HARPERCOLLINS NORDIC.

ANMELDELSER FRA FORLAGET HARPERCOLLINS NORDIC.

SIMON HAGGSTRÖM. UDNYTTET Oversat af Randi Bjerre Høfring efter FLICKKORNA SOM SPRANG. Man mærker straks at forfatteren kan sit stof. Meget naturligt da kan er politimand. Det er nemlig en utrolig realistisk beskrivelse og en uhyggelig skildring af de mørkeste sider i det svenske samfund. Et samfund, hvor vi ofte vælger at vende det blinde øjne til. Men det er i lige så høj grad en fortælling om men-neskets evne til at overleve selv under de mest ekstreme og bizarre forhold.
Historien starter med, Jennifer og Malvina er stukket af fra deres døgninstitution, de sover på en madras i en garage og lever af at narre penge fra hungrende sexkunder. Molly møder en fyr via en dating-app, og de indleder et forhold. Hun bliver forelsket til op over begge ører, men idyllen ryger hurtigt fløjten for efter kun nogle uger inviterer han andre mænd med til deres dates.
Hovedpersonerne er strømerne Markus Lundström og Natalia Volotkova fra menneskehandelsgruppen der arbejder i Stockholms skyggeverden. De får nys om en gruppe mænd, som udnytter unge piger og indleder en operation for at sætte definitiv en stopper for dem. Men sporene er få, og politiet bliver stadig mere desperat. Kan de lade en sexkunde infiltrere de hemmelige møder på mission for politiet?
Det er en spændende historie der fænger fra start til slut. Det kan nævnes her til at bind udkommer i slutningen af februar 2023 med titlen I Skyggen. Udnyttet får 5 Diamanter.
Finn Hansen.

KARIN SLAUGHTER. DEN GLEMTE PIGE.Oversat af Henrik Enemark Sørensen efter GIRL FORGOTTEN 445 Sider – Lad det være sagt og skrevet med det samme – Den Glemte Pige – Er ikke en fortælling Du glemmer lige med det samme!

Vi er på Longbill Beach, Anno 1982. Emily Vaughn er i fuld gang med at berede sig til afslutningsfesten – En seance der er højdepunktet for enhver elevs fire år på high school. Men Emily har en hemmelighed. Og inden aftenen er gået, vil hun være død.

Fyrre år senere er drabet på Emily stadig en uopklaret sag. Hendes venner har rykket sig sammen i tavshed, og hendes familie lukkede sig sammen om sig selv, og livet i lokalsamfundet går upåvirket videre. Men snart kommer det hele til at forandre sig drastisk.

Det sker, da Andrea Oliver arriverer til byen for at løse en opgave, som drejer sig om på at beskytte en dommer, der har modtaget dødstrusler. Men opgaven er bare et skalkeskjul. For sandheden er i virkeligheden den at Andreas mål er at finde retfærdighed for Emily – og for at afdække hele sandheden, før morderen beslutter sig for også at rydde hende af vejen.

Atter leverer Slaughter en historie fuld af masser overraskelser og med et interessant persongalleri.

6 Diamanter.

Finn Hansen.

GABRIELLA ULLBERG WESTIN FORRÆDEREN. Oversat af Dorthe Klyvø efter OVERLEVAREN. 350 Sider.

Efterhånden har vi nået det 5. bind af den svenske serie Mordene i Hudiksvall’. Traditionen tro starter den med et grusom mord. Det sker på en rasteplads uden for Hudiksvall. Det bliver optakten til Johan Rokkas kommer til at stå i spidsen for opklaringen i sin indtil videre vanskeligste og mest personlige efterforskning.

Der er kun et år, til Viktor Berger bliver løsladt fra Hall. Endelig er et nyt liv med kæresten Mira inden for rækkevidde. Men alt ramler sammen, da han bliver udsat for afpresning, og Mira, der intet ved om det hele, ser målløs til, da han sætter deres fremtid på spil.

Kriminalinspektør Johan Rokka forstår snart, at mordet på rastepladsen har tilknytning til Stockholms underverden; den verden, han engang selv lagde bag sig. Rokka bliver kaldt til hovedstaden for at bistå politiet i efterforskningen, og det bliver hans hårdeste og indtil nu mest personlige sag. For denne morder glemmer aldrig en uretfærdighed og er ikke bange for at tage alle midler i brug for at rydde sine fjender af vejen. Bag det hele gemmer sig forræderen. Her må undertegnede erkende det havde ikke lige set komme.

Der er 5.Diamanter.

Forræderen – er den femte fritstående bog i Gabriella Ullberg Westins roste serie Mordene i Hudiksvall. Gabriella Ullberg Westin er født og opvokset i Hudiksvall. Hun har boet i Italien, hvor hun arbejdede som model og uddannede sig til modedesigner. I dag bor hun i Stockholm med sin mand, der er politibetjent, og deres to børn. Hun har i flere år arbejdet som kommunikationsansvarlig for en stor virksomhed.

SARAH PENNER. GIFTMAGERSKEN. Oversat af Lene Skovfoged Haagh efter THE LAST APOTHECARY. Læseren bliver ført ind i en kold februarnat ANNO 1791 London. Her venter Nella i sit skjulte apotek bagerst i en mørk gyde på sin seneste kunde. Nella var engang en respekteret helbreder, men bruger nu sine evner i en mørkere sags tjeneste – hun sælger velcamouflerede gifte til desperate kvinder, der er villige til at begå mord for at slippe af med mændene i deres liv. Men hun bliver overrasket da hendes nye kunde viser sig at være en fremmelig 12-årig pige ved navn Eliza Fanning. mødet sætter et uventet venskab gang i en serie af begivenheder, der bringer Nellas verden i fare og truer med at afsløre de mange kvinder, hvis navne står opført i hendes register.
I nutidens London møder læseren historiens anden hovedperson, Caroline Parcewell. Hun er en kvinde som engang drømte om at kunne leve af sin interesse for historie. På grund af sin mands utroskab er hun nu alene og ulykkelig på den rejse, der elllers skulle have været en fejring af deres 10-års bryllupsdag. Da hun finder en gammel apotekerflaske ved Themsen, bliver hun draget til at undersøge dens oprindelse. Snart viser det sig, at hun har fundet en forbindelse til de uopklarede ’apotekermord’, som hærgede London for over to århundreder siden. Da Caroline graver dybere, kolliderer hendes liv med Nellas og Elizas, for historien tager en chokerende drejning – og ikke alle overlever. En spændende glemt historiee og et hemmeligt kvindeligt netværk. Måske lidt langt men absolut læseværdig til 4 diamanter.
Finn Hansen.

LIV CONSTANTINE. SIDST JEG SÅ DIG. Oversat af Dorthe Klyvø efter THE LAST TIME I SAW YOU. 2019. Sider. 334. Kr.
Liv Constantine bragede igennem med Den Sidste Mrs. Parrish. Liv Constantine er pseudonymet for de søstre Lynne Constantine og Valerie Constantine. Nu er de aktuelle med deres opus 2. Sidst Jeg Så Dig.
Hovedpersonen Dr. Kate English har det hele. Hun er ikke blot arving til en stor formue, hun har også en fantastisk ægtemand og en rigtig fortryllende datter, en karriere, der kører på skinner og et smukt hjem, som alle misunder hende. Men det hele ændrer sig den nat, Kates mor, Lily, bliver fundet død, brutalt myrdet i sit eget hjem. Kate er ødelagt af sorg og kontakter derfor sin bedste veninde Blaire Barrington, som hun ikke har set længe. Blaire kommer ilende for at være hos Kate til begravelsen, hvor de lægger de mange års uvenskab bag sig på et øjeblik. Samme aften forvandles Kates sorg til rædsel, da hun modtager en anonym tekstbesked: Nu tror du nok, at du er ked af det, men vent bare. Når jeg er færdig med dig, vil du ønske, at det var dig, der blev begravet i dag. Kate behøver sin gamle venindes hjælp mere end nogensinde før. Da Blaire beslutter at efterforske mordet selv, bliver det åbenlyst, at der skjuler sig ting og sager under overfladen i Baltimores overklassemiljø. Og mens utroskab, løgne og forræderi bringes frem i det åbne, og spændingen stiger til kogepunktet, begynder hun, i jagten på Lilys morder, at skubbe Kates venner og familie væk med sine utrættelige, anklagende spørgsmål. Morderen kan være hvem som helst – en ven, en nabo, en af Kates nærmeste. Hvem det end er, er det tydeligt, at Kate er den næste på listen.

