LEWINSKY BOOKS.

ANMELDELSER FRA FORLAGET LEWINSKY BOOKS.

DENIS LEWINSKY: HADETS PRIS  Denis Lewinsky  266 sider.  
På Nørrebro sprænges en Mercedes i luften. I den sad Emre Ymnis, han var af tyrkisk afstamning, men kurder ligesom sin familie. Emre var ved at organisere en flotilla til palæstinenserne i Gaza.
Flotillaen skal indeholde fødevarer, men der er også andet om bord.
Man får en fin beskrivelse af den kurdiske problematik i denne bog.
I bilen sad også to formodede bodyqards, men det var Al-Kaiam brødrene fra Sverige. Brødrene arbejdede for en forretningsmand Nabil, han leverer varer til indvandrer butikker og brødrene driver penge ind, hvis der ikke betales til tiden. Ingen begræder deres død. Det svenske politi vil gerne  stoppe Nabil, men han er en snedig araber. Ingen forstår hvordan Emre Ymnis er havnet sammen med dem.  Mange afhøres, men ingen vil udtale sig om sammenhængen. Den kurdiske Tvkanal ROJ er også under mistanke. Da Tyrkiet søger optagelse i EU mener man ikke de vil foretage et bombeangreb i København.
Mange muligheder undersøges, det viser sig at være en hævnagt, men fra hvem. Både Tyrkiet og Israels ambassadører afhøres og PET er også indblandet.
Thomas Lefkowits leder efterforskningen, han er jøde og lever i et harmonisk ægteskab med Meriam. Det er sjældent man møder en efterforsker uden lig i lasten. Denne er sympatisk og det er hars assistent Carla også. Carla kan lidt af hvert og hun vælger at gå undercover på flotillaen, som journalist.  Noget går galt undervejs til Gaza. Carla afsløres hurtigt, hun havner i lasten hvor hun finder spændende ting.  Takket være elektronikken, nemlig hendes mobiltelefon, reddes hun.
En dejlig frisk krimi , den er både overskuelig og til at forstå p.g.a. gode informationer. Og så er den ikke så lang.
Den får min bedste anbefaling.

Hanne Pedersen.