BYENS FORLAG

ANMELDELSER FRA BYENS FORLAG

JESPER MARCUSSEN. TOPLITZGÅDEN. 324 Sider. 299,00Kr.
En gåde fra fortiden …En arkæologisk undersøgelse i de østrigske Alper …En skattejagt tværs gennem Europa …. tankerne går straks til en af de gamle drenge. Nemlig, Ja læs det længere nede i anmeldelsen
Gåden starter da den danske journalist Thomas Berg flytter til Berlin. Her bliver hans første opgave at dække en stort anlagt arkæologisk undersøgelse af Toplitzsøen i Østrig. Hurtigt bliver det dog klart for ham, at der er nogen personer der er villig til at dræbe for de hemmeligheder, som bjergsøen gemmer på. Et afgørende spor viser sig at lede tilbage til en gammel rapport, som han selv var med til at skrive under på sin studietid pludselig finder Thomas sig selv fanget i et dødeligt spil.
Nu samles vennerne fra den gamle studiekreds igen. De er efterstræbt af en ukendt modstander, og de har kun én chance: De må selv løse Toplitzgåden.
TOPLITZGÅDEN – er første bind i en planlagt serie om journalisten Thomas Berg og den excentriske mangemillionær David Wagner.
Når Du giver Dig i kast med Toplitzgåden er det som Du vender tilbage til gode gamle Alistair MacLean. Forfatteren der fyrede sen ene spændingsroman af efter den anden. Og med denne bog bliver Du atter begejsret. Det gjorde jeg fyrer 5 diamanter. af.
Finn Hansen.

TRINE BJERRE: UNTER WELT . 259 sider. Kr.
En ung kvinde Maria Pihl bliver forfulgt. Hun skal besøge Erik Wiedkamp der er journalist. Han er ikke hjemme. Nogen fanger Marie og næste gang vi hører om hende ligger hun på et koldt betongulv og senere i en flyvemaskine
Marias nabo Katrine Andersen går til politiet . Kriminalkommisær Jan Brorson gør ikke noget særligt og makulerer hurtigt sagen. Katrine går til en privatdetektiv for noget er galt. Karen Hart er privatdetektiv og venter på sin store sag, den får hun nu. Hun er gift med en ejendomsmægler der
også bliver indblandet i opklaringen.
I medicinalfirmaet Life Quard i Birkerød afholder Antonio Leben møde med de ansatte.
Mødet handler om fremstilling og salg af vaccine mod en hårdnakket influenza type AD 14.
Nu rejser hårene sig i nakken på en, for hvad er der nu gang i med sygdomme og medicinalfirmaer.
Denne influenza huserer i Østafrika hvor læge Sebastian arbejder for Læger uden grænser. Han udtaler sig kritisk i TV om firmaet Life Quard. Patienterne dør som fluer og medicinen kommer ikke frem.
I firmaet er der ansat to skumle personer, Taustus og Woyseck, de tager sig af de kedelige opgaver som kidnapninger og lejemord.
Maria er nu i fangenskab i Brazilien hvor firmaets hovedsæde og fabrik ligger. Maria ved noget som ikke må komme ud og det gør journalisten i Danmark også. Her foregår forskningen også.
Privatdektiv Karen kender både kriminalkommisæren og lægen. Det bliver derfor en meget vanskelig sag for hende og manden. Politiet må se på sagen igen, Karen finder journalisten der er ved at gå i hundene på grund af druk, han er også forfulgt og kan ikke komme hjem.
Læge Sebastian sendes hjem fra Afrika og bliver myrdet i sit hus.
Maria pines og plages i sit fangenskab i Brazilien hvor Antonio Leben nu ophalder sig.
Journalist og privatdetektiv rejser ned for at hjælpe Maria , men der er en farlig opgave de begiver sig ud på.
Det er en historie der giver stof til eftertanke for hvor kommer de store epidemier fra og hvem tjener penge på dem .
En spændende letlæselig thriller som jeg anbefaler.
Hanne Pedersen.

