CLAUSEN PUBLISHING

ANMELDELSER FRA FORLAGET CLAUSEN PUBLISHING

NINA VAD HOLTUM: IKONEN. 303 Sider. Kr.249,95.
Både forlaget Clausen Publishing og forfatteren er nye på krimi/spændingsgenrens scene. Og de tegner begge lovende.
Ikonen er nemlig en usædvanlig spændingsroman skrevet af Nina Vad Holtum.
Bogens hovedperson Lærke Lind er konservator. Hun er især specialist i at restaurere gamle og værdifulde russiske ikoner. Og der er to ting hun elsker, sit fag, og hendes mand Steen, som hun har delt seng, bord og stol med været sammen med i over tyve år.
Derfor knuses hendes verden som med et hammerslag, da Steen forlader hende. Midt i skilsmissen rammes hun også af en dyb personlig krise. Efter at været helt nede i kælderen, får Lærke en usædvanlig henvendelse: Det danske kongehus er kommet i besiddelse af en yderst sjælden ikon, tilsyneladende et der stammer fra den russiske gren af kongefamilien, fra zar Nikolai II. Han som bekendt der blev brutalt myrdet af bolsjevikkerne i 1918. Og spørgsmålet er om  Lærke identificere den mystiske ikon?
Snart flettes trådene sammen i et medrivende og spændende drama, der bringer Lærke vidt omkring i jagten og sandheden om ikonens blodige historie, men jagten er samtidig også jagten på hendes egen identitet. Men hvad hun ikke  er klar over er, at en person, for hvem ikonen betyder alt, forfølger hende tæt og bare venter på sin chance.
Lærkes eller så før trygge tilværelse ligger i ruiner, og hendes ellers så fredelige arbejde er pludseligt blevet til et spørgsmål om liv eller død. Hendes liv er som med et forvandlet, og hun beslutter sig for at handle  på en måde, der overskrider alle grænser som hun aldrig havde troet skulle overgå hende.
Ikonen er ikke kun en spændingsroman det er også en fascinerende beretning om en kvindes udvikling. En virkelig spændende beretning som får de varmeste anbefalinger herfra KC.
Og om kort tid dukker Lærke Lind op i Konsevatoren som ligger i bunken på natbordet.
Finn Hansen.

NINA VAD HOLTUM: KONSERVATOREN. 313 Sider. Kr. 249,95
Konservatoren er det selvstændige bind i den danske Domistic Noire serie. Første bind var som bekendt Ikonet.
Oven på de voldsomme begivenheder som Konservator Lærke blev involveret trækker hun vejret lettet. Lærke har nu succes med både sit arbejde på hjemmefronten og i udlandet efter sin opdagelse af en sjælden russisk ikon.
Hun har dog sværere ved at få sit personlige liv til at fungere optimalt. Hun har stadig i baghovedet sine indre dæmoner, efter at hun for  mere end to år siden til sidst slog sin utro mand ihjel og slap godt fra det.
Lærke er nu begyndt at kærste lidt med sin gamle studiekammerat Mik og hun skal til at indstille sig på, at det mangeårige venskab nu er udviklet sig til et kærlighedsforhold.
Der kommer mere gang i sagerne da Mik af en kvindelig kollega bliver inviteret til Athen for at identificere en gammel græsk ikon. For nu bliver Lærke mere usikker på, om der er mere end arbejde mellem Mik og kollegaen.
Samtidig bryder Lærkes angst for, at mordet på eksen bliver opdaget. Det hele udløses af hendes afdøde mands kæreste, Camilla, dukker op og begynder at forfølge og true Lærke og hendes familie.
Med Konservatoren – følger Nina Vad Holtum på fornemvis debuten  op. Lærke Lind – kvinde – kæreste – mor & morder meritter anbefales varmt. Kan godt tænkes at et bind 3 er på vej?
Finn Hansen.