BOOK ON DEMANDS

ANMELDERSER FRA FORLAGET BOOK ON DEMAND.

MICHAEL CLASEN: GRÅDIGHEDENS PRIS. 415 Sider. Kr. 199,95
Michael Clasen har startet iet projeckt hvor han som tema bruger ” De Syv Dødssynder”. Grådighedens Pris er også præsentation af hans hovedperson detektiven Daniel Dreyer. Planerne er at vi skal følge Daniel gennem alle 7 synder. (Det næste bind som forfatteren er i gang med at skrive ”Gourmand”, hvor det naturligvis er ”Fråseri” der er temaet.) Men tilbage til handling i nærværende bog.
Den tager sin begyndelse i Guineabugten. Her bliver en dansk coaster angrebet af pirater. Under angrebet bliver en af vagterne på skibet såret. Han vender bagefter hjem til sin fødeby Haubjerg for at slikke sine sår.
Her forsøger han at slå sig ned sig ned som privatdetektiv. Det resulterer i at han får en afgørende rolle da han bliver involveret i en række mystiske og skæbnesvangre hændelser som foregår på godset Tranedal.
Bogen er spændende og som læser følger man et interessant plot. Historien virker realistisk. Det hele munder ud i en ganske velskrevet samfundsorienteret krimi fra den danske hverdag. Det viser sig, at der ulmer usædvanlige med truende ting lige under overfladen.
Michael Clasen projekt tegner lovende. Anbefales.
Finn Hansen

GITTEMIE ERIKSEN: SKAMFERET. 380 Sider. 149,00 Kr. Det er selvudgiveren Gittemies 5. kriminalroman med Retsmedicineren Pia Holm og politikommissær Lars Andersen i centrum.
Og det er nok en af de mest bestialske voldtægt og mordsager som de skal opklare. Optakten er opdagelsen af et skamferet lig af en ung kvinde. Hun bliver fundet i et øde hus i politikommissær Lars Andersens politikreds. Efterforskningen viser sig, at der er forbindelse til flere tidligere lignende drab og voldtægt på unge kvinder. Der er bare den hage ved det, bare det, at gerningsmanden allerede sidder fængslet. Sagen eskalerer hurtigt da der dukker endnu et skamferet kvindelig op og det tvinger Lars Andersen til at tage de tidligere sager og politiets arbejdsmetoder op til en grundigere revision. For der noget der tyder på, at der er sjusket med sagerne.
Det resulterer i at drabsefterforskningen sender retsmediciner Pia Holm ud i en sag. Her kommer hun lidt for tæt på onde mennesker, der vil gøre alt for at skjule fortidens synder selv om der ryger uskyldige r med i faldet. Privat kæmper Pia med egne skygger fra fortiden.
Dette er så afgjort Gittemie i topform. Hun har kreeret et speget plot. Der igen udspiller sig med troværdige personer i gennemarbejdet miljø. Spændende bliver det at følge Pias videre skæbne i privatlivet. Der lægges op til måske ikke bliver så nemt.
Finn Hansen.

GITTEMIE ERIKSEN: HÆVNET. 374 Sider.
Pia Holm fik en hård medfart i sidste bind. Nu  ligger hun i coma efter et fatalt møde med en gerningsmand. Politikommissær Lars Andersen har ikke viet fra hendes side. Da vi træffer ham har han holdt vagt ved hendes seng i tre uger. Omsider lykkes sygeplejersken at overbevise ham om at forlade hospitalet. Denne beslutning kommer Lars dog snart til at fortryde, at han lod sig overtale, for han når ikke langt væk, før den bevidstløse Pia  Holm i centrum i en farlig gidselsituation. Naturligvis kan hun ikke blive ved med at være inaktiv og snart er hun på banen på trods af sin helbredstilstand. Atter engang bliver retsmediciner Pia Holm og politikom-missær Lars Andersen involveret i hæsblæsende jagt på en gerningsmand der er skyld i en 16-årig pige bliver fundet død på stranden ved Gedser Odde.  Både Gittemie, Pia og Lars tilbage i en ny realistisk mordsag som henrykker undertegnede både hvad gælder miljø og plot.
Finn Hansen.

