldet, eller hvis hun ser væk fra kameraet, vil hun blive den næste, siger den dybe uhyggelige, raspende dæmoniske stemme i den anden ende. Til gengæld får hun muligheden for at redde Karen ved at svare rigtigt på to spørgsmål, som den dæmoniske stemme stiller hende – to spørgsmål, der burde være nemme  at besvare…Men det udvikler sig i stedet til en bizar mordsag.
Robert Hunter og Garcia får naturligvis overdraget sagen. Dermed bliver de kastet hovedkulds ud i en malstrøm af ondskab, idet de sætter jagten ind på en kynisk morder, der ubemærket finder sine ofre på de sociale medier og sender dem anonyme trusselsbreve, inden han til sidst slår til.
Det er især den skrive teknik som Chris Carter anvender der fremragende. Efter hvert kapitel gør cliffhangeren Du er lige nød til at lige læse det og næste…… Og pludselig begynder en ny dag uden Du har ænset nat er blevet til dag.
Finn Hansen.

CHRIS CARTER: JEG ER DØDEN. Oversat af Per Vadmand efter I AM DEATH. 2015. 371 Sider. Kr. 199,- Chris Carter Kender Seriemordere. Robert Hunter Fanger Dem.” Sådan er sloganet blevet for Chris Carters bøger. Og denne gang er det ikke mindre end selve ”Døden” Robert Hunter skal uskadeliggøre. Døden – er nemlig hvad den uhyggelige seriemorder som er på spil denne gang kalder sig . Og denne ”døden” kunne skræmme selve døden! For endnu en gang har Carter skabt et uhyggeligt uhyrer. Den unge kvinde som babysiter hos en familie bortføres, og bliver syv dage efter findes hendes lig på det øde grønne område ved Los Angeles’ internationale lufthavn. Obduktionen viser, at hun er blevet torteret og myrdet på yderst bizar vis. Men det er kun starten på nogle af de mest uhyggelige blodige overraskelserne som efterforskerne bliver udsat for. Denne morder kan nemlig lide at lege, og han har efterladt et brev i halsen på sit offer til politifolkene som håner dem. Atter en gang kobles Kriminalassistent Robert Hunter, leder af LAPD’s specialafdeling for særligt voldelige forbrydelser, på sagen. Men næsten inden de har fået set sig om dukker endnu et lig op. Hunter og hans faste makker, kriminalassistent Carlos Garcia, må hurtigt konstaterer, at det bliver et kapløb med tiden, for det går alvor op for dem, at de jager et uhyre. Læseren præsenteres for et sandt rovdyr, hvis fortid gemmer på en grufuld hemmelighed, og hvis ubeskrivelige trang til at gøre mennesker fortræd og tørst efter mord aldrig kan slukkes – for han er den spålittergale seriemorder ”Døden”. For syvende gang leverer Chris Carter en nervefræsende og rystende thriller. Og jeg ved godt det er en frase at skrive ” ikke for sarte sjæle” -Men det er den virkelig ikke. Undertegnet som mener at være en hærdet læser måtte denne gang lige lægge bogen fra mig og lige få vejret igen! Læs selv om i er enige i min påstand.
Finn Hansen.

STEVE CAVANAUGH: ADVOKATEN Oversat af Jørgen A Leth efter THE DEFENCE. 2015 365 Sider. Kr. 199,95.
Dette er nok en af de mest originale forsvarsadvokater danske læsere har været præsenteret for. Hoved-personen Eddie Flynn har nemlig en fortid som svindler. Så blev han advokat. Det viste sig, at der ikke var den store forskel, samtidig er han ferm med hænderne til at tømme folks lommer. Da vi møder Flynn er der gået over et år, siden Eddie svor, at han aldrig ville sætte sin fod i en retssal igen. Desværre har han intet valg til denne sag. Olek Volchek, den berygtede leder af den russiske mafia i New York, har nemlig spændt en bombe på ryggen af Eddie og for at have mere styr på advokaten. Har Olek også bortført hans 10-årige datter, Amy. Eddie har kun 48 timer til at forsvare og få frikendt Volchek i den næsten umulig retssag—og til at vinde sagen—hvis han skal redde sin datters liv .Under mediernes og FBI’s skarpe årvågenhed må Eddie bruge sine skarpe evner og alle de rævestreger og tricks som han praktiserede som svindler for at forsvare sin ’klient’ og få Amy i sikkerhed. Spørgsmålene er mange for kan Eddie overbevise juryen om det utænkelige med en bombe, som hurtigt er i gang med at tælle ned, spændt på ryggen? Hvis han taber denne sag, mister han alt. Dette er thriller fra start til slut er nervepirrende spændingsfuldt, med et plot, hvor der gang på gang er nye nye lag der afdækkes Eddie Flynn er også noget af en hovedperson. Interessant, original og fascinerende . Til sidst bebuder bind 2 i Flynn serien skulle være på banen inden for kort tid. Titlen er
Appellen. Finn Hansen.

LEE CHILD: LÆREPENGE. Oversat af efter Jacob Levinsen NIGHT SCHOOL. 2016. 397 Sider. 299,00 Kr.
Året er 1996, og Reacher er stadig i hæren. Om formiddagen giver de ham en medalje, og om eftermiddagen sender de ham tilbage på skolebænken. Om aftenen befinder han sig under radaren. Ude af øje, ude af sind.
Der sidder også to andre i skolestuen – en agent fra FBI og en analytiker fra CIA. De er begge fremragende til deres fag, har lige gennemført en stor mission og undrer sig over, hvorfor fanden de er der.Så finder de ud af det: En sovende terrorcelle i Hamburg har fået uventet besøg – en saudiarabisk kurer med brug for et sikkert sted at opholde sig, mens han venter på at skulle mødes med en ukendt kontakt. En meddeler for CIA i cellen har overhørt kureren hviske en skræmmende besked: ”Amerikaneren forlanger ét hundrede millioner dollars.”
For hvad? Og af hvem? Reacher og hans to nye venner bliver beordret til at finde amerikaneren. Ordren udgår fra højeste instans, og de kan få al den hjælp, de har brug for. Reacher rekrutterer sergent Neagley, den bedste soldat han kender, og sammen tager de til Hamburg på en mission, der kræver både diplomatisk takt og uortodokse metoder.
Hvis de ikke fanger deres mand i tide, står verden over for et terrorangreb af hidtil uset omfang, og Reacher må gøre alt i sin magt for at afværge det.
Lærepenge er det 21. bind i krønniken om den ensomme ulv Jack Reacher. Samtidig er Jentas ved at genudgive Lee Child første bøger Falske Beviser (på Modtryk) og på vej er titlen Døden Nær (Die Trying,bog nr. 3) som blev udgivet af Cicero. Som også udgav en stribe i en vilkårlig og roddet rækkefølge. Forlaget har nemlig udgivet: Skjult Identitet (Tripwire, 1999. Bog nr. 4) Sort Uheld, (Bad Luck And Trouble, 2007,bind 14 ) Jaget Vildt (Gone Tomorrow, 2009. bind 16), Koldt Og Kontant, ( The Hard Way,2006, bind 13) samt En Dyr Affære. (The Affair, 2011 bind 19). Så har Jentas udgivet 9 plus novellesamlingen
Trods de mange bøger (pt 25) har hverken Lee Child eller hans hovedperson Jack reacher mistet pusten, Tværtom. Child behersker stadig til fulde at skabe et spændende og realistisk plot og han er ferm til også at levendegøre sine bipersoner. Kort sagt og skrevet. Child er en af verdens bedste thrillerforfattere. Og Reacher er den helt store yndlingsfigurer for mange læsere og især de kvindelige af slagsen kan bare ikke få nok af ham. Der er
til Lærepenge.
Finn Hansen.

LEE CHILD: INTET MELLEMNAVN. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter NO MIDDLE NAME. 382 Sider 199,95 Kr. Siden sin første optræden iFalske Værdier (The Killing Floor 1995) er der nok mange læsere der har spekuleret over, hvordan enspænderen Jack Reachers baggrund og fortid egentligt er. Vi ved selvfølgelig godt at har en fortid i amerikanske hær som militærpolitiofficer. Men ellers ikke, hvor han er født og hvordan har hans opvækst været? Se det har Lee Child nu på en genial måde nemlig via 12 noveller at løfte sløret for de oplysninger. Novellerne i Intet mellemnavn følger vi Reacher kort sagt både som teenager og voksen, fra hans første møde med kriminalitet og til hans karriere i militæret, til den ensomme vandrer vi alle vi læsere kender og elsker. Intet Mellemnavn giver således den kræsne læser et indblik i, hvad der har gjort Reacher til den retfærdighedssøgende ildsjæl, som uddeler øretæver og knuser mange pigehjerter hjerter på sin vej gennem Amerika. Slutresultat for Intet Mellemnavn får de varmeste anbefalinger. Sidst og ikke mindst kommer vi ikke til at mangle flere eventyr med Jack Reachers videre meritter. For imellemtiden har han skrevet tre nye titler nemlig: Night School, The Midnigth Line og Past Tense. Så nu er USA beriget med 23 eventyr med Reacher plus denne novellesamling og for det ikke skal være løgn så ligger der syv titler fra fortiden som ikke er udgivet på dansk endnu.
Finn Hansen.

LEE CHILD: HÅRDT PRØVET. Oversat af Jakob Levinsen efter MAKE ME. 2015. 419 Sider. Kr.
I ”Hårdt Prøvet” af Lee Child står vores ven Jack Reacher tilfældigt af toget i den afsidesliggende by Mother’s Rest. Han synes at byen lyder spændende og bliver enig med sig selv atr han godt vil undersøge hvordan byen har fået det interessante navn. Men det viser sig hurtigt at det er en by fyldt med hemmeligheder og ikke mindst er en FBI-agent er forsvunden sporøst .
Jack Reacher har ingen som helst anelse om hvad der venter ham, da han kigger nærmere i byen. Ingen af indbyggerne har ikke den store lyst til at snakke og alle er underligt på vagt. I byen støder Jack ind i den tidligere FBI-agent Michelle Chang. Hun er i gang med en eftersøgning for under en tidligere efterforskning forsvandt hendes kollega sporløst fra byen. De to genoptager sagen og nye spor viser dem at det bliver en uhyggelig rejse ind i menneskehedens mørkeste hemmeligheder.
Lee Child har skrevet endnu et nervepirrende bind i serien om Jack Reachers og denne gang har han fundet et virkeligt godt plot som han holder godt skjult for læseren til det sidste hvor han kommer med den overraskende løsning. Og glæd Jer alle Reacher Fans inden for et par måneder er den næste krimi klar.
Finn Hansen.

