FORFATTERSKABET. DK

Anmeldelser fra Forlaget Forfatterskabet.dk

MAJ- BRITT RANDKLIT.AFKLÆDT. 355. sider.
En kvinde der findes dræbt i vandkanten ved Odense Å starter en mordbølge af format. Der er den underlige ting ved sagerne at ligene er nøgne eller kun iført en ligskjorte. Deres private tøj er lagt i pænt lagt sammen i en plasticpose ved siden af liget.
Hos Drabsafdelingen ved Odense Politi begynder kriminalassistent Kirsten Dreyer og hendes kollegaer efterforskningen, men kort efter finder man endnu en kvinde dræbt, på samme måde og næsten samme sted.
Alle de døde kvinder havde det tilfælles at de arbejdede på pleje-hjemmet Trygbo, der tidligere rummede et psykiatrisk hospital.
I en kamp med tiden forsøger Kirsten Dreyer at finde sandheden, før flere bliver dræbt.
Der er 5 Diamanter for Afklædt.
Finn Hansen.
PS. Om forfatteren
Maj-Britt Randklit (f. 1960) udgav romanen Min mors hævn i 2017. Hun er uddannet indenfor sundhed, kommunikation og ledelse, og er i dag privatpraktiserende fodterapeut i Odense. I sin fritid skriver hun romaner og noveller.

SØREN OG MORTEN ELLEMOSE. DE DØDE DANSER IKKE. 240 Sider Tvillingforfatterparret Søren & Morten Ellemose har skrevet et hav af bøger i forskellige genre. Særlig stor succes og hæder har de fået for de for deres 4 kriminalromaner i Manus Albino serien. Kvartetten der består af: Københavns Brand, Fange 21, Havfruens Død og Herrens Hus.
Men denne gang viser de med De Døde Danser Ikke at de også kan skrive en historie om genrens vante personer, nemlig den desillusionerede privatdetektiv Johnny Moonrock. I nogle hæs-blæsende og skæbnesvangre døgn banker fortiden på døren og detektiven roder sig ind i fortidens farlige hændelser. Det er en rigtig hyldest til crime Noir genren. De to brødre bruger et hårdt sprog og det er nok ikke en bog man ikke lige skal tage med i søndagsskolen. Sproget er beskidt, råt og brutalt. Med en handling der involverer dejlige damer der ikke går af vejen for en gang sengegymnastik og onde skurke der ikke går af vejen for mord. En beretning der bare blæser derudaf. Der 5 Diamanter til Søren & Morten. Undertegnede trak også flere gange på smilebåndet. mens ondskaben danser til tonerne af tabte drømme og knuste hjerter.

Finn Hansen.

OLE MØLLER. ANAH. 206 Sider. Kr. 239,00 ANAH som er navnet på byen. Det er en politisk thriller, som bygger på de dramatiske begivenheder, der fandt sted i sommeren 2014 i det mishandlede Irak.
Her udråber terrororganisationen Islamisk Stat et Kalifat og erobrer store områder, herunder byen Anah ved floden Eufrat.
Hovedpersonen er sygeplejersken Maria arbejder for hjælpe-organisationen ”Humanity for Humanity”, men hendes sygehus bliver skueplads for de værste grusomheder fra både IS og koalitionen af krigsførende lande i området. Kort sagt Maria er landet midt i orkanens øje.
Aktørerne presses hårdt både fysisk, mentalt og moralsk, så kun troen, håbet og menneskelige ofre kan bringe dem frelst igennem. Men ingen af de involverede slipper uden ar på krop, sjæl og psyke.
Bogen afspejler på en realistisk og uhyggelig måde religionens betydning for evnen til at takle menneskelig ondskab og møde kærligheden.
Ole Møller har stor kendskab som læge og hans arbejde med mennesker gennem 40 år skinner igennem på en god måde.
Dette er hans debutroman, der er præget af facts in fiction og etiske, moralske og religiøse dilemmaer, når mennesker presses af ondskab. Historien giver Ole Møller 5 velfortjente Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

KLAUS WILMANN EN PLET PÅ KITLEN: 277 Sider. Kr.
DKK 229,00 DKK 171,00
det er en meget spændende indgangsvinkel forfatteren anvender. En tilfældig annonce annonce med ordlyden:
”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”
Sådan lød teksten nemlig i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Hans metié var at skrive om navne og holde øje med jubilæer, runde fødselsdage og dødsfald.
Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm. Han sætter sig for at afdække historien bag. Derved sætter han uforvarende gang i begivenheder, som får helt uoverskuelige konsekvenser. Det er medrivende historie som læseren bliver præsenteret for netop til 4 Diamanter.
Om forfatteren
Klaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen ”Brug den sunde fornuft” om de vilkår nutidens børn møder, spændt ud mellem voksnes bekymring og optimisme.Forfatteren har bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik. Denne roman er forfatterens skønlitterære debut.
Finn Hansen.