GITTEMIE Eriksen : FORSVUNDET. 357 Sider. Kr.
Der må da snart være et forlag der tager Gittemie med i sin kriminalforfatter stald. Gittemie har stille og roligt skrevet sig op i paranasset af krimiskribenter. Hendes 3. bind i Retsmediciner Pia Holm serien dokumenterer det. Historien sættes i gang af en lille dreng på tur med sin børnehave finder en indtørret arm i et moseområde på Falster. Ikke længe efter dukker der lignende makabre fund op fra flere andre moseområder og de viser sig desværre, at være af nyere dato. Hvert fund ser ud til at stamme fra en hel søskendeflok. Retsmediciner Pia Holm og politikommissær Lars Andersen står foran en største opgaver med at finde en gerningsmand, for hvem det er lykkedes at skjule sine gentagne gerninger i over tres år. Og meget tyder på, at samme person stadig er på spil. Kan politifolkene nå at forhindre endnu et massemord på en hel børneflok? For det ikke er nok, kæmper   Pia Holm samtidig sine egne dæmoner. Spøgelserne fra fortiden hjemsøger hende mere og mere og kræver hendes opmærksomhed.
Gittemie Eriksen leverer atter en kompetent krimiroman som er spændende, intersant og med et realistisk plot.

Finn Hansen.

MAI LOUISE FALSIG: ABSOLUTION/SYNDSFORLADELSE. 266 sider. Kr. 234,- Bogen titel ”Absolution”/ Syndsforladelse er et ritual som bruges flittigt i den katolske kirke. Hvor man kan betro præsten alt og så få syndsforladelse. Og den gode præst må ikke røbe dine betroelser til andre Falsigs historie tager sin begyndelse en kold vintermorgen. Her opsøger en kvinde en katolsk kirke på Amager. Hun kommer for at få syndsforladelse for et mord, hun har i sinde at begå mord. Præsten lægger mærke til, at selv om kvinden taler et nydeligt dansk, så har hun en udpræget fransk accent. Han giver som han skal, kvinden syndsforladelse; Præsten prøver at tale kvinden fra at udføre det planlagte mord. Hun når at forsvinde ud af skriftestolen, og præsten når kun at få et glimt af en hvid pels med et helt specielt møster i ryggen. Præstens ddilemma er: Skal han være tro mod sin tavshedspligt, eller skal han melde det til politiet, og derved måske forhindre et mord? Der er det at præstens bror er ansat ved politiet og han gør det han ikke må betror sig til broren. Så sker der et mord og det er …… Nej, det skal ikke afsløres her. For nu udvikler sagen sig i rivende hast og sprder sig i flere retninger og flere motiver og mord kommer til. Midt i det hele står den nye udnævnte vicekriminalkommissær Jeanett Jönsson og Alessio Bonelli. Gang på gang tager sagen en ny drejning og intet er hvad det ser ud til at være. Mai Louise Falsig har udført lidt af en præstasion. Hun skriver i forordet at hun er ramt af Parkinson sygdommen men at hun nægter at lade sygdommen slå hende ud af kurs. Undertegnede læste bogen (som også er udført i en flot design), med stor fornøjelse. Bogen er spændende og får derfor behøver den ikke (Syndsforladelse) men den varmeste anbefalinger.
Finn Hansen.

