FORLAGET 4 TIL VENSTRE.

Anmeldelser fra FORLAGET 4. TIL VENSTRE

PERNILLE BOELSKOV: GRANITGRAVEN. 303 Sider. Kr. 199,- Pernille Boelskov er debutant i krimigenren. Og hendes første krimi er en ægte ”Bornholmer-Krimi”. Historien starter med at en ung mand findes myrdet i et nedlagt granitbrud på solskinsøen, men der er ingen kender ham. Det vil dsige der er lige undtagelsen, bogens hovedperson præsten Agnethe Bohn, Hun kan identificerer ham som russeren Daniil Khristov. Agnethe har det uhyggeligt svært ved at falde til som præst i Rønne, med en masse fnidder fnader i kirkens admistration.  Tilstanden  bliver ikke lettere, da hun begynder at blande sig i efterforskningen af mordet på Daniil Khristov. En mordgåde, der trækker tråde tilbage til russernes besættelse af Bornholm i 1945. Bornholm blev nemlig først helt frit nogen tid efter resten landet. Samtidig forsøger Agnete at forholde sig til sin bornholmske fortid og fætteren Lars, som hun ikke har set i mere end 15 år, men som nu er politiets efterforsker på sagen. Det er en spændende og ganske interessant historie som bliver præsenteret for læseren og tidsepokerne bliver brugt på en meget  god måde som giver historien et realistisk præg. Granitgraven får de varmeste anbefalinger både til bornholmske læsere og andet godtfolk.
Finn Hansen

PERNILLE BOELSKOV: BORNHOLMERDYBET. 376 Sider. KR. 249,- En mistænkelig ulykke. Et dødbringende hav. Gerningsstedet er færgen mellem Ystad og Rønne. Agnethe Bohn som er præstevikar er i Rønne. Kommer på en skæbnesvanger sejltur hjem til Bornholm. Hun finder en kvinde død på trappen ned til færgens vogndæk. Ved første øjekast ligner det en tragisk ulykke. Men det konstateres hurtigt at der er noget, der ikke stemmer. Den døde kvinde som er havbiolog har netop været ved at lægge sidste hånd på en rapport på et omstridt tunnelprojekt mellem Bornholm og Sverige. Agnethe Bohn og hendes fætter, politimanden Lars Bohn Hansen, opdager snart at den døde kvinde har fundet noget, ingen skulle kende til. Noget, som nogen personer vil gøre alt for at sørge for at det ikke kommer for dagens lys. Bornholmerdybet er det opfølgende selvstændige bind i forfatterens bornholmerkrimieserien. Pernille Boelskovs debut Granitgraven var fremragende og Bornholmerdybet er endnu bedre. Samtidig Agnete ufrivilligt bliver blandet ind i sagen om den døde havbiolog. Har hun også nok at se til. Nogen personer i menighedsrådet vil gerne have hende smidt på porten. Og Lars har samtidig mere at slås med hans kone er blevet alvorligt syg og han har det svært med sin overordnet kollega. Læseren præsenteres samtidig for en række spændende og interessante personer. Når plottet er realistisk og godt skruet sammen hvad kan man så forlange mere ? Det skulle da lige være, at glæde sig til det tredje bind.
Finn Hansen.

BIRGITHE STENDER-JENSEN. 349 Sider. Kr. Endnu en bornholmsk forfatter træder ind på krimiscenen. Det gør hun via det Bornholmske forlag Fjerde Sal Til Venstre som ejes af Pernille Boelskov. Det er hendes veninde Birgithe Stender-Jensen der debuterer med Vintermørke. Og der er fart over handlingen fra start. Der sker både en mordbrand hvor to omkommer, og så er der et barnelig der findes samt et mystisk selvmordsforsøg. Det hele sker, da Bornholm rammes under århundredets værste snestorm. 
Solskinsøens idyl føles længere væk end nogensinde, da politiets efterforsker Camilla Ambrosen forsøger at finde de skyldige bag de uhyggelige hændelser,så mens hun kæmper i mere end én forstand med snemasserne og vintermørket. Og i mørket er det svært at skelne mellem de onde og de gode. For hvordan ser man egentlig forskel ? Og hvem er det, man skal være bange for? som også tør dykke ned bag de hemmeligheder i skæbnerne bag det liv de levedev. Bogen er første bind i en planlagt serie med efterforskeren Camilla Ambrosen og brandmanden Knud Kofod.
VINTERMØRKE – er en ganske fremragende og medrivende bornholmsk ”Snestormskrimi” der netop tager læserne med storm!
Naturligvis glæder vi os til kommende bind. De to hovedpersoner er både spændende og interessante bekendt-skaber. 5 Diamanter.


Finn Hansen.