LOTTE DALGAARD: LUCY. 237 Sider. Kr. 199,95
Det er ikke kun de mandlige kriminal/spændingsforfattere der er i ”stalden” hos Byens Forlag. Næh, de har skam også Lotte Dalgaard bl.a deres forfatter ES´er. Lotte er nu aktuel med sin 3. krimi i serien med journalisten Line Lyng.
Historien begynder med at en nordsjællandsk kvinde, der forsvandt fra sit hjem som teenager, på mystisk vis pludselig dukker op på kanaløen Jersey i Den Engelske Kanal. Hun er blevet sigtet for narkotikasmugling. Det får Journalisten Line Lyng til at besøge hende i øens fængsel for at få et interview. Hun synes der er noget muggent ved anklagen. Måske har hun ret for der er en eller anden, der synes at Line skal holde nallerne væk. Samtidig skriver Line om det uopklarede rastepladsmord på en lastbilchauffør 25 år tidligere. For hvorfor var blev han sprættet op, inden lastbilen blev stjålet? Og hvor blev gerningsmændene af?
Lucy – er som skrevet den tredje krimi i serien om Line Lyng. I denne kommer journalistens arbejde for tæt på privatlivet og rammer der, hvor det gør allermest ondt.
Atter en gang præsenterer Lotte Dalgaard en nervepirrende og medrivende spændindsroman som sidder lige i skabet.
Finn Hansen.

LOTTE DALGAARD: DET SVAGESTE LED. 186 Sider. Kr. 199,-
For et år siden debuterede Lotte Dalgaard med den fremragende krimi/spændingsroman Tvillingesagen og det skete med stor succes og hurtigt købte Zentropa filmselskab rettighederne til filmatiseringen af den. Det har naturligvis givet Dalgaard ”blod på tanden” og her året efter, ligger opus to klar. Den spændende mystiske sag begynder med en teenagepige bliver skudt i Nordsjælland. Meget kort tid efter findes en mandlig førtidspensionist dræbt på Ærø. De to ofre har det tilfælles, at de begge er skudt med samme våben. Lidt senere på sommeren mister en midaldrende, kvindelig sagsbehandler fra Bornholm livet. Samme våben anvendt. Ingen kan se, hvad de tre ofre har til fælles. Og slet ikke hvorfor vil nogen dem til livs? Er der en seriemorder på spil, eller ligger der noget andet bag? Hovedpersonen fra Tvillingesagen, reporteren fra regionalavisen Nordsjælland, Line Lyng dækker skuddrabene Nordsjælland. Og hun får mere end nok at se til, for Gerningsmanden slår til flere gange. Hver gang et nyt sted i landet med samme våben. Ingen kan vide sig sikker. Line har igen fundet sammen med Jonas der har lovet bod og bedring. De har fået datteren Frida, og Jonas har været i alkoholbehandling. Men Jonas´  destruktive mønstre fortsætter, og 41-årige Line må give slip på drømmen om et harmonisk familieliv.  Forfatteren skal ikke belastes for at hun anvender et gammelt brugt og undet plot som er praktiseret mange gange. Fordi hun forstår at give det en hel ny vinkel. Så derfor kan man roligt erhverve sig opus 2 fra Lotte Dalgaard og hvem ved om Zentropia atter hiver pungen op af lommen igen?
Som der står er ”Det Svageste Led er en fortælling om hævn, stærke venskaber og umulig kærlighed. En spændingsroman, der blander krimigenren med en kvindes udviklingshistorie”. 
Finn Hansen.

