H.HARKENS PRODUCTION

Anmeldelser fra FORLAGET H. HARKSEN PRODUCTION.

PATRICK LEIS: UDRENSNING. 160 Sider. Kr. 149,-
Det er Harksen der har gjort den Gotiske krimi til deres metié. Denne spændende gren af genren der udspiller  ”i tusmørket mellem krimi og horror”, som forlaget selv præsenterer deres værker. Nu er tre spritnye aktuelle. Først har vi : Patrick Leis ´Udrensning.
Handlingen heri udspiller sig i flere europæiske storbyer. De bliver hærget af mordbrande. Tilsyneladende er gerningsstederne helt tilfældigt valgt, men hver gang fremgangsmåden er ens og hver gang kræver ilden dødsofre. Bogens hovedperson agent Vögel eftersætter brandstifteren, han må dog snart erfare, at han ikke er den eneste, der er på jagt… Spørgsmålet som trænger sig på, for  dækker flammerne i virkeligheden over noget ganske andet? Der er meget større og meget farligere. Til sidst en lille appetitvækker:
”Jeg kan se lys fra utallige mobiler og smartphones, og håber at tilskuerne bruger dem til andet end bare at tage billeder. Min mave vender sig, da jeg passerer de to døde betjente. I nat ender det, på den ene eller anden måde.
Før jeg går ind i huset, snapper jeg pistolen fra den ene politimand”.
Bogen får undertegnede til at mindes en anden gammel klassiker i spændingsgenren, nemlig … nej naturligvis skal læserne selv have fornøjelse af denne lille perle og et fint eksempel på en godt konstrueret plot på Gotisk krimi.

Finn Hansen.