DET VAR EN KORT VISIT AT FALCO FORLAGET STÅR SOM ET NYT FORLAG. FOR NÆPPE EF BLÆKKET TØRT. FØR DET MEDDELES AT FALCO HAR SLÅET SIG SAMMEN MED HARPERCOLLINS DANMARK. DET SIDSTE NYE ER AT FORLAGET OGSÅ OPTRÆDER UNDER FORLAGET FALKEN.

ALLAN ERIK MORTENSEN. DØ HVIS DU TØR. 339 Sider. Med afsæt i forfatterens Hængedynds serie bind på 10 værker og med skiftning til nyt forlag træder Allan Erik Mortensen for alvor ind i krimigenren. Hans første 10 bøger udkom på forlaget Mellemgaard og nu udgiver han det første bind på Forlaget Falco. Han lægger stærkt ud selvom han bruger den samme hovedperson fra ”Dynd- serien” Jon Harding og flytter ham til en ny politienhed.
Den første sag han ramler ind sker da liget af en kvinde bliver fundet i Hjortshøj. Og Tilføj hertil Jon og hans kollegaer opdager, at der er tale om en tro kopi af et spektakulært og uopklaret mord fra 1902. Når Jon Harding skal tale med de efterladte, siger de, at de allerede er blevet afhørt af en kriminalkommissær Jon Harding. Senere modtager rejseholdet et brev fra morderen, men ingen har set ham på stationen. Hvem er det, der giver sig ud for at være Jon? Og hvad er det for en person, som ikke bare myrder, men også finder glæde i at opleve de pårørendes smerte helt tæt på og håne politiet i en katten-efter-musen-leg?

Både Allan Erik Mortensen og Jon Harding kommer flot fra start på sit nye Kalco forlag. Der er 5. Diamanter og forfatteren afslører til sidst at næste bind Nu Lukker Sig Mit Øje.

Finn Hansen.

JÜRGEN KLAHN. EN SIDSTE HILSEN. 337 Sider. Hovedpersonen Vera Mejnert, er klosterforvalteren på Ørslev Kloster. En uvejrsnat i november finder hun liget af en journalist i kælderen, åbner det op for en række uhyggelige mord og sammenspundne gåder. Hun sætter sig for at finde ud af hvem har dræbt journalisten, og især om hans sidste scoop-historie ledt til hans fatale død? Det er en ganske interessant og spændende historie som læseren præsenteres for. I bedste Mordet i Orientexpressen-stil vokser der mistillid blandt klosterets gæster; hvem har det bedste alibi, og hvem har et drabsmotiv? Samtidig åbner hele balladen op for Veras familietragedie, da hendes far forsvandt i 1993. Måske har de to sager mere med hinanden at gøre end først antaget?. Der 4 Diamanter til En Sidste Hilsen.

Finn Hansen.
PS! Som et kuriosum til denne anmeldelse og eksempel på at verden er lille og forunderlig nogen gange. For her kan undertegnede komme med følgende oplysninger om postkontoret i Hald (Ege). Det var nemlig min morfar Jens Peter Jensen der var landpostbud og samtidig styrede posthuset sammen med min. Morfar bragte post ud på cykel i 1930 -40 og 1950. Huset hvor familien levede hed Skovbo. De var en familie der talte (foruden min morfar, mormor) 6 piger og en dreng. Blandt pigerne var min mor Inger Marie. Pigerne blev kaldt Skovbo-pigerne. Joh, verden er lille.