JACOB WENDT JENSEN: JAMES BOND- HELTE OG SKURKE. 99 Sider. Kr. 199,-. Jacob Wendt Jensen – Er en rigtig fan af agent 007 alias James Bond. Han er aktuel med efterfølgeren til Agent 007 – De Danske Forbindelser der blev udgivet af Byens Forlag 2012. Agent 007 eller James Bond – at han er verdens mest kendte agent er helt klart. Det kan observeres på alle medier i dag det være sig på film, bøger, hæfter, legetøj osv. osv. Det må siges at være noget af en præstasion, at gennem mere end 60 år i bogform og i mere end 50 år på filmlærredet. Det havde hans forfatter nok ikke i sin vildeste fantasi kunnet forudse. Trofast har James Bond fans fulgt agenten med kvindetække og med licens til at dræbe. Fulgt ham i kampe mod forskellige kriminelle organisationer og superskurke. I den aktuelle bog James Bond – Helte Og Skurke-om de største Bond-skuespillere Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan og Daniel Craig. Læseren får også et gensyn med de mest fascinerende skurke gennem tiderne som Blofeld, Scaramanga, Goldfinger samt bl.a. de danske i skurkerollerne: Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Jesper Christensen. Som ekstra bonusmateriale: Kommer læseren med forfatter Jacob Wendt Jensen bag kulisserne på Bond-filmen ”Spectre” i legendariske Pinewood Studios og kom med til en snak med producent Barbara Broccoli. Atter en lille perle for alle 007 fans mellem 8 og 85 år!
Finn Hansen

JONATAN TYLSGAARD LARSEN: HVID LØBER SORT SPRINGER. 446 Sider. Kr. 299,-

Jonatan Tylsgaard Larsen har fået ideen til sin nye spændingsroman Hvid Løber Sort Springer fra Netflex. Nemlig den metode de anvender at de efterhånden som serierne udvikler sig laver hurtige spændende sceneskift og det virker også i bogform. Man skal lige hele tiden læse det næste kapitel også endnu et osv osv.
Hovedpersonen er den tidligere soldat, Carl Hvidborg. Han kæmper med en ulovlig spillegæld. Da han i sin fars nedlagte sanatorium finder han ikke kun et lig, men også sporene efter et hemmeligt projekt, og denne opdagelse kan måske også løse det presserende økomomiske gældsproblem.
Men inden de får set sig om er Carl og kæresten, Lana, involveret i et skræmmende og dødsensfarligt internationalt spil. Spørgmålet er om de kan de gennemskue det, før de bliver de næste brikker falder?
Det er kun at give de varmeste anbefalinger til Hvid Løber Sort Springer for eksperimentet holder fra start til slut.
Finn Hansen.

JAKOB MELANDER, HENRIK BRUN, STEPHANIE CARUANA, RUNE STEFANSSON, DORTHE ANNETTE HANSEN, PERNILLE BOELSKOV OG THOMAS AAGAARD SKOVMAND; MORD I DIT HJEM. (NOVELLESAMLING). 214 Sider. Kr. 259,-
Byens Forlag er et meget opfindsomt forlag. Det viste de ved at udgive novellesamlingen Mord I Din Hjemby. Her skulle forfatterne: Hanne Bech Hansen, Dorthe Annette Hansen, Søren & Lotte Hammer, Jesper Bernt, Lars Kjædegaard, Mikkel Birkegaard, Rune Stefansson, Stephanie Caruana, Thomas Aagaard Skovmand, Lene Hjorth & Christian W. Larsen, skrive et mord der skete i deres egen hjemby. Nu går Byens Forlag videre og udfordre de nye forfattere at begå mord i deres eget hjem.
Det gør de involverede forfattere med stor kløgt. Faktisk er denne lille novelle-samling en oplagt mandelgave til at nyde når man har spist den dejlige julemad.
De kolde gys anbefales på det varmeste.
Finn Hansen

KARSTEN S. MOGENSEN: TÅGE I NATTEN. KRIMIFORTÆLLINGER. 149 Sider. Kr 199,-
Karsten S. Mogensens –Tåge I Natten er af titlerne en mosaik af krimifortællinger der tæller syv i alt. De handler om jalousi, hævn, magt, begær, skam og ikke mindst fortidens skæbnesvangre handlinger. Alle begreber i kriminallitteraturen. Som i titelfortællingen, hvor kriminal- assistent Poul Fredsholdt en tåget og råkold efterårsmorgen kaldes ud i en skov, og her hører fraværende politilægen fortælle om et makabert fund. Lægens afsluttende bemærkning tvinger ham med ét til at konfrontere sit tidligere liv.
Det er pænt lille udvalg af som bl.a. også fortæller om den skyldbetyngede skolelærer, der opdager en skræmmende hemmelighed, om den skriveblokerede forfatter, som drages mod en femme fatale som udvikler sig overraskende og meget mere.
Kort sagt de 7 er fremragende eksempel på en samling læseværdige noveller som vi med stor fornøjelse anbefaler.
Finn Hansen.