LEE CHILD: RENT PERSONLIGT. Oversat af Jakob Levinsen efter PERSONAL. 2012. 398 Sider. Kr. 199,95.
Normalt så traver den ensomme ulv og eks. militærmand Jack Reacher rundt på landevejene i USA. Kun med sin nødvendige bagage – tandbørsten. Men i Rent Personligt bliver kulisserne skiftet ud. Han bliver beordret til at hjælpe med en sag der både er underopsejlning i Paris, London osv. For han må sande, at militæret aldrig  forlader én fuldstændigt. Det lykkes en særlig enhed at spore ham, og snart befinder han sig i militærtjenesten igen. Grunden skyldes at en snigskytte har forsøgt at skyde den franske præsident under en tale i Paris. Vel at bemærke på tretten hundrede meters afstand. Og kuglen var amerikansk. Kun ganske få skytter  i verden behersker denne disciplin. En af dem er John Kott, en tidligere militærskytte. Og det var i sin tid Reacher der fik ham sat i spjældet. Nu er han ude igen. Og manden, der kan finde ham igen er Reacher. Teorien er nemlig, at attentatet mod den franske præsident kun var en prøve forud for det forestående G8-topmøde i London. Mod sin vilje bliver Reacher sat sammen med Casey Nice, en ung CIA-agent. Sammen tager de over Atlanten med det ene mål at finde Kott, før han får ram på en af verdens øverste ledere. Men det bliver langtfra nemt, for desværre har en nådesløs og hårdkogt lokal bande har slået ring om Kott forud for topmødet. Reacher og Nice må tage alle midler i brug for at komme på nært hold af snigskytten Aldrig har der været mere på spil for Reacher, for denne gang er det rent personligt.
Atter en gang serverer Lee Child et hæsblæsende drama som igen får læseren til at fare igennem bogen. Utroligt men sandt forfatteren bliver ved med at kreere den ene spændingsroman efter den anden. Og Jack reacher klarer sig fin selv om han er på udebane!
Finn Hansen.

LEE CHILD: DEN RETTE MAND. Oversat af Jakob Levinsen efter A WANTED MAN. 2012. 420 Sider. Kr. 199,95
Fire mennesker sidder i en bil på vej gennem Midtvesten med kurs mod Chicago. Den ene af mændene er Jack Reacher som er taget op og har fået sig et lift østpå. Chaufføren kører, med øjnene rettet på vejen. En anden sidder ved siden af ham og fortæller historier, der slet ikke hænger sammen. Og en kvinde sidder på bagsædet, stille og bekymret. Så er der atter linet op til en ny farlig mission for Reacher som også lige er ”den rette mand”.
Ikke langt bag de fire personer ligger en mand stukket ihjel i en gammel pumpe­station. Ofret er blevet set gå derind sammen med to andre, men kom aldrig ud igen. Alt tyder på det er en likvidering. Knivdrabet er nemlig yderst professionelt udført, og gerningsmændene er som sunket i jorden. Politiet er på stedet i løbet af få minutter, og kort efter ankommer FBI, fulgt af to andre statslige enheder. Sagen har højeste bevågenhed hos alle de involverede instanser, men ingen vil røbe hvorfor, eller hvem den dræbte er.
Det eneste, Reacher ønskede sig, var bare et lift mod Virginia. Men intet er, hvad det ser ud til, og han opdager snart, at han befinder sig midt i et omfattende komplot, der gør ham til en trussel – for begge sider på samme tid. Reacher i karakter og rydder til sidt godt og grundigt op i moradset. Atter en intens og nervepirrende fortælling. Anbefales varmt.  
Finn Hansen.

LEE CHILD: INGEN VEJ TILBAGE. Oversat af Jakob Levinsen efter NEVER GO BACK. 2013. 422 Sider. Kr.
Ingen Vej Tilbage – er det 3. bind som er udgivet efter Jentas tog forfatterskabet til sig. Og allerede nu kan oplyses at 4. bind udkommer i starter af 2017. med titlen Efterlyst. Samtidig kan vi oplyse, at 20. oktober er nærværende bog Ingen Vej Tilbage på det hvide lærred. Status er at nu, er dr på dansk udgivet 10 bøger af Lee Childs p.t. 18 udgivne bind.
Som det sidste bind Værd At Dø For beslutter Jack Reacher at han vil opsøger Major Susan Turner. Hun er stemmen i telefonen som han straks fattede sympati for. Hun skulle befinde sig i det sneklædte South Dakota nordøstlige Virginia: der også er  bestemmelsesstedet  for militærpolitiets 110. specialenhed. Den gamle stenbygning, der udgør Reachers tidligere arbejdsplads. Samtidig er det også det tætteste på ”et hjem”, han nogensinde har haft.
Reacher er rejst tværs over landet men i stedet for at møde major Turner. Han stilles i stedet over for en seksten år gammel mord-anklage og en tvungen genindkaldelse til hæren.
Nu hører Reacher ikke til den type personer, der stikker af når lokummet brænder, derfor sætter han alt ind på at opspore Turner og rense sit navn. Desværre bliver der for Reacher “Ingen vej tilbage”. Inden han får set sig om er forfulgt af både hæren, FBI, det lokale politi og fire uidentificerede bøller. Det udvikler sig til en hæsblæsende jagt på retfærdighed som ikke går stille af. Jack Reacher må dele mange ”håndmadder” ud før han får udreddet trådene sammen med Turner.
Umiddelbart skulle man tro at kvindelige læsere ikke var begejsret fra denne hårdtslående og iskolde helt. Men tværtom, er damerne lige så begejsret for Reacker som undertegnede det er sikkert. Lur mig om ikke flere af de kvindelige læsere dukker op i biograffens mørke for at se Tom Cruise folde sig ud som Jack Reacher. som undertegnede vil gøre.
Finn Hansen.

LEE CHILD: VÆRD AT DØ FOR. Oversat af Jakob Levinsen efter WORTH DYING FOR. 2010. 426 Sider. Kr. 199,- Så er der atter dømt ”farvel nattesøvn”. Why ? Ny Lee Child på natbordet. Off Course.
Atter er Jack Reacher på landevejen og denne tur bringer ham i dødbringende problemer i bondelandet Nebraska. Det er en bizar hændelse. En person kommer ind på beværtning og brækker næsen på en kvinde der befinder sig på stedet. Det synes Jack Reacher ikke om. Sådanne noget, gør man bare ikke over for en dame. Hans videre reaktion bringer ham i konflikt med vognmandsemperiumet familien Duncan, en lokal klan, der har skræmt en hel egn til underkastelse. Derefter går reacher i gang med at få ryddet op i bondelandet. I distriktets fortid ligger der nemlig en gammel, uløst sag om et forsvundet barn, der for alvor fanger Reachers interesser. Familien Duncan vil af med Reacher – og de skyer ingen midler for at få ham elimineret. Det er nemlig ikke kun hemmeligheder fra fortiden, klanen forsøger at skjule. For deres egen farlighed til trods er de blot det et lille led nederst i en vidtforgrenet forbryderisk fødekæde. Naturligvis ville det være nemmere for Reacher at styre fri af de massive problemer, som hans indblanding vil medføre. Men som læseren ved, er det umuligt for ham at holde nallerne væk. Det er atter et plot som chokerer til sidst. Det er en medrivende, neglebidende, actionfyldt thriller og med humoristisk indslag midt i slagets gang.
PS. Og der er nyt gensyn med helvedshunden Reacher i Ingen Vej Tilbage til efteråret.
Finn Hansen.

LEE CHILD: 61 TIMER. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter 61 HOURS. 2010. 395 Sider. Kr. 299,95.
Endelig er der et forlag der tager Lee Childs fofatterskab op igen. Krimi-Cirklen var ked af da Cicero efter fire udgivelser med den sidste i 2012. Men nu er Jentas på banen og de har så stor tillid til at Child nok skal slå igennem igen så de foruden 61 Timer har endnu en klar i starten af 2016. Den får titlen Værd At Dræbe For. Men tilbage til den aktuelle 61 Timer.   Her havner Jack Reacher som passager i en bus. Men der sker det at køretøjet forulykker i en voldsom snestorm, og ikke mindst midt i en dødelig strid.  En strid der udvikler sig videre i den nærliggende by Bolton, South Dakota. Her fastholder en enkelt kvinde fast på at tale retfærdighedens sag, selvom stærke kræfter truer med at skaffe hende af vejen. Og hvis hun skal leve længe nok til at vidne, får hun brug for hjælp, ikke mindst Reachers. Han får mere end nok at slås med for en kynisk morder er på vej til Bolton, en iskold og effektiv skytte, der aldrig misser sit mål.  Reachers egentlige plan var at blive på farten. Men dette forandre de næste 61 timer. Et hemmeligstemplet underjordisk militæranlæg fra den kolde krig har stor betydning for det er en sag, der sætter Jack Reacher på en prøve ud over det sædvanlige. Hemmelighederne er mere dødbringende, og hans fjender stærkere, end han nogen sinde kunne forestille sig – men det samme er den kvinde, han sætter sit liv på spil for at redde.
Der er ikke noget at sige til at Jack Reacher-serien går sin fortjente sejrsgang. Og er hver gang at finde på toppen på både engelske og amerikanske bestseller lister, og de er  p.t. oversat til mere end 36 forskellige sprog. NB. Advarsel – Som læser er du tabt for omverden når Reacher går i action. Send derfor konen i biffen og lad ungerne blive lidt længere ved PC´en.Og nyd de 61 Timer.
Finn Hansen.

