BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN.

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 9
Water water, Evrywhere and not a Drob to drink, so tell me now, what else can a Fellow Do, But sit richt down and Drink ?" - Ganske rigtig "UKENDT VAND er ikke om Tommy Steele - Men en politisk thriller, der i den grad handler om magtkamp mellen mega store energiselskaber. Historien tager sin begyndelse i Berlin, Rigsdagen, marts 2006. Angelika Schollkopf, medlem af Forbundsdagen føler sig svag og svimmel da hun skal til at begynde sin tale ved talerstolen for den Tyske Forbundsdag. Hun dør foran rullende kameraer før hun begynder sin tale. I to dage dominerer billederne af hendes død medierne, så glemmer offentligheden hændelsen, men ikke hendes bedstemor og familien tror på pludselig hjertedød, så privat detektiven Georg Dengler bliver sat på sagen. For Dengler er det noget af en mystisk sag, bl.a. er manuset til den planlagte tale forsvundet og inden længe står Dengler midt i en global magtkamp blandt store energi selskaber. “UKENDT VAND” er tredie bind i Dengler serien. Igen møder vi den stærkt drikkende Stuttgarts privat detektiv, hans dejlige, smukke nsbo, tyven Olga, vennen Martin Klein og Mario m.fl. Noget af en bekentskab kreds, yders farverige – Jo tak, kære læser og andet godtfolk – Igen en fremragende roman af Wolfgang Schorlau, en forfatter som Forlaget Mellemgaard skal holde fast ved. Tak for ordet. PNB

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 8
Ting er altid anderledes, end de ser ud. “Den mørke tavshed” af Wolfgang Schorlau er den anden kriminalroman på dansk med
Stuttgarts privat detektiv Georg Dengler for fuld udblæsning Det er en arvesag, siger Robert Sternberg, han vil ha` Dengler til at finde sandheden om en underlig familiesag. I div. dokumenter fra sin afdøde mor, fandt han en kontrakt fra 1947 hvor hans bedstefar lod det gamle slotshotel i Gundlingen overgå til en ny ejer, Roth-familien, et mysterium, siger Stenberg. Notaren, der i tidernes morgen stod for kontrakten, lever stadig. Han anbefaler at man lader sagen være, ikke alt har det godt med at komme frem i dagens lys.Sternberg sætter Dengler på sagen, der i den grad støder på en mur af stilhed. Lag på lag afslører Dengler løgn på løgn om en utrolig forbrydelse i de sidste dage af anden verdenskrig og da han tilsyneladende er meget tæt på sandheden, åbner fremmede jagten på ham – Hold da hel kæft, makker “Den mørke tavshed” er i den grad fremragende og så jeg endda ikke fortalt noget om dejlige Olga – Nu ser jeg frem til Denglers tredie sag “Ukendt vand” alt imens jeg anbefaler “Den mørke tavshed”. Tak for ordet.

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 7

I “Brølet fra BrøndbyØster på Vestegnen 6” skrev jeg bl.a. følgende: “Livet kan nok ikke blive meget bedre efter man har fået leveret 12 fl. Domaine des Sources Cotes du Rhones Village 2019”. Skudt forbi gamle dreng, nu har jeg igen modtaget 12 fl. Domaine des Sources Cotes du Rhones Village. Nok drikker jeg, men, så jeg kontaktede “VIN MED MERE. DK” som jeg i øvrigt kan anbefale, Vin i masser, de har det i kasser, jeg betaler for vinen, minus rabat, ikke et øje tørt. Så jeg hæver glasset og skåler for Annelie Wendeberg`s “Løvens Parringsleg”, bind 4 i Anna Kronbergs krimi. Anna K. bor i det Victorianske Londons værste slum og tilbyder her medicinsk behandling til div. luderer, Londons bundfald, kriminelle og andet godtfolk. Anna har i den grad nået bundfaldets legeplads af værste slags, der er dog grænser, bl.a. at skære i en ung luders ansigt, vidner nægter at tale, politiet har nok at se til, en skadet luder mere eller mindre, hva´så ? En hvisken fortæller om en mandsperson, men ingen tør fortælle om denne eller hjælpe, kun. og det er ikke Sherlock Holmes, men Garret O`Hare, en kæmpe af en irsk tyv (har intet med Riverdance at gøre), som Anna mere eller mindre brænder varm på, vil gerne hjælpe hende, men da en ung luder forsvinder, bryder et sandt helvede løs. Anna føler hurtigt at hun ikke længere er jæger, men den jagede. Slutningen er i den grad meget overraskende, den havde jeg sgu ikke set komme. Godt gået Annelie Wendeberg, så her er der fuld anbefaling. Skål og tak for ordet. P.N.B.