Det er en spændende beretning. Det er en uhyggelig psykisk krimi der kører hele registret. Der bliver både knebet en tåre og præsenteret en ubarmhjertig gerningsmand og plottet bliver gang på gang vendt og drejet endnu engang før Historien overrasker totalt til sidst. Der er 5 Diamanter.
Finn Hansen.

LIV CONSTANTINE: DEN SIDSTE MRS. PARRISH. Oversat af Dorthe Klyvø efter THE LAST MRS. PARRISH. 2017. 298 Sider. 299,95 Kr.
Hold øje med dette forfatternavn. Bag det skjuler sig to amerikanske søstre nemlig Lynne Constantine og Valerie Constantine. På trods af at de bor i hver sin ende i USA. Har de skrevet en af de bedste Domistic Noir romaner.
En af hovedpersonerne er Amber Patterson er en ubetydelig kvinde, og hun er træt af at ingen lægger mærke til hende. Hun føler sig som en lille grå mus. Undertiden fantaserer hun om at være Daphne Parrish – sin komplette modsætning. For Daphne er ikke kun blond, blåøjet og gudesmuk. Hun har ingen pengeproblemer og al den magt hun kan tænke sig, og alle i byen Bishop’s Harbour ved hvem hun er, eftersom hun er godt gift med ejendomsmæglermogulen Jackson Parrish. Hvad Daphne ikke ved er, at Amber har lagt en grusom plan. Hun vil være den næste Mrs Parrish. Ved at spille på Daphnes medfølelse og omsorg, starter hun langsomt intiminere familien. Snart er de to kvinder blevet nære venner og fortrolige, og Amber kommer tættere og tættere på det endelige mål, Jackson. Men der er hemmeligheder gemt i fortiden, som kan forandre alt!
Læseren får foruden en velskrevet fortælling hen ad vejen hvor historien gang på gang tager en ny drejning.
Den Sidste Mrs. Parrish får de aller varmeste anbefalinger.
Finn Hansen.

PERNILLA ERICSON. VILDTFREMMED. Oversat af Camilla Pontoppidan Haderup efter NÄR DU VÄNDER DIG OM. 2018. 301 Sider. 269,95 Kr Beretningen er inspireret af en autentisk hændelse. Den begynder med at en vildfremmed, beruset mand tiltvinger sig adgang til en kvindes hjem i Södermalm i Stockholm. Her voldtager hende brutalt. Politiet er heldig og pågriber manden på gerningsstedet. Sagen ser ud til at være ligetil. Men da manden kan fremvise en skriftlig invitation, falder opklaringen sammen som en korthus, og han går fri. Politiet begynder at efterforske dybere i sagen, og det bliver optakten til en eftersøgning, som savner fortilfælde med voldtægtsmænd, som ikke kan dømmes. Snart spreder frygten sig, og Erlagruppen med Liv Kaspi i spidsen påtager sig den svære opgave med at finde og afsløre gerningsmændene, som forfølger og terroriserer kvinder. Samtidig kæmper Liv Kaspi med sit eget privatliv. Hun elsker nemlig Rikard, en mand med en lyssky fortid i det kriminelle miljø – men kan hun stole rigtigt på ham?
Vildfremmed – er endnu en nervepirrende, medrivende fortælling fra Pernilla Ericson. Det er et originalt plot der får sveden til at løbe koldt ned ad ryggen på dig. 5 diamanter.

Finn Hansen.

ELIZABETH GEORGE. EN LILLE OND HANDLING. Oversat af Birgitte Brix efter JUST ONE EVIL ACT. 688 Sider. Kr.
Der har været lidt stille om Elizabeth George. Hun er jo bekendt er amerikaner, og er især populær for sine fremragende kriminalhistorier i britiske miljøer. Alle med det umage par den adelige Inspector Lynley og hans modstykke, den bramfri assistent Barbara Havers.
Nu kan Du erhverve den aktuelle nye Inspector Lynley-roman: En Lille Ond Handling. Og den handling startes af Havers der i forsøget på at hjælpe sin gode ven og nabo Taymullah Azhar, hvis datter, Hadiyyah, er blevet bortført af sin mor til Italien. Barbara Havers kommer dermed ved at komme i alvorlig konflikt med lovgivningen. Situationen bliver ikke bedre af, da pigen pludselig forsvinder sporløst. Barbaras gamle ven og partner, Thomas Lynley, sendes af Scotland Yard til Toscana. Her skal han hjælpe med efterforskningen efter pigen, men han opdager hurtigt, at alle spor peger i hel anden retning, nemlig mod London og barnets far. Nu står Lynley i også et ubehageligt dilemma – for skal han beskytte Barbara eller være loyal mod jobbet som politimand? Netop som det tilsyneladende lysner i horisonten – kun tilsyneladende, sker der i Italien et uventet, mistænkeligt dødsfald.
Det længe ventet dejlige gensyn med Lynley & Havers, viser også at Elizabeth Georges stadig er still going strong. Derfor håber vi på Krimicirklen at forlaget snares udgiver: The Banqet Of Conquences og The Punishment She Deserves.
PS. Adskillige af bøgerne er filmatiseret til BBC. I øjeblikket genudsendes de TV2 CHARLIE:
Finn Hansen.
6. diamanter.

GRETELISE HOLM: DØDSFUNDEN. 256 Sider. 249,95 Kr.
Det er otte år siden vi sidst fik en krimi fra Gretelise Holm, det var Firmaets Mand. Siden er der sket flere ting med Fru. Holm. Hendes nye spændingsroman Dødsfunden udkommer på hendes nye forlag harpercollins Nodic. Og hendes bog viser at forfatteren stadig kan skrive en fremragende historie og plot som sidder lige i skabet.
Dødfunden begynder Søndag den 16. september 2018. Her bliver antropologen og samfundsforskeren Ellinor Green, 62 år, fundet død i sit hjem i Vanløse. Dødsårsagen kunne umiddelbart ikke fastslås. Ellinor Green kunne nemlig have haft mange grunde til at føle sig træt af livet: En skør datter, som var besat af en usund kostdille og havde slået hånden af sin mor, en søn, der var i frit socialt fald som hadefuld tastaturkriger, en ægtemand, som bedrog hende, og en chef, som lige havde fyret hende. Så var det hele blevet efterhånden blevet for meget for Ellinor? Eller var Ellinor blevet for meget for en anden?I forsøget på at finde svar tager historien læserne med på en runde hvor læseren stifter hen ad vejen stifter bekendtskab med flere mere eller mindre suspekte personager. Gretelise Holm viser kort og godt hun er på banen igen med en spændende roman som nok skal få tag i læseren. 5 Diamanter.
Finn Hansen.

SHEENA KAMAL: ØJNE SOM MINE. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter THE LOST ONES. 2017. 299 Sider. 249,95 Kr. Sheena Kamal er endnu en canadier der gør sin entre i thrillergenren. Vi tør godt love, at det ikke bliver sidste gang vi stifter bekendtskab med forfatteren og hendes hovedperson Nora Watts. Hun er en slags privatdetektiv i Vancouver.
Det starter med den telefonsamtale, som Nora har ventet og frygtet i femten år. Nemlig lige siden hun bortadopterede sin nyfødte datter. Nu er Bonnie er forsvundet. Hun er løbet hjemmefra så mange gang før, derfor tager politiet ikke hendes forsvinden alvorligt. De desperate adaptiv-forældrer kontakter ud efter Bonnies biologiske mor, som forældrenes allersidste håb.
Som et produkt af et mangelfuldt plejesystem og med en fortid fyldt præget med flugt, vold og smerte, kender Nora derfor systemet på godt og ondt. Hun er også viden om hvad der kan ramme en sårbar pige, som lever på gaden. Modvilligt begiver Nora sig af sted, med sin hund Whisper som eneste selskab, væk fra de skinnende regnvåde gader i Vancouver, velvidende at hun vil åbne sår, som aldrig er helet og dykke ned i et mørke, hvor der intet er til at beskytte hende – kun hendes instinkter og den sære evne hun har til at skille sandhed fra løgn.
Eftersøgningen afslører et indviklet og speget puslespil af en konspiration, som leder Nora på en sindsoprivende rejse af bedrag og vold. En rejse som fører hende gennem Canadas snedækkede bjerge til en smuk og farlig ø, hvor hun vil stå ansigt til ansigt med det hun frygter mest. Alt sammen for at redde en datter, hun aldrig har ønsket sig.
En debut og pageturner af rang, en uhyggelig mørk, psykologisk spændingsroman, som kryber ind under huden. Se Mine Øjne har da taget Canada med storm. Med stor glæde kan vi meddele at det er den første bog i serien med den modige, kaotiske og følelsesmæssigt brændte Nora Watts som hovedperson.
Hun troede hun havde lagt sin fortid bag sig. Men hun tog fejl. Så Sandt Så Sandt. Herfra De Varmeste Anbefalinger.
Finn Hansen

