POLITIKENS FORLAG.

ANMELDELSER FRA FORLAGET POLITIKEN

KIM FABER & JANNI PEDERSEN. SKYGGERIGET. 365 Sider.
Atter en gang er det sjov og være anmelder og bryste sig af at have meget har meget tilfældes med miljøet der beskrives I ​”Skyggeriget” af Kim Faber og Janni Pedersen.
For sagen er den at siden 1975 har undertegnet indtil 2005 arbejdet på kraftvarmeværket Amagerværket. Pussigt,at kunne nikke genkend-ende til beskrivelserne. Nå, nok om det – tilbage til anmeldelsen det bliver Juncker der får tildelt den sprængfarlig sag, da et angreb på et nordjysk kraftværk og der samme dag finder som klimaministerens søn bliver fundet myrdet i København.
Alle styrkerne rykker ud, da en voldsom eksplosion rammer Nordjyllandsværket – et kulfyret kraftværk, der er kendt for at være en af de største CO²-syndere i landet. Da politiet finder resterne efter en militær kamikazedrone i ruinerne, står det dem pludseligt klart, at ulykken faktisk var et overlagt angreb. Heldigvis har eksplosionen kun kostet én mand livet, men angrebet er et ildevarslende tegn for landets sikkerhed. Klimaterrorismen har ramt Danmark. Imens bliver Juncker og hans hold sat på en ny sag, da endnu en mand findes myrdet i en københavnsk rigmandsvilla. Hans far er Danmarks klima-minister, der gennem sine år på posten har truffet mange kontroversielle beslutninger. Obduktionen af sønnen viser, at den afdøde havde et voldsomt forbrug af kokain, hvilket forbinder ham til en obskur bande af narkobaroner, der ellers har opereret i det skjulte.
Da en af Juncker og Signes kollega gør en overraskende opdagelse, der åbner op for en forbindelse mellem de to sager, kommer Juncker og hans hårdtarbejdende efterforskningshold for alvor på overarbejde.
​”Skyggeriget” af Kim Faber og Janni Pedersens populære krimiserie om drabsefterforskeren Martin Juncker og hans partner Signe Kristiansen.
PS. Man må sige at det er gået rigtigt stærkt for Jannie Pedersen og gemalen Kim Faber at de på 4 år har de skrevet same antal bøger. Det må siges at være noget af en præstation. Der 6. Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

DENNIS JÜRGENSEN BLODDUE: 382 Sider
Et ægtepar og deres lille datter findes døde af sult i et glemt bunkeranlæg. Det er starten på det andet bind i Dennis Jürgensens nye krimiserie. Der er gået fire måneder, siden Lykke Teit sammen med sin tyske kollega Rudi Leh-mann efterforskede den spektakulære Vadehavssag. Opklaringen er ikke gået ubemærket hen i grænselandet. og da en ældre kvinde findes brutalt myrdet i Flensborg, bundet til en stol i sit hjem, bliver Rudi af sin chef bedt (beordret)om at indgå et tværnationalt samarbejde med dansk politi. Lykke hjemsøges stadig af den tragiske episode tabet af sin datter, Gry, der fem år forinden blev skambidt til døde af en kamphund. For hende er opgaven i Tyskland en velkommen mulighed for at komme på afstand af fortiden og sin eksmand, Thomas. Gensynet mellem Lykke og Rudi er glædeligt, men den verserende sag viser sig hurtigt at være mere kompliceret end som så. Omstændighederne omkring den gamle dames død peger i flere retninger. Da endnu et lig bliver fundet under tilsvarende forhold i et afsidesliggende hus uden for Lübeck, bliver Rudi til sin overraskelse personligt involveret i sagen, mens gerningsmanden forbereder de næste mord. Bloddue følger godt op på det første bind i Dennis Jürgensens nye serie om efterforskerparret Teit & Lehman og blander på ferm og autentisk krimi og gys med fortid og nutid og trækker tråde til et mørkt kapitel i vores europæiske historie: DDR og Stasi tiden før og efter Berlinmurens fald. Der er 5 Diamanter til Hr. Jürgensen.

Finn Hansen.

JULIE HASTRUP. KRYB. 440 Sider.
Efterhånden er vi nået til det niende bind i serien Rebekka Holm. En af personerne Gro er vild med at bo på den nyetablerede Ungdomsøen sammen med andre unge. De har arrangeret forskellige events på den lille ø uden for Københavns Havn, og da de en dag skal stå for festlighederne for et populært politisk parti, kommer Gros gode veninde Frida ud på øen for at hjælpe til med de forskellige gøremål. Men næste morgen er Frida væk. Er hun sejlet tilbage til København sammen med nogen?
Men da Frida findes død på øen i en skat er, er det Rebekka Holm, drabsefterforsker ved Københavns Politi, der bliver tilkaldt. Rebekka slikker sårene, efter at hendes svenske kæreste er skredet fra hende, men Rebekka bliver straks dybt opslugt af det tragiske dødsfald og nægter at give op, selv om hendes chef vil lukke sagen som en ulykkelig ung kvindes selvmord. Gudskelov får hun hjælp af en dygtig og dedikeret retsmediciner. Han leder Rebekka på sporet af, at noget er gået helt galt op til Fridas død, og snart leder hun indædt efter en djævelsk gerningsmand gemt bag navnet Diabolus. Hvem er han? Hvor har Frida mødt ham? Og hvorfor begynder de, der kendte Frida, også at dø?
Alle spor ender hele tiden i den ene blindgyde efter den anden – lige indtil Rebekka får hjælp fra højst uventet kant.
KRYB er endnu en uhyggelig aktuel krimi om ond magt, gammelt venskab og sårbarhed, der går i arv. Og om en bestialsk morder. En morder, som er klar til at ofre alt og alle, for aldrig at blive afsløret. Og løsningen er overrumplende. Der er 6 velfortjente diamanter til Julie Hastrup.
Finn Hansen.

DEGNBOL & WINTHER. DØMT. Degnbol med fornavnet Kenneth & Winther med fornavn Dagmar. Men det er ikke forfatterparrets debut i krimigenren. Nej allerede i 2014 skrev de under pseudonymet Sander Jacobsen Forkynderen, (udkom på det nu nedlagte forlag Punktum.) Den er også udkommet på engelsk med titlen The Preacher. Nok om datiden for nu er det er Dømt vi tager under behandling.
Handlingen udspiller sig i et lille fiktivt landsbysamfund på Djursland. Roslinge (stedets navn), er på den anden ende. Her bliver en kvinde i århus dræbt i sin lelighed og Emil bliver dømt for mordet. Grunden til balladen opstår nu er Lars Emil pludselig flytter ind. Nu her fire år senere løslades Lars Emil. En anden har tilstået. Lars Emil er en fri mand. I den lille landsby på Djursland står Lars Emils nye kone Kira og deres lille datter klar til at byde ham velkommen hjem. Men de er også de eneste. For hvem vil bo i nærheden af en mand med så belastet et rygte? Frygten indtager landsbyen og udløser trusler og oprør. Og da endnu et drab finder sted, denne gang midt i fredelige Roslinge, er det lille lokalsamfund tæt på kogepunktet. Det er atter Kriminalkommis-sær Thea Krogh fra Østjyllands Politi der hentes til Djursland for at opklare sagen i tæt samarbejde med lokalbetjenten Bjørn. Imens forsøger den lokale sognepræst, Thorkild Christensen, at få verden til at give mening igen. For en frikendt er vel fri? Dømt handler om forsoning, skyld, tilgivelse, rummelighed – og ikke mindst om kærlighed i alle dens komplekse afskygninger.
Der er 5 Diamanter og Krimicirklen håber ikke at der går lige så længe før vi kan nyde bind 3.
Finn Hansen.

LOVLØS. LINE HOLM OG STINE BOLTHER Sider.
Det andet bind fra forfatterduen Holm & Bolther Alias Line og Stine lægger stærkt ud med med at en topchef i Københavns Politi bliver offer for et voldsomt attentat, han bliver kørt ned af en flugtbilist. Det bringer et drabsmysterium fra fortiden frem i lyset og lander på politihistoriker Maria Justs bord.
I et øde område i Vestjylland finder nogle arbejdsmænd skelettet af en helt ung kvinde. Den døde viser ved de nærmere undersøgelser at være likvideret ved et nakkeskud, men ingen ved, hvem kvinden er. Det overbebyrdede lokale politi sender sagen videre til Politimuseet, hvor og vores heltinde Maria Just påtager sig at løse gåden.
I København ulmer uroen fra flere fraktioner. Og det er ikke smart forud for vigtige politiske forhandlinger om politiets videre fremtid så bliver drabschefen påkørt af en flugtbilist, og det ligner et bevidst attentat. Hundredvis af politifolk forlader styrken eller lægger sig syge . Det sker i frustration over deres arbejdsvilkår, og Mikael Dirk presses til at indtage chefrollen og lede efterforskningen af attentatet sammen med sin makker, Frederik Dahlin. Frederik kæmper stadig med psykiske mén efter en aktion, hvor han i selvforsvar dræbte en gerningsmand.
Mens en kvælende varme lægger sig over landet, kastes Danmark ud i en tilstand af lovløshed og frygt. Snart hviler ikke bare efterforskningen, men nationens sikkerhed på Mikaels skuldre. Da endnu et attentat ryster politikorpset, får Mikael uventet hjælp til opklaringen af Maria, og de bevæger sig tværs gennem landet for at konfrontere fortidens og nutidens mørkemænd.
Duoen Holm & Bolter serverer en gang solid og realistisk medrivende spænding på et meget høj niveau. Der er 5 Diamanter.
Finn Hansen.

THOMAS BAGGER. DEN NITTENDE Ø. 370 Sider.

Aarhusianske Thomas Bagger bragede igennem i 2017 med krimien Den Permanente, der nåede ud til mere end 40.000 lyttere på Mofibo. Den bog blev efterfulgt at Superstar og Grav.I 2021 udkom han så på Politikens Forlag med krimi- thrilleren Manden i Tree Dele, der blev nomineret til Krimimessens Publikums – pris og høstede flotte anmeldelser.Nu følger Den Nittendee Ø – der er andet bind i serien om den excentriske efterforsker Lucas Stage som vi blev præseneteret for i Mand I Tre Dele. Den forgår på Færøerne – finder en spektakulær uhyggelig hændelse sted i en lille bygd i Gøta. Sammen med Lucas Task Force 14 ankommer kriminaltekniker Sidsel Jensen op for at hjælpe det lokale politi. Det er et grusomt syn der møder de to politifolk. I en kirke er fire præster iført fuldt ornat blevet fundet døde i en pøl af deres eget blod og med hver sin kniv knuget mellem hænderne. Umiddelbart ligner det et rituelt kollektivt selvmord, men efterhånden som undersøgelser skrider frem er noget tyder på, at en femte person har opholdt sig i kirken. Både Lucas og Sidsel er på godt og ondt fremmedelementer i det lille lokalsamfund, og mens tiden arbejder mod de to danske efterforskere, vikles de langsomt ind i et mørkt, brutalt og blodstænket net af fortielser og religiøse fanatikere, der kun går på knæ for Gud. På fornem vis har forfatteren Thomas Bagger skrevet en spændende og nervepirrende historie hvor fortid og nutid bliver viklet sammen i et speget net. 6 Diamanter.

Finn Hansen.

JUSSI ADLER-OLSEN. NATRIUM CHLORID. 464 Sider. Titlen på Jussi ADLER-OLSEN´S nye krimi sender straks mine tanker tilbage til min uddannelse. Jeg er nemlig uddannet farvehandler. Det omtalte titel /produkt var noget af det vi solgte meget af i butikken på Christianshavn. Til hvad, vil jeg naturligvis ikke afsløre. Men derimod lidt omhandlingen. Den sættes i gang da Drabschef Marcus Jacobsen møder sin bedste efterforsker, Carl Mørck. Mødet sker i forbindelse med en sag, som stadig sidder dybt i drabschefen. Et hjerteskærende selvmord i 2020 åbner igen efterforskningen. Snart står Afdeling Q med et uhyggeligt fletværk af sager, der bare vokser vokser mellem hænderne på dem. En helt særlig opgave som tvinger Rose, Assad, Gordon og Carl til at rykke tættere sammen. Adskillige markante personers dødsfald udlægges som ulykker eller selvmord. Først da Afdeling Q dykker ned i dem, peger det pludseligt ufatteligt mønster på noget langt mere voldsomt. Alt tyder på, at endnu et udvalgt menneske snart skal dø. I kamp med tiden og de besværlige corona-restriktioner tager Afdeling Q med sædvanligt sammenhold og humor en indædt kamp op for at forhindre dette menneskes grusomme død.
Og imens glider en helt anden sag fra fortiden mod Carl som en kvælerslange, der endelig har vejret sit bytte.

Jeg vil påstå at det 9. bind er en af Jussis mest spændende og medrivende thrillers han har præsenteret til dato. (Hvilket ikke siger så lidt). Jussis persongalleri, plot, mordmetoderne og motivet er fremragende. Krimicirklen giver 6 Diamanter og glæder sig til det 10. bind som der er lagt op til.

Finn Hansen.

ELISABETH NOREBÄCK. NADIA. Oversat af Astrid Fehlauer Nielsen efter NADIA. 2020 308 Sider. Elisabeth Norebäck er endnu en svensk forfatter der præsenteres for danske læsere og hun tegner til blive et spændende bekendtskab. Det viste hun først med I Mit Blod og nu med Nadia.
FØR VAR HUN SOLSKINSPIGEN. NU ER HUN ET MONSTER.
Hovedpersonen Linda Andersson afsoner en livstidsdom i Sveriges farligste kvindefængsel. Dømt for mordet på sin mand. Og der er ingen ingen som tror på hendes uskyld – ikke engang hendes egen søster. I et forsøg på at overleve, ser Linda sig nødtvunget til at glemme alt om sit gamle, perfekte liv.
Men så sker der noget, der får Linda til at revurdere alt, hvad der egentligt hændte den skæbnesvangre nat, hvor hendes liv gik i tusind stykker. Den nat, hvor hun vågnede smurt ind i blod. Den nat, hvor politiet råbte, at hun skulle træde udenfor med hænderne over hovedet.
NADIA er en fremragende,psykologisk thriller om besættelse, dobbelt-loyalitet og om at krydse den yderste grænse. Der er 5 Diamanter.
Finn Hansen.

LINE HOLM & STINE BOLTHER. FOR BARNETS BEDSTE, 486 Sider 249,95 Kr. Hold godt øje med dette nye krimiforfatter team.
Hovedpersonen i For Barnets Bedste – Maria Just arbejder som historiker på Politimuseet i København. Hun er netop i gang med at forberede en udstilling om et af dette 100 års uopklarede mordsager, da Røde Kors’ generalsekretær findes myrdet på uhyggelig og bestialsk måde. Ofret har fået ridset et mystisk tegn ind i maveskindet. Efterforskerne der er koplet på sagen, Mikael Dirk og Frederik Dahlin er på bar bund, men der går en lynhurtigt mediestorm og toppolitik blandes ind i sagen. Politiledelsen presser hårdt på for at de vil se resultater her og nu – en udfordring for de to politifolk. De to har nemlig ikke før ikke har arbejdet sammen før, og som på mange måder er hinandens direkte modsætninger. Da Maria just ved et tilfælde finder en forbindelse mellem den verserende sag og et 52 år gammelt uopklaret dobbeltdrab i Hellerup. Det resulterer i at hun ufrivilligt bliver involveret og kastet ind i opklaringen. En sag der trækker tråde til landets mest magtfulde og til et skamfuldt kapitel i danmarkshistorien. For Barnets Bedste er første bog om Maria Just af det nye krimimakkerpar Holm & Bolther præsenterer. Historien er blændende godt fortalt. Der styr på efterforskningsarbejdet som virker realistisk. Det samme er det interessante persongalleri. 5 Diamanter.
Finn Hansen.

