North Audio Publishing

Forlaget North Publishing hører ind under Politikens Forlag.

JACQUELINE WINSPEAR. MAISIE DOBBS. Bind 1. oversat af Sofie M. Hansen efter MAISIE DOBBS. 2003 366 Sider. Kr.jeg tror at forlaget for alvor har fået blod på tanden når det gælder historiske og lignende krimier ala penney. Især dem der foregår i Agatha Christie årene. Det skyldes ikke mindst den canadiske forfatter Louise Penny. og der nok at tage af Winspears titler der ligger omkring små 20 og venter. Serien som har fået titlen ”Maisie Dobbs Efterforsker”.Vi er i London Anno 1929. Den unge og stærkt selvstændige Maisie Dobbs har for nylig etableret sig som privat efterforsker.Det sker efter en beskeden start som tjenestepige. Derefter har hun trådt ad uventede stier, der har ført hende til studier på Cambridge og arbejde som feltsygeplejerske under 1. Verdenskrig.En mand opsøger hende, fordi han mistænker sin kone for at være ham utro, men Maisies første sag viser sig at være langt mere kompliceret end som så. Sagen trækker spor til de traumer, verdenskrigens soldater blev udsat for i de endeløse skyttegrave, og samtidig tvinger den Maisie til at se sine egne spøgelser i øjnene.Maisie Dobbs er første bind i Jacqueline Winspears lover godt og det regner forlaget også med for Politiken afslører at bind 3 0g 4 er på vej med titlerne: Tilgivelige Løgne og Sandhedens Budbringer. Som læser er du i et spændende og hyggeligt selskab med Maisie Dobbs. Vi giver 5 Diamanter

Finn Hansen.