JAMES LILLIEFORS: EN SÆRLIG FORM FOR ONDSKAB. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter THE PSALMIST. 2014. 365 Sider. Kr. 269,95. James Lilliefors er et helt nyt navn i krimigenren. Og han virker meget lovende. Det samme gør hans umage ”efterforskerpar”- Præsten Luke Bowers og PolitikommissærAmy Hunter.
En kold vintermorgen i distriktet Tidewater County finder Luke Bowers en kvinde, siddende på en bænk i den kirke, hvor han er præst. Kvindens øjne er åbne og hendes hænder er foldede som om hun bad. Men hun er død. Det bringer politikommissær Amy Hunter til byen for at lede efterforskningen. Hunter er ikke en person som alle er glade for, og det undre at det er en ung kvindelig outsider, som har fået opgaven. Hun må hurtigt konstaterer, at de eneste spor hun har at gå efter, er en række mystiske numre, som er blevet indgraveret i den dødes højre hånd. Præsten Luke mener at numrene kan referere til vers i Salmernes Bog. Politikommissær Amy Hunter begynder, med god hjælp fra præsten, og en række tilsyneladende meningsløse spor, at jagte morderen. Snart viser det sig at efterforskningen fører dem, (godt nok til deres store overraskelse), på sporet af en lyssky virksomhed, større og mere magtfuld end de i deres vildeste fantasi havde forestillet sig.
Plottet er originalt og godt udspekuleret af forfatteren. Personerne virker realistiske og troværdige. Kort sagt og skrevet, en pageturner af de helt store. Det er det første bind om Bowers og Hunter. Vi kan dertil røbe at bind to Stormen (The Tempest) lander på boghandlerdiskene 1. marts 2018. noget at glæde sig til.
Finn Hansen.

JAMES LILLIEFORS: STORMEN. Oversat af Nikolaj kvistgaard Johansen efter THE TEMPEST. 2015. Sider.  Kr.
Stormen – er det 2. opus fra James Lilliefors, som vi stiftede bekendtskab med første gang i En særlig Form For Ondskab. Det var også her vi blev præsenteret for det umage par præsten Luke Bowers og politikommissær Amy Hunter. Handlingen: der er mange turister besøger Tidewater hvert år.  Luke Bowers bliver dog hurtigt klar over, at Susan Champlain ikke er som de andre. Susan opsøger ham og fortæller, at hendes mand vil kunne få hende til at ”forsvinde” uden nogen kunne finde hende. Alt på grund af et foto hun har taget. Besøget gør naturligvis Bowers urolig, så derfor nævner  han det for sin gode veninde politikommissær Amy Hunter. Og det er en god ide for selvsamme aften finder de Susans døde krop på stranden. Politiets efterforskning fører spor, der leder dem til en serie uopklarede mord, til et af de mest magtfulde kriminelle i området – og til det forsvundne maleri af Rembrandt: The Storm on the Sea of Galilee. Dem, der står bag drabene, har lagt et effektivt røgslør af bedrag og forræderi, en bevidst ”Storm” opfundet til at skjule den rigtige sandhed. Atter skal Hunter og Bowers sammen finde ud af, hvilken hemmelighed Susans foto gemmer. Men vil de så være de næste mål på en morders dødbringende dagsorden…? . Ja se, det må kommende læsere selv finde ud af. På Krimicirklen er det bare at tilføje Stormen er en brandhamrende og spændende krimi som vi anbefaler at få fingrene i.
Finn Hansen.

MARY KUBICA: STILLE NU. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter DON´T YOU CRY. 2016. 350 Sider. 249,95 Kr.
Mary Kubica hvis rigtige efternavn er Mary Kyrychenko giver…..
Læseren som udgangspunkt (og må senere sande) .Lige meget, hvor hurtigt du løber, kan du aldrig undslippe din fortid.det må den unge kvinde, Esther Vaughan sande. Hun forsvinder i rivende hast fra sin lejlighed I downtown Chicago. Det eneste hun efterlader et meget foruroligende brev, som hendes roommat Quinn, finder blandt hendes ejendele. Brevet får hendes veninde og roommaten, til at tænke over, om Esther overhovedet er den hun troede hun var. På samme tid, i en lille havneby i Michigan, en times kørsel uden for Chicago, dukker der pludselig en mystisk kvinde op i byens stille café. Her arbejder den atten-årige Alex Gallo som opvasker. Han bliver øjeblikkelig tiltrukket af hendes charme og smukke ydre. Men det, der begynder som en uskyldig flirt, bliver hurtigt til noget mørkt og farligt. Og det bliver rigtigt faligt, uhyggeligt og nervepirrende imens den fremragende Mary Kubuca beretter endnu en fortælling som gang på udvikler sig på en uventet måde.
Mary Kubica leverer atter en bog med højtspændingsniveau.
Finn Hansen.

MARY KUBICA: PRETTY BABY. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter PRETTY BABY. 2015. 413 sider. Kr. 299,95
Mary Kubica – gjorde noget af en entre da hun fik udgivet Den Perfekte Pige i 2015 på Forlaget Turbulenz. Og der er ingen tvivl om at forfatterens popularitet bliver ikke mindre med Pretty Baby. Det tør vi godt spå.
Det der sætter i kæde af mareridt og uhyggelige hændelser i gang sker da en ah historiens hovedpersoner,Heidi, ser en teenagepige stå på togperronen i Fullerton. Pigen står i den øssilende regn og knuger et lille spædbarn tæt ind til sig. Toget kommer og Heidi kører væk, men hun kan bare ikke glemme den stakkels pige i regnen. Husmoren Heidi med efternavnet Wood, er nemlig en kvinde med et stort hjerte. Hun tager sig af herreløse katte, og bruger det meste af sin tid på velgørenhed. Alligevel synes hendes mand Chris og datter Zoe, at det hele føles lidt mærkeligt, da hun en dag tager den hjemløse teenagepige Willow (som hun kalder sig) og hendes baby med hjem. Her begynder det hele for alvor at skride det løber fuldstændig løbsk da Heidi lader den lille familie blive boede hos dem. Hun er fast besluttet på at hjælpe Willow videre i livet. Men efterhånden som mere og mere af pigens fortid afsløres, jo mere bliver Heidi tvunget til at beslutte, hvor langt hun er villig til at gå, for at hjælpe en fremmed. Og hvad der begyndte som en uselvisk handling, fører hurtigt til en mareridtsagtig kæde af usandsynlige hændelser som får konsekvenser. Det kan kun gå galt – Og det gør det også men på en overraskende måde.
Anbefales
Finn Hansen.

BONNIE MACBIRD: ET STUDIE I BLOD. Oversat af Toni Spring efter ART IN BLOOD. 2015. 303 Sider. Kr.
 ...Han har sat ild i 221B! Kom med det samme! Fru Hudson.
Denne besked fra Mrs. Hudson”. Får Watson til at haste til den kendte adresse.
Begivenheden sker medens sneen falder over London på en iskold decemberdag i 1888.
Sherlock Holmes er ved at gå i hundene. Han er faldet tilbage til melankoli i sit kokainmisbrug. Grunden er efter det ikke lykkedes at fange Jack the Ripper. Ikke engang hans trofaste ven Watson kan få ham på ret køl igen. Men da Sherlock modtager et mystisk brev fra Paris, ændres hans mentalitet gudskelov til den ”gode gamle” Holmes. Brevet er fra mademoiselle La Victorie, en underskøn fransk kabaretstjerne. Hun skriver fordi, at hendes uægte søn, som hun fik sammen med en engelsk jarl, er forsvundet, og ikkr nok med det at hun er blevet overfaldet i Montmartre. Holmes og Watson haster til Paris, hvor de opdager, at sønnens forsvinden kun er toppen af isbjerget: En værdifuld statue af Nike fra Samothrake er nemlig blevet stjålet i Marseille, og flere børn fra et lurvet silkespinderi er blevet myrdet. Alt peger på en bestemt mand, en mand, som ingen kan hidtil har kunne hive masken af. Spørgsmålet er om Holmes kan nå at finde den forsvundne dreng og frem for alt stoppe morderen i tide? Og vil mademoiselle La Victoire få sin søn at se igen?
Se det giver Bonnie Macbird et fremragende bud. Ikke nok med det så rammer hun miljø. Tonen og stemninger så man føler at det er den ægte Connan Doyle der har siddet med penneskaftet. På KC håber vi at Bonnie Macbird gerne tager os med til Baker Street 221B snarest muligt. Historien er fremragende kort og godt!
Finn Hansen.