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 6

Livet kan nok ikke blive meget bedre efter man har fået leveret 12 fl. Domaine des Sources Cotes du Rhones Village 2019, men måske en krimi eller to vil gøre det hele perfekt, f.eks. serien om Anna (hvis hun ikke er ude og lufte hundene) Kronberg, skrevet af den tyske forfatter Annelie Wendeberg. “Djævelens grin” og “Faldet” har jeg omtalt i Krimi Cirklen (se under Forlaget Mellemgaard), og indtil D.D. har en vis Bwalya Sørensen fra Vestegnen ikke læst det, ellers var hun blevet krænket og Forlaget Mellemgaard, Krimi Cirklen samt undertegnede m.fl. blevet hængt ud med alskens lort i masser, alt imens vi tager ud på “REJSEN, bind 3 i Anna Kronberg serien. Her er intet nyt under solen, Anna er en yderst stærk kvinde. Med et yderst kulsort mareridt i opfyldelse og en satan af en snigmorder der følger hende skridt for skridt, skal Anna skynde sig at finde den sande motivation bag Moriartys plan om at bruge sygdom som et våben. Lidt efter lidt løser hun og Sherlock Holmes et spindelvæv med kriminalitet, spionage og Bioterrorisme, der spreder sig over kontinenter. Men tidligt indser Anna at hun ikke kan løbe fra den brutale og listige mand, der følger deres skridt. Jo da, der er sgu spænding skridt for skridt. Anbefales til alle. Scenen er klar, det morderiske spil er gående. Historien udspiller sig i Irland, og er ganske læseværdig – Tak for ordet – PNB

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 5
“Tusind Djævle” er bind to i Frank Goldammers serie, der udspiller sig i det bombede Dresden februar 1947. Minus 10 grader om dagen, over 20 grader om natten, men det er ikke kun det iskolde, der gør det vanskeligt for mennesker i det bombede Dresden, og er stadig en ørken af murbrokker. I denne isnende kolde vinter domineres livet af boligmangel og sygdom. Næsten alt mangler, især mad, tøj og brændstof. Razziaer og mord er ikke ualmindelige i byen, der er besat af Den Røde Hær. I denne forgård til helvedet møder vi igen “Kammerat Overkommissær” Max Heller, der er blevet kaldt til et gerningssted i Dresden Neustadt af det nystiftede Folkets Politi. Men inden Heller kan starte efterforskningen, fjerner Den Røde Hær liget, der viser sig at være en sovjetisk officer, det, der er tilbage, er en masse frossent blod og en rygsæk, hvor Heller gør en grusom opdagelse, en mands afskårne hoved. Heller begynder at undersøge, men Den Røde Hær kan ikke lide det faktum at den tyske Kommissær blander sig i deres anliggende, bl.a. General-Løjtnant Igor Medveden, en vis Oberst Ovcharov lader dog Heller komme til fadet. Jo da, det grusomme mord bliver ikke den sidste bekymrende hændelse. Tak. Efter bind et (med den forkerte titel) er det som regel svært at lave en to`er, jeg vil dog anbefale “Tusind Djævle”. Tak for ordet. PNB

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 4
“Fanget i et net af løgne” er skrevet af Sabina Gabrielli Carrara, født i Italien, bosat i Irland sammen med din mand – På overfladen har Michael og Bernadette haft et drømmeliv. De blev gift i en lidenskabelig hvirvelvind for år tilbage og sammen har de skabt en kærlig familie,
der holder sammen gennem tykt og tyndt, ikke et øje tørt. Deres styrke som familie er ikke overraskende for dem, som kender dem, men for Michael og Bernadette er det et mirakel at de stadig holder sammen, især nu hvor bl.a. fremragende familie middage er afløst af deres samliv eller mangel på samme. Selv om Bernadette har bemærket sin mands stigende fravær, både fysisk og åndeligt, har Bernadette meget og mere presserende ting at tage sig af. Hendes fortid har endelig indhentet hende og nogen prøver på at tvinge hende til at sone for sine synder. Bernadette har i den grad fået “kam til håret” Fanget i et net af løgne.

