JAKOBs PRESS

ANMELDELSER FRA FORLAGET JAKOBs PRESS

NIS JAKOB: TILGIVER DIG. 192 Sider. Kr.
Læseren følger i Tilgiver Dig en person der er indespærret på et psykiatrisk hospital. Et menneske, der måske har begået et mord. Personen kan ikke huske, hvad der skete eller hvem der måske var blevet myrdet af omtalte person. Derfor forsøger den anonyme person at genskabe de skæbnesvangre uger der førte op til mordet – de uger, hvor verden krakelerede i et ulykkeligt spil om utroskab, løgne og en blodig længsel efter den helt store og ultimative kærlighed.
Fortællingen som oprulles er en beretning om fire forskellige skæbner på kollisionskurs: nemlig den 40-årige skolelærer Janus, han brænder efter den ægte kærlighed, den unge skolevikar Simone samt Janus’ kone Tea, der prøver at redde stumperne af et forlist ægteskab og Tomas, der elsker Simone af hele sit unge hjerte.
Det er fire spændende og interessante perasonligheder som Nis Jakob præsenterer. De er knivskarpt beskrevet det samme er det realistiske plot.
Dette er en af forfatterens bedste værker nogensinde.
Finn Hansen.

NIS JAKOB: TIGERBJERGET. 339 Sider. Kr 299,-
Tigerbjerget – Fører læseren lige ind i celebret og adeligt festmåltid. ! For en sibirisk tiger er i gang med at æde den gamle patriark og lensgreve til Brochenborg! Nogen har nemlig bedøvet den adelige invalde greve.
Derefter går historien både frem og tilbage i til fortid og nutid. En af hovedpersonerne Janus er blevet engageret af Lensgrevinden til at skrive om Brochslægtens glorværdige historie. Og da Janus begynder at grave dybere i grevskabets historie, begynder skeletterne bogstaveligt at rasle uhyggeligt bag slottets tykke mure. Spor kommer for dagen som peger langt tilbage til verdenskrigene. Snart er læseren klar over, at der efterhånden er mange andre personer motiver der kunne have hjulpet med at lensgreven endte som løvemad.
Nis Jakob har skrevet en fantastisk spændende kriminalroman som man bare ikke kan lægge fra sig. Den får de varmeste anbefalinger.
Finn Hansen

NIS JAKOB: EN DØD RUSSER. 401 Sider. 329,95 Kr.
Nis Jakob har efterhånden skrevet en række spændende kriminalromaner. Nu har han i gang med en serie som tegner til at blive rigtigt spændende og interessant. Det skyldes ikke mindst det psykologiske i fortællingen. Hans nye hovedperson Wolf. Han mister sit job som politikommissær efter en lidt for blodig skudepisode og et voldeligt overfald på nogle kollegaer. Wolf bliver herefter kontaktet af en privat efterretningstjeneste. Deres henvendelse tilbyder ham et velbetalt job, hvor han vil kunne bruge sine evner og erfariong som han fik da han var jægersoldat.
Gennem forskellige likvideringer, afpresninger og sabotager ønsker den hemmelige organisation, (der tilsyneladende har rødder i en kors-ridderorden), at ændre den apokalyptiske kurs, som verdens udvikling har taget og stadig tager i disse år.
En anden hovedperson er den russiske politikvinde Inessa. Hun er i gang med sin helt egen private efterforskning. Jagten gælder en dansk seriemorder, der myrder løs på østeuropæiske kvinder og bagefter lægger videoer af mordene ud på nettet. Da Wolf sendes ud på en livsfarlig mission beder logen hende om at hjælpe ham og det gør han på en yderst effektiv måde.
Nis Jakob har med Wolf serien lagt op til en gang psykologisk spænding med en række interessant personer og en fængslende intrige med vanlig finesse for højspændte dramaer, som internationale og realistiske og politiske dagsordener samt privatlivets altoverskyggende og eksistentielle udfordringer.
Det næste bind i serien har fået titlen 1000 Piskeslag og skulle udkomme i 2019.
En Død Russer – der viser Nis Jakob i topform – slutter med to cliffhangers hvor hovedpersonerne svæver i yderste fare.
Finn Hansen..