PERNILLA ERICSON: SPORENE VI EFTERLADER OS. Oversat af Kirsten Heilmann efter SPÅREN VI LAMNAR EFTER OSS. 201. 366 Sider. Kr. 249,95 Pernilla Ericson som er debutant kunne ikke valgt noget bedre tidspunkt at få udgivet Sporene Vi Efterlader Os – For de spor det handler om er netop et aktuelt emne p.t. Det er nemlig det vi efterlader os når vi surfer rundt på de digitale medier. Handlingen udspiller sig på den grønne metro linje i Stockholm i det område sker der brutale overfald og voldtægter på kvinder og frygten breder sig i den svenske hovedstad. Overfaldene sker mens en hovedpersonerne politibetjent Liv Kaspi er på tvungen orlov på grund af en intern undersøgelse. Hun bliver sammen med en række andre personer rekrutteret til et lille privat team, ”Erlagruppen”. Den styres af den invalide forhenv. Politiofficer Edith, som vil opklare sagen. Efterforskningen der udvikler sig mere og mere fører dem ind i de mørkeste kroge af nettet. Det viser sig, at måden gerningsmændene finder ofrene på, er djævelsk godt planlagt og med brug af de digitale muligheder. Volden eskalerer og da flere kvinder begynder at forsvinde sporløst forstår Erlagruppen, at det er et kapløb mod tiden. Det er både et spørgsmål om tid, og om de når det før Grønne linje-mændene opdager at nogen er på sporet af dem. Sporene Vi Efterlader Os – er en tankevækkende, spændende og til tider hårrejsende debutroman. Og det er også første bind i serien om Erlagruppen. Fra Krimi-Cirklen opfordrer vi alle der kan lide en god krimi slut op om denne bog.
Finn Hansen.

PERNILLE ERICSON: JEG FINDER DIG. Oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup efter JAG SKA HITTA DIG, 348 Sider. 249,95 Kr.
– Svenske Ericson debuterede med – Sporene Vi Efterlader Os – første bind i serien Erlagruppen. I den bekæmpede politienheden Den Grønne Linjes bagmænd. Nu er de på en ny sag. For Erlagruppens “fikser”, Richard Falke, er i livsfare. Han vender nemlig tilbage til Sverige efter at må have gemt sig i udlandet. Grunden er, at en af hans venner ligger på dødens rand. Falke sidder inde med oplysninger, der kan fælde en af den kriminelle underverdens mest magtfulde og brtale mænd. Bagmanden vil gøre alt for at rydde Falke af vejen og uret tikker mod den kommende retssag. Han har truet en lejemorder til at gøre Rickard tavs. Hvad værre er, at det lykkedes bagmanden at plante en en forræder i politistyrken. Erlagruppen gendannes og med den nye politibetjent Liv Kaspi i spidsen, jagter de med alle midler lejemorderen. Liv er gang på gang tvunget til at bruge al sin styrke og dygtighed for at overleve – og redde dem hun elsker allermest. Det er ikke kun forræderen i gruppen de er i fare for. Vidner, bliver truet. Og den kyniske lejemorder, der ikke er til at stoppe. Sporene Vi efterlader Os – Tog kritikkerne med storm og fra undertegnede er der ingen tvivl om, at den nye Jeg Finder Dig får Ericsons popularitet til stige enormt. Herom hersker ingen tvivl.
Finn Hansen.

STUART MACBRIDE. BLODVEJEN.Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johan-sen efter THE BLOOD ROAD.2018. 480 Sider. Kr. Da Forlaget HarperCollins Nordic gjorde sin entre i Danmark, havde de mange gode forfattere fra deres stald med. En af dem der tog undertegnede med storm er Stuart MacBride. Især de bøger han har skrevet omLogan McRae. Der er det foreløbigt blevet til et dusin. Og den aktuelle er netop det 12. bind så nu har vi fået 4 af dem. Dermed er ikke sagt at den anden serie der har ash Henderson ikke er god læsning, tværtom. Begge serier er fra øverste hylde.
I Blodvejen – Er der bare nogle ting bare ikke vil forblive begravet.
En ting er også sikkert at Logan McRae’s personlige historie nok ikke fuldstændig uskyldig og ren. Men, som ansat i afdelingen for professionel standard, er hans opgave at sætte baren for sine politikollegaers arbejde. Men da finder Kriminalkommissær Bell død i førersædet i en smadret bil, kommer det som et chok for alle, især fordi Bell var erklæret død for to år siden og de der begravede ham – eller det troede de, de gjorde. Efterforskning tager sin begyndelsen og Logan graver stædigt i Bells fortid. For hvor har ”afdøde” opholdt sig i al den tid? Og hvad var grunden til at han forsvandt? Og hvad var det så der er så vigtigt, at han syntes at det var nødvendigt at vende tilbage fra de døde? Men jo mere Logan McRae graver, jo flere knogler kommer der frem – og der er personer derude, som vil slå ihjel for at skeletterne skal forblive begravet. Og hvis Logan ikke kan stoppe dem, så bliver Bell ikke den eneste, der må lade livet.
Blodvejen – Er en spændende, medrivende og nervepirrende historie der oprulles for læseren. Så derfor HarperCollin Nordic vi venter på resten af serien.
Finn Hansen.

STUART MACBRIDE: KNOGLEKRÆMMERENS VALS. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter A DARK SO DEADLY. 2017. 671 Sider. Kr.
Hovedpersonen er kriminalassistent Callum MacGregor. Han havde en lovende karriere foran sig, lige til han begik en skæbnesvanger fejl. Han vadede godt og grundigt i spinaten og kom på kollisonskurs med alt og alle. Det resulterede han blev smidt ned i ”Kludder-mikkelafdelingen”, stedet hvor alle de udstødte, ballademagerne og de kompromitterede betjente lander. Han har absolut ingen større forhåbninger om at komme til at tage aktiv del i en mordefterforskning igen. Men så findes et antikt mumie fundet på en losseplads. Det bliver Callums opgave at finde ud af, hvilket museum det er stjålet fra. Går for alvor fart over feltet da han finder ud af, at der måske er en forbindelse til en sag med tre forsvundne mænd og pludselig bliver efterforskningen mere interessant. Ved en fejltagelse får han og hans afdeling lov til at beholde sagen, som snart viser sig at blive den største i Oldcastle nogensinde. Ingen af de høje herrer har den store forventning til at opklaringen vil lykkes, men lige nu er de det eneste, der står mellem en seriemorders ofre og en langsom død. Spørgsmålet er bare, kan Callum og hans team bevise det modsatte før morderen slår til igen?
Knoglekræmmerens Vals- er noget af en mursten (som der godt kunne været skåret adskillige sider fra). Men bortset for det, er det en spændende thriller med sine helt egne sprogblomster og groteske slang ord. Jo til sidst får bogen dog de varmeste anbefalinger. Dels for sin originalitet i plot og meget farverige bizart persongalleri. Og hvad der er til alle MacBride fans en ny McRae krimi på vej titlen er Blodvejen.
Finn Hansen

STUART MACBRIDE: I DEN KOLDE MØRKE JORD. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter IN THE COLD DARK GROUND. 2016. 542 Sider. 299,95 Kr.
Problemerne står i kø klar til at vælte indover Kriminalkommissær Logan McRaes team da de finder et lig efterladt i skoven. Spørgsmålet er om de endelig har fundet den forsvundne forretningsmand, som de har søgt efter, eller dækker det noget langt mere grusomt og dystert? Det går helt af h……. til, da hans tidligere chef som overtager sagen, og en ny stationsleder er på nakken af ham gør heller ikke situationen bedre. Hele hans arbejdsliv er truet. Kulminikationen af genvordighederne bliver værre endnu, Abeedeens kriminelle overhoved, Wee Hamish Mowat, ligger for døden og rivaler fra hele UK har stilt sig op i køen for overtage den døenes territorium. Der er tegn i sol måner og stjernerne at en hårdkogt blodig krig er undervejs og Logan er fanget lige i centrum af det hele, lige meget om han vil det eller ej.
MacBride viser endnu en gang hvordan man tager læserne med storm. Hans bøger er barske, forrygende og spændende fra start til slut. Og glæd Jer der en ny på trapperne. Lige nu ligger på natbordet Knoglekræmmerens Vals. Ikke nok med det er Blodig Vej også på vej på dansk. Noget at glæde sig til.
Finn Hansen.