LASSE HOLM. FØR SIDSTE AKT. 432 Sider. 250,00 Kr.
En af hovedpersonerne er Jørn Hansen, også kaldet Jern-Hansen. Han er natvægter og han høre ikke til et af Guds bedste børn.
Samtidig præsenteres læseren for en række navne fra datiden kendte koryfæer som f.eks. Johan Ludvig Heiberg der er skribent, akademiker og dramatiker på jagt efter sin muse.
Johanne Luise Pätges er datter Hanne der er af fattige, tyske emigranter og danser ved Det Kongelige Teaters balletkompagni. Hun har også et spirende talent for skuespil.
Da hendes mentor og beundrer, Johan Gebhard Harboe, findes myrdet om morgenen den 21. marts 1829, drager politiet den fejlagtige fejlagtige skøn, at der bare er tale om et banalt selvmord. Kun Jern-Hansen ved bedre, men af personlige grunde holder han i stedet forbrydelsen hemmelig. Hans tøven får uoverskuelige konsekvenser for dem alle tre.
FØR SIDSTE AKT: Er Københavner Guldalderkrimi som er noget af det mest spændende originale der skrevet pt i denne genre i lang tid. Den beskriver nemlig på fornemmestevis korufæerne som levede den gang og præsenterer dem med fiktive personer. Historien Anno 1829 og en af kulisserne er Det Kongelige Teater.
Lasse Holm har med Inden Første Akt – leveret en spændende og farverig historisk krimi med et væld af interessante personer og et realistisk plot. 6 Diamanter.

Finn Hansen.

JENNY ROGNEBY. LEONA3 – UDEN MENNESKELIG VÆRDI. Oversat af Lotte Kirkeby Hansen & Birgitte Steffen Nielsen efter UTÄN MÄNSKELIGT VERDE. 2017 373 Sider.
Leona 3 starter med en psykisk syg kvinde påkøres af et tog i Vasastaden. Tilsyneladende peger alt i retning af der er tale om et et selvmordsforsøg, men efter nærmere undersøgelser opdager lægerne, at hun, ud over sine kvæstelser fra påkørslen, mangler en nyre. Da ofret både er hjemløs tigger og en prostitueret kvinde kort efter bliver fundet smurt ind i blod, viser det sig hurtigt, at også de mangler vitale organer.
Leona Lindberg, den ukonventionelle efterforsker ved Stockholm Citypoliti, sættes til at optrevle sagen. Det viser sig snart at der tegner der sig et billede af kyniske hensynsløse gerningsmænd, der plyndrer samfundets mest udsatte – for kropsdele. Samtidig ser det ud til, at Leona i sin evige udfordring af normer og magtherrer selv er gået et skridt for langt, og hun må erkende, at alt her i livet har en pris.
Jenny Rogneby er også en svensk forfatter som har skrevet vedkommende og medrivende historier om de udsatte mennesker i samfundet. Der er spænding og et godt plot. Rogneby belønnes med 5 Diamanter.
Finn Hansen.

SARA BLÆDEL. DEN TAVSE ENKE. 392 Sider. Kr.
Sara Blædel er klar med en ny Louise Rick krimi. Her er handlingen lagt i hjemmelige andegård. Denne gang foregår på den smukke ø Tåsinge. Den Tavse Enke er bog nummer 11 i serien. Louise Rick er tilbage på pinden efter en længere orlov. Nu er hun leder af den nyoprettede RejseenhedP13. Fyns Politi har tilkaldt assistance efter drabet på en kvindelig kroejer på Tåsinge. Men det stedlige politi hr ikke givet dem mange spor at gå efter. Her møder Louise også for første gang sit nye team. Men først da Louise iværksætter en grundig gennemsøgning af kroens førstesal, hvor den dræbte boede. finder de noget, som på ingen måde passer ind i den drabssag, de står med. Louise er ikke meget for det, men hun er nødsaget til at kontakte Eik Nordstrøm fra Eftersøgningsafdelingen. De to har ikke set hinanden, siden de skiltes på en strand i Thailand, hvor deres forhold sluttede. Men nu har hun brug for hans hjælp og ekspertise. Veninden Camilla Lind virker for første gang i deres lange venskab ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise kontakter hende for at spørge hende til råds. Kun modvilligt trækkes hun ind i den, da Eik beder hende passe sin gamle pensionerede politihund, Charlie, mens han selv haster til Tåsinge. Men det er stadig ikke drabssagen, der fanger Camillas nysgerrighed. Det er derimod en ung fyr, der døde et halvt år tidligere og gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise og politiet ikke ved noget om, og som har store omkostninger for de involverede personer. Louise og Camilla bliver begge dybt engagerede i sagen, og da de til sidst står i en svær og sårbar situation, finder de ud af, hvor godt det er at gøre tingene sammen Sara Blædel er stadig en af danskernes yndlingskrimiforfattere og naturligvis med god grund, for hun skriver både spændende. medrivende og med et realistisk beskrevet persongalleri. 5 Diamanter.
Finn Hansen.

ANNA EKBERG. PÅ DATE MED EN MORDER. 352 Sider
Ibens lillesøster er forsvundet. Det har hun været i snart et år, og i det år er Iben trukket længere og længere ind i sig selv. En mørk og lammende sorg har ædt hende op indefra og ødelagt hendes ellers lykkelige tilværelse. Politiet er overbevist om, at søsteren er blevet slået ihjel, og meget tyder på, at hun har mødt sin morder på en datingtjeneste. Men de er på bar bund, og på trods af en omfattende efterforskning har sporene ikke ført til noget gennembrud.
På årsdagen for sin søsters forsvinden beslutter Iben selv at tage affære. Enten gør hun det, eller også går hun til grunde. Velvidende at hun sætter sit liv over styr, velvidende at hun risikerer at miste både sig selv, sit ægteskab og måske endda sit liv, kaster hun sig ind i jagten på sin søsters morder. På date med en morder er en fængslende og forførende spændingsroman om kærlighed og seksualitet, og om den længsel og de hemmeligheder, der kan gemme sig bag folks pæne facader.

Temaet har meget naturligt været brugt i forskellige nuancer. Bl.a. har Sara Blædel brugt det. Men det gør ikke noget for Anna Ekberg gør især sin hovedpersonen spændende og uhyre interssant da hum begiver sig i lag med de mere skumle og sorte datingsider. Derfor iler Krimicirklen med 5 Diamanter. Finn Hansen.

KIM FABER & JANNI PEDERSEN. SATANS SOMMER. 416 Sider Kr.
I 2019 debuterede de TV folk som forfattere Kim Faber & Janni Pedersen sammen, og det resulterede i kriminalromanen Vinterland. Bogen blev en stor succes blandt de danske læsere, og har solgt mere end 55.000 eksemplarer. Det vil sige nu går oplysningerne på at den er oppe på 10.000 eksemplarer mere ! Vi kan godt love på krimicirklen at nu vil læserne strømme til med udgivelsen af Satans Sommer som er endnu bedre. Handlingen:
En mand findes dræbt med to skud i hovedet i Sandsted Bypark, og politikommissær Martin Junckersen genkender straks ofret som sin fars gamle kompagnon. Juncker har været plaget af mareridt, siden hans far døde og kæmper stadig med at fortrænge fortiden. Men så dukker hans datter op. Hun begynder at stille spørgsmål. Junckers kone, journalisten Charlotte Junckersen, er kommet med i avisens gravergruppe. En dag modtager hun et anonymt tip: Om at det frygte-lige terrorangreb i København et halvt år forinden kunne have været forhindret. En række lækkede e-mails afslører nemlig, at Forsvarets Efterretningstjeneste formentlig kendte til terrorplanerne, men ingen greb ind. Charlotte konfronterer sin mand, der efterforskede sagen, men han nægter at have noget som helst kendskab til de nye informationer, da han frygter både for sit eget og for Charlottes liv. Junckers gamle partner, Signe Kristiansen, er mere tilbøjelig til at gå ind i sagen, men hun har sit at se til. Hendes familieliv er ved at gå op i limningen, og hun er stadig opslugt af tanken om hævn over ham, der voldtog hende. Da der tegner sig en forbindelse mellem terrorsagen og et hovedløst lig, som bliver fundet af nogle børn i Kongelunden, giver Signe fanden i det hele og kaster sig ind i jagten på sandheden for at tvinge de skyldige frem i lyset. Satans sommer er en gruopvækkende fortælling om menneskeligt fordærv, og om hvor galt det kan gå, når hensynet til systemet trumfer fornuften og lukker ondskaben ind. Satans sommer befæster at makkerparret Janni Pedersen og Kim Faber er de helt store talenter som garanteret snart finde i internationale udgaver fra alverdens lande. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

ALEX MICHAELIDES. DEN TAVSE PATIENT. Oversat af Nanna Lund efter THE SILENT PATIENT. 2019. 392 Sider. Kr.
Det er med det helt store Pr som den nye psykologiske kriminalroman Den Tavse Patient præsenteres. Og lad det være sagt skrevet at alle superlativerne er fulsstændige på sin plads. Det er kort og godt den mest originale bog undertegnede har læst i mands minde her hersker ingen tvivl om det. Den har et af de mest originale plots.
Alicia Berenson lever et celebert liv som anerkendt kunstmaler. Hun er gift med en kendt modefotograf, bor i et stort hus på en prominent adresse i London, og på overfladen er hendes liv perfekt. Men en aften da Alicias mand Gabriel kommer hjem fra arbejde, skyder Alicia ham fem gange i hovedet, hvorefter hun nægter at tale.
Alicias tavshed og øvrige totale fravær af forklaring forvandler en tragedie i hjemmet til noget langt større, et mysterium der fanger offentlighedens interesse og gør Alicia berygtet. Hendes kunstværker handles pludselig for uhyrlige summer, og hun, den tavse patient, gemmes væk fra sladderbladene og spotlightet på the Grove, en sikringsanstalt i det nordlige London.
Theo Faber er kriminalpsykolog og har ventet længe på at få lov til at arbejde med Alicia. Hans målrettethed for at få hende til at tale fører ham ned gennem sit eget sinds snoede stier, på sporet af en sandhed der truer med at opsluge ham …
Den Tavse Patient er årets spændingsroman det internationale salg tæller udgivelser i over 40 lande og solide bestsellerplaceringer til følge. Det samme  både USA og England, hvor den indtil videre er udkommet. Filmrettighederne er solg ttil Annapurna Pictures, Brad Pitts produktionsselskab.
Så klart at der er 6 diamanter fra Krimicirklen.dk

SARAH BOUCHET. MIN MANDS ELSKERINDE. 400 Sider. Kr.
Det er en spændingsroman der fængsler læseren i et jerngreb fra spids af. Det handler om dystre hemmeligheder, der kan påvirke et helt liv, om skjulte begær, falske erindringer og også om uventede lys i mørket.
Susanne og Karl har været lykkeligt gift i 30 år. Nu vil de kaste sig ud i et helt nyt kapitel af deres liv og flytte teltpælene fra Langå til Frankrig. Susanne er taget i forvejen og netop ankommet i deres nye hus. Her falder idyllen fuldstændigt fra hinanden. Susanne mødes af to gendarmer der banker på og fortæller den chokerende nyhed, at Karl er død om bord på færgen til Jylland. Da det første chok har lagt sig for Susanne, dukker spørgsmålene op: Hvad pokker lavede Karl på den færge? Og var han alene? Var deres ægteskab overhovedet lykkeligt? Besat af at konfrontere den kvinde, Susanne forestiller sig har taget Karl fra hende, indleder Susanne en intens og følelsesmæssig jagt på sandheden. Ind imellem opfører hun sig som en ”hund i spil kegler”. Men hurtigt peger sporene også mod hendes egen fortrængte fortid. Og hvor langt er hun egentlig villig til at gå?
Det er en forrygende historie. Og faktisk står plottets løsning i……? Nej naturligvis afslører jeg ikke mere. Der er 6 Diamanter til dramaet.

Finn Hansen.

ROBERT BRYNDZA: ØJNE I MØRKET. Oversat af Michael Krefeld efter NIGHT STALKER. 2016. 360 Sider. 150,00 Kr.
Robert Bryndza – tog læserne med storm da forlaget Politiken udgav Pigen I Isen. Og hans andet bind Øjne I Mørket skal nok udvikle hans popularitet endnu mere!
Bryndzas nye starter med en læge findes død i sin seng. Han er kvalt, bagbundet og med en plasticpose over hovedet. Et par dage senere dukker et lignende offer op et andet sted i London. Og vores veninde fra første bog, Kriminalkommissær Erika Foster sættes på sagen. Hun får hurtigt snart afsløret konturerne af en beregnende seriemorder, der årvågent iagttager sine kommende ofre.
Men spørgsmålet er hvorfor er alle ofrene enlige mænd? Hvorfor henligger deres fortid godt gemt i skyggerne? Og hvad er deres forbindelse til gerningsmanden? Mens Erika forsøger at rede svarene ud, retter seriemorderen nemlig sine øjne mod hende.
Øjne I mørket – er anden del af den verdensomspændende bestseller-serie om kriminalkommissær Erika Foster, der frygtløst begiver sig ind i Londons kriminelle underverden.
PS. Det allerbedste er der ligger både bind 3-4-5-6 og venter: Næste er Dark Water og så kommer i en lind strøm :Last Breath- Cold Blood og Deadly Secrets. Så bare fortsæt kære venner på Politikens forlag.
Finn Hansen

ROBERT BRYNDZA: PIGEN I ISEN. Oversat af Hans Larsen efter THE GIRL IN THE ICE. 382 Sider. Kr. 150,00
En tidlig morgen i en af Londons parker falder en halvstor dreng bogstaveligt talt over det nøgne lig af en ung kvinde. Hun ligger indefrosset i et tykt lag is under en bådebro. På broen ligger hendes mobiltelefon og ringer. Den rutinerede kriminalkommissær Erika Foster hentes ind for at lede efterforskningen. Hun er på orlov efter en skudepisode, hvor hendes makker og gemal blev dræbt, men den døde kvinde har forbindelse til en kendt rigmandsfamilie og sagen skal behandles diskret. Erika finder snart ud af, at sagen også har forbindelse til tre lignende mord. Tre kvinder, der er efterladt i vand, bagbundet og kvalt. Hun jagter en seriemorder, men hun ved ikke, at han også er på jagt efter hende. Erika er en stædig person og hun rager gang på gang uklar med sin ledelse. Men selv om det nogen gange ser sort ud har hun en tyrkertro på egne evner.
Der er ingen tvivl om at læserne nok skal tage Erika Foster til sig, for hun er en person der fanger interessen med det samme og et ekstra plus er at historiens plot er godt strikket sammen. Derfor tildeler vi de hedeste anbefalinger til Pigen I Isen.
PS. Robert Bryndza er oprindeligt uddannet skuespiller, men siden hans to første romaner begge strøg direkte til tops på Amazons bestsellerliste, har han levet af at være forfatter. Hans første spændingsbøger, i Erika Foster-trilogien, der ogå tæller The Night Stalker og Dark Water – og siden er der kommet to bind mere med Erika Foster som hovedperson nemlig: Last Breath og Cold Blood. (De tre førstebind har solgt over en million eksemplarer og udgives nu i 21 lande). Til Sidst, vi kan ikke få de næste bind hurtigt nok.
Finn Hansen.

DANIEL COLE: KLUDEDUKKEN. Oversat af Søren K. Barsøe efter RAGDOLL. 2017. 397 sider. Kr 200,00
Daniel Coles sensation af en debutroman blev solgt til udgivelse i mere end 30 lande, allerede inden den udkom.
Bagsidens oplæg fanger da også læseren med det samme for – Seks Mord Ét Lig … Det leder straks tankerne i retning til den og populære thriller Ondskabens Øjne skrevet som bekendt af Thomas Harris. Bogen der udkom på Forum 1991. Der er ikke noget at sige til at efterforskeren der efterforsker sagen er er ved at gå op i sømmene. For det er unægtelig et chokerende syn, der møder den garvede kriminalassistent William ’Wolf’ Fawkes da han en alt for tidlig morgen gør sin entre i en tom London-lejlighed, der ligger foruroligende tæt på hans egen. Scenen der åbenbares er at, en halv meter over gulvet hænger et grotesk lig, meget smukt arrangeret foran et panoramavindue. Liget er syet sammen af dele fra seks forskellige døde mennesker, men det er hovedet, der tager pippet fra William Fawkes!
Morderen bag det bizarre ’værk’ har nemlig ikke bare slået seks mennesker ihjel, han har også sendt politi og presse en liste over de seks næste ofre. Fawkes og hans hold skal nu bare opklare seks mord og afværge seks nye, mens hele verden holder øje med dem.
Daniel Coles debutroman er lige så chokerende, gruopvækkende som den er morsom.
Det eneste der er at kritiserer er, at man som læser ikke har en chance for gætte gerningsmandens identitet før til sidst. Men ellers er den spændende godt hjulpet af et interessant persongalleri.
Finn Hansen.