MARIAN HANSON: ASPEKT FOR MORD. 299 Sider.159,95 Kr.
Under en gennemgang og søgning på hvad der var kommet af aktuelt fra de forskellige forlag gik jeg ind på BOD. Der blev opmærksom på fem under den fælles serietitler ”Stjernehimmel”.De er skrevet af Marian Hanson som trods navnet er pæredansk. (Hun har i øvrigt en flot hjemmeside www. Marianhanson.dk)
Jeg faldt pladask for heltinden i serien, astrologen Emma Johnston og hendes Strømmer ven. Marian Hanson kalder selv sin serie. ”Hyggelige krimier med med spænding, uhygge og romantik og et strejf astrologi”. Den aktuelle begynder med denne appetitvækker på bagsiden….
” Er der”Er der nogen?” spurgte hun angst. Det er bare mig.”En del af mørket løsrev sig fra buskadset og trådte ud på stien foran hende …
Da en ung kvinde bliver brutalt myrdet, står politiet på bar bund i sagen. Søsteren til den dræbte opsøger Emma Johnson og beder hende som astrolog se på sin dræbte søsters horoskop. Emma accepterer tøvende, og i horoskopet finder hun nogle antydninger, der får hende til at råde klienten til at gå til politiet med nogle spor, som fører til den dræbtes arbejdsplads. Men søsteren når ikke til politiet. På vejen bliver hun kørt ned og dræbt af en flugtbilist.
Emma tror ikke, trafikdrabet var en ulykke. Men politiet vil ikke lytte. Og pludselig er hendes eget liv i fare.”Aspekt for Mord” er første bog i serien “Stjernehimmel” med astrolog Emma Johnson.
Bemærk: NB. Bogen har tidligere været udgivet med titlen “Jagende Skygger”.
Finn Hansen. Giver 5 diamanter

MARIAN HANSON: MORDETS FILOSOFI. 307 Sider. 159,95 Kr.
Mens hun omhyggeligt låste efter sig, konstaterede hun, at trappen lå hen i mørke. Hun sukkede irriteret, idet hun tog et fast greb om gelænderet og famlede sig ned, trin for trin.
Halvvejs nede fik hun en besynderlig følelse af, ikke at være alene. Hun satte tøvende foden ned på næste trin …
En række bestialske drab hærger City, og samtidig er der sket en uforklarlig stigning i selvmordsstatistikken. Det giver en masse overarbejde til kriminalassistent Dwayne Miller og hans kollega og ven, Hank Morrison.
Politiet anholder en ung mand, mistænkt for drabene. Men Dwaynes kæreste, astrolog Emma Johnson, det tror Emma ikke på, hun ser andre spor: I den mistænktes horoskop er der tegn der tyder på at der er tale om forgiftning. Det giver en helt ny indfaldsvinkel til sagen. Dwayne kan imidlertid ikke som politimand bruge hendes alternative teori til noget. Det ville hans forsatte nok ryste på hovedet af.
Men det får Emma og hendes veninde, Abby, til i al hemmelighed at starte deres egen efterforskning ad utraditionelle veje. Samtidig ignorerer Emma uheldigvis en stærk intuition om, at en katastrofe nærmer sig … Og noget tyder de nemlig pludselig selv er i fare
“Mordets Filosofi” er anden bog i serien “Stjernehimmel” med astrolog Emma Johnson. Og den tildeles også 5 diamanter fra krimicirklen. Finn Hansen