PAUL CLEAVE: ØJE FOR ØJE. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efterFIVE MINUTS ALONE. 2014. 443 Sider. Kr. 199,-
Carl Schroder og Theodore Tate – ”Komastrømerne”, som er det navn som medierne har givet dem. Efter alle de farlige genvordigheder de har været udsat for, endelig er ved at få deres liv på ret køl igen. Tate er omsider vendt tilbage til sit kriminalassistentjob. Samtidig kan han føle sig taknemmelig over, at hans kone, Bridget, er kommet hjem igen.
Schroder derimod har det hverken godt eller skidt. Han slås stadig med eftervirkningerne af kuglen, der sidder inde i hans hoved efter skyderiet han var involveret i et halv år forinden. Det har ikke slået ham ihjel men slået kontakten fra for alle hans følelser, hvilken kan vise sig at være mindst lige så farligt.
Øje For Øje – sættes i gang med at liget af en tidligere dømt brutal og skånselsløs voldtægtsforbryder bliver fundet ved jernbaneskinnerne, efter at være blevet splittet til atomer af et tog. Tate får opgaven til at finde ud af, om det drejer sig om mord eller selvmord.
Sagen tager for alvor fart da aftenen efter forsvinder endnu to voldtægts-forbrydere. Omstændighederne tyder på at der er en sammenhæng mellem de to sager. Efterforskningen bliver vanskeliggjort af, at alle på politi-stationen tilsyneladende holder med morderen. Pårørende til mordofre har som regel kun én bøn til politiet : Når I griber morderen, så giv mig fem minutter alene med ham. Og det er præcis, hvad der sker nu. Der er nogen, der hjælper de efterladte med at de får deres fem minutter med gerningsmanden. Men da uskyldige mennesker begynder at dø, kommer Tate og Schroder på kollisionskurs, og inden længe får de en modstander, de aldrig havde forestillet sig. Øje For Øje er kontant og hårdkogt spænding fra første til sidste side. Historien bliver især båret frem af det psykologiske spil mellem personerne og det fremragende og realistiske plot.
Paul Cleaves ”Christchurch Noir” serie er et must for alle krimifans af gedigent spænding.
Finn Hansen.

PAUL CLEAVE: SLAGTEHUSET. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter LAUGHTERHOUSE. 2012. 368 Sider. Kr.  199,-
Jentas er godt rustet. De har nemlig  blandt deres forfattere, de 4 C ´er – alias Carter, Child, Cleave og nu også Cole, med fornavnet Martina, fire forfattere i absolut topklasse A!
Mens vi venter på Chris Carter, der efter en lille pause, nu har meldt ud på sin hjemmeside, at han i 2017 udkommer med det 8. bind i ”Robert Hunter-Serien” ”The Caller”, kaster vi os med glubbende appetit i mellemtiden over den nye ”Christchurch Noir” krimi Slagtehuset af Paul Cleave.
Den forhenv. Kriminalbetjent nu privatdetektiv Theodore Tate har aldrig kunnet glemme sit første gerningssted. Det såkaldte “the Laughterhouse,”    ( Slagtehuset uden S som er blevet malet over)Her fandt de den 10-årige Jessica Cole død i det gamle og forladte slagteri. Pigen var mishandlet skåret i småstykker på det grusomste. Selvom morderen tilsyneladende blev fundet arresteret og dømt. Retfærdigheden sejrede. Eller gjorde den?
For netop nu femten år senere, er der en ny seriemorder løs i Christchurch. Og denne gerningsmand har fart på. Han arbejder metodiøst  ud fra en liste over folk som var involveret i Jessicas mordsag. Desværre indeholder listen også Dr. Stanton navn, en mand med tre unge døtre!
Hvis Tate skal være i stand til at hjælpe dem, må han finde forbindelsen mellem morderen, slagteriet, og byens pludseligt enormt voksende antal af mord. Og han bliver nødt til at finde ud af det hurtigt, fordi da Stanton og hans døtre kidnappes, tvinges doktoren til at tage et umuligt valg: hvem af hans døtre må lade livet først?
Det er en uhyggelig page-turner der bringer læseren helt ud på kanten af lænestolen fra første til sidste side.
Vi vil bare have mere Cleave det kan ikke gå hurtigt nok.
Finn Hansen..

PAUL CLEAVE: DYBET. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter CEMETERY LAKE. 2013. 360 Sider. Kr. 199,00 Spænd sikkerhedsselen for nu er Paul Cleave og privatdetektiven Theodore (Theo) Tate tilbage for fuld udblæsning! Tate som vi første gang blev præsenteret for i Samleren (Collecting Cooper). Tates opgave er egentlig en rutineopgravning af et formodet mordoffer. Opgravningen forvandler sig hurtigt til en kompliceret sag for privatdetektiv for den gode Theodore Tate. Han har ellers mere end nok at kæmpe med at få sit liv på ret køl,efter at hans verden sank i grus to år tidligere. Mens han står i regnen og holder opsyn med opgravningen, dukker der pludseligt et lig op fra dybet i kirkegårdens sø nær ved, og så endnu et og et til … Da liget i kisten samtidig viser sig at være et andet end forventet, tager sagen for alvor en endnu mere uhyggelig og dyster drejning. Tate ved, at han bør holde nallerne væk, og overlade sagen til sine tidligere kolleger i politiet. men stik imod sund fornuft tager han sagen i egen hånd. Snart befinder han sig med ryggen mod muren. Han er ved at gå op limningen. Samtidig må han selv forsøge at holde sig ude af politiets søgelys, mens afgrunden truer. En uhyggelig og skånselsløs morder er i gang med sin helt egen og ugennemskuelige agenda. Tiden er knap, og den brutale morder der stadig er på fri fod myrder videre. Det store pørgsmål for Tate, er om det lykkes ham at bevare sit forspring foran politiet? Eller vil hans egen mørke hemmelighed omsider indhente ham? Paul Cleave leverer for fjerde gang en forrygende, medrivende og nervefræsende page-turner med et fremragende plot. Theodore Tate serien kaldet ”Christchurch Noir Serien” er en værdig konkurrent til Chris Carter. Næste bind fra Jentas skulle meget gerne være ”The Laughterhouse” med Tate.
Finn Hansen

PAUL CLEAVE: SAMLEREN. Oversat af Liv Camilla Skjødt efter COLECTING COOPER. 2011. 411 Sider. Kr. 299, Samleren – er en af de mest originale seriemorder krimier undertegnede har læst i lang tid. Det er især det plot der anvendes der er genialt! Hovedpersonen er den forhenværende kriminalbetjent Teodore Tate. Han er lige blevet løsladt fra fængslet og nu på jagt efter en psykisk ustabil mand. Sagen er at mange folk pludselig forsvinder i Christchurch. En af dem er Cooper Riley, han er professor i psykologi, han dukker ikke op på arbejde en dag. En anden person er Emma Green, der er en af professorens studerende, hun kommer heller ikke hjem. Da kriminalbetjent Theodore Tate bliver løsladt efter fire måneder i fængsel, beder Greens far ham om at hjælpe med at finde sin forsvundne datter Emma. Tate sad trods alt i fængsel, fordi han nær havde slået Emma ihjel i en spiritusulykke året forinden, og derfor står han i stor gæld til Greens far. Meget stor gæld. Hvad ingen af dem ved, er, at en tidligere psykiatrisk patient Adrian holder folk som gidsler i sin voksende samling af ”seriemordertrofæer”. Nu har han kidnappet det ultimative samlerobjekt – en rigtig seriemorder. Efterforsknings sporene fører Tate tilbage til Grover Hills – et psykiatrisk hospital, der lukkede tre år tidligere. Her skete mange umenneskelige og grusomme ting. De, der havde held til at overleve, foretrækker at holde munden lukket med syv segl. Så Tate har ikke andet valg end at grave Grover Hills mørke fortid frem, hvis han skal finde Emma Green og Cooper Riley i live. Om Eks-kriminalbetjent Teodore Tate har Paul Cleaves nu skrevet en hel serie og han er et virkeligt spændende og originalt bekendtskab som giver mersmag. Cleave beskrivelser er hård og kontante. Personerne virker autentiske. Sammen med Chris Carter har Jentas sikret sig to store kriminalromanforfatter navne som bliver et most for alle yndere af spændende og psykologisk kriminallitteratur. PS. Den kostede undertegnedes nattesøvn. Er klar til at ofre den igen når næste Tate bind arriverer!
Finn Hansen.

MARTINA COLE: KUPPET. Oversat af Lilian Kingo efter THE TAKE. 2006. 557 Sider. Kr. 199,-
Martina Cole er ikke et nyt navn for de danske læsere. Vi stiftede bekendtskab med forfatteren allerede i 1994. Der udgav forlaget Vinten nemlig
En Farlig Kvinde, (Dangerous Lady, 1992), som også var Coles debutroman. Den udkom i 2 bind. I den nye bog er Hovedpersonen Freddie Jackson føler sig stadig som kongen over den kriminelle underverden, da han bliver løsladt efter en længere fængselsdom. Men fængslingen har ikke gjort større indtryk for at blive en bedre person for samfundet. Næh, mens han sad inde, mødte han de helt rigtige folk, nemlig de værste kriminelle elementer.  Og det har han tænkt sig at nyde godt af nu.
Hans kone, Jackie, vil derimod bare gerne have sin mand hjem. Hun har tilsyneladende glemt alt om de evindelige skænderier, volden og de kvinder, som Freddie har svært ved at holde nalderne fra. Bitter og forurettet ser Jackie sit eget liv smuldre, mens hendes lillesøster Maggies liv udfolder sig i fuld flor. Maggie er nemlig forelsket i Freddies fætter, Jimmy, der forguder Freddie og den livsstil, han repræsenterer – men Maggie er også fast besluttet på, at hendes liv ikke skal ende som storesøsterens.
Den gyldne regel er at familier burde holde sammen i tykt og tyndt. Men bag lukkede døre er situationen en helt anden. Her er livet derimod så betændt af jalousi, svigt, at det fordærver alt. Og for familien Jackson bliver loyaliteten sat på den helt store prøve om den kan det. For i deres verden kan man ikke stole på nogen. I deres verden er alle bare ude på at gøre det helt store kup uanset de konsekvenser der kan ske.
Kuppet er en spændende gangsterroman med stort G. Det er en medrivende interessant historie som læseren oplever. Der er ikke sparret på krudtet hvad handlingen angår. Kort og godt man er underholdt fra start til slut.
Finn Hansen.