RIKKE STRAND PIGEN I KÆLDEREN.225 Sider kr 186,00
Lad det være skrevet med det samme at dette ikke er en fortælling for sarte sjæle. Den er brutal og til tider unødvendig detaljeret om de ting som ofrene bliver udsat.
Det hele starter med at to mænd forsvinder sporløst, og politiet er på fuldstændigbar bund.
Det umage par Kriminalassistent Cecilie Møller sættes på sagen sammen med sin 20 år ældre makker, Benny Holm.
Cecilie Møller kommer til at gennemleve personlige nedture, mens hun kæmper for at opklare mysteriet om de forsvundne personer og en række uhyggelige overgreb.
En fangeflugt fra et åbent fængsel leder hende på sporet af gådens løsning i den lille by Ejstrup nær Kolding.
Bogen tegner et krystalt klar billede af svigt og ensomhed, hvor børn går i stykker, når kærlighed og omsorg erstattes med overgreb. Bogen stiller spørgsmålet om hævn er løsningen til et bedre liv?
Men som sagt modbydelig handling ind imellem. 3 Diamanter
Om forfatteren
Rikke Strand (f. 1973) er uddannet salgsassistent. Pigen i kælderen er hendes debutroman.
Finn Hansen.

KENT LANGKJÆR. ELEKTROCOCK. 354 Sider.
DKK 199,00 DKK 149,00
Det er Kent Langkjærs opfølger til Deroute. Det er også et gensyn med hovedperson efterforskningslederen Torsten Lange. Han er pt. sygemeldt og behandles med elektrochok. Midt i serien af behandlinger mistænkes han for drabet på sin ekskone – journalisten Lena Lange.
Det får Torsten til at rejse tilbage til fødebyen Aalborg, for omend modvilligt å han selv vil undersøge sagen nærmere, selv om hukommelsen er svækket, og de psykiske problemer ulmer lige under overfladen.
Undervejs i efterforskningen tyder noget på, at der er visse mystiske sammenfald mellem sagens implicerede og en terrorefterforskning ledet af Rasmus Theil fra PET.
Torsten må træffe svære valg, der kan få konsekvenser for ikke blot hans eget liv men også det politiske klima i Danmark.
Om forfatteren kan vi oplyse at Kent Langkjær (f. 1972)er leder i Aalborg kommunes socialpsykiatri. Inden da har han en fortid som ergoterapeut på Aalborg psykiatriske sygehus og som distriktspsykiatrisk ergoterapeut på Nørrebro i København.
Det er en ganske spændende og medrivende gang spænding han præsenterer . Der er 4 Diamanter.
Finn Hansen.

KATJA RANVITS STILLE SKRIG. 282 Sider. Kr.
”Hun undertrykte et gisp, idet blodet fra et stort sår på maven løb ned ad benene. Og først nu forstod hun det. Hun var ofringen.”
Det hele starter en lun sommernat. Her finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang som er et Behandlingscenter.
Den ukendte kvinde bærer på sig en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde tilbage en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager.
Dagbogen rækker nemlig sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Om hændelser der byder ondskaben indenfor i Cecilies liv.
Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe og glemme.
STILLE SKRIG er en historie der beretter om hvad der sker, når mennesket står over for en uhyggelig og realistisk virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man normalt lever efter.
Det er en spændende kriminalroman med stort K. En vi kun kan give de varmeste anbefalinger.
6 Diamanter.
Finn Hansen.

LENA JO HURSH. MORD I PILLEMARK-EN SAMSØ KRIMI. Sider. Kr.
Noget så sjælden som en krimi fra Samsø! Og med en atypisk hovedperson. Den handler nemlig om den 63-årige Lisbeth Møldrup. Hun rammes pludseligt af en overvældende kærestesorg, noget som både veninderne og hendes egen datter finder særdeles upassende for sådan en gammel krage.
I sin sorg flygter Lisbeth derfor hovedkulds til Samsø, hvor hun møder en ny veninde, der også har sin egne problemer at slås med.
Lisbeth gribes og begejstres af Samsøs skønne natur, cafe livet og øens særegne ro, men traditionen tro, spoleres den nyfundne idyl brat, da hun ufrivilligt hvirvles ind i en mordsag.
Mord i Pillemark er som der skrives en anderledes krimi, helt i den samsøske ånd.
Som læser er man ganske fortrinligt underholdt. Den får 5 Diamanter.
Finn Hansen.

PERNILLE RATTLEFF. STEDFORTRÆDEREN – NÅR SKINNET BEDRAGER. 224 Sider.169,00 Kr.