EMMA  DONOGHUE: UNDERET. Oversat af Bente Kastberg efter THE WONDER. 310 sider .
Tiden er 1858. Stedet er Irland, en lille religiøs flække. Familien O`Donnell har mistet deres søn Pat. Lillesøster Anna på 11 år er i sorg og har indledt en religiøs faste. Efter fire måneder lever hun stadig og er blevet en sensation i byen. Der skrives om hende i aviserne og folk kommer rejsende langvejs fra , for mod betaling til kirken, at se hende.
I byen nedsættes en komite bestående af præsten og andre betydningsfulde personer. Komiteen ansætter nu to personer til at overvåge Anna, for er der nogen der giver hende mad, eller stjæler hun selv mad. Hvordan kan hun overleve? De to er en katolsk nonne søster Michael og en ung Florence Nightingale uddannet sygeplejerske Elisabeth Wright. De to  må ikke tale sammen om Anna, kun rapportere tilbage til komiteen. De skal observere Anna i 14 dage.
Der udspiller sig nu et psykologisk drama mellem familien O`Donnell, lægen, præsten, de ansatte og det omkringliggende samfund.  Alle er religiøst afsporede.
Der opstår en fin alliance mellem Anna og sygeplejersken. De læser bønnebøger, ser på stjernebilleder, synger, går små ture og betror ting til hinanden.Der må ikke længere komme fremmede ind. Mange dage går. Anna bliver dårligere og dårligere. Komiteen vil ikke gribe ind.
Undervejs dukker der hemmeligheder op , moderen har indtil overvågningen startede, madet pigen som en fugleunge ved morgen og aftenkys og sagt der var manna.
På Kroen hvor Elisabeth bor møder hun en journalist, han får lov at møde Anna på en kørestols tur
og skriver lidt i avisen. Han har et godt tag i Elisabeth og der dukker også hemmeligheder frem om hende. I slutningen af overvågningen , hvor Anna er døende, røber hun hemmeligheden om brodere og den skyld hun lever med.  Men er der nogen der griber ind og kan Anne endnu reddes. Og hvor meget kender familien til. Det kriminelle sniger sig langsomt frem.
Det er en grum historie, fra en anden tid og et fremmet miljø, som jag varmt kan anbefale.
Hanne Pedersen.

ANNA EKBERG: HAVETS BØRN. 402 Sider. 300,00 Kr.
Skæbnen er et lille øjeblik, der ændrer alt. Som da Rebekka og hendes mor kører galt på vej til hospitalet. Chaufføren er stresset, Rebekka skal føde, bilen foran dem bremser for hårdt op og sammenstødet er uundgåeligt. Den morgen mister Rebekka alt, både sin mor og sit ufødte barn. At Rebekka overlever, er nærmest et mirakuløst. Eller nærmere en forbandelse.
Så springer historien 17 år frem, Rebekka er omsider langsomt ved at ryste sin fortid af sig, også uheldet dengang i Afrika, her var hendes far udsendt som ambassadør. Hun er nu 34 år, sælger dyre landejendomme i Jylland, livet er omsider ved at blive rigtigt godt igen. Indtil den dag, skæbnen atter slår ned igen. Denne gang er det en kræftsygdom. Aggressiv og livstruende. Rebekka kan dårligt tro, hvad hun hører, da lægen forklarer, at hun kun har en mulighed for at overleve, nemlig hvis hun får foretaget en knoglemarvstransplantation fra et nært familiemedlem. Rebekka har desværre ingen søskende, den eneste chance er hendes far.
Men da den undersøgelse viser, at farens celler ikke matcher Rebekkas, dør det sidste håb. Indtil en ny sandhed kommer frem. Hendes Fars hemmelighed. Alt det han har gjort sit bedste for at skjule for Rebekka siden den frygtelige ulykke. Om Rebekkas barn, en lille pige. Datteren døde ikke den nat. Hun blev bortadopteret. Og måske lever hun stadig.
Samtidig, et sted i Københavns ghettokvarter, venter der en uhyggeligt og frygteligt syn for drabsefterforskeren Kim. En kvinde er blevet myrdet. Det har Kim set før. Men at der er skåret noget af liget, og morderen har taget det med sig, har aldrig været vidne til før. Noget der ikke bare peger på morderens identitet, men på en større konspiration, en sag der strækker sig ud over landets grænser, helt ind i mørkets hjerte.
Det er detn 3. bog fra
Anna Ekberg alias Anders Klarlund og Jakob Weienrieich og der hersker i tvivl for undertegnede, at det er deres bedste til dato. Plottet er genialt. Personer og miljø ligeså. Hvad der er aller fornemst er, det hele går op i en realistisk enhed.
Finn Hansen.

KIM FABER & JANNI PEDERSEN. VINTERLAND. 461 Sider. Kr
Vinder af DET DANSKE KRIMINALAKADEMIS DEBUTANTPRIS 2020.
Man fornemmer hurtigt at de to debutanter Janni Pedersen og Kim Faber har deres gang på TV-mediet. Janni Pedersen og Kim Faber har nemlig deres gang på TV2. Deres historie er efter vores mening oplagt emne til filmatisering. Deres personer er også spændende bekendtskaber
Martin Juncker er ikke ”Mr. Hvem Som Helst”. Det ved alle i dansk politi. Han er en af landets bedste og skarpeste drabsefterforskere, godt gift og far til to. Men Juncker har desværre ”trådt i spinaten”, og er blevet forflyttet. Han befinder sig nu i den lille sløve provinsby Sandsted på Sydøstsjælland. Han er sat til at lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig mere af sin gamle demente far. Hele situationen burde derfor være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans skrivebord. En mand bliver fundet myrdet, og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, og tilsyneladende intet åbenlyst motiv.
Junckers tidligere makker Signe Kristiansen har stadig i sit sædvanlige job i København. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gernings-mændene, men sporene ender hurtigt blindt – indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.
Journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterede i 2019 med denne stærke, medrivende og hæsblæsende kriminalroman om terror, ondskab og magtesløshed i et Danmark der er ved at fryse til.. En krimi der desværre virker meget realistisk til dagens Danmark. Til Maj kommer opus to fra parret Satans Sommer er titlen.
Vinterland får 5 diamanter.
Finn Hansen.

JEJESSICA FELLOWES. MITFORDMORDENE. Første Bind. MYSTERIET PÅ ASTHALL MANOR. Oversat af Kirsten Heltner efter THE MITFORD MURDERS. 2017. 397 Sider. 150,00 Kr.e
Den engelske forfatter Jessica Fellowes, har besluttet at hun vil skrive 6 bøger under fællestitlen Mitfordmordene. Serien er inspireret af virkelige begivenheder og skildrer den virkelige Mitfordfamilie og dens seks excentriske søstre. Serie henvender sig især til læsere og fans der ynder Daisy Goodwin, Julian Fellowes og ikke mindst Agatha Christie.
Handlingen: Vi skriver året 1920 og Louisa Cannon drømmer om en vej ud af fattigdommens London, en by, der er hårdt mærket af den netop overståede 1. Verdenskrigs rædsler.
Louisas redning bliver en ansættelse hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Her skal hun fungere som kombineret barnepige og selskabsdame for de seks Mitfordsøstre. Hun får herved adgang til en helt ny og fortryllende verden. Især knytter hun sig til den eventyrlystne og smukke 16 – årige Nancy, den ældste af søstrene, der elsker detektivhistorier og brænder for at opleve verden uden for godset.
Men da sygeplejersken Florence Nightingale Shore, der er guddatter til sin berømte navnesøster, myrdes på toget til Hastings, husker Louisa, at hun har set noget i det tog, der måske kunne være af betydning. Sagen vækker opsigt, og snart vikles både Louisa og Nancy ind i en mordgåde, der er lige så spændende, som den er livsfarlig.
Det er en fortryllende og spændende datidskrimi der har det hele. Godt milø, interessante personer og et genialt plot. Bind 2 er vej. Der er 6 diamanter fra krimicirklen.


Finn Hansen.

JESSICA FELLOWES. MITFORDMORDENE DE UNGE SMUKKE DØDE. Oversat af Kirsten Heltner efter. THE MITFORDMURDERS. BRIGHT YOUNG DEAD. 350 Sider. Kr.
De Unge smukke Døde, er det andet selvstændige bind i Jessica Fellowes bestsellerserie om de seks Mitford-søstrer. Atter et fremragende eksempel på hvordan man skriver en krimi der foregår og kredser om spændingerne mellem ’upstairs og downstairs’ på de store engelske godser i 1920’erne.
De brølende tyvere har for alvor ramt Asthall Manor. Nancy, den ældste af Mitford-søstrene, bliver hurtigt en del af de unge glamourøse bohemer, der huserer i Londons natteliv. Pressen døber De Unge Smukke. Kredsen forstår nemlig at feste igennem til svingende jazzmusik og skaber avisoverskrifter med deres forskellige vilde påfund. Men for tjenestefolkene, der skal rydde op efter aristokratiets unge løver, og meget ofte også må tage skraldet og skideballerne for deres mere lyssky handlinger, er det hele knap så glamourøst.
Bind 2 starter med en af gruppens berygtede og vovede natlige skattejagter på godset går det galt. Det ender i et brutalt mord, og det bliver atter barnepigen og amatørdetektiven Louisa Cannon, der må redde trådene ud da stuepigen Dulcie uden videre anklaget og arresteret. Louisa beslutter sig for at rense Dulcie for mistanke, men morderen er måske meget tættere på, end hun tror.
Bind 2. holder de samme gode takter. Der er styr på plottet og miljøet og personerne er spændende og holder læseren tryllebundet til sidste punktum. 6 Diamanter.


Finn Hansen.

JULIE HASTRUP: BLODSPOR. 446 Sider. 199,95 Kr.
Blodspor – er det 7. bind i rækken med drabsefterforskeren Rebekka Holm i centrum. Denne gang skal hun opklare hvad det er for en morder, der er rasende nok til at gå amok og udrydde en hel familie? Familien Friis, tilsyneladende et almindelig midaldrende ægtepar og deres to unge sønner. De findes dræbt af skud i deres spisestue i et mondænt parcelhuskvarter lige nord for København.
Drabsefterforsker Rebekka Holm og resten af hendes team bliver mødt af et gerningssted i et orgie af blod og kaos – og ikke mindst fordi et af ofrenemoren, Jette Friis, er den eneste der sidder bundet til sin stol med hele ansigtet skudt væk. Familien var tilsyneladende både velfungerende og vellidte. Så hvorfor skulle de fire menneske bare udryddes sådan uden videre?
Rebekka har det heller ikke for smart. Hun kæmper nemlig med at acceptere den forfærdelige situation, hun befinder sig i: Hendes elskede Niclas der blev stukket ned i Finland. For at holde skruen i vandet begraver hun sig dybbere og dybbere i sagen om familiedrabet. Lidt efter lidt kommer hun nærmere sandheden om de dystre hemmeligheder og løgne, der har foregået i omgivelserne omkring familien.
Til sidst viser det sig at hemmelighederne trække blodige spor til en grusom virkelighed, der udspillede sig under Francos rædselsregime i Spanien. Hvem var Familien Friis i virkeligheden? Og hvem er dristig nok til at angribe en hel familien på én gang?
Julie Hastrup har stille og roligt skrevet sig helt op i det danske paranas i krimigenren. Blodige Spor er endnu et strålende eksempel herpå.
Finn Hansen.

LASSE HOLM: LODBROGSØNNERNES HÆVN. 375 Sider. 150,00 Kr.
Der er sket meget for Lasse Holm siden han på forlaget Fahrenheit udgav de tre fremragende bøger Romeren, Grækeren og Republikaneren. Nu har han nemlig skiftet over til Politikens Forlag og der har han taget fat på den nordiske mytologi. Her er han aktuel med det første bind i en ny trilogi. Titlen er Lodbrogsønnernes Hævn. Det andet bind er lige på trapperne med titlen Lodbrogsønnernes Ran.
Beretningen tager sin begyndelse i foråret Anno 866. Her er en nordengelsk landsby bliver overfaldet af vikingerne. På byens galgeplads står den dansk-saxiske dreng Wulf med løkken om halsen. Mens landsbyen brænder bag dem, bortfører angriberne ham med til deres ringborg og kalder ham Rolf.
Langsomt går det op for Rolf, at overfaldet på landsbyen ikke var helt tilfældigt. Den berømte viking Ragnar Lodbrogs fem sønner – Bjørn Jernside, Ivar Benløs, Sigurd Slangeøje, Ubbe Frillesøn og Halfdan Hvidsærk – er kommet til England for at hævne deres far, som er død på grund af slangebid i den northumbriske kong Ællas varetægt.
Samtidig med brødrenes hævntogt udvikler sig til en storstilet invasion, og Rolfs egne hemmeligheder gradvist bliver afsløret, starter et dødsens farligt kapløb med tiden. Kan Rolf nå at bevise kongens uskyld og forhindre den massakre, der truer i horisonten?
Lodbrogsønnernes hævn er bygget på virkelige begivenheder og på fornem vis akkurat som han gjorde med de tre ovennævnte titler blander Lasse Holm fiktionen, miljøerne og personerne på en realistisk måde.
Læs den køb og glæd Jer til næste bind!
Finn Hansen

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN: BAMBI. Oversat af LouiseArdenfeldt Ravnild efter BAMBI. 399 Sider. Kr 150,00.
Bambi – er tredje, fritstående bind i Herkulesserien af Mons Kallentoft og Markus Lutteman. Serien har solgt over 200.000 bøger i hjemlandet Sverige.
HANDLINGEN: Det er et uhyggeligt syn der møder betjentene. Det er nærmest surrealistisk. For en gruppe rige unge har udført hvad der ligner et hedonistisk ritual, og det er endt i et tilsyneladende selvvalgt blodbad. Eller er der en massemorder på spil? Eller hvem ved et kollektivt selvmord? En dødskult? Spørgsmålene bliver ikke mindre da endnu en gruppe unge findes døde. Politiet står stadig slet og ret på bar bund, og kriminalinspektør Zack Herry, hvis liv for første gang i lang tid er på ret køl, tilknyttes sagen. De blodige omstændigheder hjemsøger ham, og Zack er overbevist om, at han kan løse gåden om de unges død, hvis bare han kan finde kilden til de små, lyserøde piller med billedet af Bambis hoved på, der triller rundt som et spor mellem de to sager.
Bambi er endnu et spændende nervepirrende krimi med et velkonstrueret plot. Det er bare at give den de varmeste anbefalinger med på vejen.
Finn Hansen.

A. J. KAZINSKI & THOMAS RYDAHL: MORD PÅ EN HAVFRUE 416 Sider 300,00 Kr Et navn man ved støde på 2019´boghøst er vores berømte digter Hans Christian Andersen. Og i denne er H. C. detektiv og det er han nødt til for ikke at få hovedet hugget af!
Kom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde i Mordet På En Havfrue, hvor den ver-densberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden Anno 1830-40.
Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene – og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer. Da H.C. Andersen bliver anklaget for et bestialsk mord, må han derfor selv forsøge at opklare mysteriet bag for ikke at blive dømt.
En psykologisk profiler eller en næse for grusomheder ville man måske i dag sige om det arbejde, som den ugifte og anerkendelsessyge H.C. Andersen ufrivilligt hjælper ordensmagten med.
Men når sagen endelig er opklaret, dypper forfatteren pennen i blæk og gengiver begivenhederne i sit helt eget fantastiske sprog. Pludselig er det uhyggelige drab på en ung kvinde blevet til eventyret om Den lille havfrue – og resten er, som bekendt, historie.
Bogen om detektiven H.C. Andersen skrives i et samarbejde mellem forfatterne A.J. Kazinski og Thomas Rydahl.
Den anden krimi undertegnede taler om er H.C. Andersen Mordene skrevet af forfatterægteparret Sanne & Brian Wind-Hansen. Men der var på banen meget før end de ovennævnte. Det var Finn Wiedemann der i 2017 på forlaget Historia udgav H. C. Andersen Mordene. Og lur mig om ikke flere krimier dukker op med digteren fra Odense som hovedperson.
Mord På En Havfrue er efter min mening en milepæl i den historiske krimigenre i Danmark. På fremragende vis bruger de 3 forfattere datidens miljø, lokaliteter, skikke. Det allerbedste er portrætteringen af den kejtede digter Hans Christian Andersen. Og den gode Andersen skal så meget igennem før han slipper for en grusom skæbne. Plottet og morderen er smart lavet. Der er kun en ting fra krimicirklens side. Det er 6 Diamanter.
Jeg håber også De Kriminelle Akademi er på banen med diplom.


Finn Hansen.