JONATHAN FREEDLAND: DEN TREDJE KVINDE. Oversat af efter THE THIRD WOMAN. Sider. Kr. 199,-
Jonathan Freedland som er mest kendt for sine bøger skrevet under pseudonymet Sam Bourne har med Den Tredje Kvinde skrevet en af de mest originale thrillers i mange år. Plottet er nemlig fremragende og fascineret kreeret.
For Freedland opstiller dette scenarie, at De Forenede Stater og Kina har indgået en chokerende handel. USA må til gengæld for at få  eftergivet en milliardgæld tillade Folkerepublikken Kina – som nu er verdens førende supermagt – etablerer en permanent militær tilstedeværelse på amerikansk jord. Grunden er at mange års økonomisk tilbagegang har gjort Amerika økonomisk sårbar, og beviser på Kinas kulturelle og politiske dominans findes nu overalt i staterne.
Bogens hovedperson Madison Webb er journalist. Hun  er besat af at afsløre de mange løgne og den korruption, der har ødelagt hendes engang så mægtige og den gang førende land. Og da hendes søster Abigail bliver brutalt myrdet, og politiet hævder, at det er en enkeltstående forbrydelse. Men den hopper Madison ikke på. Hun har mistanke om, at politiet skjuler noget. Noget tyder på, at hun ret, for det er uhyggelige ting der kommer for dagens lys da hun stædigt graver efter svar. Hun opdager, at hendes søsters død kan være en af mange lignende mystiske dødsfald… og en del af en farlig konspi-ration. Selv om hendes liv er i fare, nægter Madison at give op og slippe historien. Og før eller senere må hum berede sig på at blive nødt til at stå ansigt til ansigt med de magtfulde kræfter, der er fast besluttet på at skjule sandheden.
SOM SKREVET EN AF DE BEDSTE OG MEST ORIGINALE THRILLERS!
Finn Hansen.

NOAH HAWLEY: FØR FALDET. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter BEFORE THE FALL. 2016. 430 Sider. Kr. 199,-
Noah Hawley er mest kendt for den fremragende TV-serie Fargo. Men ikke at forglemme er han også forfatteren tilden eminente thriller:  En God Far. Nu følger så Før Faldet. Og lad det være skrevet med det samme at det befæster at Hawley er et af de nye toneangivende forfattere.
Hovedpersonen er den fallerede kunstmaler Scott Burroughts. Normalt plejer han at tage færgen til New York fra Martha´s Vineyard, hvor han bor, men da han uventet bliver tilbudt en plads på familien Batemans privatfly en søndag i august. Det skulle han nok have takket nej til. Præcis 16 minutter senere sker der nemlig det utænkelige: Flyet styrter i havet. De eneste overlevende er kunstmaleren, Scott Burroughs, og en fire år gammel dreng, som nu er eneste tilbageværende medlem af den ufatteligt rig og magtfuld mediemoguls Batemanfamilie.
Kapitlerne skildrer nu skiftevis de konsekvenserne af flystyrtet. Og samtidig fortælles de forskellige passageres og besætningsmedlemmers forhistorier. De tæller – en børsspekulant fra Wall Street og hans hustru, en texansk festabe, der lige er ankommet fra London, en ung kvinde med livskrise, en karrierepilot – og de mystiske omstændigheder, der fører frem til styrtet, bliver langsomt stykket sammen til et større billede. For var flystyrtet en ulykke, der tog livet af så mange betydningsfulde personer? Eller var det et planlagt attentat?
Medierne går fuldstændigt amok nærmest i en blodrus, og beskyld-ningerne fyger gennem luften. Og alt imens Scott kæmper for at klare sin nye berømmelse på godt og ondt, arbejder myndighederne i døgn-drift på at bjærge vraget og finde frem til sandheden.
Før Faldet er endnu en Pageturner fra Jentas. Ja, undskyld udtrykket, man nærmest flyver hen over siderne i denne spændende thriller. Anbefales varmt.
Finn Hansen..

TESS GERRITSEN: KIRURGEN. Oversat af Anne Mette Poulsen efter THE SURGEON. 2001. 364 Sider. Kr. 299,- Med Kirurgen præsenterer Jentas første bind af den populær kriminalserie Rizzoli & Isles der har været udgivet i USA siden 2001 og er nu oppe på 11-12 bind. Serien er så populær at den også er blevet til TV-serie hvor den nu kører på sin 5. sæson. Hovedpersonerne er kriminalassistent Jane Rizzoli & patologen Maura Isles. Isles dukker dog først op i næste bind Apprentice. I kirurgen har Rizzolli makkeren kriminalassistent Thomas Moore med i jagten på seriemorderen der går under navnet Kirurgen. Seriemorderen sniger sig ind i ensomme kvinders hjem om natten og lister sig lydløst ind i værelserne, hvor de ligger og sover, og snart efter vil vågner de op til deres værste mareridt. Hans metode præcision peger på, at der er tale om en gal læge, hvad der straks får aviserne i Boston til at kalde ham ”Kirurgen”. Med kriminalassistenterne Thomas Moore og Jane Rizzoli i spidsen må politiet tage kontakt til offeret for en næsten identisk forbrydelse. Da hun for to år siden nedkæmpede og dræbte lægen Catherine Cordell nemlig sin overfaldsmand, inden han kunne nå at fuldføre sit forehavende. Men denne nye morder er begyndt at genskabe scenerierne og med en uhyggelig akkuratesse detaljerne omkring overfaldet på Cordell. For hvert nyt mord er det, som om han håner hende og indsnævrer afstanden fra hendes arbejdsplads til hendes hjem. Og hverken Moore eller Rizzoli kan beskytte Cordell mod denne hensynsløs morder, som tilsyneladende kender – og svælger i – den hemmelige frygt hos de kvinder, han dræber. Tess Gerritsen som vi danske læsere for mange herrens år siden blev præsenteret for med Iskold Høst. 1998. Lad det være sagt og skrevet med det samme hvis man er vild med Chris Carter og lignende forfattere kan man roligt kaste sig over Tess Gerritsens krimi Kirurgen. Den er spændende som bare fanden der er både action humor og en god og medrivende historie. Vi glæder os til de næste bind.
 Finn Hansen.

TESS GERRITSEN: DØ IGEN. Overtsat af Anne Mette Poulsen efter DIE AGAIN. 2014. 349 Sider. Kr.
Dø Igen – er Tess Gerritsens 11. bind i Rizzoli og Isles serien. (Det ser ud til Jentas udgiver både serien fra start og fra slut skiftevis. For nu har vi fået bind 1 og bind 11).
Dø Igen- starter med at kriminalassistent Jane Rizzoli fra Boston Politi og veninden og retsmediciner Maura Isles kaldes ud til et nyt gerningssted. Her kommer de til at stå overfor et underligt drab. Et drab  der kan være det grusomste vilddyr værdigt – helt ned til de efterladte mærker efter skarpe kløer på liget. Kun de ondeste menneskehænder kan have efterladt sådanne et mishandlet offer som den berømte storvildtjæger Leon Gott nu udstillet på ligeså grusom vis som de dyr, der pryder hans vægge. Kom Gott uafvidende til at vække et rovdyr til live?
Seks år forinden blev en gruppe turister på safari i Botswana bytte for en morder. Nu har morderen udset sig Boston som sin nye jagtmark, og Rizzoli og Isles må finde en måde at lokke ham ud af sit skjul på, også selvom det indebærer at vifte med den madding, ingen jæger kan modstå – det ene offer, der slap væk.
Man er stadig i godt selskab med de to piger Rizzoli og Isles når de atter  er involveret i en grotesk mordsag. Det er kort godt en god gang spænding og man glæder sig allerede til næste bind – Ligegyldigt om det bliver bind 3 eller bind 10
Finn Hansen.

TESS GERRITSEN: DOBBELTGÆNGER. Oversat af Anne Mette Poulsen efter BODY DOUBLE. 2005. 373 Sider. Kr. 199,95
Retsmedicineren Dr. Maura Isles tjener som bekendt til dagen og vejen ved at undersøge døde mennesker. Når man som hende er patolog i så stor en by som Boston er den daglige dosis masser af lig – og adskillige af dem er desværre mordofre. Aldrig før har hun været udsat for sådanne et lig på briksen. Det  chokerer og skræmmer hende i så høj en grad. For den døde kvinde på briksen er en nemlig en nøjagtig dobbeltgænger af Maura selv!
Kvinden, der blev skudt ned udenfor lige uden for Mauras hjem, kunne nemlig have været Mauras spejlbillede. Og da de videre undersøgelser viser det sig at Maura og liget deler fødselsdato og blodtype. Den dybt overraskede retsmediciner kan derfor kun se én forklaring. Da DNA-analysen bekræfter mistanken om, at den mystiske dobbeltgænger faktisk er  Mauras ukendte tvillingesøster. Opdagelsen bliver indledningen til en hæsblæsende bizar mordefterforskning. “Dobbeltgængeren” – er endnu et strålende eksempel på den gode Tess Gerritsen stadig kan kreere et spændende plot der både er logisk og realistisk. Hvad kan man forlange mere – det skulle da lige være det næste bind. Og der er nok at tage af. Ikke mindre end et halvt dusin ligger og venter og flere er i støbeskeen.
Finn Hansen.

TESS GERRITSEN: SKINDØD. Oversat af Anne mette Poulsen efter VANISH. 2005. 336 Sider. Kr. 199,95
Liget af en uidentificeret kvinde lader tilsyneladende bare til at være endnu et kadaver til samlingen i lighuset. Det vil sige lige indtil, retsmedicineren Maura Isles ser liget åbner øjnene. Lynhurtigt bliver den meget levende kvinde kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler. Et af gidslerne er den meget gravide patient og veninde til Isles, Jane Rizzoli. Mens de anspændte timer tikker med rivende hast afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI-agenten Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske morders identitet.det viser sig at sagen stikker meget dybere end bare en ganske almindelig gidseltagning. Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse det kringlede mysterie. Og kun hun kan løse det, hvis hun altså bare overlever natten.
Tess Gerritsen har stadig godt styr på sine fortællinger om strømeren Jane Rizolli og retsmedicineren Maura Isles. For 6. gang leverer hun en spændende krimi som denne læser følger med stor begejstring
Finn Hansen.