EINAR & BERG, LOTTE PETRI, LONE THEILS, KIM JUUL, EVA MARIA FREDENSBORG OG ARNE WOYTHAL: MORD PÅ DIN FERIE. 193 Sider. Kr. 249,-
På Byens Forlag ”myrder” forfatterne ufortrødent videre. Efter at have ladet i række af deres skribenter myrde løs i henholdsvis: Mord I Dit Hjem og Mord I Din Hjenmby. Men hvis nogen troede Forlagets forfattere lagde ”mordene” på hylden i deres ferie tager de grueligt fejl. For for kort tid siden udkom: Mord På Din Ferie.
Ude i det danske sommerland, hvor der er garanteret sol, sommer og … ikke mindst masser af mord.
Derfor kom med i sommerhus og i Sommerland Sjælland. Til koncert på Gæstgiveren på Bornholm. På Stranden. Ind til hovedstaden og rundt i resten af Danmark. Alle stederne gemmer på en makaber hemmelighed, der venter på at blive opklaret. Mord På Din Ferie er tredje bog i en serie, hvor krimiforfattere skriver med afsæt i et på forhånd planlagt benspænd. Den her gang at novellen skulle foregå på et feriested i Danmark.
Gerningsmændene som leverer de fremragende gys er: Einar & Berg, Lotte Petri, Lone Theils, Kim Juul, Eva Maria Fredensborg og Arne Woythal.Så de damer og de herrer får de varmeste anbefalinger.
Finn Hansen..

EINAR & BERG, LOTTE PETRI, LONE THEILS, KIM JUUL, EVA MARIA FREDENSBORG OG ARNE WOYTHAL: MORD PÅ DIN FERIE. 193 Sider. Kr. 249,-
På Byens Forlag ”myrder” forfatterne ufortrødent videre. Efter at have ladet i række af deres skribenter myrde løs i henholdsvis: Mord I Dit Hjem og Mord I Din Hjenmby. Men hvis nogen troede Forlagets forfattere lagde ”mordene” på hylden i deres ferie tager de grueligt fejl. For for kort tid siden udkom: Mord På Din Ferie.
Ude i det danske sommerland, hvor der er garanteret sol, sommer og … ikke mindst masser af mord.
Derfor kom med i sommerhus og i Sommerland Sjælland. Til koncert på Gæstgiveren på Bornholm. På Stranden. Ind til hovedstaden og rundt i resten af Danmark. Alle stederne gemmer på en makaber hemmelighed, der venter på at blive opklaret. Mord På Din Ferie er tredje bog i en serie, hvor krimiforfattere skriver med afsæt i et på forhånd planlagt benspænd. Den her gang at novellen skulle foregå på et feriested i Danmark.
Gerningsmændene som leverer de fremragende gys er: Einar & Berg, Lotte Petri, Lone Theils, Kim Juul, Eva Maria Fredensborg og Arne Woythal.Så de damer og de herrer får de varmeste anbefalinger.
Finn Hansen..