JONAS LANGVAD NILSSON: JUSSI – EN BIOGRAFI AF JONAS LANGVAD NILSSON. 408 Sider. Kr. 300,-
Denne biografi skal man ikke vente med at købe jul -Som ellers er kutyme når det gælder biografier.
OPS. Teksten nedenunder er taget direkte fra omtalen på Saxo. Fordi den er dækkende for hele biografien.
Jussi Adler-Olsen er på få år blevet et velkendt navn i både Danmark og udlandet. Hans bøger om strømeren Carl Mørck og hans to medhjælpere Assad og Rose udkommer over hele kloden og har solgt i over 16 millioner eksemplarer. Serien er ved at blive filmatiseret, og når han ankommer til Tyskland, verdens vigtigste bogmarked, modtages han som en rockstjerne.Men hvad kræver det at blive en international bestsellerforfatter? Har det en pris? Og hvorfra kommer evnen til at beskrive bestialske mord og menneskelig ondskab af en anden verden?Biografien JUSSI viser hidtil ukendte sider af en af Danmarks mest succesfulde forfattere. Det er på en og samme tid et danmarksbillede og historien om en dreng, der voksede op på tre forskellige sindssygehospitaler og blev venner med de patienter, som ikke var raske nok til at færdes i samfundet udenfor. Det er historien om stædighed, hårdt arbejde og en lille smule held. Og så er det et portræt af en mand, som går hele vejen. Hver gang. FORFATTERPORTRÆT AF JONAS LANGVAD NILSSON Jonas Langvad Nilsson (f. 1974) er uddannet journalist og har skrevet portrætter af en lang række danskere. Han har tidligere udgivet bøgerne Skurk (2005) om skuespilleren Torben Jensen og Amerikanske portrætter (2013), en fagbog om portrætjournalistik. Siden 2006 har han arbejdet på magasinet Euroman. I biografien ‘Jussi’ tegner han et nærgående portræt af manden bag bøgerne om Carl Mørck og Afdeling Q. Jonas Langvad Nilsson har i mere end fem år fulgt Jussi Adler-Olsen og har interviewet omkring 150 kilder rundt om hovedpersonen. Han var også med, da Adler-Olsen tog på en ni dage lang rejse tværs over USA for at udfordre Dan Brown på bestsellerlisten.
Fra Krimi-Cirklen skal bare lyde tilsidst. Køb denne biografi og få et forfatterportræt af de helt store.
Finn Hansen.

JUSSI ADLER OLSEN: OFFER 2117. 489 Sider. 300,00 Kr.
Offer 2117 – er især helliget afsløringen af Assads fortid og nutid. For i over ti år har krøltoppen Assad som har været et gådefuldt kraftcenter i Afdeling Q. Men det bliver der lavet drastisk om på. En kædereaktion af voldsomme begivenheder bringer ham nemlig på randen af total nedsmeltning. Kun en hårdt prøvet Rose der selv fik svære ar på sjæl og krop i sidste bind kan hjælpe ham med at afkode de mørke dæmoner. De mørke kræfter vækkes til live af den spanske journalist Joan Aiguaders dækning af en bestemt flygtnings tragiske død. Med Assad i begivenhedernes centrum begynder tretten dages ulidelig nervepirrende nedtælling mod den ultimative katastrofe som planlægges til at finde sted midt i Europas hjerte, skånselsløst dirigeret af bagmanden fra Assads fortid, den irakiske bøddel Ghaalib.
Ikke nok hermed, rystes Afdeling Q af en central kollegas død og af et desperat forsøg på at forhindre en indesluttet og vanvittig drengs kompromisløse og morderiske handling. I kampen for at redde menneskeliv og få løst Assads traumatiske dilemma kastes Carl Mørck og resten af Afdeling Q direkte ind i stormens øje, hvor ingen bliver skånet for at tage drastiske beslutninger og for at handle med alle til rådighed stående midler.
Offer 2117 – er kort og godt årets bedste thriller. Jussi har skrevet en historie om Assad som både i plot og handling er et realistisk mesterværk. 6 diamanter.


Finn Hansen.

JUSSI ADLER-OLSEN. SELFIES. 505 Sider. Kr. Selfies – Er Jussi Adler-Olsen I Topform! Man fornemmer også hurtigt, at drivkraften til at skrive Selfies er Jussis indignation over den retning som det danske velfærdsystem er ved at blive udsat for. Dette blev bekræftet af Jussi, da han gæstede Monica Krogh Meyer i hendes ”mødested” søndag på P5.
Jussi giver også et realistisk eksempler på, hvordan en ganske almindelig person i det offentlige system på grund af arbejdsmæssige og ikke mindst private hændelser, kan udvikle sig til en kynisk iskold morder, uden nogen form for empati for ofrene.
Ofrene er også nogle usympatiske kvinder. Selfies, af værste skuffe selvfede, egoistiske, grådige, krævende og ingen planer om at yde noget til gavn for samfundet.
Afdeling Q er også på hælene. De er ufrivilligt blevet indblandet i en magtkamp højt oppe i herakiet i politietaten. En kamp der kan risikere at medføre Afdeling Q lukkes ned. Og ikke nok med det må Carl Mørck og hans team også lede efter Rose. Hun er forsvundet. Jussi Adler fortæller her den rystende og psykologiske baggrundshistorie om Rose.
Trods disse odds, lykkedes det til sidst for Carl og teamet at redde ud og afslutte en række mordsager med succes.
Sefies – Jussi Adler-Olsens 7. Afdeling Q, befæster helt klart, at han er den bedste kriminalforfatter i Danmark p.t.
Det eneste der ærger undertegnede er, at han er ked af og misundelig på de læsere der nu først skal til at læse denne store læseroplevelse.
Finn Hansen.

JANE CORRY:  MIN MANDS HUSTRU. Oversat af Søren K. Barsøe efter MY HUSBAND´S WIFE. 2016. 479 Sider. Kr.
Når man bevæger sig ind i bogladen for at a jourføre sig med nyt der er på krimihylden. Når så en titel som  Min Mands Hustru står på hylden spærer man øjnene op og  flåer man straks bogen ned af hylden. Titlen alene pirrer nysgerigheden. For  hva´går det nu lige ud på? Oplægget..
Tænk, hvis hele dit liv byggede på en løgn.
Hovedpersonerne Ed og Lily er nygifte. Nu bor de i en skøn lejlighed i London og har lige taget hul på deres liv sammen. Men snart bryder de begge deres gyldne løfter om altid at fortælle hinanden sandheden.
Lily er nyuddannet advokat og tiltrækkes desværre voldsomt af sin første klient, Joe Thomas. Joe er en karismatisk mand tiltalt for at have myrdet en ung kvinde. Ed kæmper en desperat kamp for at slå igennem som billedkunstner. Men også ham gemmer på mørke hemmeligheder om sin familie, og om det forhold han har haft til en anden kvinde.
Nu starter en uafvendelige kædereaktion af begivenheder der tager pusten fra læseren. Det er kun begyndelsen. Ikke mindst bliver det nærmest eksplosivt da Ed beslutter sig for at male et portræt af naboens datter, Carla.
Min mands hustru – er endnu Noir Domestic bud på hvordan den skal formes. Det er en parforholdsthriller om hemmeligheder, der løber løbsk og løgne får frit spil. Den ene hændelse efter hinanden chokere læseren. Det er en pageturner af kæmpeformat ikke kun volumemæssigt men også indholds og-spændingsmæssiget.
Finn Hansen.

ELSEBETH EGHOLM: DØDVÆGT. 395 Sider. Kr. 300,-
Egholms nye krimi tager et uhyre aktuel emne der foregår i porten til det forjættede land Europa. For under en storm i Middelhavet mellem øerne Malta og Gozo kæntrer en af de overfyldte flygtningebåde fra Libyen. Heldicvis er Dicte og kæresten Bo er på vej til Gozo med et hold af fotoelever og de bliver vidner til den grufulde katastrofe. Eleven Natasha klikker løs og indfanger færgens søsyge passagerer, de døde afrikanere i havet og overraskelsen: liget af en hvid ung kvinde i bølgerne mellem sorte mænd.
Kort efter forsvinder Bo og Natasha på mystiskvis. Dicte og den lokale efterforsker Jack Spiteri kæder det sammen med Natashas fotos. En af færgens passagerer ligner nemlig til forveksling den døde kvinde i havet.  Historien tager for alvor fart da Natashas lig bliver fundet for foden af nogle klipper, men Bo er der ingen spor efter. Og så stiller spørgsmålene sig for alvor i kø: For hvem er de to identiske piger, og hvorfor skulle den ene dø? Og hvad er det for en viden, der har kostet Natasha livet?
For at kende Bos skæbne, bliver Dicte nødt til at arbejde tæt sammen med en mand, hun er mere end tiltrukket af. Efterforskningen kører op i højeste gear, da liget af endnu en ung pige skyller op på Siciliens kyst, og en samvittighedsplaget Dicte må forholde sig til den gamle sandhed, at hvide liv tillægges større værdi, end sorte.
Selvom Elsebeth Egholm har forladt Århus og taget syd på leverer igen en spændende, medrivende og forbandet aktuel historie. Anbefales varmt
Finn Hansen.

ANNA EKBERG: KÆRLIGHED FOR VOKSNE. 384 Sider. Kr. 300,00
Det er altid spændende at se hvordan en forfatter lever op til debut´en – altså hvordan klarer han/hun den svære 2´er. Her er der dog som bekendt tale om to forfattere, nemlig de Herre Anders Rønnow Klarlund & Jacob Weinreich. Og lad det være sagt med det samme de har No Problems!
En af hovedpersonerne Christian, holder skjult parkeret i skoven, så Leonora ikke kan se ham. Hun løber derude på vejen, nemlig hans kone gennem tyve år. Hun kan ikke høre en meter med musik i ørebøfferne, og fordybet i sit løb og i sig selv. Hun ser intet, aner ikke, og er ikke beredt på, at han om lidt i skjul af mørket og regnen vil indhente hende bagfra, med bilens lys slukket. Og på brutalvis gøre en ende på deres ægteskab.
Christian og Leonora som ellers har det hele, et godt ægteskab, et drømmehus med udsigt over Vejle fjord og en søn, der netop er blevet erklæret rask efter lang tids sygdom. Men det der går galt sker til en fest i Christians firma. Her ser Leonora sin mand sammen med en meget yngre kvinde. Leonora indser, at hun risikerer at blive forladt. Tænk, at Christian kan gøre det imod hende. Tænk, at han kan forlade sin kvinde, der har ofret både sin karriere, alt, for at passe sin syge søn og sørget for familien. Leonora tager en beslutning: Hun har nægter at stå tilbage som hende, der blev forladt – Og hun vil uanset hvilke midler, hun skal tage i brug, reagerer.
Kærlighed For Voksne – er en spændingsroman om ægteskab, om hvem der ofrer mest i et forhold, om parforholdets vindere og tabere, om lidenskab, sex og mord.
Finn Hansen..

ANNA EKBERG: DEN HEMMELIGE KVINDE. 400 Sider. Kr. 169,-
Bag det feminine navn gemmer sig to garvede forfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich nemlig de to der også skriver under pseudonymet A. J. Kazinski.
Hovedpersonen Louise lever et godt liv med forfatteren Joachim på Christiansø. Her er hun ejer af en lille cafe. En dag midt på sommeren hvor der fuld fart i biksen, dukker en mand op. Han kalder sig Edmund.  Og han hævder at Louise slet ikke hedder Louise, men er hans kone, Helene, som forsvandt tre år tidligere fra Silkeborg-egnen. Efter den tumult der opstår da Louise og Joachim forsøger at få manden verfet ud, bliver politiet bliver tilkaldt. Og snart viser det sig hurtigt, at der er noget, der ikke stemmer. For kvinden på de billeder, Edmund kan fremvise af sin forsvundne kone Helene ligner Louise til forveksling. Politiet vælger at tage alle med på stationen – og efter omfattende undersøgelser står det klart, at Louise ikke er Louise. Og den videre efterforskning afslører en Scanning, at hun har fået flere brutale slag mod hovedet for år tilbage, noget der kan fremkalde hukommelsestab.
Herfra udvikler historien sig i rivende hast. Og derfor er undertegnedes mund lukket med syv segl om det videre forløb. Men denne kærligheds krimi viser at disse to forfatter behersker flere grene af genren. Det er Den Hemmelige Kvinde et lysende eksempel på.
Finn Hansen. 

SIGGE EKLUND: IND I LABYRINTEN. Oversat af efter IN I LABYRINTEN. 312 sider. Kr. En elleveårig pige er forsvundet. Mens Åsa og Martin var ude og spise, forsvandt lille Magda, fra huset hvor hun opholdt sig alene. Åsa er psykolog og nok mere optaget af sine patienter end af sin familie. Svært at være til stede flere steder. Martin arbejder i forlagsbranchen ligesom sin far, bare ikke på samme forlag. De to har et problematisk forhold. Martins broder er død, noget der ikke tales om. Deres afdøde mor var psykisk syg. Brødrene skrev på en bog sammen, titlen var ”Ind i labyrinten”. Bogen blev ikke færdig. Martin har ikke meget tid til lille Magda og forældrene er uenige om opdragelsen. Magda var et skrøbeligt barn, der ikke fik den opmærksomhed hun havde brug for. Hun svævede nærmest i sin egen verden, som pigen på omslaget, alene med sin egen skygge. Da Magda forsvinder er Martin længe i søgelyset. Sideløbende følger vi Katja og kæresten Tom. Katja vil gerne være forfatter, har mødt Martin, men er blevet afvist. Under andre omstændigheder møder Katja igen Martin, det resulterer i et job til Tom på Martins forlag. De to mænd arbejder tæt sammen, her kommer læserens fantasi på arbejde. Hvad er der med de to mænd? Åsa sørger over Magdas forsvinden og tror hun er i live. Forsøger at komme tilbage til jobbet, men en anden psykolog har overtaget patienterne. Åsa roder sig ud i uoverskuelige kontakter. Katja er skolesundhedsplejerske på Magdas skole og har gjort sig observationer undervejs. Magda har været mødt op med blå mærker. Skulle hun have gjort noget ved det. Katja og Tom går fra hinanden , har store samlivsproblemer, eller nærmere betegnet intet samliv. Romanen bevæger sig ud og ind af de dilemmaer personerne er i. Fortid og nutid. I det skjulte arbejder Martin videre med den uafsluttede bog. Tom opdager noget mystisk og pludseligt ser det ud som Martin har forsøgt at begå selvmord. Tom er tavs. Og hvad er der egentlig sket med lille Magda? Det er et psykologisk drama, en fantastisk beskrivelse af mennesker i et moderne samfund. Et sted hvor det er svært at finde sig selv, være ærlig og få plads både til sig selv, familien og arbejdslivet. Sigge Eklund er en af Sveriges nyere forfattere. Jeg glæder mig til at læse mere af ham. Jeg giver bogen min bedste anbefaling.
 Hanne Pedersen.

EVA MARIA FREDENSBORG: DET HVIDE MØRKE. 326 Sider. Kr.
Eva Maria Fredensborg – som har 3 spændende kriminalromaner med i bagagen har valgt denne gang at præsenterer ”En moderne slægtsgåde”. Og det er ikke nogen dårlig ide. For det slipper hun ganske fint fra.
Bogens hovedperson, Emma van der Klein er både forfatter og  evolutionsbiolog. Da hun ved et tilfælde opdager, at den mand, hun har kaldt farfar hele sit liv, slet ikke er hendes biologiske ophav. Derfor vækkes hendes faglige nysgerrighed sig: For her er  måske en  naturlig forklaring på, at hun altid har følt sig helt anderledes?
Hun starter karetten og drager til Sønderjylland for at finde sin rigtige farfar. Hun må hurtigt konstatere, at Harald Eskildsen ikke er den rare gamle mand, som Emma har gået og fantaseret om.Han er i stedet en driftig iværksætter med en mildest talt lettere excentrisk livsstil. Men han er også varetægtsfængslet for drab, og da han nægter at tale, Begynder Emma naturligvis en jagt på svarene til: Hvem er han? Hvorfor forsvandt han ud af hendes fars liv? Og frem for det hele, hvad skete der den nat for næsten halvtreds år siden, da hans bedste ven mistede livet?
Det Hvide Mørke – er både en dyster men også spændende, interessant fortælling om familiehemmeligheder, om hvordan fortiden er med til at forme vores liv. Og endelig om en ung kvinde, der vælger at plante sit eget stamtræ.
En fortælling serveret på fremragende vis og hvor miljø og personer harmonerer på en realistisk og troværdig måde.
Finn Hansen

MARK FROST: TWIN PEAKS. DEN HEMMELIGE HISTORIE Oversat af michael Krefeldt efter THE SECRET HISTORIE OF TWIN PEAKS. 363 Sider. Kr. 300,00
Det var forfatteren Mark Frost, der sammen med filminstruktøren David Lynch skabte den unike ’ kult tv-serien, der forandrede tv for altid’ Nu har de to herrer 25 år senere startet Tv serien hvor de fortæller hvad der egentligt rigtigt skete har nu givet os historien om folk og forekomster i den gådefulde og ikoniske by Twin Peaks.
25 år efter at FBI-agenten Dale Cooper forsvandt ud i den blå luft, finder man i FBI-arkiverne en enorm kasse fyldt med omhyggeligt indsamlet arkivmateriale, hvis ophavsmand ingen ved, hvem er. Kassen afslører hidtil skjult viden om flere af indbyggerne i den mystiske by Twin Peaks.
Men samtidig er Mark frost gået solo og fortæller om en skjhult gemmel hemmelighed der har forbindelse til Twin Peaks.