MARIAN HANSON: BESAT AF MORD. 342 Sider. 159,95 Kr.
Den 3. ”Sternehimmel” krimi Besat Af Mord har følgende appe-titvækker til læseren: ”Morderen stod i skjul bag nogle træer på det vidtstrakte campus-område. Hætten var trukket godt frem i panden, og et stort uldent tørklæde skjulte næsten resten af ansigtet. Det var en udmærket camouflage, eftersom vejret gjorde det til en naturlig påklædning …”
I den opholder Emma Johnson sig midlertidigt i City. Hun underviser et aftenskolekursus i astrologi. mens hun underviser i astrologi på et aftenskolekursus. Hun og hendes kat, Stella, bor i et hus, hendes kæreste Dwayne og hans ven og kollega, Hank har lejet sammen. Hun ser imidlertid ikke meget til de to kriminalassistenter, der konstant er på overarbejde for fanden er løs: En seriemorder synes at være på spil i City. En morder der er i stand til at skyde sine ofre og dræbe dem på lang afstand.
Samtidig oplever Emma en mærkelig følelse af uro i forbindelse med én af de elever hun underviser. Da hun studerer hans horoskop nærmere, finder hun nemlig en hel del karaktertræk, der matcher FBI’s egen profil for en seriemorder.
Da en anden af hendes elever bliver brutalt myrdet, indser Emma vigtigheden af at gå dybere ind i tolkningen af horoskopet. Men det skal gå stærkt for at redde det næste offer …
Pludselig er både Emma og Abby i farezonen. Men – Kan man afsløre en seriemorder simpelthen ved at studere hans horoskop? Det er spørgsmålet. Men med en smule held – og en kat, der véd et tilfælde nøjagtigt ved hvilke knapper, der skal trykkes på – er det måske muligt.
“Besat af Mord” er tredje bog i serien “Stjernehimmel” med astrolog Emma Johnson. Fortællingen er både overraskende spændende og morsom især de episoder hvor de to strømere der sammen med pigerne skal på møbel indkøb. 5 diamanter.

Finn Hansen.

MARIAN HANSON. UVENTET MORD. 349 Sider. 159,95 Kr.
”Hans hånd faldt ned uden at nå glasset. Døsigheden overmandede ham, og hans hoved faldt kraftesløst ned på sofaens ryglæn. Munden åbnede sig, og en dyb, besværet snorken markerede hans åndedræt.
Hans gæst iagttog ham et øjeblik, indtil han var sikker på, at hans vært var dybt bevidstløs. Derefter rejste han sig og trak et par éngangshandsker frem fra sin bukselomme” …
det er en serie pyromanbrande hærger Petervilles omegn. Netop omkring nabolag. Astrologen Emma Johnsons og beboerne i byen er skræmte. Indtil nu er ingen gudskelov blevet dræbt i forbindelse med brandene. Men billedet ændres radikalt da gården, der er nabo til Emma, bliver brændt af, og beboeren omkommer i flammerne. Især da det viser sig, at hans død ikke var tilfældig. Det var overlagt mord. Hvem er det næste offer?
“Uventet Mord” – er fjerde bind i serien “Stjernehimmel-serien” med astrolog Emma Johnson. Desværre det foreløbige sidste men måske er der et 5. bind på vej efter at have mailet med Marian ville hun ikke helt afvise det. Men her er der 5 diamanter.
Finn Hansen.

MARIAN HANSON. STJERNEHIMMEL BIND 5. ISCENESAT MORD. 312 Sider.

Lige siden jeg i 2017 tilfældigt faldt over navnet Marian Hanson og begyndte at studere det nærmere var jeg straks fanget af hendes serie Stjernehimmel. Man er i godt selskab med astrolog detektiven Emma Johnson og hendes venner. Det er vi nu igen – nemlig i rigtigt godt selskab. Handlingen lægger ud med denne appetitvækker:

Hun havde kæmpet for sit liv på alle måder. Men han havde fundet hendes skjulested, og nu var hun hjælpeløst fanget.

Gennem tusmørket stirrede hun omsider sin død i møde, fastlåst i morderens brutale greb.

Fantasifuld – eller løgnagtig? Det er de to alternativer, astrolog Emma Johnson står overfor, da hun tolker et karrierehoroskop.

Hvad hun ikke ved er, at den korrekte tolkning bliver et spørgsmål om liv og død.

Kort efter udløses et faresignal i horoskopet og resulterer i voldsomme begivenheder, hvor et nyt mord pludselig kædes sammen med en gammel sag om en forsvunden kvinde.

Kærlighed, humor og varme veksler med iskold uhygge i fortællingen – hvor en lille kat som sædvanlig sætter sine pote-aftryk bogen igennem.

“Iscenesat Mord” er femte bind i serien “Stjernehimmel” med astrolog Emma Johnson. Marian Hanson serie er så absolut læseværdig den 4 Diamanter.