RUNE STEFANSSON: HØJT SPIL. 276 side.
Det er Rune Stefanssons krimi nr. 4. Kan læses uden at have læst de forrige.
Vi følger igen privatopdager Marcelo Krankel, denne gang på jagt i fodboldverdenen.
I Roskilde Boldklub er in Islandsk spiller blevet myrdet. Det sender Marcelo og hans ven og svoger
 Toni ud på et længere fodboldeventyr. Toni er tidligere professionel spiller , men er skadet. Nu er han ansat som angrebstræner i Roskilde.
Ingen ved hvorfor den islandske spiller er myrdet eller hvem der har gjort det. Noget tyder dog på at han har været indblandet i matchfixing.
Turen går nu til de tyske klubber Bayern Munchen og Nurnberg. Marcelo udgiver sig for at være journalist og skal skrive en bog om fodboldspillere. Hjemme i København sidder kollegaen Konrad Zimmermann i sin kørestol og trækker i trådene, som han plejer
Undervejs bliver flere store  personer fra fodboldverdenen myrdet. Hver gang efterlades en kinesisk flækkekniv ved det blodige lig. Det viser sig det er en kinesisk matchfixerder styrer det hele og der indgår kæmpe pengebeløb og spilles højt spil.Det går vildt for sig i den verden.
En romance bliver der dog plads til, Marcelo har tag på kvinderne ! Måske mere end godt er.
Romanen er fiktion, der indgår en masse kendte fodboldnavne som nogen nok vil finde spændende.
Bagest i bogen er der en personliste.
Hvis man ikke kender til matchfixing giver krimien et godt indblik i hvad det handler om.
Det er da vildt  og smagløst at sporten har taget sådan en drejning.
Ved nærmere eftertanke er det faktisk en læseværdig roman.
Hanne Pedersen.

RUNE STEFANSSON:DEN SIDSTE OLIE. 382 Sider. Kr.
Denne krimi foregår et smukt sted, nemlig i Grønland. Man bliver fløjet fra by til by eller sejlet rundt mellem farlige isbjerge. Den grønlandske natur er beskrevet så man næsten føler man er der.
Man føler stilheden og hører fuglene flyve forbi. Så er det smukke også overstået. Der er krig mellem to miljøorganisationer, Greenpeace og Ocean Aktion.
Videojournalisten Vicky von der Pahlen, der arbejder for Greenpeace i Nuuk, er forsvundet. Hun er bortført, ingen ved hvorhen eller  af hvem. Hun ligger lænket i en hytte, et sted hvor nogen piner og plager hende, hun ligger indsmurt i sine egne ekskrementer.
Marcelo Krankl er privatopdager og arbejder sammen med en tidligere efterretningsagent Konrad Zimmermand. Sidstnævnte sidder i en kørestol i København. Marcelo bliver sendt til Nuuk for at finde Vicky.  Marcelo og Vicky er tidligere kærester. Marcelo arbejder under forskellige pseudonyms, han møder en masse spændende personer, fra forskellige miljøer i Nuuk. De fleste kender Vicky, hun er en attraktiv kvinde med en flot barm, går ikke af vejen for et godt tilbud.
Ingen har dog set Vicky den sidste uge. Mange har ideer om hvor Marcelo skal lede. Der er mange mistænkelige personer imellem, som kan have medvirket i bortførslen.
I Grønland findes der både olie og forskellige mineraler som mange gerne vil udvinde. Hvad sker der med miljøet og Grønland hvis forskellige nationer får fingre i rigdommene.
Hvad er det Vicky har filmet og hvilken viden ligger hun inde med og hvem arbejder hun egentlig for ?
Marcelo får hjælp fra forskellige sider, men også mange knubs undervejs, det er ikke nogen let eller ufarlig opgave han er på. Han redder dog sin gamle kærlighed til sidst.
Det er en rigtig spændende og aktuel historie om Grønland  og den fremtid der truer.
 Har du oplevet Grønland vil du elske denne bog.
Bagest i bogen er der en personliste, det er altid en god hjælp.
Det er Rune Stefanssons tredje roman om opdageren Marcelo Krankl. Kan nemt læses alene.
Hanne Pedersen.