Den starter med en ung FBI-agent (anonym) bliver sat til at gennemgå materialet som man tilfældigt har fundet. Og agentens notater og overvejelser bliver flettet sammen med de noter, blanketter alindelige som hemmeligt stemplede og overvejelser, kassens ophavsmand har efterladt. Der udvikler sig på smukkeste vis en slags ’samtale’ mellem de to hen over de 25 år, der er gået, siden Laura Palmers død.
 Det er et fremragende værk der virker realistisk med alle illustrationerne som der mængdevis af.
Mark Frost´s fortælling er simpelthen et must for alle Twin Peaks fans i alle aldre.
Finn Hansen.

EVA MARIA FREDENSBORG: I BLINDE.
Eva Maria Fredensborg som debuterede på sit eget forlag Elg & Co i 2013 med Én Gang Morder … som blev fulgt af Min Mund Er Lukket, året efter er nu aktuel med sin 3. og sidste bind med politifolkene Asta Qvist og Robert Strand, I Blinde. Eva Maria Fredensborg er nu blevet optaget på Politikens forlag.
Fredensborgs 3. krimi handler om Matchfixing. Den starter hårdt og brutalt. En superligaspiller bliver likvideret lige efter sæsonens sidste kamp er afviklet. Da det viser sig, at Carl Pedersen har kendt offeret som dreng. Af den grund stikker han en løgn for at kunne deltage i den videre efterforskning. Allerede her burde den ellers rationelle efterforsker vide, at han er gået alt for langt, men noget i sagen om drabet på Daniel Kofoed  huer ikke Carls moralske kompas. Sammen med profileringsekspert Robert Strand og sociolog Asta Qvist får Carl til opgave at indkredse gerningsmandens motiv i en sag, som bringer trekløveret dybt ind i det københavnske hash- og bandemiljø. Men Carl Pedersen skulle nok have tænkt sig bedre om. For pludselig bliver opklaringsarbejdet også en ubehagelig påmindelse om, at man aldrig for alvor ikke altid kender et andet menneske, og inden drabsmanden er fundet, må Carl også indse, at han ikke engang kender sig selv. I Blinde er som skrevet det selvstændige tredje og sidste bind i serien om Robert Strand, Asta Qvist og Carl Pedersen derfor venter vi spændt på det næste udspil fra Eva Maria Fredenborg. Indtil da så hyg Jer i selskab for sidste gang med trekløveret Pedersen, Qvist og Strand.
Ps. De to bøger fra Elg & Co er nu også at finde på Politikens Forlag.

Finn Hansen. 

ANNA GRUE: I LIGE LINJE. 448 Sider. Kr. 300,-
Efter et smut i 2015 til Italiensvej, er Anna Grue og Dan Sommerdahl tilbage til Christianssund igen. Og det er tilsyneladende en tragisk soloulykke med dødelig udgang der starter den 7. mordsag med Sommerdahl, også kaldet ”Den Skaldede Detektiv”.
Det er en midaldrende motionscyklist der bliver fundet død i en park. Han er styrtet ned i et hul ved et vejarbejde og har brækket halsen. Tragisk, men hændeligt uheld, mener Christianssund Politi, dog kun indtil mandens bedste ven nogle få måneder senere også dør – og denne gang er der tydelige spor på mord. Men hænger de to dødsfald sammen? Hvis?, hvordan så? Privatdetektiven Dan Sommerdahl er i første omgang ikke helt så ivrig for at deltage i efterforskningen, som han plejer. Han har også mere end nok at se til hans mor er kommet på plejehjem efter en hjerneblødning som har bevirket at hun ikke kan tale. Dan har nemlig sat sig for at løse sin helt egen gåde: Han vilnemlig finde sin far. En mand, han aldrig har mødt, og som han ikke engang kender navnet på. Eftersøgningen der blandt andet bringer ham til Oxford og her føres han også på sporet af løsningen af de to mord i Christianssund. Og så tager tingene pludselig fart på begge fronter.
Anna Grue, Dan Sommerdahl er atter tilbage for fuld skrue. Selvom der er mange opbrud på forskellige niveauer er der også en række gedigne overraskelser både for Dan Sommerdahl og ikke mindst læseren. Der går rygter om at Grue næste gang lige smutter afsted til Italiensvej igen. Men bare rolig Sommerdahl dukker op igen på et senere tidspunkt.
Finn Hansen.

ASA. HARRISON: DEN TAVSE KVINDE. Oversat af Betty Frank Simonsen efter THE SILENT WIFE. 2015. 270 Sider. Kr. Gillian Flynns Kvinden Der Forsvandt – satte en hel ny slags psykologiske thrillers på forlagenes ønskelister. Et af de eksempler som kom i kølvandet er ASA. Harrisons Den Tavse Kvinde. Der er lagt finger imellem for historien melder kort og godt at hovedpersonerne Jodi og Todds ægteskab ikke fungerer. Han er utroskabens mester, og et helt igennem dumt , egoistisk svin. Hun lever og ånder for fornægtelsen. Han lever et dobbeltliv, hun bryder sig ikke om at tabe. Han søger nye græsgange og her går det for alvor galt. Pludselig har hun intet at miste, mens han, bliver selvforskyldt offeret, og hun, morderen, hjælpeløst tumler de mod afgrunden. Den Tavse Kvinde er en mesterlig psylogiskkriminalroman om et parforhold på katastrofekurs. Der er ikke noget at sige til, at romanen indspilles som film i 2015 med Nicole Kidman i hovedrollen. Så langt så godt men desværre er det også forfatterens sidste hun døde kort efter at hun var gået i gang med sin nye.
Finn Hansen

JULIE HASTRUP: MIRAKELMANDEN. 384 Sider. Kr. 250,00.
Drabsefterforsker Rebekka Holm er sygemeldt efter et voldeligt overfald, og hun ser noget ramponeret ud i ansigtet. Det forhindrer hende ikke i at rejse til Stockholm for at komme til hægterne hos sin svenske kollega og kæreste Niclas Lundell. Men hvis hun regnede med afslappende miniferie så må hun tro om igen. For snart udvikler det sig i løbet af få dage til et uhyggeligt mareridt.
Niclas har travlt optaget med sin egen private efterforskning af omstændighederne ved sin tidligere kones død. Han afviser derfor Rebekkas tilbud om hjælp for han er bange for at hun skulle komme i fare. Men hun er stædig og optændt af frustration og nysgerrighed går hun selv i gang med at undersøge sagen. For hvad var det der egentlig skete, da Magdalena Lundell omkom. Lidt efter lidt erfarer hun også, at Niclas ikke har været helt ærlig og har holdt vigtig information om sit ægteskab hemmelig,. Rebekka kommer i tvivl om, hun overhovedet kan stole på ham.
Samtidig opdager hun, at Magdalena som var journalist i det skjulte arbejdede på en historie. Oplysninger som handlede om forsvundne mennesker, der har lidt grufulde skæbner, og som snart alle kan kædes sammen med én dødsensfarlig person.
Rebekka er nødt til at gå i Magdalenas fodspor, som fører hende til Finland, hvor hun spindes ind i en vanvittig morders dræbende net . Herfra udvikler sagen sig i rivende hast og får en katastrofal drejning.
Julie Hastrup har skrevet en nervepirrende kriminalroman som får læseren helt ud på kanten af stolen. Hendes plot er fremragende. Det er en af Julies bedste krimier til dato.
Finn Hansen.

JULIA HEABERLIN: KVINDEN I GRAVEN.Oversat af Rebecca Bailey efter BLACK EYED SUSANS. 2015. 380 Sider. Kr. 150,00Kvinden I Graven er endnu et bind til den populære såkaldte Domestic Noir gren i thriller genren.
Den starter med at den sekstenårige Tessa bliver fundet i en grav på en mark iTexas. Hun har med nød og næppe overlevet en en grusom seriemorder. Desværre har hun har meget lidt i erindring om, hvordan hun endte i graven. Men men hendes vidneudsagn sender en mand på dødsgangen.
Under de videre undersøgelser af graven afslører man ligresterne fra tre andre piger. Tessa er eneste overlevende – eller den ’heldige’ af de fire ofre, som pressen hurtigt døber”De Sortøjede Blomster”. Øgenavnet efter de blomster, der bredte sig som et gult tæppe over deres grav. Så går der tyve år her finder Tessa akurat den samme type blomster plantet lige uden for sit eget soveværelse. Og nu er hun ikke i tvivl om, at hun atter trues på livet. Hun tvinges til at huske tilbage og få gennembrudt den mur af hemmeligheder, hun selv har opbygget for at beskytte sig selv. Spørgsmålet der tårner sig op er om hun har dømt en uskyldig til døden? Og er det måske den rigtige morder, der forsøger at skræmme hende? Og ikke mindst hvem er den person, der viser ubehagelig meget stor interesse for hendes teenagedatter?
Kvinden I Graven er endu et fremragende bud på hvordan en intens og medrivende, spændende og  original psykologisk domestic noir-thriller skal skæres.Historien om en ung kvinde, der kæmper for sig selv og for sit barn, mendens hun genoplever de hårrejsende erindringer for tyve år siden, der ligger gemt under et blomsterhav på en mark.
Anbefales varmt til alle Domistic Noir fans. Og se den overkommelige pris.

 

JENS HENRIK JENSEN: DE FROSNE FLAMMER. 480 Sider. Kr. 169,-
Jens Henrik Jensen er en garvede spændingsforfatter danmark kan være stolte af. Det har han vist med ti bøger han foreløbigt har skrevet. Ja, han har faktisk 20 års forfatterjubilæum næste år. Og da  der går ca.  2 år mellem hver bog. Iler vi på Krimi-Cirklen med at ønske hr. Jensen hjerteligt tillykke på forhånd.
De Frosne Flammer – er det sidste bind i trilogien der startede i 2012 med De Hængte Hunde som i 2014 blev fulgt af De Mørke Mænd. Serien hvor krigsveteranen Niels Oxen kæmper mod forbryder-netværket Danehof.   
Niels Oxen som formodes omkommet under en ulykke på havet. Men i virkeligheden prøver han at komme sig efter de begivenheder der nær havde kostet ham livet. Rekreationen foregår i skjul på en ø i den svenske skærgård, hvor han også har brugt tiden til at spekulerer over sit livs dilemma. Men der kommer atter gang i begivenhederne da lederne af magtnetværket Danehof,opdager at deres attentat mod ham har slået fejl. Og nu indleder de atter en sand menneskejagt for at fuldfører attentattet på Oxen. Samtidig opdager det danske politi, at han er i live, og han bliver eftersøgt og anklaget for et mord, han ikke har begået. Trods denne fortvivlede situation beslutter Oxen sig for at tage kampen op mod den fjendtlige overmagt. Han ser det som den eneste mulighed, for ellers er han dømt til evig flugt – uden en kinasmand chance for at gense sin søn.
Således stillet over for den tilsyneladende umulige opgave kontakter han sin tidligere makker fra PET, Margrethe Franck. Hun er imidlertid blevet fyret og arbejder som kassedame og hotelopvasker, ført ud på et sidespor af Danehof. De to slår sig alligevel sammen med den tidligere PET-chef Axel Mossman og hans nevø Sonne.
De kampe mod Danehof har haft skæbnesvangre konsekvenser for dem alle parter. De er som frosne flammer, og der kun kan få deres liv tilbage ved at besejre de mørke mænd i netværket en gang for alle. Spørgsmålet er bare, hvordan slås man mod en usynlig fjende?
Det bliver der en spændende, medrivende og lang historie ud af. Der er noget Ludlums atmosfære over Jens Henrik Jensen bøger.
Ps. Til sidst udelukker forfatteren i et interview, at det ikke er umuligt at Niels Oxen igen dukker op. Jensen har en formodning om at der er mere stof i figuren.
Anbefales varmt.
Finn Hansen.

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN: ZACK. Birgitte Steffen Nielsen efter ZACK. 2014 425 Sider. Kr. ? Svenske Mons Kallentoft er især kendt for sine ”Årstid Kriminalserie” der har Linköping kriminalkommissæren Malin Fors. Nu har han så meget energi at han har slået sig sammen med Marcus Lutteman og startet en ny krimiserie op med titlen ”Herkules-Serien”. Første bind er som skrevet Zack. Historien starter med at 4 burmesiske kvinder fra en stockholmsk massageklinik findes brutalt myrdet, og en femte pige smides koldt og kynisk svært såret af foran Söder sygehus. Undersøgelsen af hendes skader viser at hun blevet angrebet af hunde. Hovedpersonen Kriminalinspektør Zack Herry er ikke en helt almindelig person. Han er en yderst kompliceret antihelt med en dyster fortid. Med den udødeliges mod har han sat sig for en gang for alle at rydde op i Stockholms kriminelle underverden, men desværre hjemsøges han også af minderne fra en fjern fortid. Nætterne bruge han til at forsøge at undslippe sine dæmoner ved at opsøge det lyssky klubmiljø og tage coke med de lige så lyssky personer, han egentligt skulle få buret inde. Med politiets interne efterforskere halsene efter sig forsøger Zack at forstå de farlige kræfter, der står bag massageklubmordene. Spørgsmålene er mange. For handler det om had til kvinder, racisme eller menneskehandel? Det eneste Zack ved med sikkerhed er, at flere kvinder vil miste livet, hvis ikke han får sat en stpper for morderen i tide. Mons Kallentoft & Markus Lutteman´s hovedperson er endnu en spændende strømer der træder ind i opdagernes brogede univers. Historien er både spændende og interessant. Der er fart og action fra start til slut. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN: LEON. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild efter LEON. 2015. 361 Sider. Kr.
Mons Kallentoft & Lutteman debuterede med Zack og nu følger 2. bind Leon. Den starter med at en uhyggelig filmoptagelse af en skrækslagen indespærret dreng i et bur lander på mskrivebordet hos den unge kriminalinspektør Zack Herry ved Stockholms politi. Politifolkene seer hjælpeløst til, medens en mørk, iklædt et løveagtig kustume bevæger kidnapperen sig rundt i baggrunden. Over ”løvens” hoved tæller et ur ubønhørligt drengens skæbne ned. Zack forstår, at der venter drengen en frygtelig skæbne, hvis ikke de når at redde ham i tide. Samtidig har kriminalinspektøren rigeligt i at kæmpe en indædt kamp mod sine egne indre dæmoner. Og kampen slider også kraftigt båndet til kollegaen Deniz dag for dag slides tyndere. Zack har aldrig været tættere på at se døden i øjnene. LEON er som det selvstændigt andet bind i den anmelderroste Herkules-serie.  Den er en rystende drama som politifolkene stilles overfor. Der er en intens nerve og spænding i fortællingen og der fuld fart over feltet. Vi glæder os kort sagt til det 3. bind.
Finn Hansen

A. J. KAZINSKI: MIRAKLERNES NAT. 380 Sider. Kr. 300,-
Hvordan er jeg endt her? Sådan spørger gidselforhandleren hos Køben-havns Politi, Niels Bentzon, sig selv, igen og igen. Det samme stiller spørgsmål stiller hans hustru Hannah på to forskellige steder i Europa. Niels elskede kone, astrofysikeren Hannah Lund, er terminalt syg. Hun er rejst til Sydfrankrig, til den lille bjergby Lourdes, i et desperat forsøg på at blive mirakuløst helbredt. Det sker mens Niels står tilbage, alene med to små børn og udsigten til et liv uden Hannah, samtidig involveres han pludselig midt i en spektakulær mordsag: En 33-årig gymnasielærer findes myrdet på en bestialsk måde i en kælder på Nørrebros nordvestkvarter. For hvad der ved første øjekast ligner et fatalt knivopgør, viser sig at blive startskuddet til en sag , der trækker tråde på en forunderlig måde tilbage til Jesu lidelse og død på korset i Jerusalem for 2000 år siden. Gymnasielæreren er nemlig blevet korsfæstet. Korset er blevet fjernet, det eneste politiet har at gå efter, er de dybe huller i håndleddene og fødderne, og så en mystisk tegning på væggen i kælderen. Findes der mirakler? Ikke i Lourdes, konstaterer den dødsmærkede Hannah. Men måske i Jerusalem, den hellige by, miraklernes hovedstad? Gør der ja det må Du selv opklare i..
Miraklernes Nat er en forfatterparrets bedste krimier til dato. Herom hersker ingen tvivl for undertegnede anmelder. Jeg slugte bogen i et hug! Jeg kunne simpelthen lægge den fra mig.
Finn Hansen. 