 

STUART MACBRIDE: DE FORSVUNDNE OG DE DØDE. Oversat af Nokolaj Kvistgaard Johansen efter  THE MISSING AND THE DEAD. 543 Sider. Kr. 299,95
I to bøger har vi stiftet bekendtskab med den skotske strømer Ash Henderson. Men MacBride har også en anden hovedperson i sit dorfatterskab. Det er Logan McRae og om ham foreligger der nu 10 bøger og venter. HarperCollins Nordic har valgt at starte med bind 10 og senere i år følger bind ni. Rækkefølgen har ingen betydning ifølge forlaget. Det ligger da også helt klart at McRae skal nok blive en figur som får tage i læserne. Det viser han med De Forsvundne Og De Døde. Man skal som læser være forberedt på at der er en helt speciel jargon blandt politifolkene som nogen gange er lige meget nok. Men ellers er der udmærket spænding og miljø der fanger. Handlingen: Et fejltrin kan koste dig alt. Det er hvad  Kriminalkommissær Logan McRae må sande. Derfor er han blevet forflyttet til det mørkeste Aberdeenshire. Her består hans opgave at fange butikstyve, løbsk kvæg og lignende småting. Men stilheden og forudsigeligheden brydes hårdt og brutalt, da kroppen af en bette pige skyller op på en stranden. Et opklaringsteam tilkaldes fra Aberdeen. Gudskelov vil McRaes tidligere chef, have hans hjælp til opklaringen af den lille piges skæbne. Snart bliver McRae involveret dybere og dybere i sagen, og her er en ting er sikkert. Nabolagets miljø er ikke så idyllisk, som det måske ser ud. Og det er ikke sikkert, at alle involverede partnere kommer igennem denne opklaring i live. Nyd dette fremragende og interessante møde med den stædige øldrikkende og baconsandwich-spisende politiassistent (og endelig for en gangs skyld er hovedpersonen en underordnet kriminalbetjent) Logan McRae. Stuart MacBride, præsenter en yderst og original og fænglende person. Forfatteren har gjort Aberdeen, denne grå, kolde og vindblæste nordskotske by, til skueplads for sine tartan noir-romaner som nok ikke lige hvis det var sandheden og ikke fiktion ville lokke turister til byen. Uanset det så er det spænding og miljø for alle pengene og McRae dukker op igen her i slutningen af 2017.
Finn Hansen.

STUART MACBRIDE: EN SANG FOR DE DØDE. Oversat af Didde Gaardsted efter A SONG FOR THE DYING. 2014. 480 Sider. Kr. 249,95
I en uhyggelig sag for otte år siden blev fire kvinder myrdet og tre af dem blev lemlæstet på det grusomste måde. Maverne på ofrene var blevet skåret op, og en plastikdukke var blevet placeret i dem. Gerningsmanden blev aldrig stillet til regnskab for sine udåde. Kriminalbetjent Ash Henderson, som har ledt efterforskningen i de sidste otte år, har konstant mødt modgang. Hans egen familie er smuldret væk, hans karriere ligger i ruiner og en af Oldcastles værste forbrydere har sikret sig, at Ash selv er havnet i spjældet sandsynligvis for resten af livet. Men da en sygeplejerske bliver fundt død, med en dukke plantet i maven ser det ud til, at Ash´ endelig får medgang. Nu har han chancen både for oprejsning. frihed og hævn.
Bind to om Ash Henderson er efter min endnu bedre end Hilsen Fra De Døde og det siger ikke så lidt, for den var simpelthen fremragende.
P.t. er der ikke kommet flere end de 2 bøger med Ash Henderson. Så måske var det en god ide , HarperCollins Nordic, at I også præsenterer danske læsere for Stuart MacBride anden hovedperson – Logan McRae? Han lyder også spændende og nærmest sammenlignet med Rebus. Der ligger en ½ snes titler og venter. Første bind i serien har titlen Cold Granite.
Finn Hansen.

STUART MACBRIDE: HILSNER FRA DE DØDE. Oversat af Didde Gaardsted efter BIRTHDAYS FOR THE DEAD. 2012. 446 Sider. Kr.249,95.
Stuart Macbride som vi præsenterede i Krimi-Cirklen Nr. er rutineret skotsk forfatter som allerede har vundet en række priser.  Han skriver to serier om henholdsvis strømeren Ash Henderson og Logan McRae. Macbride skriver i samme stil som Ian Rankin, Mark Billingham og Peter James.
Det er et rigtigt modbydelig uhyrer som Ash og hans kolleger. Medierne har døbt ham Birthday Boy. Han har kidnappet piger i mange år, det er altid lige inden de har 13-års fødselsdag. Hvert år sender han
et fødselsdagskort med et vedhæftet billede til deres familier, et fødselsdagskort som viser, hvordan han langsomt på grusom måde torturerer pigerne til døde. Der er bare det at for fem år siden forsvandt kriminalbetjent Ash Hendersons egen datter Rebecca. Og som de andre offer har han et år senere modtaget det første kort. Men  Ash har ikke fortalt andre om Rebeccas fødselsdagskort. For hvis nogen opdager det, bliver han fjernet som inhabil fra efterforskningen, Han har ofret for meget mistet konen, huset og har lån til op over begge ører hos nogle lyssky og brutale personer. Derfor har han bare ikke tænkt sig at give op, inden han har givet Rebeccas morder det helvede, han fortjener. Ash Henderson er en strømerne der balancerer på kanten af loven. Han er brutal og hensynsløs når han skal have resultater.
Både Macbride og Henderson er et andet spændende bekendt skab. Og læseren kan glæde sig til gensyn senere på året med: En Sang For De Døde  (A Song For The Dying). Det er de foreløbige to der er kommet. Men forhåbentligt starter forlaget med Logan McRae som der snart ligger et dusin og venter.
Finn Hansen.

JOYCE MAYNARD: BJERGET BAG HUSET. Oversat af Didde Gaardsted efter AFTER HER. 2013. 399 Sider. Kr
Stedet er Marin County, Californien 1979.
Vi skriver juni. Det en hed og tør sommer. Flere piger bliver fundet døde og voldtaget på bjerget hvor der er mange vandrestier. Bjerget ligger bag Rachel og hendes 11 årige søster Pattys hjem. Det er deres kronisk utro far kriminalbetjent Anthony Toricelli får sagen.
De to piger tilbringer de lange sommerdage med at fantasere og prøve at efterforske, hvem der er ”Solnedgangens Satan”. Som medierne kalder den bestialske gerningsmand.
Imens synker deres mor længere og længere ned i en depression efter skilsmissen fra deres far. Som tiden går, bliver flere og flere piger fundet myrdet på bjerget bag huset. Søstrene kan kun se til, mens deres far gang på gang ikke kommer et skridt nærmere for at få uskadeliggjort morderen. Rachel beslutter sig for, at kaste sig ud i et dødsens farligt spil for selv at fange morderen. Et spil der ender med at ødelægge farens karriere og ændrer alt, for alle dem hun elsker. Så dukker en mand op og påstår han er morderen som efterhånden har 15 mord på samvittigheden.
Tredive år senere, er Rachel overbevist om, at det er den forkerte der blev dømt for mordene. Derfor vender hun tilbage til bjerget, med en ny plan for at fange ”satanen”, og ikke mindst for at give hendes far den æresoprejsning, som han fortjener. Det er en plan, som afslører mere, end både hun og ikke mindst læseren nogen sinde kunne have forstillet sig – en gammel dybt begravet familiehemmelighed.
I starten tænker denne læser at det er da en ”tøseroman” han har fået fat i. Det bliver gjort eftertrykkeligt til skamme. For Huset Bag Bjerget- bliver snart en medrivende og nervepirrende thriller. Den er samtidig en stærk og fremragende historie om en ung piges første seksuelle erfaringer, om at blive voksen, om de stærke bånd  der er mellem to søstre, en skildring om tillid og om en datters ødelagte forhold til sin far.
Det er kort sagt en fremragende spændingsroman som opfylder alle forventninger til sidst.
Finn Hansen.