jENS STRANDBYGAARD: MEKKALINJEN. 310 Sider. Kr
Det starter så hyggeligt på Ringkøbing Fjord. Mennesker der går i et med naturen og nyder forventningens glæde. Andejagten er gået ind. Det er Niels, Claus og Arne der ligger og venter på de første ænder. Idyllen brydes, senere på dagen, da Niels senere finder  et kvinde lig i rørene.
Det viser sig at være Therese Pedersen som Niels har været kæreste med i sine unge dage. Hun var arkitekt, er nu skudt med et jagtgevær. Hvorfor er hun lige der så tæt på Niels og så lang tid efter deres forhold Niels er nu fraskilt, med to delebørn. Niels bliver afhørt af politiet, men klarer frisag. Han arbejder som havbiolog og har rejst en del i verden. Hos Therese findes nogle vandprøver, var det mon nogen Niels skulle se på.
Niels kommer i kontakt med Thereses nuværende kæreste, en lesbisk kvinde. De starter deres eget efterforsknings arbejde, tager til Paris hvor Therese har været optaget af nogle bygningsværker  hvori Mekkalinjen indgår. Et byggefirma er involveret og korruption er der også masser af.
Der trækkes spor tilbage til Anden Verdenskrig hvor en familie er blevet myrdet af SS officerer.
Kun en lille pige overlever og hun bærer rundt på faderens papirer og bliver en vigtig person i historien.
Det bliver hurtigt en anden og mindre idyllisk historie , med både sprængstoffer og islamistiske terror grupper som i andre nutids thrillere. Forfatteren har hurtigt bevæget sig væk fra naturen.
Jeg anbefaler  bogen, for det er da spændende læsning.
Hanne Pedersen.

OLE ROSENSTAND SVIDT: DET BLIVER ET NEJ TAK HERFRA. Sider. Kr. 229,-
Man fornemmer hurtigt hvor forfatteren har fået inspiration til bogen. Efter min mening noget af det værste l… DR har sendt X-Factor.
Hovedpersonen Anders Gregorius er dommer i Nationalradioens populære musiktalentshow Overnight Sensation. Han vågner en dag op i et mørkt  rum med hænderne bundet på ryggen.
Samtidig modtager Søren Understrup musikchefen på Nationalradioen modtager nogle billeder med et indhold, han meget gerne vil være foruden.
Leo – journalist på musikmagasinet Beat der lige blevet fyret på gråt papir grundet en presset økonomi i branchen.  Leo bliver mistroisk og begynder i stedet at undersøge, hvorfor Overnight Sensation pludselig stopper, og hvorfor Søren Understrup pludselig vælger at opsige sin stilling?
Fortællingen er en krimi der oser af spænding og satire. Den beskriver på en realistisk et miljø hvor pengene er små, egoerne er store, og alle drømmer om 15 minutters berømmelse.
Anbefales varmt.
Finn Hansen.

NIELS FREDERIK WESTBERG: SIDSTE AKT. Sider. Kr. 229,-
Bogens hovedperson – Alvin Gregorius Olson-Nissen er en falleret neurolog med danske rødder, bosat i Beverly Hills, Los Angeles. Efter et forlist ægteskab med en feteret Hollywood-skuespillerinde er hans tilværelse endt i den rene ruin. Og han klarer sig lige og næppe kun ved ulovligt at hjælpe sine få og hårdt plagede smertepatienter med at at forlade denne verdens jammerdal.
Hans sidste patient er en russisk taxa-konge og mafiaboss, og russerens ellers succesfulde død. En begivenhed han skulle have holdt nallerne fra for det får skæbnesvangre følger for Alvin selv. Før han får set sig om, er han involveret som midtpunkt og offer i en kynisk og morderisk gangsterstrid. Som om det ikke skulle være nok skalk han også tage sig i agt for en korrupt politidetektiv der forsøger at fælde ham for striben af ulovlige, men velbetalte medlidenhedsdrab på patienter.
Der er ikke sparet på krudtet i denne grumme men også spændende og medrivende historie hvor ingredienserne er kynisme, grådighed og falskhed. En fin efterfølger til forfatterens
Hjertets Mørke.
Finn Hansen.