A. J. KAZINSKI: DRØMMETYDERENS DØD. 393 Sider. Kr.
I Drømmetyderens død – Som er det fjerde bind om gidselforhandleren Niels Bentzon virkelig på den.Han er helt ude i tovene. Hans hustru Hannah har fået konstateret livstruende kræft i maven og har taget beslutning om ikke, at ville dø som en grønsag og tager til Sweists for at gøre ende på sit liv på en klinik.
Ikke nok med det i tankerne, stilles Bentzon over for en uhyggelig gidselsag som ender med gidslet som er drømmetyder bliver dræbt med 11 knivstik og gerningsmanden forsvinder.  
De Elleve knivstik viser at morderen har været, mere end grundig, da han slog drømmetyderenEvelyn Heiberg ihjel.
Alligevel fortsætter Bentzon arbejdet med at opklare mordsagen som bliver mere og ugennemskuelig. Han bruger efterforskningen som en slags arbejdsterapi og som det eneste lys i mørket. Der kommer skub i begivenhederne da han på den myrdede drømmetyders  computer finder en mystisk mail sendt til det berømte Jung Institut i Zürich. Her har Evelyn Heiberg nemlig bedt om hjælp til at opklare en drøm, som en af hendes klienter tilsyneladende har lidt under i mange år. Pludselig peger sporene tilbage til begivenheder i det gamle Jugoslavien. Snart står det helt klart for Niels, at mordet kun kan opklares, hvis han forstår tydningen af drømmen.
De to forfattere leverer atter varen men det gælder om at have både ører og øjne på stilke for det er en kryptisk  sag. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

A. J. KAZINSKI & PALLE SCHMIDT: DEN SIDSTE GODE MAND. GRAPHIC NOVEL. 144 Sider. Kr
Forfatterparret A. J. Kazinski alias de herrer Anders Rønnov Klarlund og Jacob Weinreich har sammen med Politikens Forlag fået deres debutroman  gjort til tegneserie. Det er sket i samarbejde med tegneren Palle Schmidt.
I  Den sidste gode mand er Niels Bentzon på jagt efter en seriemorder der, med afsæt i en gammel, jødisk myte om de 36 retfærdige mennesker på jorden, har udset sig de ’gode’ som ofre. Men hvem fortjener betegnelsen ’et godt menneske’? Snart indser Niels Bentzon, at han står over for en usædvanlig morder med en guddommelig plan. Spørgsmålet er, om det er for sent.
Den sidste gode mand er en 144 sider lang graphic novel i farver og det er absolut et most for alle fans. Den er lavet i flotte farver som rammer godt på de forskellige stemninger i historien. Et godt initiativ fra forfattere og forlag. Måske et project der kan gentages med de andre værker?
Finn Hansen.

A. J. KAZINSKI & PALLE SCHMIDT: DEN SIDSTE GODE MAND. GRAPHIC NOVEL. 144 Sider. Kr
Forfatterparret A. J. Kazinski alias de herrer Anders Rønnov Klarlund og Jacob Weinreich har sammen med Politikens Forlag fået deres debutroman  gjort til tegneserie. Det er sket i samarbejde med tegneren Palle Schmidt.
I  Den sidste gode mand er Niels Bentzon på jagt efter en seriemorder der, med afsæt i en gammel, jødisk myte om de 36 retfærdige mennesker på jorden, har udset sig de ’gode’ som ofre. Men hvem fortjener betegnelsen ’et godt menneske’? Snart indser Niels Bentzon, at han står over for en usædvanlig morder med en guddommelig plan. Spørgsmålet er, om det er for sent.
Den sidste gode mand er en 144 sider lang graphic novel i farver og det er absolut et most for alle fans. Den er lavet i flotte farver som rammer godt på de forskellige stemninger i historien. Et godt initiativ fra forfattere og forlag. Måske et project der kan gentages med de andre værker?
Finn Hansen.

LARS KEPLER. PLAYGROUND. Oversat af Allan Hilton Andersen efter PLAYGROUND. 423 Sider. Kr. 300,-
Det var en tragedie der skulle bearbejdes der gjorde at Alexander Ahndoril den mandlige partner i forfatterparret Lars Kepler. Det var Alexanders far der døde af blodprop i hjertet. Da sorgen var kommet lidt på afstand gav det også Lars Keplerparret ideen til den psykologiske Playground.
Emnet de tager op er êt tema der har været et yndet begreb i genren gennem tiderne. Men her berettet på en hård og brutal måde for…..
Hvor langt er du villig til at gå for at redde dit barn?
Bogens hovedperson Jasmin Pascal-Anderson har nemlig sin egen personlige erfaring og rendevoux med døden. Det sker under en mission i Kosovo. Her bliver hendes kommandoenhed lokket i et fejt baghold. Det resulterer i Jasmin bliver ramt. Hun er så hårdt medtaget   af skud, at hendes hjerte holdt op med at slå i næsten to minutter.
Ulig andre ved Jasmin, derfor hvad der venter efter døden: En voldshærget kinesisk havneby. Et farligt og skræmmende sted. Med den forhistorie udspiller Playground fem år senere, hvor Jasmin er blevet alene med sin søn, Dante.
Da sønnen bliver involveret i en bilulykke ser lægerne ingen anden udvej end standse hans hjerte for at operere ham. Jasmin ved, at drengen umuligt kan kæmpe sig tilbage til de levendes verden og væk fra det sted, der stadig hærger hendes tanker som en mare.
Ihvertfald ikke, hvis han havner på legepladsen, der kaldes Playground.
“Playground” er en uhyggelig, skræmmende og nervepirrende psyko-logisk thriller af kæmperformat. Den viser en helt ny og i højgrad en anderledes side af Lars Keplers forfatterskab. En side der kun kan gøre parret endnu mere populære.
Finn Hansen.

JESSICA KNOLL: VERDENS HELDIGSTE KVINDE. Oversat af Do Windfeld Sabroe efter LOKIEST GIRL ALIVE. 2015. 391 Sider. Kr. 150,-
Bogens hovedperson hedder det tungebrækkende navn AniFaNelli. Hun  har på underfundig måde og utrætteligt sat sig selv i scene. Det har hun gjort siden hun var 14 år. Nu er hun 28. Hun er blevet en meget smuk kvinde. Hun ernærer sig nu ved at skrive klummer til det fashionable ”New York Women’s Magazine”, samtidig bor hun nu på den helt rigtige adresse i Manhattan, og  hun står snart over for at blive gift med en rig arving. Og så kan hun for alvor træde direkte ind i det toneangivende overklassemiljø i New York. Hun er vild besat af tøj og af mærkevarer, og hun sulter sig for at kunne passe brudekjolen i den eftertragtede size zero. Hun har stadig manipuleret med alt og alle – ikke mindst med sig selv – for at blive til den person hun præcis, hun tror, hun skal være. Og det viser sig ikke er nogen rar person.
For Ani bærer på en uhyggelig og dyster en hemmelighed.
Som 14-årig hed hun nemlig Tif Ani og kæmpede for at blive accepteret på den fine kostskole, som hendes irsk-italienske forstadsforældre anbragte hende på. Her overlevede hun en uhyggelig tragedie, der både var så smertefuld og ydmygende, at hun for enhver pris ville undgå, at den dukker op til overfladen og igen forstyrrer hendes pæne overflade. Men scener fra dengang dukker op i flashbacks, hændelser som hun ikke kan afværge, og snart må hun tage en meget stor og dødsensfarlig beslutning.
Verdens Heldigste Kvinde – sammenlignes med Kvinden Der Forsvandt det er undertegnede ikke helt enig i. Den er lidt for langtrukken. Det må dog siges at den sidste tredje del kommer der for alvor gang i sagen. Det skal dog ikke skræmme kommende læser for bogen har et fremragende plot.
Finn Hansen.

MIKI MASTRATI: LYSET SLETTER NATTENS ORD. 320 Sider. Kr. 200,00
Miki Mastrati oplevede det, at han midt under skriveriet blev overhalet af virkeligheden nemlig den tragiske begivenhed der ramte København en februar dag.
HANDLINGEN: For hvordan kunne et terrorangreb ske i Danmark, og midt i hovedstaden, uden PET stoppede det, og ikke vidste hvem der i virkelig-heden står bag?
En lyseblå Fjällräv eksploderer ved Storkespringvandet midt i det travle København. Ved et mirakel omkommer gudskelov kun to mennesker, men inden dagen er omme bliver myndighederne klar over, at der er tale om et terrorangreb. Da de to ofre bliver identificeret, er den ene en engelsk turist med muslimsk baggrund. Den anden er en ung dansk journalist. Hvordan hænger det sammen. For hvordan kunne terrorplaner mod Danmark gå under PETs radar?
Det sætter gang i en hæsblæsende jagt. Anført af efterretningstjenesten indledes der en efterforskning i det danske islamistiske miljø. Undersøgelsen bringer politiet videre til Yemen og England, mens en (ubelejlig) intens intern strid udkæmpes i PET. Det lægger naturligvis store hindringer i vejen for at finde frem til gerningsmanden.
Lyset sletter nattens ord er en psykologisk thriller om en ung dansk journalist og en erfaren PET-agent, der begge kommer i klemme mellem kræfter, de ikke kan overskue.
Det er et fremragende plot. Spændingen er intens fra start til slut.

MADS PEDER NORDBO: KOLD ANGST. Sider. Kr.
Kold Angst – er den selvstændige fortsættelse af bestselleren Pigen Uden Hud, der straks tog læserne og anmelderne med storm og der hurtigt blev solgt til oversættelse i 17 lande.
Hovedpersonen Tupaarnaq er vendt tilbage til Nuuk for at hjælpe sin eneste ven, Matthew Cave, med at finde dennes halvsøster, Arnaq. Hun er nemlig forsvundet under en weekendtur til den afsides beliggende og forladte by Færingehavn. Det er blodsporene i et af de faldefærdige huse taler deres eget tydelige sprog, men det er først, da Arnaqs mor får et opkald fra den skrækslagne og afkræftede Arnaq, at det for alvor står soleklart for alle, at der er ved at ske en uhyggelig og forfærdelig forbrydelse.
Matthews far, Tom, var som ung soldat udstationeret på Thulebasen. Her blev der udført et hemmeligt eksperiment, der endte katostrofatalt. Det resulterede i atTom blev mistænkt for dobbeltdrab og blev tvunget til at flygte i hast gå i skjul. I forbindelse med Arnaqs forsvinden åbnes der op for den gamle Thule-sag. Hvad der er værre da det går op for Matthew, at han selv bliver brugt som en brik i et spil, der handler om liv og død, magt og kontrol. Han mærker mere og mere et støt stigende pres fra både det Grønlandske politi og ikke mindst det amerikanske militær, der også for enhver pris vil have fat i Tom. Sideløbende kæmper Matthew i blinde for redde Arnaqs liv og forsøger samtidig at tale Tupaarnaq til fornuft , så hun ikke gør op med sin egen fortid på en måde, der kan ende med overlagt mord …
Historien er en iskold hårrejsende og nervepirrende beretning i et barsk miljø med et spændende og medrivende plot. En af de store læseoplevelser.
Finn Hansen.

MADS PEDER NORDBO: PIGEN UDEN HUD. 352 Sider. Kr. 250,-
Nordbos hovedperson er Matthew Cave, dansk journalist sidst i 20erne. Han har dag for dag sluppet sit tag i livet efter det tragiske tab af kæresten og deres ufødte datter. Det skete i et trafikuheld. Flugten fra virkeligheden har drevet ham til Grønland nærmere Nuuk, ansporet af et 20 år gammelt postkort hans amerikanske far har sendt fra Thulebasen, inden han forsvandt sporløst.
Matthew bliver sendt af det lokale blad til kanten af indlandsisen for at dække opdagelsen af en mumificeret nordbo-viking. Det er den første velbevarede viking, der nogensinde er fundet. Alt bliver kørt i stilling til en verdenssensation, og det lille, arktiske samfund holder spændt vejret. Men så bryder kaoset løs, for mumien er forsvundet, og en betjent som vogtede stedet findes opsprættet og tømt for indvolde. Det bringer Matthew på sporet af fire identiske drab i 1973. begivenhederne har forbindelse til to 11-årige pigers sporløse forsvinden. De to sager flyder sammen for Matthew. Inden han får set sig om bliver han involveret dybt ned i både nutidens og fortidens blodige mord. Den eneste person, han for alvor tør stole på, er en ung, grønlandsk kvinde, der som 14-årig dræbte sin far – ved at sprætte ham op og tømme ham for indvolde. Hendes krop er dækket af nogle mystiske tatoveringer. Huden slidt af, da hun var barn. Hendes vilje stærk som fjeldene.
Det er en fremragende historie. Plottet er anderledes og der er nerve i det. Men det der for alvor giver fortællingen et ekstra boost er beskrivelsen af den storslåede Grønlandske rå natur.
Det kolde gys får de varmeste anbefalinger herfra.
Finn Hansen.

ELISABETH NOREBÄCK: I MIT BLOD. Oversat af Lisbeth Kjær Johansen efter INTE I MIT BLOD. 378 Sider. 300,00 Kr.
Elisabeth Norebäck er et helt nye og store navn der er braget igennem i Sverige. Det samme gjorde hun kort efter internationalt at hun foreløbigt er solgt til 26 lande og flere kommer hele tiden til.
Oplægget i historien fanger da også med det samme For alle tror, hun er død. Men Du (læseren) ved, at hun lever. Og nogen vil gøre alt hvad der muligt for at skjule sandheden.
Stella er bare uopmærksom et kort øjeblik, og netop præcis i det øjeblik forsvinder hendes lille datter sporløst. En storstilet eftersøgning sættes i gang, men den giver intet resultat for alt peger på, at den lille pige er druknet, og hun erklæres derfor senere død.
Tyve år senere er Stella endeligt kommet videre med sit liv; Hun arbejder som psykoterapeut og har fået stftet en ny familie. Men en dag står en ung kvinde på hendes dørtrin til hendes praksis. Hun hævdrr at være hendes forsvundne datter. Begivenheden fører til at hun rammes af et voldsomt panikanfald, der slynger hende direkte tilbage til fortiden. Hun er nemlig overbevist om, at kvinden ved døren er hendes døde datter, men hvad er det, der gør hende så rædselsslagen, for er hun sindssyg, eller skal hun stole på sit instinkt?
I Mit Blod – er både en uhyggelig isnende psykologisk thriller men også et interessant bud på om, hvor langt ud smerten det kan drives efter savnet af et barn.
Foreløbigt er det den eneste bog fra Norebäck, desværre. Vi håber den snart bliver fulgt op af en opus 2.
Finn Hansen.

JUSSI ADLER-OLSEN, ELSEBETH EGHOLM, EVA MARIA FREDENSBORG, LOTTE & SØREN HAMMER, A. J. KAZINSKI, JAKOB MELANDER OG JESPER STEIN: OVER ALLE GRÆNSER. _KRIMI- OG SPÆNDINGS-HISTORIER. 203 Sider. Kr.129,-
Det er igen flot og prisværdigt initiativ de syv ovenstående forfattere og Forlaget Politiken har taget for at støtte Red Barnet. De har valgt at donere en del af overskuddet til organisationen.
Det ert syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere har skrevet nervepirrende og gribende noveller til samlingen Over grænsen. Det er således noveller af Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Eva Maria Fredensborg, Lotte & Søren Hammer, A.J. Kazinski, Jakob Melander og Jesper Stein.
Det er kun at skrive denne samling får de varmeste anbefalinger.
Det er ikke første gang Politikens Forlag donerer sammen med forfattere. De har nemlig har tidligere med stor succes udgivet novellesamlingerne: Liv for liv og Dødelig alvor i samarbejde med henholdsvis: Dansk Flygtningehjælp og Læger uden Grænser, der resulterede i at de kunne sende store beløb videre til nødlidende i verdens mange brændpunkter.
Finn Hansen.