PNBLOCK

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 3
Kjære læser og Godtfolk – Såfremt du nu agter at hygge dig med FALDET, bind 2 i Annelie Wendebergs`s glimrende “Anna Kronberg-krimi Serie”, men endnu ikke har læst bind 1 “Djævelens Grin”, så var det på sin plads at starte med bind 1, det er i denne at Anna Kronberg begår et mord, men hvorfor ? men det bevirker at Anna må flygte fra London og Scotland Yard med mere eller mindre hjælp fra Sherlock. Anna lever nu i fred og ro, men intet er så godt, at det ikke er ondt for nogen, bl.a. Anna.
Vil du dræbe din far for at redde tusinder ? Anna vækkes med en pistol mod hovedet. Moriarty (ganske rigtig, Sherlocks fjende nr. 1) tilbyder hende et enkelt tilbud: At udvikle Biologiske våben til ham, ellers dør hun og hendes far. Anna føler sig tvungen til at gøre hvad Moriarty forlanger og prøver med al sin magt at komme med ideer til masseødelæggelse og hvordan hun kan forsinke dem, samtidig prøver hun ud af hvordan hun kan flygte. Hun lykkes endelig med hjælp fra Sherlock – men alt er ikke overstået endnu, tværtom. “Djævelens Grin” var virkelig god, “Faldet” er endnu bedre, Hvad kan det ikke ende med, endda uden “Der Alte, så “Faldet” anbefales varmt og tilsyneladende fortsætter Forlaget Mellemgaard med Anna Kronberg Serien, godt gået. Tak for ordet.

BRØLET FRA BRØNDBYØSTER PÅ VESTEGNEN 2
Kjære Læser, du ved ham den flinke Finn Hansen fra The Cirkle of Crime, dk. Krimicirklen, er igen fremme i skoen med en ny tysk forfatter, Annelie Wendeberg og hendes DJÆVELENS GRIN (udgivet af Forlaget Mellemgaard), der er første bind i serien om Anna Kronberg, der tager sin begyndelse i London, England, i Det Herrens Aar 1889. Det var dengang, det var strafbart for kvinder at studere, undervise m.m. Hvad gør man så når man har det, der skal til, jo, man fjerner sin kvindelige ynde, bl.a. med bandagere om brystet, en falsk penis m.m. og bliver så til den anerkendte Dr. Anton Kronberg – Spillet er i gang – Der indtil er gået godt. En dag bliver Dr. Anton Kronberg kaldt ud til et muligt kolera-dødsfald og her møder Dr. Anton Kronberg selveste Sherlock Holmes, der inden længe finder ud af at Dr. Anton Kronberg er en kvinde men vælger at tie og et samarbejde tager fart. Har Sherlock Holmes fundet sin overmand ? Er han ved at blive forelsket ? Det vil jeg lade den kære læser selv finde frem til, jeg har kun at sige god fornøjelse, man har noget at se frem til, så DJÆVELENS GRIN, uden “Der Alte” anbefales varmt. Tak for ordet.
Per Norman Block

Br ø l e t f r a B r ø n d b y-Ø s t e r p å V e s t e g n e n 1
Det er ingen hemmelighed at undertegnede i mange mange aar kun læste Amerikanske-Engelske Kriminal- og Spændingsromaner. Senere kom Sverige og Norge med på vognen, lidt dansk, canadisk, italiensk, sidst men på ingen måde mindst, franske krimier, der er af megen høj kvalitet. Tyske krimier og spændingsro-maner har så at sige aldrig haft min store interesse, der var for meget “Der Alte”. Det er dog på sin plads at nævne at jeg har fire tyske krimier- og spændingsromaner stående, 2 af Mechtild Borrmann og 2 af Richard Birkefeld & Goran Hachmeister, der alle er af høj kvalitet – Nu er jeg så heldig at kende Finn Hansen fra Krimi-Cirklen gennem mange år og denne gode Hansen anbefalede mig en tysk krimi, nemlig “Luftalarm-Morderen”, en Spiegel-Bestseller, begået af en vis Frank Goldammer. Handlingen udspiller sig i Dresden i tiden november 1944 til maj 1945 hvor en yderst grusom kvindemorder begår mord efter mord. Kriminalinspektør Max Heller er sat på sagen, der i den grad volder ham store problemer, og ikke kun det, SS-slagtere og andre fascistiske psykopater modarbejder ham så at sige. Luftangrebet på Dresden foregik i dagene 13.-15. februar 1945, Heller håber at kvindemorderes er omkommet, det er dog ikke tilfældet, thi inden længe er Kvindemorderen atter i gang med sine grusomheder. Den som intet prøver, intet vinder, så inden længe er Heller, endda med “fjenden”, en russisk officer, på jagt efter morderen – Jeg er ikke i tvivl om at Frank Goldammer har”snuset” til Philip Kerrs “Berlin Noir-serie om privat detektiven Bernie Gunther, der udkom i 14 bind Dk. 1996-2019. Det er på sin plads af fortælle at jeg læste “Luftalam-Morderen med stor fornøjelse, og kan varmt anbefales – Der er dog en ting jeg undre mig over, nemlig den danske titel “Luftalarm-Morderen”, det lyder som en roman, udgivet af Christtreu Forlag 30-40`erne. Hvorfor har Forlaget Mellemgaard ikke brugt den tyske titel “Der Angstman”. Dk. “Den bange Mand” – Og så ser jeg frem til de kommende Frank Goldammer udgivelser. Tak for ordet.

Per Norman Block