TESS GERRITSEN: I SATANS TJENESTE. Oversat af Anne Mette Poulsen efter THE MEPHISTO CLUB. 2006. 367 Sider. 299,00 Kr. 6 I SERIEN OM RIZZOLI & ISLES Det latinske ord PECCAVI står skrevet i blod på gerningsstedet, hvor en ung kvinde er blevet brutalt myrdet. JEG HAR SYNDET, betyder det. Det er en isnende julehilsen til retsmediciner Maura Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli fra Boston, der hurtigt forbinder offeret med den kontroversielle og celebre psykiater Joyce O’Donnell – Janes faglige nemesis og medlem af Mefisto-klubben. På toppen af Beacon Hill hengiver klubbens medlemmer sig til analysen af ondskab: Kan ondskab forklares videnskabeligt? Har den en fysisk tilstedeværelse? Vandrer der dæmoner rundt på jorden? Ud fra et væld af dystre historiske kilder og mystisk religiøs symbolik søger de lærde i Mefisto-klubben at bevise, at selve Satan færdes iblandt os. Da et lemlæstet lig dukker op i deres egen baghave, står det klart, at nogen – eller noget – ganske rigtigt hjemsøger byen. Klubbens medlemmer begynder at frygte emnet for deres egne studier – for kan det tænkes, at den maniske morder tilhører deres egen kreds, eller har de uden at ville det hidkaldt et ondt væsen fra mørket? Maura og Jane dykker ned i den hidtil mest forbløffende og usædvanlige sag i deres karriere og drager dermed ud på en skrækindjagende rejse til det ondes inderste væsen, hvor de møder en djævelsk fjende, der er farligere end nogen anden forbryder, de før har mødt … og som kun lige har begivet sig ud på sin voldelige færd.
Tess Gerritsen er stadig en spændende forfatter der kan det med at få læseren til gang på gang at følge i hælene på de to heltinder. I Satans Tjeneste er endnu godt eksempel herpå.
Finn Hansen. 5 diamanter.

Finn Hansen.

TESS GERRITSEN.GRAVKAMMER. Oversat af Anne Mette Poulsen efter KEEPSAKE: 335 Sider Kr. Gravkammeret er det 7. bind i Jentas populære serie om Rizolli & Isles. Sagen starter da en perfekt konserveret mumie pludselig bliver fundet i den støvede kælder under Crispin Museum i Boston. Det vækker naturligvis begejstring, både på det skrantende museum og personerne der. Nu har de pludselig en publikumsattraktion i sin samling, og i offentligheden. Det Sjældne Fund døbes Madam X. En CT-scanning bliver udført under stor bevågenhed og ståhej, men nu står det hurtigt klart, at noget ikke er, som det skal være. Det mumificerede lig viser sig nemlig tegn på nylige skader, og Madam X er ikke længere en sag for oldtidseksperter, men en sag for nutidens retsmediciner Maura Isles. Både for Maura og drabsefterforsker Jane Rizzoli fra Boston Politi er de tekniske beviser ikke til at tage fejl af – der er tale om et nutidigt mordoffer! Og da de uhyggelige levn af endnu en kvinde bliver fundet i et skjult kammer i museets kælder, står det isnende klart, at en morderisk galning er på fri fod – og driver gæk med dem. Arkæologen Josephine Pulcillo er, ligesom de øvrige medarbejdere på Museet, er rystet over fundene, men kun hun ved, at morderens kryptiske beskeder rummer en viden, der er særligt rettet mod hende. Detaljer om en mørk hemmelighed, hun troede var begravet for evigt. Maura må nu til at støve og genfinde sin viden om gamle dødsritualer. Det hele for at afsløre en bestialsk og bindegal morders forskruede slutspil. Og da Josephine bliver så bortført, har Maura og Jane ikke oceaner af tid til at opspore Arkæologi-morderen, inden han føjer endnu et nyt uhyggeligt offer til sin makabre samling. Det spegede plot holder læserne i et jerngreb hen i det uvisse. Gravkammeret er en fantastisk, fremragende spændingsroman med et utal af uventede tvister. 6 Diamanter.


Finn Hansen.

TESS GERRITSEN. ISKOLD. Oversat af Anne Mette Poulsen efter ICE COLD 342 Sider. Kr
.8.bind Iskold – I Serien OM Rizzoli & Isles. Allerede fra start af afsløre vi fra krimicirklens side med det samme udmeldes, at det er Gerritsen i topform!
HANDLINGEN: Han iagttager dem. Han venter. De forsvinder. Der er sket noget rigtigt forfærdeligt i den tilsneede landsby Kingdom Come i Wyoming. Miljøet er tolv sælsomt ens huse står mørke og forladte. All menneskerne, der boede der, er tilsyneladende pist forsvundet fra jordens overflade. Maura Isles kører gennem området sammen med en gruppe venner, da de pludselig bliver fanget i en snestorm. De søger ly i den forladte landsby. Og her begynder deres værste mareridt. Det er bare det er først som lige begyndt. Flere dage senere flyver Jane Rizzoli til Wyoming for at lede efter sin forsvundne veninde Maura. De findere et forulykket køretøj med fire svært forbrændte lig i kabinen. Kan et af ligene være Maura? Janes jagt efter sandheden fører hende til Kingdom Come. Netop der hvor personen, der iagttog Maura, nu også ligger på lur efter Jane Rizzoli. Der er skruet op på spændingsniveaute på fuld blus. Atter en gang viser Tess Gerritsen at hun gang på gang kan skabe et realistisk plot. 6 diamanter.


Finn Hansen.

CATHERINE RYAN HOWARD: DØDELIG LØGN. Oversat af Henriette Rostrup efter THE LIAR´S GIRL. 2018. Sider. Kr 299,95
Det er forfatterens anden thriller. Og hvis den første er lige så spænende som Dødelig Løgn og det er der noget der tyder på Nødsignaler blev nomineret og vandt flere priser. Så Jentas få fat i den.
Alison Smith, tror, at hun kender sandheden. Men hun kan hurtigt regulere sin tro.Der er gået ti år siden, forlod Dublin. Ti år siden hendes bedste veninde Liz blev offer for den berygtede Kanalmorder. Det er også ti år siden Alisons verden brød sammen. Der viste det sig, at det var hendes kæreste Will Hurley, der havde myrdet Liz og fire andre unge kvinder.
Nu er endnu en ung kvindes lig blevet fisket op af Dublins kanaler. Drabsmetoden er den samme som for ti år siden, men Will Hurley sidder indespærret på en retspsykiatrisk afdeling.
Samtidig prøver Alison alt hvad hun kan for at leve et normalt liv i Holland.
Men så dukker to irske efterforskere op ved hendes dør, og hun må nødtvunget igen forholde sig til sin fortid og den mand, hun engang elskede. For Will Hurley påstår at sidde inde med viden, politiet skal bruge i deres efterforskning. Viden, han kun vil orienterer Alison om.
Foruden et spændende intrige og skarpe portrætter af både hoved og bipersonerne er der et par solide overraskelser. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

SIMON KERNICK: VIDNET. Oversat af efter THE WITNESS. 2016.
332 Sider. 199,95 Kr.
Undertegnede anmelder har flere gange røbet at han er ellevild med Lee Childs Jack Reacher. Nu kan han berette at det samme er han med den nye skribent Simon Kernicks hovedperson strømeren Ray Mason.
En af hovedpersonerne, Jane Kinnear bliver vidne til mordet på sin elsker. Det går dog meget hurtigt op for Jane, at hun også selv er i fare. Hun bliver underlagt politibeskyttelse i et sikret hus, da det viser sig, at hendes elsker lå inde med vigtige oplysninger om et forestående terroristangreb.
Den anden hovedperson, Kriminalkommissær Ray Mason fra terroris-mebekæmpelsesgruppen er en mand med en kontroversiel fortid, men hans effektivitet gør ham bedre i stand til at forhindre terroristangreb end nogen anden. Men kan man stole fuldt og fast på ham, eller ved han mere om planlægningen af terroristangrebet, end han fortæller?
Samtidig prøver Jane at beskrive sin elskers morder for politiet – hvad hun ikke ved, er at morderen allerede ved hvem hun er, og han ved, hvor hun gemmer sig. Og han helmer ikke, før han fanger hende. Det er skiftevis Jane og Ray der beretter handlingen. Vi kan oghså røbe at der sker en hel masse hændelser og at det hele laver en drejning som undertegnede i hvertfald set komme. Og det er der nok mange andre læser der heller ikke gør. Vidnet er det første bind i serien.
Finn Hansen.

ANGELA MARSONS: ONDE SPIL. Oversat af Stig W. Jørgensen efter EVIL GAMES. 2015. 375 sider. 299,00 Kr.
Angela Marsons blev vi præsenteret for ganske kort tid siden med Tavse Skrig. Allerede nu følger bind 2. Og igen følger vi KiM Stone som selv har en en sårbar fortid. I Onde spil kommer hun op imod en af de værste sociopater i mands minde. For hævnens time er kommet.
Det sker ved en voldtægtsforbryder bliver fundet brutalt myrdet i en passage. Den sag lander i skødet på kommissær Kim (Kimberley) Stone og hendes team. De er klar over at de ikke kan løse sagen hurtigt nok. Men Kim har ikke en chance for at vide, hvad hun egentlig er for et individ hun er oppe imod. For bag mandens morder gemmer sig en vaskeægte intelligent sociopat af værste skuffe. Hun er både iskold, grusom og kynisk. En person der udfører sine egne forskruede eksperimenter ved at bruge nogle af samfundets mest sårbare som marionetter. Da det ene hævnmord efter det andet sker, står det klart og tydeligt for Kim, at der er noget langt mere uhyggeligt og uforudsigeligt på færde. Og som om det ikke var nok, er der også noget, der tyder på, at Kims egne svagheder står for skud. Det er en fremragende historie især dialogerne mellem sociopaten og Kim Stone.Kim er en ny spændende figur som man bare som læser ikke kan få hurtigt nok oversat og der er nok at tage af. Der ligger ikke mindre end 8 nye titler og venter.
Finn Hansen.