NIELS FREDRIK WESTBERG: HJERTETS MØRKE. 166 Sider. Kr. 229,- Westberg har vi været præsenteret for før i spændingsgenren. Bl.a. for Skæbnen på Jiddisch (2001), Tabloid (2006). Begge udgivet på Hovedland. I Hjertets Mørke – som også er en spændingsroman – er hovedpersonen Robert Kern har søgt til sin døende fars øde bjælkehytte beliggende i Nordjylland nær Bulbjerg for at få arbejdsro. Han er illustrator, og har fået som opgave at skulle illustrere en særudgave af Joseph Conrads berømte roman Mørkets Hjerte fra kolonitidens Congo. Men snart får han anden at koncentrerer sig om, for pludseligt dukker grumme afsløringer fra farens egen dystre fortid op i hytten. En fortid der både handler om drab, forbudt elskov og tyveri af en stor sum narkopenge. Kern bliver ufrivilligt indblandet et indædt opgør med sin døde fars fjender, narkoforbrydere, kidnappere og en krybskytte. Bl.a. kommer han i konflikt med ”Onkel” og albinoen Alf omtalte onkel er ej nogen ”hyggeonkel” – tværtom – ej heller er hans håndgangne mand Alf det. Robert Kern får til sidst selv blod på hænderne. Og afregningen til syvende og allersidst ske personligt, ansigt til ansigt. For hævnen er sød som forårshonning, men også sort som mørket i en morders hjerte. Det er en medrivende historie med et godt plot og med interessante personer Hjertets Mørke får de varmeste anbefalinger fra Krimi-Cirklen.
Finn Hansen.

NIELS FREDERIK WESTERBERG: DEN OTTENDE MENIGHED. 251 Sider. 249,95 Kr.
Ligesom arne Woythal er Niels Frederik Westerberg også en af ”husforfattere” på Byens Forlag. Foreløbigt er det blevet til 3 inkl. den aktuelle dertil skal ligges en række romaner og noveller.
Hovedpersonen Vitus Borg, er dansk missionær, han har mistet sin kristne tro, derved sendes han ud på en livsfarlig rejse for at optrevle en dødsensfarlig okkult og militant sekt. Sekten har et kæmpe vidtspændende netværk til Indien, Pakistan, Uganda, Danmark og USA. Rejsen fører ham uventet på sporet af hans tabte tvillingesøster Vera. Hun forsvandt sporløst, da Vitus og Vera var børn. Sporet til sektens hemmelighed bliver også sporet til Vera. Det hele løber snart sammen til ét – og rejsen bliver skæbnesvanger. Vitus kan ikke stoppe, før hans verden og virkelighed falder fra hinanden.
Den Ottende Menighed holder de samme gode takter for forfatterens andre værker. Du bliver ikke skuffet når Du følger Vitus jagt efter søsteren . Anbefales varmt.
Finn Hansen.

ARNE WOYTHAL: DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE. 411 Sider. Kr 299,95
På kort tid er Arne Woythal blevet en fast gæst i bøgerne fra Byens forlag. Først igennem en række noveller så nu har kriminalassistenten ved københavns politi nu skrevet krimierne De De dræbtes Advokat og nu følger Den Hollandske Forbindelse. Igen er det kriminalassistent Rasmus Berg og hans nye makker, Solmaz Pakzad, der bogstavligt er på banen. Duoen bliver kaldt ud til en død mand i et S-tog ved Ishøj St. Ved første øjekast ser scenen ud som det bare er en narkoman der har taget biletten ved en overdosis, men der er alligevel meget der peger også på drab. Kort efter bliver en lastbilchauffør fundet skudt i sit hjem i Vallensbæk, og lidt senere endnu bliver to danske mænd anholdt på grænseovergangen mellem Holland og Tyskland. Med i bagagen har de nemlig 25 kg hård narkotika i en sportstaske. Rasmus, Solmaz og resten af Drabsafdelingen sættes endnu en gang på hårdt overarbejde, hvor de arbejder om kap med hensynsløse bagmænd, der ikke skyer nogen midler for at fremme deres sag. Den Hollandske Forbindelse – er den anden krimi om Rasmus Berg og Drabsafdelingen. Og med stor autentisk dygtighed bruger kriminalassistenten sine mangeårige erfaring og oplevelser i kampen mod den personfarlig kriminalitet.
Var Du begejsret for De Dræbtes Advokat bliver Du ligeså for den nu aktuelle Den Hollandske Forbindelse.
Finn Hansen.