DANIEL SILVA: SPIONERNES HUS. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter HOUSE OF SPIES. 2017. 461 Sider. Kr. Siden år 2000 har Daniel Silva trofast haft et nyt bind i hans populære serie om agenten Gabriel Allon. Så 19. december bliver han 58 år har stadig masser af tid til at skrive nye eventyr med Gallon. Og det dokumenteres herved næste år udkommer The Other Woman.
Det er den engelske hovedstad der står for skud. London West End bliver rystet af en række brutale terrorhandlinger. Angrebene er desværre et uhyggeligt og unikt eksempel på perfekt timing og hvordan en planlægning og komplet tavshed, men der er én løs tråd. Tråden er netop det der involverer Gabriel Allon og hans team der fører til Sydfrankrig og til en af en af de rigeste mænd i landet, Jean-Luc Martel og hans partner, Olivia Watson. Olivia er en smuk sild med fortis som britisk fotomodel. Olivia foregiver ikke at kende den sande kilde til Martels enorme formue. Og Martel vender på samme vis det blinde øje til, da han indgår en farlig forretninger med en mand, hvis eneste mål er at ødelægge hele den vestlige verden. Sammen, og naturligvis under Gabriels dygtige ledelse, bliver de nøglepersoner og helte i den globale krig mod terrorisme og jagten på verdens farligste mand.
Atter er der spænding på aller fronter. Daniel Silva er stadig en af de helt store kanoner indenfor spion genren. Vi glæder til The Anoter Woman lander i brevkassen,
Finn Hansen.

DANIEL SILVA: DEN ENGELSKE SPION.. Oversat af Dorthe Klyvø efter THE ENGLISH SPY. 2015. 464 Sider. Kr. 249,95
Med udgivelsen af Den Engelske Spion – Er dusinet fuld det er nemlig det 12. Bind i Silvas populære Gabriel Allon serien, udgivet i Danmark. Serien der startede i 2005 Vatikanets Mand. Men bare rolig allerede næste år udkommer det 13. bind Den Sorte Enke.
Udstrakt ligger den  topløse lækre sild på dækket, med en dejlig drink i hånden. Hun er en af de mest berømte kvinde i verden. Hun er nemlig engelsk prinsesse. Medens hun ligger og soler sin perfekte hud. Nede under dækket hvor hun ligger og gasser sig, bliver der tilberedte snacks med tuntartar og andre lækkerier – tilberedt af den mand, der om lidt vil dræbe hende. Hun er elsket for sin skønhed og sit velgørende arbejde, men hadet af sin eksmand og hans mor, dronningen af England.
Da en bombe eksploderer på kvindens yacht, vender politiets sig mod en bestemt mand, for at finde hendes morder: Der er kun et at gøre for dem at bringe den legendariske spion Gabriel Allon.
Gabriels endelige mål er Eamon Quinn, en bombemager og lejesoldat, der kynisk sælger sine tjenester til den højestbydende. Men Quinn er ikke lige sådan at få kløerne i. Han er nærmest en usynlig skygge, et spøgelse – men Gabriel er heldigvis ikke alene i jagten. Ved sin side har han den effektive lejemorder Christopher Keller, han er tidligere britisk kommandosoldat,  og han kender Quinns morderiske håndværk alt for godt.
Den Engelske spion giver gang på gang handlingen en overraskende drejning. Læseren er fanget i et jerngre. Endnu engang viser Daniel Silva overlegent talent, og hvorfor han anses som en af sin generations bedste thrillerforfattere.
På trods af, at have skrevet 12 bøger med samme hovedperson, formår Daniel Silva stadig at præsenterer en medrivende, spændende, realistisk historie uden at de ligner gentagelser. Plottet og miljøer behersker han og han lægger en stor omhu i begge dele. Silva er kort og godt  en af ”Spionromanens Mestrer”.
Finn Hansen

DANIEL SILVA. DEN SORTE ENKE. Oversat af Dorthe Klyvø efter THE BLACK WIDOW. 496 Sider. Kr. 299.95
I det efterhånden 13. bind af spion serien der som hovedperson har den legendariske spion Gabriel Allon. Han har med kyshånd takket ja til stillingen som leder af Israels hemmelige sikkerhedstjeneste. Men samme aften som hans forfremmelse skal træde i kraft, lokkes han til en sidste opgave i felten. Det er terrornetværket Isis der har sprængt en bombe i Paris. Derfor beder den franske regering Gabriel til at eliminere manden bag angrebet – inden denne slår til igen. Gerningsmanden der går under navnet Saladin. Han er både genial og storladen terroristleder, som er umulig at spore på grund af den sofistikerede optimale krypterings-software der beskytter hans kommunikation. Gabriel har intet valg, han må få placeret en agent indenfor. Hans valg falder på den talentfulde unge læge Natalie Mizrahi som må spille rollen som terrorrekrut. Opgaven bringer hende til Washington hvor Saladin lægger planer, som vil ændre historien og begivenhedernes gang.
Selvom det er det 13. bind er der igen disket op med en gedigen gang spænding fra først til sidst. Daniel Silva hører stadig til en af spiongenrens ypperligste forfattere.
Finn Hansen.

KARIN SLAUGHTER: BRUDSTYKKER. Oversat af Henrik Enemark Sørensen efter PIECES OF HER. 2018. 527 Sider. 299,95 Kr.
Brudstykker” – er endnu en stand alone titel uden for Slaughters berømte forskellige krimiserier. Karin Slaugthers nye thriller er igen om en datters genvordigheder. Hun opdager på chokerende vis sin mors hidtil skjulte liv og en beretning om familiehemmeligheder med dødsens farlige konsekvenser.
Andrea Cooper har altid kun set sin mor Laura leve et roligt og stabilt liv på Gullaway Island. Én afgørende lørdag eftermiddag river dog op i morens fortid. Nemlig et helt anderledes liv fyldt med dramatiske hemmeligheder. Hemmeligheder så vitale at nogen skyder Laura dagen efter. Andrea må nu opklare fortidens hændelser imens hun og Laura trues på livet.
Karin Slaughter viser igen et eminent pragtstykke af en thriller med Brudstykker” der befæster hvorfor hun er en af de absolut bedste skribenter. Spændingen intensiveres massivt, imens Andrea gradvis opruller sin mors fortid og løgne.
Finn Hansen.

KARIN SLAUGHTER: DEN GODE DATTER. Oversat af Henrik Enemark Sørensen efter THE GOOD DAUGHTER 538 Sider Kr. 299,95
Uanset om Karin Slaghter supplerer sine forskellige serier med nye bind, er hun altid garanti for underholdende, spændende og medrivende beretninger. Den Gode Datter – som er uden for serierne er da også en strålende eksempet herpå.
For atter en gang leverer Karin Slaughterendnu en bloddryppende og nervepirrende psykologisk thriller af meget høj klasse. Historien starter for 28 år siden. Den gang blev søskendeparret, Charlotte og Samantha, udsat forv et modbydeligt angreb i deres barndomshjem.
Søstrenes mor blev dræbt under angrebet og deres far efterlades totalt psykisk nedbrudt af sorg. Mere end bare at have sat sine blodige spor, så har den skæbnesvangre nat også affødt et hav af hemmeligheder. Charlie er 28 år senere blevet dygtig advokat, ligesom hendes far. Da voldelige hændelser begynder at udspille sig i byen, truer det med at få fortidens hemmeligheder frem i lyset.
“Den Gode Datter _ Er som skrevet en thrillerDu ikke lægge fra Dig så gør ikke som undertegnede. Han startede nemlig sent på aften med det Resultat der røg søvnen.
Finn Hansen.

KAREN SLAUGHTER: EN HOLDT KVINDE. Oversat af Henrik Enemark Sørensen efter A KEPT WOMAN. 2015. 477 Sider. Kr. 299,95. Handlingen sættes i gang af en tidligere politibetjent med et plettet ry findes brutalt myrdet. Et blodigt spor på selve gerningsstedet afslører, at der må være et  offer mere: En kvinde, men hun er forsvundet. Det bliver Will Trent og Dr. Sara Linton, der er blevet tilknyttet Georgia Bureau of Investigations nyeste som retsmediciner, der begynder at efterforske mordsagen. Hurtigt opdger de at  spørgsmålene leder til Wills Trents egen fortid. Det begynder snart at gå op for parret,  at sagen kan få skæbnesvangre konsekvenser både for dem selv og deres nærmeste personomkreds. En desperat jagt om  hvad der er sandheden og ikke mindst jagten på den forsvundne kvinde sættes ind. Det bliver et kapløb med tiden og samtidig udvikler sagen sig mere og mere og bliver også mere og mere mystisk og blodig. Karin Slaughter viser endnu en gang at hun kan skabe realistiske og et autentisk persongalleri. Det er En Holdt Kvinde endnu et strålende eksempel på. Hendes bøger er da også oversat til 36 sprog og har solgt mere end 35 millioner eksemplarer verden over. Og glæd jer allerede for en ny thriller med titlen Den Gode Datter er på trapperne her til efteråret.
Finn Hansen.