ANGELA MARSONS: TAVSE SKRIG. Oversat af Stig W. Jørgensen efter SILENT SCREAM. 2015. Da englænderen Angela Marsons først havde taget stilling til at hun ville være kriminalforfatter gik det forrygende hurtigt. I 2015 skrev hun ikke mindre end tre bøger. Det samme skete også i 2016 og 2017. PT har hun fået udgivet 9 bøger. Heraf 7 med kim Stone samt 2 stand alone værker. Det er nok derfor at læserne straks tog Marsons hovedperson til Vicekommissær Kim Stone til sig. Undertegnede er har en klippefast tro på at danske læsere vil gøre det samme.
Selv de mørkeste hemmeligheder kan ikke ligge begravet for altid …det giver forfatteren et flot eksempel på i Tavse Skrig.
Åbningsscenen viser, fem skikkelser står forsamlet om en lav grav. De havde alle sammen skiftedes til at grave. Hullet ville have taget længere tid hvis var i en voksen persons størrelse. Et uskyldigt liv var blevet taget, men pagten var blevet indgået. Deres hemmeligheder ville blive begravet, forseglet med blod.
År senere bliver en skoleforstander fundet brutalt druknet, det viser sig at blive det første af en stribe makabre mord, der ryster Black Country.
Sagen tager for alvor fart da der bliver fundet ligrester ved et tidligere børnehjem. Nu kommer foruroligende hemmeligheder også for dagen. Det går snart op for vicekommissær Kim Stone, at hun er på jagt efter et sygt og pervers sind. En galning der har dræbt over flere årtier. Som antallet af lig vokser, er der kun et at gøre for Kim, at få standset morderen, før vedkommende slår til igen. Men kan Kim, for at fange morderen, konfrontere sine egne dæmoner fra sin fortid, før det er for sent.
Det vil være synd at sige kim Stone er diplomatisk hun er egenrådig og kommer tit på kant med sine overordnede og sine andre omgivelser
Tavse Skrig – er kort og godt en fantastisk og spændende debut af Angela Marsons. Gang på gang overraskes med nye drejninger på historien. Til Jentas fyr bare resten af Kim Stone bøgerne af hurtigst muligt.
Finn Hansen.

BECKY MASTERMAN: SALT I SÅRET. Oversat af Eva Birklund efter A TWIST OF THE KNIFE. 2017. 368 Sider. 299,95 Kr.
I “Salt I Såret” bliver den tidligere FBI-agent Brigid kaldt hjem til sin dysfunktionelle familie i Florida, grunden er at hendes far bliver hospitalsindlagt. For Brigid har familien altid været en større prøvelse end selv de farligste og vanskeligste sager eller de mest indviklede mordopklaringer hun har sloges med i sin karriere. Derfor er det ekstremt belejligt, da hendes Florida-baserede kollega, Laura Coleman, anmoder Brigid om hjælp med at finde en fornuftig begrundelse til en appel for en dødsdømt morder.
For at distrahere sig fra sine egne familieproblemer kaster Brigid sig helhjertet ind i mordsagen om Marcus Creighton, hvis liv snart skal afsluttes i den elektriske stol. For deadline nærmer sig med hastige skridt. Spørgsmålene er mange for var det Marcus der virkelig slog sin kone og deres tre børn ihjel, eller begik politiet den gang for femten år en grum fejl ? Brigid og Laura er af vidt forskellige meninger herom, men er Laura blevet alt for meget i sagen. Har hun ladet sig forblænde af den dødsdømte? Eller er Brigids engang så skarpe mavefornemmelse blevet sløve med tiden? Jah det er lige det læseren må læse sig til i dette tredje pletskud fra Becky Mastermans spændende thrillerserie om Brigid Quinn.
Finn Hansen.

BECKY MASTERMAN: FRYGT MØRKET. Oversat af Eva Birklund efter FEAR THE DARKNESS. 384 Sider. 199,-Kr
Danske læsere blev præsenteret for FBI-agenten Brigid Quinn i Route 66 Morderen i 2016. Nu er hun tilbage igen men nu er hun Eks-FBI-agent Brigid Quinn og er nu privatdetektiv. Ikke mindst fordi hun har set rigeligt med psykopater. Hun er klar til at lægge det hele bag sig og opbygge et nyt liv i Tucson med sin mand, venner og et godt, stille liv. Men nogen gange er flasker tingene sig ikke som forventet. Hun kommer atter på banen igen da hendes svigerinde dør, og Brigid beslutter sig for at tage sin 17-årige niece, Gemma-Kate, under sine vinger. Men der har altid været noget foruroligende mærkeligt ved pigebarnet, men familie er familie. Det går da også fint og ok, indtil Gemma-Kate begynder at få en usund interesse for at dissekere det lokale dyreliv.
Samtidigt er Brigid gået med til at hjælpe et lokalt par med at efterforske deres søns død, hvilket heller ikke viser sig at være lige ud af landevejen, tværtom. Hendes hjem er ikke længere det trygge bastion som det plejede at være. Snart truer nye farer, inklusive mord, og døden begynder at lure overalt. Brigid begynder at spekulere over, om der i det hele taget er nogen, hun kan stole på, eller om djævelen helt enkelt har bevæget sig tættere på hjemmet. Opus to fra Becky Masterman er både medrivende, overraskende og hendes brogede persongalleri er knivskarpt beskrevet. Slutlig herfra får Frygt Mørket de varmest anbefalinger. Og glæd Jer, om kort tid kommer 3. bind Salt I Såret.
Finn Hansen.

BECKY MASTERMAN: ROUTE 66 MORDEREN. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter RAGE AGAINST THE DYING. 2012. 351 Sider. Kr. 299,95 Der er ikke noget at sige til at denne bog blev hædret med både Edgar Awards debutantprisCWA Gold Dagger Award. For der er ingen tvivl om at der er kreeret en ny spændende og anderledes hovedperson til det brogede kriminalromans persongalleri, nemlig Eks FBI agent Brigid Quinn! Den pensionerede nu 59 årige FBI-agent Brigid Quinn der har tilbragt det meste af sin karriere i selskab med seriemordere, seksualforbrydere og andre uhyggelige monstrer. Nu hun kæmper en hård kamp for at lægge minderne (og smerterne) bag sig og udfylde husmorrollen som og den mere fredelige pensionisttilværelse sammen med sin nye mand Carlo og deres to hunde. Men snart banker fortiden på døren, da en mand ved navn Floyd Lynch tilstår den største uopklarede sag, ”Route 66 Mordene”, i Brigids karriere – bortførelsen og mordet på hendes unge protege, FBI agenten Jessica. Tilsyneladende kender Floyd detaljer om sagen, flere af dem som aldrig har været offentliggjort. Floyd vil slå en handel af for at få nedsar sin straf til gengæld tilbyder han politiet at vise dem, hvor liget befinder sig. Omsider kan det sorteste kapitel i Brigids liv måske endelig få en afslutning – men den FBI-agent, der har sagen, er sikker på, at tilståelsen er falsk, og Brigid bliver modstræbende trukket ind i sagen. Efterhånden som efterforskningen skrider frem står det mere og mere klart, at Floyd måske ikke er den rigtige gerningsmand til ”Route 66 mordene” som sagen blev kaldt. Route 66 Morderen er en page-turner af de helt unikke. Læseren overraskes gang på gang. Plottet og intrigerne er fremragende, personen Brigid Quinn er et nyt interessant og spændende bekendtskab. PS. Becky Masterman har allerede fået udgivet det 2 bind i Brigid Quinn -serien. Titlen som er Fear The Darkness. Den håber vi seer dagens lys meget snart fra Jentas.
Finn Hansen.

B.A. PARIS: SAMMENBRUDDET. Oversat af Lillian Kingo efter THE BREAKDOWN. 2017. 367 Sider. 199,95 Kr Hvis du ikke kan stole på dig selv, hvem kan du så stole på? Hvem kan Du så stole på?” Det står der på coveret på forsiden af Sammenbruddet. Og det kan man godt begynde at spekulerer over når man har læst bogen. Hovedpersonen Cass har haft det mere end svært siden den aften, hun så bilen i skoven. Den stod ved den bugtede vej ude i den mørke skov, mens regnen silede ned, i bilen sad en kvinde – den kvinde, der kort efter blev dræbt. Cass har forsøgt at skubbe forbrydelsen ud af sine tanker, for hvad kunne hun i grunden have gjort hvis hun havde stoppet op? Det er nemlig en farlig vej at befinde sig på under et uvejr, og hun ville sandsynligvis selv være kommet til skade, hvis hun var standset. Og ikke bare det, hendes mand Matthew ville også være blevet rasende, hvis han havde fået at vide, at hun havde brudt sit løfte til ham om ikke at forsøge at skyde genvej gennem skoven. Men lige siden den aften er Cass begyndt at glemme alle mulige småting. Hvor hun f.eks. stillede bilen, om hun har husket at taget sine piller eller ej, ja, selv koden til alarmen har hun glemt. Hvad er der galt med hende. Flere personer får indflydelse på hændelserne, venner, veninder og andre bekendte. Det eneste, hun ikke kan glemme, er kvinden, den kvinde, hun måske kunne have reddet, og den forfærdelige skyldfølelse, der bliver ved med at nage hende. Og de tavse opkald, hun hele tiden får, og følelsen af, at der er nogen, der holder øje med hende … . Man kan egentligt ikke afsløre mere for ikke komme til røbe det uhyggelige og over-raskende plot. B. A. Paris debuterede med Bag Lukkede Døre det kan her tilføjes at Sammenbruddet er en værdig efterfølger.
Finn Hansen.

B.A. PARIS: BAG LUKKEDE DØRE: Oversat af Stig W. Jørgensen efter BEHIND CLOCED DOORS. 303 Sider. 199,95
Kender du Jack og Grace?
Han ser bare ikke kun godt ud, han er en hjerteknuser for det kvindelige køn også er velhavende. Crace er både, veluddannet, charmerende og elegant. Han er advokat og fører sager for voldsramte kvinder og har aldrig har tabt en eneste sag. Hun er den perfekte hustru, der forguder sin mongolide lillesøster Millie. Crace er også fremragende til både havearbejde og at lave mad. De er stadig nygifte, men det virker allerede, som om de har alt. Omgivelserne kan bare ikke undgå at kunne lide parret. Man bliver fortryllet af al luksussen og den lette stemning i deres hjem, af deres imponerende middagsselskaber. Man får lyst til at lære Grace bedre at kende.
Men det er ikke så let, for Jack og Grace er mildest talt uadskillelige.
Nogle ville sige, at det er idealet på den ægte kærlighed. Andre vil derimod undre sig over, hvorfor Grace aldrig tager telefonen. Eller hvorfor hun aldrig alene kan mødes med veninderne til en kop kaffe, selv om hun ikke arbejder. Hvordan hun kan lave så overdådige måltider og stadig være så unaturlig slank. Eller hvorfor hun tilsyneladende aldrig tager noget med sig, når hun går hjemmefra, ikke engang en kuglepen. Og hvorfor alle vinduerne i stueetagen er sikret med metalskodder.
Kender du Jack og Grace? Nej det gør Du ikke, ikke før du har har været igennem en rystende nervepirrende spændende fortælling. Et psykologisk  drama der bringer dig helt ud på kanten af lænestolen indtil du lægger bogen fra Dig.
Hold øje med B.A. Paris.
Finn Hansen.