ARNE WOYTHAL: DE DRÆBTES ADVOKAT. 353 sider. 299,95 Kr.
En debutroman af Arne Woythal, der er kriminalassistent. Han har været ansat i politiet siden 1981. Har i mere end 20 år beskæftiget sig med opklaring af drab. Har været ansat i forskellige afdelinger og siden 2007 i Københavns Vestegns Politi, Personfarlig kriminalitet.
Han har – med baggrund i sit eget arbejdsliv – skrevet en socialrealistisk krimi med Rasmus Berg, kriminalassistent, og øvrige ansatte i drabsafdelingen i Albertlund som omdrejningspunkt.
Rasmus bor alene – han er skilt – og de voksne børn er flyttet hjemmefra. Han føler sig ensom, men bløder op over for en kat, der nedstirrer ham fra terrassen i huset, hvor han bor.  Han giver langt om længe efter for presset og inviterer den på mælk. Han ender med at invitere den helt ind i huset.
Han længes efter nærhed og også efter kvindeligt selskab.
Maskerede røvere begår et groft, væbnet røveri i Lokalbanken i Herlev. En tilfældig tilskuer til flugten med bil, er tæt på at miste livet.
Politiet finder hurtigt flugtbilen, men her ender sporene, og sagen står i stampe.
Der anmeldes senere et mord og et selvmord, der i bund og grund virker mistænkeligt. Moderen, til den døde unge mand, fastholder, at det ikke kan være selvmord, fordi sønnen bare var så glad, han gik og nynnede, den sidste gang han forlod sit hjem.
Det viser sig, at der er mange lag i historien.
Rasmus og kollegerne har nok at se til. Alt arbejde inden for politiet er præget af overarbejde, ventetid og samarbejde på tværs.
De finder små flige af sandhed og stykker hændelsesforløbene sammen.
Politiarbejdet beskrives på en måde, så det virker troværdigt, og som en del af den virkelige verden.
Personbeskrivelserne er troværdige, og man føler med dem, og de virker sympatiske.
Det virker måske mere som en beskrivelse af politiarbejde end som en krimi, men det gør ikke fornøjelsen ved at læse denne bog mindre. Snarere tvært i mod.
Krimien er skrevet i et letlæseligt sprog, der gør det til en ”page turner” i stor hast.
Det er første bind – håber der kommer flere.
Min varmeste anbefaling
Anne-Lise Hansen.

LENE HJORTH & CHRISTIAN W. LARSEN: TO TUNGER. 454 Sider. Kr. 299,- Med erindringen om den tragiske weekend der udspillede sig 14-15 februar er denne thriller både tankevækkende og spændende. En ung dansker myrdes på bestialsk vis i Aarhus Domkirke og efterlades til skræk og advarsel i centrummet af Danmarks næststørste by. Hurtigt efter følger flere voldsomme drab. Tilsyneladende har ugerningerne intet har med hinanden at gøre. Det er de to politifolk, Christoffer Gravgaard fra politiet i Aarhus og Anne Krebs fra Rigspolitiet der sættes på uhyggelige efterforskning. Den bringer blandt andet de to politifolk en tur til Indien, før de ser forbindelsen og den røde tråd til de hjemlige drab. I Greve søger en anden hovedperson Nilas Bøje-Hansen, der er en ensom ung mand, efter et stærkt fællesskab. Han finder svaret i en tro, ligesom sin missionerende oldefar, som den unge dansker er parat til at dø for. Men er hans valg løsningen? To Tunger – er desværre en uhyggelig, realistisk og aktuel thriller om en af de største nuværende konflikter, der udspiller sig under overfladen på et af klodens mest harmoniske samfund, nemlig vort eget!
Finn Hansen.