RACHEL HAWKINS. HÆVNENS PARADIS. Oversat af Emilie Harild Gaardboe efter RECKLESS GIRL. 2021. 330 Sider.
Ud ad til tegner det hele til fed festen Skøn sommersol, glitrende drinks og smukke unge mennesker lyder måske som opskriften på en eventyrlig rejse. Men det bliver i stedet til en skræmmende og dødsensfarlig færd, hvor ikke alle vender hjem. To af hovedpersonerne Lux og hendes kæreste Nico længes efter at komme væk fra deres dødkedelige tilværelse i Hawaii. Så da parret bliver hyret til at sejle to kvinder til en afsidesliggende ø i Stillehavet tager de chancen og sætter alle sejl mod nye eventyr.
På rejsen får de mulighed for at knytte bånd over drinks under stjernehimlen, mens de langsomt nærmer sig destinationen.
Trods sommersol, smukke unge mennesker og turkisblåt vand bliver idyllen dog ikke længe, snart begynder dybt begravede og uhyggelige hemmeligheder at dukke op til overfladen, og den ellers eventyrlige rejse bliver til en skræmmende og farlig færd alt for langt væk fra civilisationen.
Lux finder ud af, at ikke alle er den, de udgiver sig for at være, og at det ikke er alle, som kommer levende fra øen. Det er en beretning der bringer læseren ud på kanten af lænestolen og et plot som kan fryde enhver anmelder. 5 Diamanter.
Finn Hansen.

Anmeldser Fra forlaget Falco.

AIMEE MOLLOY. GRÆNSELØS BEUNDRING. Oversat af Laura Kjær efter GOODNIGHT BEAUTIFUL. 310 Sider.

Du ved, hvad et gammelt mundheld der siger: Når en mand forsvinder, er det altid konen…
Denne thriller er hovedsalig t til læsere der var og er vild med titler som Gone Girl og Big Little Lies. Hovedpersonerne: Anne og Sam er så smaskforelskede at, de fejrer deres bryllupsdag hver uge, og de er flyttet fra byen til forstanden for at starte deres nye liv sammen. Anne bruger det meste af sin tid alene, mens Sam, som er psykolog, får tiden til at gå med at pleje sine klienters ego på kontoret nedenunder.

Sam ved ikke, at man gennem en skakt i loftet kan lytte til sessionerne fra et værelse ovenpå, og hvem ville ikke være fristet til at lytte med på historierne om farmaceutens kone, der overvejer en skilsmisse, eller den berømte maler, som ikke bliver tilfredsstillet i sengen?

Og alting går jo også meget godt … lige indtil den franske pige i den grønne Mini Cooper dukker op, og Sam en dag ikke kommer hjem.

Hvad blev der af “og de levede lykkeligt til deres dages ende”?

Det er en rigtig original plot læseren præsenteres for. Personerne er knivskarpt tegnet det samme er miljøet. Der er 5 Diamanter.

ALEX FINLAY. RÅ NATUR oversat af Mads Damsø efter EVERY LAST FEAR. 2021. 360 Sider. Det er noget af et scoop som det nye etablerede forlag Falco lægger ud med. Det er nemlig en intens krimi som tager forskellige problematikker op om ensomhed, forskellige familierelationer og ikke mindst menneskets rå natur. Matt Pine studerer i New York, hvor hverdagen udspiller sig langt væk fra den tragedie, som ramte Pine-familien, den resulterede i at Matts storebror – den atletiske Danny – blev tiltalt for mordet på sin ungdomskæreste, Charlotte. På samme tid er en populær true crime-serie på Netflix der forsøger at bevise Dannys uskyld, men ikke alle er overbevist. Matt har nægtet at deltage i dokumentaren, men han kastes direkte ind i rampelyset, da han får den forfærdelige nyhed, at næsten hele hans familie er fundet død på en ferie i Mexico. Det lokale politi påstår, at der er tale om en banal ulykke, men FBI er knap så sikre – og de vil ikke fortælle Matt hvorfor. Da det viser sig, at dødsfaldene i Mexico synes mere og mere mystisk. Ikke mindst da flere mistænkelige per-soner gør deres entre i historien. Til sidst må Matt selv finde ud af hvad den endelige sandhed er og hvorfor den førte til familiens skæbne. Rå Natur – er ikke kun en nervepirrende krimi, men også en hjertegribende fortælling om en familie, der forsøger at håndtere sin sorg, alt imens de navigerer i mediernes ubarmhjertige spotlys. Der er 6 Diamanter. Ps.Til sidst var det ikke længe forlaget Falco var selvstændigt forlag . Det blev optaget i kredsen HarperCollins, Danmark. Finn Hansen.