ANMELDELSER FRA FORLAGET AMBUSH BOOKS

KELD BROKSØ. FJENDESPOR. 405 Sider. 198,00 Kr.
Keld Broksø er absolut en af Danmarks lidt oversete forfattere og det er synd. For Broksø skriver gang på gang fine, spændende og medrivende spændingsromaner. Fjendespor” er den sidste nye af slagsen. Den handler om at krydse sine egne spor med fatale konsekvenser der sker der ved. En voldsom hændelse på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersens fortid. Glemte familiebånd bliver pludselig dødsenssfarlige, mens hastigt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og ikke mindst menneskesmugling. Der gør bomstærke klaner stadigt mere og mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden. Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og hæsblæsende og blodig jagt gennem en fremmed, forarmet del af Europa – samt til Berlin, København – og selv Roskilde Festival går ikke ram forbi, hvor Stefan gang på gang tvinges ud i gråzoner hvor grænsen mellem hvad der er lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert er meget fleksibel. Det konfronterer ham med skæbnesvangre valg, hvor menneskeliv står på spil – og han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed. Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig. “Fjendespor” er en international thriller med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie. Helt klart 6 Diamanter til Broksø.
Finn Hansen.