KARIN SLAUGHTER: DE SMUKKESTE. Oversat af Henrik Enemark Sørensen efter PRETTY GIRLS. 464 Sider. Kr. 299,95
En ting ved læseren når M/K får en ny Karin Slaughter i hånden at der altid garanti for en spændende og medrivende historie. Det er uanset om der er tale om en af forfatterens Serie-krimier eller, der som, De smukkeste er tale om en stand alone krimi.
Og der er fuld gang i det blodige begivenheder fra start. Temaet er ”Alle har hemmeligheder. Nogle er bare mere brutale end andre. Hendes mand bliver koldblodigt myrdet. Hendes søster er forsvundet sporløst.Og derfra tager fortællingen læseren med på en hæsblæsende jagt efter morderen
Men da  Claire for alvor begynder at optrævle fortiden, går det lynhurtigt op for hende, at det liv hun troede hun levede i sus og dus, aldrig har været virkeligt. Hendes mand var ikke den, som hun troede han var og det går op for hende, og efterhånden som  sandheden åbenbare sig, jo mere grusom bliver den. Selv i sin vildeste fantasi værre end hun (og læseren) nogensinde kunne have forestillet sig!
Karin Slaughter har skrevet en psykologisk thriller som er så spændende, uhyggelig: Hele handlingen gør at det er umuligt at lægge bogen fra sig. De smukkeste er et brutalt og blodigt mesterværk der gang på gang overrasker. Kort sagt og skrevet, intelligent, velskrevet og fremragende.
Finn Hansen.

ANNA SNOEKSTRA: DUKKESAMLEREN. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter LITTLE SECRETS. 2017. 344 Sider. Kr.
Hvad sker der, når ambition vinder over sandhed?
Læs Dukkesamleren og få indblik i hvordan det hele udvikler sig katastrofalt fordi en hovedpersonerne går hele vejen.
Beretningen starter med at, der kun er gået nogle få uger siden byens retsbygning brændte ned til grunden. Desværre omkom en ung dreng i flammerne. Det blev hurtigt konstateret at branden var påsat. Indbyggerne i den lille by Colmstock forsøger stadig at begribe tragedien, da det næste sker. For pludselig begynder man at finde små dukker foran husene i byen. Små, perfekte kopier af pigerne, som bor i de respektive huse. Hvem er det der lægger dem der og hvorfor? En af hovedpersonerne Rose, har store ambisioner om at blive journalist, og hun vil derfor desperat gøre alt for at en sensationshistorie. Hun interviewer familierne og får artiklerne i den lokale avis. I takt med at historierne bliver mere og mere spektakulære, bliver indbyggerne også mere og mere paranoide. Naboer vender sig pludselig mod hinanden og inden længe er situationen helt ude af kontrol det hele går bananas.
Forfatteren leverer en rigtig god gang spænding i denne særpræget og overraskende thriller der bringer læseren ud på kanten af lænestolen.
Finn Hansen.

ANNA SNOEKSTRA: HENDES SIDSTE SOMMER. Oversat af Nikolaj Kvistgaard Johansen efter ONLY DAUGHTER.  2016. 273 sider. Kr 199,95
Egentligt er historien banal. Men det er kun i starten.
Det hele begynder med at 16-årige Rebecca Winter forsvinder sporløst 2003. 11 år senere overtager en anden pige  hendes plads.
Det er en ung kvinde anholdes for et banalt butikstyveri. For at slippe væk fra politiet foregiver hun være den forsvundne Rebecca Winter. Hun ligner nemlig til forveksling Rebecca. Snart lever hun Rebeccas liv, i trygge rammer med ny mor, far og to brødre. Så langt så godt. Gradvist må hun sande, at den der står bag Rebeccas forsvinding, stadig er i nærheden.
Bogen veksler mellem 2003 hvor læseren følger hvad der egentligt skete med den rigtige Rebecca. Hvor er hun og hvad er der sket med hende. Samtidig følger læseren også den falske Rebecca som prøver at leve sig ind i sin nye tilværelse. Politiet er også på banen som ikke rigtigt kan få det hele til at passe sammen. Og i kulissen gemmer sig den eller dem som står bag Rebeccas forsvinden for 11 år siden.
Hendes Sidste Sommer er ikke blot en nervepirrende, psykologisk gyser, man ikke glemmer lige med det samme. Plottet med  en kvindes mørke fortid bliver en andens skæbnesvangre fremtid er godt skruet sammen. Og personerne bærer historien frem med en fin balance og elegance mod den overraskende løsning.
Anna Snoekstra er australier fra Canberra, men flyttede til Melbourne som 17-årig, for at undgå fast arbejde og i stedet blive forfatter. Siden da har hun studeret kreativ skrivning og film ved universitetet i Melbourne, skrevet tekster til både film og teater, og har desuden arbejdet som intruktør på musikvideoer. Hendes sidste sommer er hendes debutroman.
Anbefales på det varmeste.

Finn Hansen.

CATRINE TOLLSTRÖM: EKSPERIMENTET. Oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup efter EXPERIMENTET. 448 Sider. Kr.199,95
Undertegnede hører nok til en af dem der aldrig har forstået, at personer der deltager i de mere og mere ekstreme såkaldte Reality-Serier. Hvor personer uden nogen som helst former for blufærdighed drikker sig i hagnet eller dyrker sex for åben skærm og lader sig nedværdige på andre måder. Og det er de miljøer som svenske Catrine Tollström bruger som kulisse i Eksperimentet.
For det er den største svenske satsning inden for reality-tv som det lille TV-selskab præsenterer nogensinde. Personerne er række ekstreme egotrip personligheder. De ankommer til den isolerede paradisø Palawu. Hele produktionskonceptet skal styres af bogens hovedperson Åse Nordenskiöld.Men da kontakten til fastlandet umiddelbart efter afbrydes på uforklarlig vis, bliver det psykologiske spil mellem deltagerne mere ganske tydeligt. Et skræmmende hændelsesforløb tager sin begyndelse. Og snart går sandheden op for alle på øen; I dette ultimative dødelige spil, kan man ikke stole på andre end sig selv.
Eksperimentet er en fremragende, tankevækkende, psykologisk thriller der får det til at risle ned af ryggen og koldsved frem på panden på læseren fra start til slut.
Finn Hansen.

GABRIELLA ULLBERG WESTIN: SLAGTEREN Oversat af Dorte Klyvø efter SLAKTAREN. 360 Sider 299,95 kr.
Slagteren er det fjerde bind i Westins serie ”Mordene I Hudiksvall”. En serie som danske læsere også har taget til sig. Lad det være skrevet med det samme at Slagteren holder de samme fine takter som de tre forrige bind. Det er også en barsk mordsag som Rokka & Janna og resten af teamet skal opklare . Den tager sin begyndelse en tidlig morgen i Oktober. Her gør slagteren Hans Larsson en forfærdelig opdagelse, da han finder en menneskekrop hængende fra en af krogene i slagteriet som ellers er beregnet til jægernes bytte i jagtsæsonen. Johan Rokka og hans kollegaer fra Hudiksvall politi får mordsagen på deres skrivebord. Der hersker ingen tvivl om, at offeret har været udsat for tortur. Det viser sig hurtigt, at det kun er det første i en række bestialske mord. For ofrene er påført tallene 6 og 5 Politiets videre efterforskning viser sig at baggrunden for mordsagerne, at der ligger noget meget grumt bagved, end de overhovedet kunne forestille sig. SLAGTEREN – er en fortælling om hævn og grådighed fortalt i et rivende hurtigt tempo med flere sammenflettede hændelser der alle har betydning for hand-lingsforløbet.
Det er forfatterens mest suveræne bog til dato. 6 diamanter er der med for præstationen.Finn Hansen..