Pernille Rattleff er debutant og hun har planer om den aktuelle bog skal være starten på en serie.“ Det ser vi frem til på Krimicirklen for debuttanten kommer rigtigt godt fra start.

Manden var ikke debil, det afgjorde Julian. Langt fra endda. Men han var rasende. Og han var dødsensfarlig for sine omgivelser.

Julian begyndte at trække vejret overfladisk. Han skulle ud af lokalet. Og det hastede.
Men da instinktet blev til erkendelse, var det allerede for sent.”

Det er en uhyggelig åbningsscene der udsiller i Danmark. En magtfuld erhvervsfamilie biver nedslagtet i deres hjem.

Gerningsmanden bag blodbadet indsættes på den topsikrede afdeling på behandlingshjemmet Frydenlund, og pressen døber ham hurtigt den tavse morder.

I Oxford forsker den anerkendte professor Julian Krause i personlighedsforstyrrelser.

Under et besøg i Danmark bliver der begået et bestialsk mord i hans egen familie. Det viser sig at Forbrydelsen trækker tråde langt tilbage i tiden.

Stedfortræderen er første bog i krimi-serien om psykiater Julian Krause og den tavse morder. Der er lagt op til en spændende forsættelse som vi ser frem til. Der er 4 Diamanter

Finn Hansen.

SØREN & MORTEN ELLEMOSE. SORT SNE. 271 Sider. Kr.
Juleaften. Århundredets storm lægger Danmark øde .24 skæbnesvangre timer. En aften og nat ingen af de involverede nogensinde vil glemme. Og ikke alle vil overleve … Juleaften er familien Konradsen samlet i Villa Hindenburg, hvor de forbereder sig til årets kappestrid.
Alt er ved det gamle, men udenfor lurer århundredets storm, som tvinger dystre hemmeligheder til overfladen.
Midt i gaveræs, traditioner og juletræets glans går tæppet for et uhyggeligt kammerspil.
De har kun hinanden, og deres sidste 24 timer sammen er lige begyndt.
Rigtig glædelig jul…
Næppe har familien sat sig til det traditionelle veldækket julebord før fornærmelserne og andre ubehageligheder flyver gennem luften. Efterhånden udvikler historien sig uhyggelig, dramatisk og grotesk.
Det hele er ganske spændende fortalt især på grund af et bizart persongalleri som ikke er helt almindeligt.
4 diamanter.
Finn Hansen.

TOMMY THORSTEINSSON: ENSOM ULV. 327 Sider. Kr.
I mørke er alle katte grå – ulve ligeså!” Det siger et ordsprog og over dette tema har Tommy Thorsteinsson skrevet en medrivende spændingsroman. Indgangsscenen er på en varm sommeraften i 2016 på Amager. Nærmere Refshaleøen. Her bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Den myrdede er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er ofret? For vores heltinde, drabsefterforsker Anna Blaafalk, bliver det starten på et hæsblæsende kapløb med tiden i en intens jagt på en vanvittig seriemorder. På næsten samme tid lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er bl. a. en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en uhyggelig dødbringende mission. Blaafalk og hendes kollegaer kommer både ind prostitutionsmiljøet, ikke sidegadernes nej det er hvor de rige kendte klientel betaler hvad det koster foruden kommer de i berøring med toppen i politiske.
Ensom Ulv – er første bind i en ny dansk serie af krimithrillere om drabsefterforskeren Anna Blaafalk. Lad det være sagt med det samme, at der ikke sparet på på krudtet i de blodige scener. Det er dog en spændende krimi med et fint plot. Men må indrømme at afsløringer af bagmændene er lidt for let købt. Men vi glæder os dog til det næste bind alligevel.
Forfatteren Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er gift og far til tre børn. Han er kommunikationsuddannet og arbejder til daglig som salgschef. Ensom Ulv er hans debut som skønlitterær forfatter.
Finn Hansen.

TOMMY THORSTEINSSON: HAVHVEPSEN. 332 Sider. Kr.
Thorsteinsson som vi første gang blev præsenteret for med Ensomm Ulv er nu aktuel igen. Hans nye er en krimithriller man som læser ikke glemmer lige med det samme. Havhvepsen (på latin Chironex Fleckerie) er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død!
Handlingen: En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i det danske erhvervsliv. Hackeren går helt målrettet efter de mest velhavende erhvervsfolk, der ha fået indopereret en pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca for en af personerne ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.
Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efter-forskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos den noget aparte Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center. Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har efterforskerne rettet kikkerten mod den helt rette gerningsmand, eller har Dieter fundet sin overmand?
Samtidig kæmper vores veninde fra debut´en Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg mod hende og et dødsfald i familien. I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega.
Havhvepsen – er som skrevet, det andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Fra Krimicirkle får den fuld hus nemlig 6 funklende diamanter samt de varmeste anbefalinger.
Finn Hansen.