T. M. PALSHOF: DRØMMEHVISKERNE. SOMMERFUGLKLANEN BIND 2. 384 Sider. 300,00 Kr. T. M. Palshof debuterede på forlaget Under Pressure i 2017 med Sommerfugleklanen. Pavens Yndling. Forlaget Politiken fandt hurtigt ud af er her er et nyt talent i spændingsgenren og tilbød Palshof at komme under deres vinger. Og han slog til med det samme. Det er stadig de to hovedpersoner fra debuten der er i begivenhedernes centrum. Men nu har de to tidligere CIA-agenter Tristan og Clara selv blevet jaget vildt efter de har forladt efterret-ningstjenesten til fordel for Sommerfugleklanen – den hemmelig, verdensomspændende bevægelse, der arbejder for at holde liv i håbet for menneskeheden. Og organisationen har mere end rigeligt at se til for verdenssamfundet står overfor hidtil usete udfordringer. Klanen er nemlig i færd med at iværksætte et dristigt og kontroversielt plan, der skal påvirke udviklingen. Tristan og Clara er blevet nøglefigurer i denne farlige plan, de bliver først sendt til Frankrig og siden til Iran for at være med til at lægge de sidste brikker på plads, før det hele for alvor går løs. Mens Clara får sin ilddåb i klanens hvisketeknik i Teheran, og Tristan drager ud i den iranske ørken på en farlig mission for at løse et ældgammelt mysterium – men ude i intetheden bliver han pludseligt konfronteret med en fortid, han ikke anede, han havde.
Drømmehviskerne er atter en fremragende, spændingsmættet og højaktuel fortælling om håbet for en bedre verden. Vi tør godt udråbe T. M. Palshof som Danmarks svar på Dan Brown når han er bedst. PS. Samtig med denne har Palshof også fået udgivet en junior spændingsroman med titlen  Larverne. Pavens Yndling. Den ideelle og oplagte julegave til teenagerne i familien.
Finn Hansen.

 

THOMAS RATSCHACK; DØDEMANDSBUGTEN. 384 Sider. Kr. 150,00.
Shadow Army var den første i Thomas Rathsacks thrillerserie om jægersoldaten Michael Plessner derefter fulgte Sort Daggry og netop nu aktuel er: Dødemandsbugten. Det er årtiers hårdeste vinter der hærger Grønland. Jægersoldaten Michael Plessner har slået sig ned i hovedstaden Nuuk efter en personlig tragedie. Men han må i gang igen da et slædehold fra den danske Siriuspatrulje meldes savnet. De formodes at være frosset ihjel i en voldsom snestorm. En af de savnede er tidligere jægersoldat og Plessners allerbedste ven. Maliki, kvindelig geolog og ekspeditionsleder, er kommet i besiddelse af oplysninger, der tyder på, at vennen er i live, og snestormen måske ikke er den virkelige årsag til slædeholdets forsvinden. Plessner beslutter at han ikke vil lade sin ven i stikken. Sammen Maliki begiver Plessner til verdens største nationalpark for at lede efter ham.
Snart erfarer Plessnert, at nogen for hver en pris vil forhindre deres redningsaktion. Inden han får set sig om er de to involveret i den ene farlige situation. Modstanderne er narkogangstere, korrupte politikere, et forbrydersyndikat og for det skal være løgn er en fremmed efterret-ningstjeneste også på banen. For tredje gang går det over stok og sten der er action for alle penge. En rigtig drengerøvsthriller for alle unge drenge mellem 18 og 90!

Finn Hansen.

JENNY ROGNEBY: LEONA MED ALLE LOVLIGE MIDLER. Oversat af Birgitte Steffen Nielsen efter LEONA ALLA MEDEL TILLÅTNA. 2016. 432 Sider 200,-. Kr.
Svenske jenny Rogneby tog læserne med storm da hun lancerede sin debut Leona som også er første bind i en trilogi. Nu følger det andet bind. Hvor vi atter møder den svenske kriminalefterforsker Leona Lindberg. Og endnu en gang hun med et ben på hver sin side af loven.
Den nye sag åbner bogstavligt med et brag. En mand sprænger sig selv i luften uden for rigsdagsbygningen i Stockholm men overlever. Politiet er fuldstændig på bar bund. Ingen ved, om det drejede sig om et terrorangreb, og om der er flere lignende angreb på vej, eller om manden bare er en vanvittig enspænder. Ikke uventet havner sagen i skødet på efterforskeren Leona Lindberg. Hun får bl.a. den svære opgave at afhøre at den hårdt kvæstede mand og prøve at finde frem til hvad der var hans motiv til hans selvdestruktive handling.
Men Leona har svært ved at fokusere på sit politiarbejde. Hendes familieliv er ved at gå i opløsning, og hun har hun er omgivet af magtfulde fjender, der truer og afpresser hende. Hun har samtidig desperat behov for penge, mange penge, og hun har også en farlig plan for at skaffe dem til veje. Men planen kræver, at hun går meget længere, end hun nogensinde har gjort.
Med Alle Lovlige Midler – er endnu thriller om en kvinde der balancerer på et knivsæg, og lever livet på kanten. Spørgsmålet er, hvor langt hun vil gå for at nå sine mål. Hendes debut var fremragende den nye er endnu mere spændende og der er fra undertegnedes store forventniger til det sidste bind der har titlen: Leona Tärningen Är Kastad..

 Finn Hansen.

JENNY ROGNEBY: LEONA. Oversat af Birgitte Steffen Nielsen efter LEONA- TÄRNINGEN ER KASTAD. 2014. 367 Sider. Kr. Leona – er nok en af krimiens p.t med det mest overraskende plot. For …. En syv-årig pige begår et bankrøveri midt i Stockholm. Pigen er oversølet ind i blod og nøgen. Ingen af de tilstedeværende i banken griber ind. Kuppet lykkedes. Men hvem er hun, og hvor forsvinder hun hen? Det bliver efterforskeren Leona Lindberg ved Stockholms Politi, der bliver stillet over for sit livs sværeste sag. Nemlig hvordan kan det ske ved højlys dag, midt i Stockholm, at en syv-årig pige, nøgen og blodig, ind i en bank og gennemfører et usædvanligt dristigt udtænkt bankrøveri. Naturligvis får det bizarre optrin hurtigt pressens bevågenhed, og da der kort efter sker endnu et røveri efter samme recept, kommer den kontroversielle efterforsker ved det svenske kriminalpoliti på sit livs sværeste opgave. Leona er en dygtig efterforsker, hun er gift og mor til to børn. På overfladen ser hendes liv pænt og normalt ud. Men virkeligheden er en helt anden. Og nu har hun taget en skæbnesvanger beslutning. Jah, herfra får læseren den ene overraskelse efter hinanden. De skal naturligvis ikke afsløres her. Vi tilføjer herfra KC Snyd ikke Jer selv for denne fremragende og originale krimi. Det er første bind med Leona Lindberg som centrumsfigur.
Finn Hansen.

EMELIA SCHEPP. MESTER JAKOB Oversat af Poul Bratbjerg Hansen efter BRODER JAKOB. 365 Sider. Kr. 200,00
Mester Jakob er en åndløst spændende krimi om identitet, relationer og forholdet mellem søskende. Men det er også en hjerteskærende historie om at finde modet til at gøre op med sin fortid.
En regnfuld forårsdag finder man liget af en brutalt myrdet kvinde i Norrköping, det andet kvindemord inden for ganske kort tid. De to mord har de samme grufulde detaljer til fælles. Begge kvinders ben er syet sammen på langs, og deres livløse kroppe er fundet flydende med strømmen i den flod, der løber gennem byen. Hvem har villet have de døde kvinder til at ligne havfruer – og hvorfor? Da en tredje kvinde meldes savnet, bliver det klart for politiet, at de har at gøre med den samme gerningsmand.
Anklager Jana Berzelius bliver koblet på politiets efterforskning, og hun finder hurtigt et spor tilbage til sagen om den unge Simon Norell, der myrdede hele sin familie og nu sidder i forvaring på en lukket retspsykiatrisk afdeling. Men Simon nægter at tale. Nogen må vinde hans fortrolighed, inden det er for sent. Den eneste, der kan gøre det, er manden, der bevæger sig som en truende skygge gennem Janas liv – Danilo Peña.
Der er ingen tvivl om at svenskernes krimifavorit er Emelia Schepp og jeg er også sikker på at det er hun også for mange danske læsere. Påstanden på det første er: At svenskerne både i 2016-2017 og 2018 har valgt Shepp som deres favorit.
Dette 5. bind skal nok gør forfatteren endnu mere populær – Og det er på begge sider af øresund. Kc giver under alle omstændigheder 6 glinsende diamanter.

Finn Hansen..

EMELIE SCHEPP: FARS DRENG. Oversat af Hans Larsen efter PAPPAS POJKE. 2017. 334 Sider. 200,00Kr.
Det hele starter en varm sommerdagsaften. Her ringer den kun 6-årige Jonathan til sin far Sam, der er på vej hjem. rædslensslagen hvisker drengen, at der er nogen som er brudt ind i deres hus. Det er de sidste ord, Sam hører fra sin søn, inden knægten forsvinder sporløst. Vores veninde og hovedperson anklageren, Jana Berzelius sættes på den tragiske sag. Sammen med det gamle team af efterforskere Henrik Levin og Mia Bolander forsøger Jana at finde ud af, hvad der er sket med Jonathan drengen. Sporene går tilbage af snørklede, mystiske veje og hændelser i familiens fortid, og jo længere tid drengen er forsvundet, jo mere bliver Jana personligt involveret. Det går op for hende, at hun skal finde den dreng, og at det haster for ikke at ende katasdtrofalt.
Hendes arbejde består i at opretholde lov og orden, men hun viger ikke tilbage for at bryde begge dele for at beskytte sig selv og ikke mindst på grund af sin voldsomme fortid.
Fars Dreng – er det fjerde bind med den ikke helt almindelige anklager Jana Berzelius med den hemmelige fortid. Schepp viser endnu en gang at hun kan leverer højdramatisk spænding og en uhyre original intrige. Og Jana Berzeliuz er en af de mest interessante personer i den fiktive litteratur.
Finn Hansen.

THOMAS RYDAHL. DE TRE PAVER. 512 Sider. 300,00 Kr.
Det er det sidste bind i ”Erhardtrilogien” der har omfattet Eremitten og De Savnede og nu De Tre Paver. Tilsammen nu et værk på 1547 tættrykte sider!
Rydahl har ført et omtumlet tilværelse med udgivelsen af sine tre bøger. Den første udkom på på Bindslev i 2014 og bind 2 på Lindhardt & Ringhof. Men nu er han fast på politikens forlag. Her har han en ny serie på vej sammen med A. J. Kazinski med digteren H. C. Andersen som detektiv. Mordet På En Havfrue Men tilbage til afslutningen på trilogien.
De Tre Paver – kan læses selvstændigt. Og det er en gådefuld spænd-ingsroman om de dystre hemmeligheder, der florerer på De Kanariske Øer og ikke mindst i danskeren Erhards dunkle fortid. Langsomt kastes der lys over, hvad det var, der skete, og hvordan Erhard mistede en finger.
Efter de dramatiske hændelser lever Erhard i skjul i en hippielejr på øen La Gomera. Her bliver han fundet af en gammel fjende, der har brug for hans hjælp, og Erhard bliver halvt lokket, halvt truet til at efterforske et mord på en ung pige på et katolsk børnehjem på øen Fuerteventura. På samme børnehjem bor drengemanden Aaz, som Erhard holder meget af. Aaz har set noget, han absolut ikke skulle have været vidne til, og flygter i hu og hast tværs over øen på jagt efter en kanariefugl, som andre ikke kan se.
På Fuerteventura hærger oven i det hele den enerverende sandstorm Calimaen, der driver alle til vanvid. Midt i stormen strander den den berømte bestsellerforfatter Celesta Almuz Ameida med sit følge på øen. Celestas forlag presser hende til at skrive endnu en bestseller, men hun vil hellere skrive på historien om Eremitten, den mystiske nifingrede dansker, der har slået sig ned på De Kanariske Øer, og har begået en række sære forbrydelser. Efterhånden kommer hun også på sporet af den kanariske mafia,de Tre Paver, der har plaget øerne i mange år med deres blodige gerninger. Pludselig er forfatteren så involveret, at det er hende, de jagter, for at beskytte deres magt. Slutninge på ”Erhard Trilogiende er kort sagt forrygende spændende overraskende og hårdkogt som ind i helvedet ikke for folk med sarte nerver.
6 Diamanter.


Finn Hansen.

EMELIE SCHEPP. ONDT BLOD. Oversat af Louise Ardenfeldt Ravnild efter PRIO ETT. 2016. 389 Sider. Kr. 250,-
Ondt Blod – Er tredje bind i den populære serie om anklager Jana Berzelius. Serien der lagde ud med Mærket For Livet som blev fulgt til dørs af Hvide Spor.
Temaet og scenen der sættes op for læseren er:
Hvem kommer først, din redningsmand eller din morder?
Dramaet startende en tidlig morgen i en lejlighed i Norrköbing. Her findes en kvinde bagbundet og mishandlet. Den første på gerningsstedet er ambulanceredderen Philip Engström. Kvinden virker bekendt, og han gør alt, hvad der står i hans magt for at redde hendes liv, men hun dør mellem hænderne på ham. Kort efter findes endnu et mishandlet offer. Igen er Philip på stedet, og nu går der en rædselsvækkende sandhed op for ham.
Anklager Jana Berzelius sættes på sagen, og hun opdager et mønster i vanvidshandlingerne, et hævntogt udført af en person med ondt blod og en iskold planlægning. Samtidig opsøges hun selv af en person fra sin fortid, der tvinger hende til at gå langt ud over, hvad loven tillader.
Den tredje bog fra Shepp snyder ikke læseren. Der er alt hvad man kan forlange af spænding og action i et interessant miljø. Plottet er perfekt det samme er persongalleriet. Anbefales varmt her hvor medierne trues med tøsne.
Finn Hansen.

EMELIE SCHEPP: HVIDE SPOR. Oversat af Hans Larsen efter VITA SPOR. 377 Sider. Kr. 250,-  Emelie Schepp stod for en af de største krimi sentasioner da hun fik udgivet Mærket For Livet i 2013. ikke mindre end 40.000 eksemplarer røg over de svenske boghandler diske! Det har naturligvis givet blod på tanden for Schepp og aktuel er Hvide Spor. Som er et gensyn med hovedpersonerne: Anklageren Jana Berzelius og opklarerduoen Henrik Levin og Mia Bolander. Historien starter en iskold vinternat. Her holder eksprestoget på vej fra København til Stockholm på Norrköping station. En chokeret togfører har gjort en makabert fund nemlig en død kvinde på togets toilet. Hun sidder lænet op ad væggen, hænderne er blodige, og fra munden drypper hvidt skum. Den døde er kun en stor pige, og det konstateres at hun ikke rejste alene. Hun fulgtes med en kvinde, der er forsvundet uden nogle spor. Det bliver de dygtige og velansete anklager Jana Berzelius bliver koblet på sagen, der efterforskes af kriminalkommissær Henrik Levin og hans kollega Mia Bolander. Allerede da de første spor dukker op, ved Jana, at hun står over for sit livs sværeste valg. Sporene peger nemlig desværre i retning af en mand, hun for alt i verden vil glemme – en mand, der kan ødelægge alt det, hun har kæmpet for at bygge op. For at beskytte sig selv og sin egen fortid må hun være et skridt foran politiet hele tiden.
Hvide Spor – andet bind i Emelie Schepps bestsellerserie lever fuldt op til forventningerne og endda mere til. Emilie Schepps visere endnu en gang at hun lover godt for den svenske krimigenre og sikkert også den danske og udenlandske. Det første bind, Mærket For Livet – er nu nået op på over 150.000 solgte eksemplarer.
Finn Hansen.