BRAD PARKS: IKKE ET ORD. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter SAY NOTHING. 2017. 421 Sider. Kr.
Det er et drama af de helt store helt der tager sin begyndelse en helt almindelig onsdag eftermiddag. Det sker ved en SMS. Dommer Scott Sampson er på vej hen for at hente sine 6-årige tvillinger for at tage i svømmehallen. Så tikker der en SMS ind fra hans hustru, Alison, beskeden lyder, at de skal til lægen, og at hun vil køre dem derhen. Scott tager derfor hjem, men mystikken spreder sig alvor da Alison lidt senere kommer hjem, alene -der er ingen Sam, ingen Emma – og hun påstår, at hun ikke har sendt nogen besked.
Kort efter ringer telefonen, og en anonym mand fortæller dommeren, hvilken dom han skal afsige i en kommende narkotikasag, og at de ikke må sige et ord til nogen som helst, hvis de vil se deres børn igen.
Sådan starter denne medrivende, nervepirrende intense krimi. Det er samtidig en beretning om en ung og kærlig familie, som bliver udsat for deres værst tænkelige mareridt. Hele tiden tager historien en uforudsigeligt drejning, nye personer kommer til ogdet udvikler sig til et spil, og forældrene ved, at et enkelt forkert træk kan blive fatal.
Ikke Et Ord – er spænding fra først til sidst – der samtidig giver et fascinerende indblik i det amerikanske retssystem, hvor indflydelse og nepotisme hersker på flere niveauer. Slutningen skal nok få selv den mest hærdede anmelder til at knibe en tåre. 6 diamanter.


Finn Hansen.

ERIK STOREY: INTET MINDRE END DØDEN. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter NOTHING SHORT OF DYING. 263 Sider. 149,95 Kr.
Jentas har en flair for at finde nye spændende navne. Den aktuelle Erik Storey er et brilliant eksempel her på.  Hans hovedperson Clyde Barr og det bliver tilsyneladende en serie for der ligger endnu en tittel og venter.
Der er gået seksten år. Det er så lang tid, Clyde Barr har været væk fra Colorados tykke skove, alpefyldte ørkener og ujævne bjerge. Nu på flugt fra en fortid fyldt med uhyggelige minder vender han tilbage efter at have rejst gennem tre kontinenter som jæger, eventyrer og lejesoldat, og efter at have tilbragt årevis i et mexicansk fængsel. Endnu en gang er hans fortid ved at indhente ham igen…I det flakkende lys fra et lejrbål modtager Clyde Barr et helt vanvittigt opkald fra sin søster Jen. Hun når lige at få ham tryglet om at komme og redde hende, før linjen cotes. Der er bare det at Clyde ikke ved , hvor meget tid han har, ej eller hvor Jen befinder sig. Og heller ikke den fjerneste ide om hvem der har bortført søsteren. Det eneste han stensikkert ved er, at intet mindre end døden kan stoppe ham fra at redde hende.Sammen med en ung kvinde ved navn Allie, som har en meget kompleks motivation for at slutte sig til ham på denne jagt på sandheden, tager Clyde ud på en farefuld søgen efter sin søster. Mens denne nye duo ræser mod tiden, får Allie ham til at indse, hvad han er blevet til, og hvad han stadig kan være. Den hårdeste af de hårde helte er skabt … Barsk og gribende hele vejen igennem.New York TimesEn rutsjebanetur af en bog, højspændt med en masse overraskende twists .
Intet Mindre End Døden – er Intet Mindre end et must for alle der og var vilde C. J. Box Storey er bare andnu bedre hvilket siger ikke så lidt. Så Jentas, få fat på bind 2 A Promise To Kill.
Finn Hansen.

C. L. TAYLOR. FRYGTEN . Oversat af Marielle Nielsen efter THE FEAR. 327 Sider. 299,95.
Med nu 4 titler er C. L. Taylor blevet en fast forfatter i stalden hos Jentas. C. L. Taylor hvis navn er Cally Taylor debuterede allerede i 2014 med The Accident (Endnu ikke oversat til dansk). Men det er som bekendt, de fire næste titler Løgnen, Savnet, Flugten og Frygten. På vej er The Sleep og i 2020 er bebudet Strangers. Men tilbage til den aktuelle Frygten.
Den starter med appetitvækkeren således: Nogle gange vil din første kærlighed ikke slippe dig…
Det er det der skeer for Lou Wandsworth stikker af til Frankrig med sin lærer Mike Hughes. Hun troede, at han var hendes livs kærlighed. Men Mike var ikke den person, han så ud til at være, og han efterlod hendes liv i smadret.
Nu, da hun er blevet 32 år, finder Lou ud af, at Mike er i gang igen med at er involveret med teenageren Chloe Meadows. Fast besluttet på at historien ikke må gentage sig selv, vender Lou hjem for at konfrontere Mike med den skade, han har forvoldt hende.
Men Mike er et af værste rovdyr, og i takt med at Lou forsøger at straffe ham, bliver det klart, at hun meget vel kunne blive hans offer igen.
C. L. Taylor bliver bare bedre og bedre. Frygten er ihvertfald hendes allerbedste til dato. Hun har en formidabel evne til beskrive sine personer så de står knivskarpe og hun kan kreere plot som fængsler fra start til slut. 6 Diamanter.


Finn Hansen.

C. L. TAYLOR: FLUGTEN. Oversat af efter Marielle Nielsen Hansen efter THE ESCAPE. 2017. 430Sider. Kr. 199,95
C. L. Taylor – C for Cally Taylor har nu med tre bøger for alvor slået igennem hos de danske læsere. Hun skriver bøger ala Kvinden I Toget genren.
Hendes hovedperson i Flugten Jo (Joanne) Blackmore tilbyder noget modvilligt at give en fremmed kvinde et lift. Den fremmede, er en kvinde ved navn Paula, og der er umiddelbart ingen grund til at være paranoid af den grund. Men deri tager hun grusomt fejl, for det viser sig snart, at Paula kender alt for meget til Jo og hendes privatliv. Ikke nok med kender hun Jos navn, hun kender Jos mand Max, og hun er i besiddelse af en vante, der tilhører Jos 2 – årige datter Elise.
Hvad der begynder som en diskret trussel fra Paula, udvikler sig i rivende hast til et uhyggeligt mareridt. For inden Jo får set sig om er hun jaget vildt. Idet er hun pludseligt eftersøgt af både politiet, socialforvaltningen og Jos egen mand vender sig imod hende. Der er ingen der tror på, at Jos datter Elise er i fare. Men Jo er ikke i tvivl, og hun ved, at der kun er én måde, hvorpå hun kan beskytte sin lille datter – Det er ved at flygte. Sagen sætter fokus på om Man virkelig kan flygte fra fortiden?
Taylor har for tredje gang skrevet en thriller med et plot og med et interessant og broget persongalleri. Den får 5 glitrende diamanter. Og lur mig om vi inden længe får en ny titel fra forfatteren. Det kan f.eks. være The Fear eller Sleep. De er fra henholdsvis 2018 og 2019.
PS. Jentas har lige afsløret at
Frygten er på vej.

Finn Hansen.

C. L. TAYLOR: SAVNET. Oversat af Marielle Nielsen Hansen efter THE MISSING. 2016. 372 Sider. Kr. 199,95
C. L. Taylor som vi første gang mødte da vi fik præsenteret med Løgnen fra Jentas. Nu kommer 2. eren Savnet.
Udgangspunktet er :”Du elsker din familie. De får dig til at føle dig tryg. Du kan stole på dem. Eller kan du?”.
Det viser sig hurtigt, at det kan Du absolut ikke. Femtenårige Billy Wilkinson forsvinder sporøst midt om natten. Det  bebrejder hans mor, Claire Wilkinson, som selv ikke har det psykisk godt. Knægtens forsvinden. Viser at hun ikke eneste om det. Der er nemlig ikke en eneste i familien, der ikke føler sig skyldig. Men familien Wilkinson er så vant til at holde på hemmeligheder overfor hinanden. Det er først seks måneder efter Billys forsvinden, efter at en henvendelse om informationer går galt, og den frygtelige sandhed kommer frem til overfladen. Claire er stensikker på to ting – at Billy stadig er i live og at hendes venner og familie ikke har haft noget med han forsvinden at gøre.
Moderinstinktet tager aldrig fejl. Eller gør det?
Nogen gange er det dem, der er tættest på os, der skjuler mest.
Samtidig  med læseren følger de forskellige personer kommunikere to personer sig anonymt på nettet. Det sker under pseudonymerne Jackdaw44. Og ICE9.
Savnet – er endnu en fremragende psykologisk thriller som gang på gang får læseren til at snappe efter vejret. Spændende overrraskende. Læs den!
Finn Hansen..  

C. L. TAYLOR: LØGNEN. Oversat af MARIELLE NIELSEN HANSEN efter THE LIE. 371 Sider. Kr. 199,-
”Jeg ved, at dit rigtige navn ikke er Jane Hughes…” Det er lidt af åbningsreplik som får læseren til lynhurtigt at læse begejsret videre. Således starter denne sensation “Domestic-Noir thriller” ”Løgnen” og det er ikke løgn, at den røg direkte ind på alle bestsllerlister. Det bevirkede at C. L. Taylor er solgt i mere end 500.000 eksemplarer i England.
Hovedpersonen Jane Hughes har en dejlig kæreste, et fedt og dejligt job på et dyreinternat og et lillebitte hus på landet i Wales. Hun har aldrig været lykkeligere… men der er bare det – Hun lever på en løgn. For Jane Hughes findes i virkeligheden ikke!  
For fem år siden tog Jane og hendes bedste veninder på ferie sammen til Nepal. Men det de troede skulle have været en drømmerejse for dem alle, udviklede sig hurtigt til et uhyggeligt og katastrofalt mareridt. En hændelse der kostede to af veninderne livet. Jane har siden forsøgt at lægge fortiden bag sig og leve et ganske almindeligt liv. Men nu truer nogen anonyme kræfter derude. Nogen der kender den fulde sandhed om, hvad der skete. Nogen, der ikke akter at stoppe, før vedkommende har tilintetgjort Jane og alt, hvad hun elsker.
Løgnen – er beretning man ikke glemmer lige mewd det samme. En fortælling der gang på gang vender og drejer handlingen. Plottet er godt skruet sammen. Det er en Domestic-Noir thriller som hører blandt de bedste. Og C. L. Taylor har også skrevet to andre bøger nemlig Before I Wake og Accident og her i 2016 kommer The Missing.
Hvis de har samme standard som Løgnen – Er det bare at få dem ud til de danske læsere.
Finn Hansen.