LEONORA CHRISTINA SKOV. HVOR INTET BRYDER VINDEN. 356 Sider. Kr 210,-
Syv danske kunstnere og forskere får et frit arbejdsophold af en gådefuld og anonym velgører. Stedet er på den ubeboede ø, Stormø. De glæder sig til en måned langt fra daligdagens strabadser, men det overrasker dem alligevel at hvorfor de er blevet indlogeret i et glashus uden kontakt til omverdenen og uden nogen som helst mulighed for at komme væk fra øen. Stemningen bliver hurtigt anspændt, og da en af kunstnerne forsvinder i skoven, og en anden kort efter falder i døden. Derfor indser resten af dem, at noget er helt galt. Er der en morder iblandt dem? Og hvem er næste offer? Snart fletter deres livshistorier og dybeste hemmeligheder sig ind i hinanden, og en større historie om besættelse, udnyttelse og personligt ansvar tager form.  
Hvor intet bryder vinden – er en samtidsthriller inspireret af de klassiske mysterier og et portræt af syv vidt forskellige mennesker, der bliver tvunget til at se deres egne fortrængninger i øjnene.
Leonora  Christina Skov – lægger ej heller skjul på, at det er ”Tante Agatha” alias Agatha Christie´s berømte værk fra 1939 And Then There Var None på dansk. Der Var Ti, der Var Ni….der har inspireret hende og det har hun spundet en spændende og medrivende historie over. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

JESPER STEIN: PAPA. 410 Sider. Kr. 300,-
Der fuld skrue på Jesper Steinsns femte thriller med Axel Sten som centrumsfigur. Papa starter på et hotel i Berlin. Her møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en lige så brutal dansk gangster. Der svirrer nemlig rygter om en stor handel er under opsejlning. Den skulle dreje sig om en sending enorme mængder våben. Sælgeren bag er den russiske mafiaboss Papa. Samtidig foregår der et stort røveri ved Nørreport i København. Sagen bliver overdraget den uhyre målrettede Vice-politikommissær Vicki Thomsen. Men hvad der egentligt var der blevet taget under røveriet er uklart, men meget peger i retning af den russiske mafia. Vore gamle ven, Vicepolitikommissær Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent i PET. Et job der hurtigt bringer ham til Amsterdam. Her skal han prøve at infiltrere kriminelle miljøer. Selvom han er en dygtig agent, udvikler opgaven sig til en dødsensfarlig og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har deltaget i.
Jesper Steins femte værk ”Papa” er en rå og hårdkogt thriller snilt kan måle sig med de udenlandske bestsellerforfattere. Derfor får den de varmeste anbefalinger
Finn Hansen.

JESPER STEIN: AISHA. 434 Sider. Kr. 249,95 Mange gange er det tilfældighederne der råder. Akkurat ligesom jeg har vendt det sidste blad i Aisha, kalder min hustru på mig inde fra stuen ”Skynd dig at komme herind, Jesper Stein har lige vundet ”Boghandlernes Gyldne Laurbær for Aisha” Og ganske rigtigt, på skærmen tonede Jesper Stein frem og modtog prisen. Naturligvis iler Krimi-Cirklen med gratulationerne med det samme til Jesper Stein. Tillykke! Siden debuten i 2012 med Uro er Jesper Stein nu aktuel ”Aisha” der fjerde bind i forfatterens anmelderroste og populære Københavner-krimiserie med Vicekommissær Axel Steen. De tre andre bøger har mest udspillet sig i bydelen Nørrebro. Denne gang starter drabssagen i den hurtigt voksende Ørestad på Amager Anno 2011. Det er fundet af det skamferet og tortere lig der åbner hele sagen. Ofret bliver fundet i en penthouselejlighed i det prestigefulde byggeri kaldet 8 tallet. Offeret er den midaldrende Sten Høeck, sikkerhedschef i koncernen Mærsk. Høeck er også tidligere ansat i PETs antiterrorkorps og berygtet kvindebedårer. Høeck var i sin tid i PET også med en hemmelig operation tilbage i 2007 hvor der var tegn på at Danmark snart var mål for et terrorangreb. Det bliver atter Vicekommissær Axel Steen der får den uhyggelige sag. Det bliver Axels første efter den ødelæggende nærdødsoplevelse under den storstilet undercover operation for to år siden. En operation som har vendt op og ned på Axels liv. Han har ikke kun fysiske mén, men også dybe ar på sjælen. Emma, Axels bekymrede datter, er bange for at miste sin far. For det ikke skal være løgn, har han fået en ny chef, en ny kæreste og en ny makker. Makkeren Khalid er ikke Axels kop te. I “Aisha” må Axel konstant kæmpe mod de indre dæmoner der plager ham, samtidig må han sætte alle sejl til for at opklare den spektakulære drabssag. En sag der har mediernes store opmærksomhed.
Aisha- Lever på fulde op til de store forventninger som læser havde da Uro og de andre Bye Bye Blackbird og Akrash. Krimi-Cirklen garanterer den er alle pengene værd!
PS. NOGET KAN TYDE PÅ JESPER STEINS AXEL STEEN SNART FØLGER JUSSI ADLER-OLSENS KARL MØRCK PÅ DET HVIDE L ÆRRED. FOR FILMRETTIGHEDERNE ER BLEVET SOLGT.
Finn Hansen.

SØREN SVEISTRUP: KASTANJEMANDEN. 523 Sider. Kr.
Der er ingen tvivl om at Søren Sveistrup har styr på tingene. Det skinner straks igennem at Sveistrup har skrevet et hav af krimiseriemanuskripter . Han har nemlig hele tiden øje for sine miljøer som alle er beskrevet meget nøje. Akkurat som på Tv-serierne. Han har også tjek på at servere den ene overraskelse efter hinanden som han gør her i sin første kriminalroman. Handlingen:
I en forstad gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand.
Sagen lander i skødet på den unge efterforsker Naia Thulin.Hun er ikke videre begejsret for sin makker Mark Hess. Han virker totalt udbrændt og er netop er blevet smidt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. Snartopdager det umage par, at kastanjemanden bærer på et meget mystisk spor nemlig et fingeraftryk fra en pige, der formodes dræbt: pigen er socialminister Rosa Hartungs datter. Hun forsvandt et år tidligere.En mand har tilstået drabet på pigen, og sagen regnes for længst opklaret.
Kort efter findes endnu en skamferet kvinde myrdet. Sammen med endnu en kastanjemand og endnu et spor fra pigen. Thulin og Hess fornemmer at der er en sammenhæng mellem sagen om ministerens datter, de myrdede kvinder og den morder der kaldes ”Kastajemanden”, der spreder angst over hele landet. Men hvem er denne morder?
Thulin og Hess kæmper mod uret, for de frygter, at morderen er på en mission, der endnu ikke er helt afsluttet.
Kastanjemanden er fremragende og jeg tør godt spå at der er mange læsere og anmeldere der bliver totalt overrasket da manden bag ”masken” afsløres. Det selvom der er lagt masser af spor ud. Faktisk og på bogens bagside!
Søren Svestrup har skrevet en fortælling som trods de mange sider ikke kan lægge fra dig. Sveistrup er en opklagt kandidat til Det Danske Kriminal Akademis debutantpris.
Finn Hansen.

OLE TORNBJERG: DRENGEN FRA GODHAVN. 328 Sider. Kr. 300,- Navnet og stedet Godhavn har selv i nyere tid haft en odiøs klang. Og drengene fra den gang har i mange år krævet en statslig undskyldning på grund af de overgreb de blev udsat for fra personalet. Fakta er om hjemmet: Drengehjemmet Godhavn blev oprettet i 1893 i Tisvildeleje som selvejende institution. Det var typisk unge, der havde mistet deres forældre eller ikke kunne passe skolen, der blev anbragt på Godhavn. Dette er dette miljø og historie som Ole Tornbjerg bruger i sin nye thriller. Læseren følger trettenårige Kalle Skjold. Han pjækker fra skole for at tjene penge på slagteriet og for at bygge huler ude i lergraven sammen med kammmeraterne . En dejlig forårsdag sker der noget, der forandrer hans liv på en grusom måde for altid. Han bliver passet op af to mænd på gaden, de repræsentanter fra børneværnet og tager ham med til drengehjemmet Godhavn. Uden yderligere dikkedarer og forklaringer. På Godhavn befinder Kalle sig pludselig i en barsk og lukket verden. Drengehjemmet styres med rå vold og selvbetaltede vanvittige regler af den dæmoniske og karismatiske forstander Christian Bang. Meget naturligt opstår der konflikter mellem de halvtreds drenge, der er stuvet sammen på et minimum af plads,hvor der hersker et brutalt hierarki. Hver dag bliver en kamp for overlevelse, og det eneste, Kalle tænker på, er at slippe væk og hjem til sin mor. Men prisen for at træde ved siden af er høj- meget høj. Drengen fra Godhavn er som der skrives en thriller, der er inspireret af de virkelige hændelser i 1960’erne på drengehjemmet Godhavn ved Tisvildeleje i Nordsjælland. Det er både en barsk, gribende og medrivende fortælling om at finde modet til at se sig tilbage når alt, hvad øjet møder, er skamfuldt og usselt. En bog alle bør læse ikke mindst politikerne.
Finn Hansen.

JEANETTE ØBRO & OLE TORNBJERG: DET NORSKE JOB. Sider. kr. 300,- Det er det 4. værk om Kriminalpsykologen Katrine Wraa. Hun venter sit første barn sammen med efterforskeren Jens Høgh. Katrine er netop lige vendt tilbage fra sin suspendering igen. Næppe har hun plantet bagdelen i sædet før der indløber efterretninger om, at en undsluppen dansk drabsmand og smugler, Jim Hellberg, er blevet set i Caribien. For Katrine Wrå er Jim Hellberg ikke en hvilken som helst gangster. Han bærer nemlig skylden for, at hun måtte slå en mand ihjel i selvforsvar, da hun var med i til at afsløre den kriminelle organisation Hellberg var bagmanden for. Jim Hellberg er flygtet til paradis: Seagrape Island, en lille ø midt i De Britiske Jomfruøer i Caribien. Men forbryderen savner sin seksårige søn, Lukas,og han ved ikke, om han nogensinde vil få ham at se igen. Jorden brænder under Hellberg, fordi en orkan lige lagt det strandhotel han har bygget i ruiner, og politiet har beslaglagt hans penge reserver. En dag ankommer en forførende norsk skibsrederdatter, og en ide, der involverer en brutal colombiansk narkohandler, tager form i Jim Hellbergs hoved. Men intet går sjældent som planlagt, ej heller for Hellberg. Hans søn Lukas falder i hænderne på colombianerne, der arbejder ud fra mottoet “tillid er godt, men et gidsel er bedre”. Så går det for alvor løs. Det amerikanske narkopoliti jagter colombianerne, Jens Høgh jagter Hellberg, Katrine leder desperat efter Lukas, og britisk politi ønsker dem alle hen hvor koka-bladene gror. Snart udspinder der sig international magtkamp i krigen om og mod narkoen, og med en ondskab uden lige. Det er en barsk og spændende historie som Øbro & Tornberg har brygget sammen. Som læser farer man hen over siderne. Det er en spændingsroman med sort S.
Finn Hansen

ØBRO & TORNBJERG: PIGEN OG VOGTEREN. 351 Sider. kr. 169,-
Kriminalpsykologen Katrine Wrå lever stadig med traumerne efter sin mands tragiske død i Det Norske Job. Den eneste mulighed er hun vil arbejde på fuld kraft for at komme ud af mørket. Men den mordsag hun bliver involveret bliver mere vanskelig og farlig. Det er mordet på psykoterapeuten Alice Milford. Hun er en af de skarpeste kritikere afmedicinalbranchens tætter og tættere favntag med psykiatrien. Hun bliver fundet død i sit domicil på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en stor lerbuste, som er lavet af hendes egen datter .
Kriminalpsykologen Katrine Wraa, bliver tilkaldt af sin chef Kragh. Da Katrine begynder en større optrevling af både de nye og gamle klienthistorier, afdækker hun ikke bare den myrdede terapeuts komplicerede privatliv men begynder også at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig meget hurtigt, at ingenting er, er hvad det umiddelbart ser ud til at være.
Med Pigen og Vogteren- er forfatterne Øbro & Tornberg vendt stærkt tilbage med en realistisk psykologisk historie der handler om de ting der kommer for dagen når man graver i menneskelige sinds allermørkeste sider.  Læseren præsenteres for en række spændende og interessante personer.
Finn Hansen.

ØRNBO & TORNBJERG: DE USTRAFFEDE. 403 Sider. 250 Kr.
De Ustraffede er det 6. bind med Katrine Wraa i centrum.
Handlingen starter hårdt og brutalt med en mand bliver fundet hængt i et træ på Kalvebod Fælled på Amager. Det ligner umiddelbart et almindeligt selvmord, men så finder retsmedicinerne flere tegn på, at manden er blevet bedøvet før han blev klynget op. Opdagelsen åbner en sag af dimensioner som politifolkene i deres vildste fantasi ikke kunne have forudset. Katrine Wraa går i gang med at undersøge, hvorfor der kun falder meget få domme i voldtægtssager, da hun opdager en mærkelig forbindelse til den hængte mand – og til en række andre sager på landsbasis, hvor mænd, der tidligere har været sigtet for voldtægt, er blevet fundet døde under lige så mystiske omstændigheder. Sammen med resten af efterforskningsteamet jagter Katrine nu gerningspersonerne, der tilsyneladende har tilrettelagt en strategi for den mission, de er ude på.
Jeanette & Ole Tornbjerg har i De Ustraffede allieret sig med Kriminalpsykolog ph.d strategisk analytiker, Rigspoliet Charlotte Kappel. D tre tilsammen har især givet et dygtgående indblik i det psykologiske aspekt og når så forfatterparret har kreeret et fremragende plot får De ustraffede de varmste anbefalinger. Krimicirklen har med jævne mellemrum begyndt at hædre forfatter som vi synes fortjener en ”Sherlock” i form af en figur. Det gjorde undertegnede som det kan ses på Politikens Forlag sammen med Charlotte, Jeanette og Ole i august.

LISBETH ZORNING & MIKAEL LINDHOLM: ARKIMEDES. 432 Sider. Kr. 250,00
Arkimedes er en selvstændig fortsættelse af forfatterparret Zornig og Lindholms storsælgende debut, spændingsromanen Bundfald..
Karrierekvinden Malene er vokset ud af en traumatisk barndom i Nakskov og er netop blevet direktør for organisationen Hjælp Barnet. Men hun må stadig slås med virkningerne præget af en opvækst med vold, misbrug og ikke mindst voksnes svigt.
Malene kommer for alvor atter i begivenhedernes centrum. En finansmand findes myrdet, og sporene på gerningsstedet peger direkte mod Malene. Hun er uskyldig, men kan desværre ikke anvende sit alibi – fordi det det vil involverer en minister. Derfor er der ingen anden mulighed at hun selv må opklare hvem vil hende til livs?
Samtidig vender hendes ekskæreste Mathias tilbage til Danmark fra sit eksil i hængekøjen i Jacó Beach. Han beslutter sig for at hjælpe Malene og begynder at granske den myrdedes baggrund. Sporene fører ham ind i et net af hemmeligheder, som både rækker langt tilbage i tiden, men også dybt og direkte ind i magtens højborgs korridorer. Her begynder der tegne sig konturerne af et skelsættende politisk komplot er under opsejling. Hvis det lykkes kan det ændre landets fremtid.
Malene opdager snart, hvem der er på jagt efter hende og må søge hjælp i sit gamle netværk og den fortid, hun hele tiden har prøvet at lægge bag sig.
De to forfattere har skrevet et par tankevækkende spændingsromaner. De har sat det hele godt i scene. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

SARA BLÆDEL. PIGEN UNDER TRÆET 319 Sider. Kr. 199,00

efter trilogien om Ilkas meritter i USA er Blædel vendt tilbage fra sin jordomrejse, til de hjemmelige himmelstrøg. Og det samme er hendes hovedpersoner Louise Rick og Camilla Lind. Louise har været på orlov fra Drabsafdelingen på grund af hendes bror Mikkel har forsøgt at tage sig af dage. Ikke nok med det bliver Rick involveret i en gammel forsvindingssag fra 1995.det sker da liget af skolepigen, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i findes på Bornholm. Under et myldrende dække af insekter har liget af den unge Susan ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen.Camilla Lind er også tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen, og hun insisterer på at finde ud af, hvad der skete, da pigen Susan om hun hedder, forsvandt. Da begynder at opsøge en gammel klasse-kammerat, Pia, finder hun en familie, der er tynget af sorg: Pia er nemlig samme morgen gået ud i lokaliteten i Dyndet og har druknet sig selv.Men broren Mikkel er sønderknust, fordi konen Trine igen har forladt ham og gået hjemmefra efterladende deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt. Pigen Under Træet er det 10. bind med Rick & Lind. Og lad det være sagt og skrevet med det samme. Det er Sara Blædel i topform. Hun har skrevet en spændende krimi hvor fortid og nutid går op i en højere enhed. Plottet er realistisk og logisk. Sara Blædel har også afslører hun, flere ideer til nye gensyn med Louise Rick og Camilla Lind.

6 Diamanter.

Finn Hansen.