SIMON TOYNE: SOLOMON CREED. Oversat af Anne Mette Poulsen efter SOLOMON CREED. 2015. 427 Sider. Kr. 199,-
Næppe har Simon Toyne afsluttet trilogien Ruin, forfatteren til den omtalte og roste der tæller bindene: Santus, Nøglen og Tårnet, før han går i gang med en ny serie kaldet Solomon Creed. Begyndelsen af den nye serie starter på en bjergtop i byen Redemption, (fiktiv by?) i Arizona. Her er indbyggerne forsamlet på en gammel kirkegård for at begrave en af byens invånere. Pludselig bliver den den alvorsfulde begivenhed afbrudt af en kæmpe eksplosion et sted ude i ørkenen. Et fly er styrtet ned, og snart er en løbsk brand i retning mod byen. Byens politichef Morgan haster med det samme til nedstyrtningsstedet. På vej dertil er han lige ved at køre en høj, bleg mand over, som kommer løbende væk fra ilden. Han er barfodet og uden erindring om, hvem han er, eller hvordan han er endt her midt i ørken. Den eneste ledetråd der kan hjælpe til at fstslå hans identitet er et mærke i hans skræddersyede jakke og en bog, der er dedikeret til ham, og begge peger på navnet Solomon Creed. Han føler sig draget mod byen og har en tvingende følelse af, at han havde den mission, at redde skulle redde den mand, der er netop er blevet begravet den selvsamme morgen.
For at afdække sin egen rigtige identitet må Solomon søge dybt i byens historie og sandheden om den mand, han er udset til at redde, men han møder modstand fra stærke kræfter og må handle hurtigt, hvis det skal lykkes ham at forbinde alle trådene, inden det er for sent. Atter har Toyne skabt en anderledes og sælsom fortælling om kampen mellem de gode og onde, straf og tilgivelse – Solomon Creed er den første bog. Vi ser frem til det næste bind i serien. Første bind får de varmeste anbefalinger.

Finn Hansen.

SIMON TOYNE: TÅRNET. Oversat af efter  448 Sider. Kr. 299,95
Med Sanctus, Nøglen og nu Tårnet er trilogien ”Ruin” færdiggjort. I alt 1245  sider leveret med en frodig fantasi og et væld af fængslende og dramatiske hændelser. Byen Ruin er nemlig for alvor i farezonen for undergang og total udrydelse. Det sker på grund af, det ugæstfri citadel beliggende i hjertet af den urgamle tyrkiske by, åbner sine porte for første gang i historien. Hvorfor nu det – efter tusindvis af års hemmelighedskræmmeri? En dødelig sygdom er brudt ud i citadellet og truer med at brede sig uden  over murene til omverden. Den smittede velgørenhedsarbejder Gabriel Mann har måske den helbredende kur – men kan én døende mand standse en løbsk epidemi? Uden Gabriel er Liv Adamsen, tidligere journalist, sårbar og omgivet af fremmede i den ørkenoase, der nu er blevet hendes nye hjem. Men Liv har imidlertid langt værre ting at være bekymret for end blot sit eget liv …   I USA er efterforsker den nyuddannede FBI-agent Joe Shepherd en af NASAs
kommende agenter i gang med at efterforske årsagen til en mest velansete professors forsvinden. Er det et forsvindingsnummer, en bortførelse eller noget ligger der noget mere ildevarslende bag? Shepherds efterforskning afdækker at en magtfuld konspiration af globalt omfang og med dybtgående konsekvenser er sat i værk. Én ting står klart for dem alle – noget virkeligt stort er på vej, noget, der vil forandre alting. Men vil det også være en ny begyndelse eller alle dages ende.
Det er en flot afslutning på på Ruin-trilogien. Derfor får det sidste bind som de andre de varmeste anbefalinger med på vejen. Men fortvivl ikke, om føje tid kommer det første bind Solomon Creed, en spritny serie.

Finn Hansen. 

ANGELA MARSONS. FORSVUNDNE PIGER. Oversat af Stig W. Jørgensen efter LOST GIRLS. 2015 Sider. 299,00 Kr
To piger forsvinder. Kun den ene vil komme tilbage.
Det forældrepar, der tilbyder den største løsesum, kommer til at se deres datter igen.
Det par, der taber, gør ikke. Tag ikke fejl. Et barn kommer til at dø.
Da bedsteveninderne på ni år, Charlie og Amy, forsvinder, bliver to familier kastet ud i et mareridt. En sms bekræfter det utænkelige: at pigerne er blevet ofre for en frygtelig kidnapning.
Uret begynder at tikke for kommissær Kim Stone og hendes team, da endnu en sms spiller familierne ud mod hinanden i kampen for at redde deres børn.
De bliver narret igen og igen, mens de afdækker et helt spor af mord, og Stone indser, at de brutale dræbere måske er de værste, hun hidtil har stået overfor. Hun forstår, at chancerne for at få pigerne hjem i live bliver mindre for hver time, der går.
Et mørkt net af hemmeligheder fra familiernes fortid rummer nøglen til at løse sagen. Men kan Stone holde sig i live længe nok? Eller vil et af børnene betale den højeste pris?
Forsvundne Piger – Er en af de mest uhyggelige bøger jeg har læst p.t. Det er nogen af de mest infame gerningsmænd vi har været præsenteret for. Chris Carter har fået en virkelig konkurent i Angela Marsons Kim Stone bøger. Plottet er unikt person galleriet viser nogle psykologiske typer er knivskarpt tegnet forrygende. Der er 6 skinnende Diamanter. PS Det er en page turner det er svært at lægge fra sig!

Finn Hansen

MATTHEW ARLIDGE, DÅSESKJUL Oversat af Stig W. Jørgensen efter HIDE AND SEEK. 2016. 348 Sider. Kr. Låst inde. Jaget vildt. Sat fast for et mord, hun ikke har begået…

Det er vilkårene for Helen Grace. Hun er en af de højprofilerede indsatte i Holloway-fængslet. Og Helen har ingen muligheder for gemme sig. At hun har endt der, er at hun har fået mange uhyggelige fjender i løbet af sin karriere Og nu sidder hun blandt de værste udskud af seriemordere og andre morderiske personer. Hun må for alvor træde i karakter da en af Helens medfanger bliver fundet skamferet og myrdet i sin aflåste celle, der står det klokkeklart, at morderen er en indefra.

Uret tikker allerhelvedes hurtigt for Helen, mens hun kæmper for at afsløre den person, der forsøger at få hende dømt på falske beviser. Alt imens stiger antallet af døde i fængslet. Helen må trække på alle sine evner og instinkter for at fange seriemorderen og afdække sand-heden, før morderen når frem til hende.

Dåseskjul – er til dato Matthew Arlidge bedste bog. På trods af den for det meste af handlingen foregår indenfor fængslets mure. Den har et fremragende og overraskende plot. Den byder på spænding og action fra start til slut. 6 Diamanter.

Finn Hansen.

SIMON KERNICK. GRAVPLADSEN. Oversat af Per Vadmand efter THE BONE FIELD. 2017. 334 Sider. 299,95 Kr. Da resterne af en 21-årig kvinde, der forsvandt sporløst i Thailand i 1990, bliver fundet i jorden på en gammel katolsk skole i Buckinghamshire, tager det langvarige mysterium en helt ny og anderledes drejning. Hendes daværende kæreste, Henry Forbes, som meldte hende savnet dengang og nu er nu blevet midaldrene universitetslektor, står frem med sin advokat og fortæller kriminalassistent Ray Mason, at han ved, hvad der hændte Kitty, og hvem der dræbte hende. Denne meddelelse udløser et dødsens farligt attentat. Det er bare begyndelsen!

Således begynder en jagt på sandheden med fokus på en brutal bande af kriminelle, en rig, dysfunktionel familie med en frygtelig fortid, og en meget ambitiøs mand, der er så grusom og skånselsløs, at han skal stoppes for enhver pris.

Der er fuld fart på. Samtidig med læseren præsenteres for en række interessante bipersoner slutter historien med at der lægges op til Simon Kernicks 3. bind i Ray Mason serien. Den har titlen: The Hanged Man. Så den kan vi ikke få hurtigt nok. 6 Diamanter fra Krimicirklen til Kernick.

Finn Hansen.

ANGELA MARSONS. FORSVUNDNE PIGER. Oversat af Stig W. Jørgensen efter LOST GIRLS. 2015 Sider. 299,00 Kr

To piger forsvinder. Kun den ene vil komme tilbage.

Det forældrepar, der tilbyder den største løsesum, kommer til at se deres datter igen.

Det par, der taber, gør ikke. Tag ikke fejl. Et barn kommer til at dø.

Da bedsteveninderne på ni år, Charlie og Amy, forsvinder, bliver to familier kastet ud i et mareridt. En sms bekræfter det utænkelige: at pigerne er blevet ofre for en frygtelig kidnapning.

Uret begynder at tikke for kommissær Kim Stone og hendes team, da endnu en sms spiller familierne ud mod hinanden i kampen for at redde deres børn.

De bliver narret igen og igen, mens de afdækker et helt spor af mord, og Stone indser, at de brutale dræbere måske er de værste, hun hidtil har stået overfor. Hun forstår, at chancerne for at få pigerne hjem i live bliver mindre for hver time, der går.

Et mørkt net af hemmeligheder fra familiernes fortid rummer nøglen til at løse sagen. Men kan Stone holde sig i live længe nok? Eller vil et af børnene betale den højeste pris?

Forsvundne Piger – Er en af de mest uhyggelige bøger jeg har læst p.t. Det er nogen af de mest infame gerningsmænd vi har været præsenteret for. Chris Carter har fået en virkelig konkurent i Angela Marsons Kim Stone bøger. Plottet er unikt person galleriet viser nogle psykologiske typer er knivskarpt tegnet forrygende. Der er 6 skinnende Diamanter. PS Det er en page turner det er svært at lægge fra sig!

Finn Hansen.