GABRIELLA ULLBERG WESTIN: FIKSEREN. Over af Dorthe klyvø efter FIXAREN. 318 Sider. Kr. 249,95
Fikseren – Er det tredje bind i Westins ”Mordene I Huddiksvall”-Serie. Historien starter hårdt og brutalt
En 25-årig mand bliver skudt og dræbt med koldt blod midt inde i byen. Og der er ingen vidner. Kriminalinspektør Johan Rokka bliver sat til at lede efterforskningen. Meget snart rettes interessen og fokuset mod en ven til offeret, der befandt sig lige i nærheden da mordet fandt sted. CEO Assistent Amanda Bruse kæmper for at komme tilbage efter en lang sygeorlov. Det firma hun arbejder for, står for lanceringen af et nyt revolusionerende produkt, som er flere milliarder værd. Pludseligt forsvinder en af virksomhedens nøglemedarbejdere uden at efterlade sig noget spor, Forsvinden bringer Amanda midt i begivenhedernes centrum. Det viser sig at blive et farligt et af slagsen. Politiet har mere end nok at se til nu er det både et mord og en mystisk forsvinden de skal håndtere, og som det ikke er nok, udvikler sagen sig da Rokka selv bliver offer for en personlig tragedie. Der kan gøre ende er hans fremtid. Fikseren er som skrevet den tredje uafhængige bog i serien om ”Mordene i Hudiksvall”. Ligesom de to forrige er det spænding fra start til slut. Det er et kringlet men også realistisk og troværdigt plot som Westin præsenterer. Svenskeren har stille og roligt skrevet sig ind i danske læseres hjerter.

Finn Hansen

GABRIELLA ULLBERG WESTIN: HÅNDLANGEREN. Oversat af Dorthe Klyvø efter SPRINGPOJKEN. 3B4 Sider. Kr. 249,95
Det er stor spænding at vi på Krim- Cirklen så frem til det andet bind fra svenske Westins serie ”Mordene I Hudiksvall”. Den ligger da også stærkt ud. For dagen efter sin dimissionsfest bliver den attenårige Tindra Edvinsson fundet på Köpmansberget. Hun er stukket ihjel. Mordet minder om en sag der ligger tyve år tilbage i tden. hvor en anden ung kvinde Fanny forsvandt sporløst fra sin dimissionsfest.
Sgen lander på Johan Rokkas skrivebord. Men den vækker politimandens smertefulde minder, den forsvundne kvinde, var nemlig tidligere Rokkas kæreste. Rokka kan ikke undgå, at han sideløbende også interesserer med opklaringen. Han begynder at grave dybere i den gamle sag. Det varer ikke længe før han bliver ivolveret i kamp med hårdkogte kriminelle personer.  Sagen tager pludselig en ny drejning, da Rokka ansigt til ansigt med en person, som han helst vil glemme alt om. Spørgsmålet han til sidst stilles overfor er hvor langt skal han gå, for at kunne lægge sit tidligere liv bag sig?
Håndlangeren indfrier til fulde de forventninger undertegnede havde. Det skal dog lige bemærkes der også er nogle sex-scener hvor der ikke sprogmæssigt bliver stukket noget under stolen.
Finn Hansen.

 

GABRIELLA ULLBERG WESTIN: ENSOMMERFUGL. Oversat af Dorthe Klyvø efter ENSAMFJÄRIL. 384 Sider. Kr.
GABRIELLA ULLBERG WESTIN er en ny stemme fra Sverige. Hun er født og opvokset i Hudiksvall. Det er i øvrigt den lokalitet hun bruger i sin debut. Hun har boet en hel del år i Italien hvor hun arbejdede som model og uddannede sig til modedesigner. I dag bor hun i Stockholm, med sin mand, som er politimand og deres to børn. Hun har i flere år arbejdet som kommunikationsansvarlig for en stor virksomhed. Det er en spændende debut hun lægger ud med.  Handlingen starter juleaften og et voldsomt snevejr lægger Hudiksvall øde. Sidst på eftermiddagen får politiet et opkald. Henna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet skudt i sit hjem med parrets to små børn som de eneste vidner. Børnene postulerer at mor er blevet skudt af julemanden! Fodboldfamilien er lige vendt tilbage til Sverige efter mange år i Italien. Sagen lander på den netop hjemvendte politimand Johan Rokkas skrivebord. De eneste spor der er værd at følge op på for Rokka, er en mystisk læderrem som offeret havde om halsen, og et ukendt telefonnummer på hendes mobiltelefon. I et forsøg på at finde ud af hvad der er op og ned på sagen og om der er flere oplysninger om offerets liv tager Rokka til Italien. Jo mere han graver i den mystiske forbrydelse, bliver han mere og mere sikker på, at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning, og at han i virkeligheden ikke rigtigt kendte sin egen kone. Mens Johan Rokka efterforsker videre i mordet, bliver han trukket ind i en hed affære med datteren af en barndomsven. Så sker der endnu et mord, og Rokka er klar på, at hans job og fortid vil blive flettet ubønhørligt sammen. Westin serverer en ganske spændende mordsag garneret med hede sexscener, mystik, dramatik og fin underholdning. Gabriella Ullberg Westin er født og opvokset i Hudiksvall. Hun har boet i Italien hvor hun arbejdede som model og uddannede sig til modedesigner. I dag bor hun i Stockholm, med sin mand, som er politimand og deres to børn. Hun har i flere år arbejdet som kommunikationsansvarlig for en stor virksomhed. ENSOMmerfugl er hendes første roman. Sidst i april følges bogen af Springpojken.

Finn Hansen.

DON WINSLOW: STYRKEN. Oversat af Merete Rostrup Fleischer efter THE FORCE. 479 Sider. 299,95 Kr
En af de helt store navne og arvetager der bejler til den hårdkogte kriminalroman er Don Winslow. Der har været lidt stille om forfatteren siden Klim præsenterede ham med disse tre titler: De Smukke Vilde I Hundenes Vold og Frankie Machines Vinter. Det skete 2008-2009 og 2012. Nu er Winslow atter aktuel med Styrken, denne gang fra forlaget HarperCollinsNordic. Allerede fra de første sider medens debatten om den åndsvage Amerkanske våbenlov som igen er dødelig aktuel på endnu et skoleskyderi der kostede næsten tyve unge mennesker livet. Og derfor er det en barsk autentisk for her skriver Winslow 1½ side navne på politifolk der har mistet livet i den periode det tog ham at skrive Styrken. Og det er mange for de er skrevet med  bogstavtype font 3 eller 4! Men til handlingen: hovedpersonen er en god strømer. Det er det eneste, Malone også ville være. Han er kongernes konge i det nordlige Manhattan, og højt dekoreret som NYPD kriminalbetjent af første grad og den reelle leder af indsatsstyrken ”Da Force”. Malone og hans eliteenhed er de kløgtigste og modigste, kort sagt de allerbedste og de mest hårdkogte. De har vide og vidtrækkende beføjelser når det gælder krigen mod bander, stoffer og våben. Hver evige dag og hver eneste nat i de 18 år han har tilbragt på jobbet, har Malone været helt ude på den yderste frontlinjen og har været vidne til al den grusomme smerte, ofrerne, ødelæggelserne og død. Han har gjort, hvad der skal til, for at tjene og beskytte en by bygget på ambition og korruption, hvor ingen er helt rene i det spil — ikke engang Malone, selv. Denny Malone. En korrupt strisser. Ingen ville havde troet i sin vildste fantasi, at han ville ende bag tremmer. Han og hans partnere har nemlig stjålet for millioner af dollars i narkotika og kontanter sket i kølvandet på den største heroinbeslaglæggelse i byens historie. Alle holder vejret, for Malone er fanget i en fælde. Han skal vælge mellem at forråde sine brødre og partnere, jobbet, familien, og den kvinde, han elsker – alt imens byen koger i en etnisk konflikt, der truer med at ødelægge dem alle. Som vi lagde ud med er det en meget aktuel bog og winslow er en forfatter der mestrer den hårdkogte genre helt igennem. Han skaber især nogle personer der går rent ind. Don Winslow er en dagens ypperligste forfatter i USA når det gælder den hårdkogte krimi.
Finn Hansen.KARIN SLAUGHTER: DEN SIDSTE ENKE. Oversat af efter THE LAST WIDOW. 498 Sider. Kr.

Karin Slaughter skriver som bekendt 3 forskellige serier, nemlig Gorgia, Atlanta og Grant County serien. Foruden Stand Alone bøgerne som nu tæller 5 værker. I ny krimi, Den sidste enke Slaughters serie om Georgia. Serien med Will Trent og Sara Linton. Opstarten er brutalt og blodig med masser af ofre til følge.

Og det hele sat i scene for en kidnapning. Forskeren Michelle Spivey bliver kidnappet på vej ud af shoppingcentret med sin datter. Politiet afsøger området, da hendes mand melder hende savnet, men de finder intet. Efterforskningen er resultatløs, det er som om hun er forsvundet op i den blå luft.

En måned senere er Retsmediciner Sara Linton er til frokost sammen med sin kæreste, efterforsker Will Trent. Det er en almindelig søvnig søndag eftermiddag, men sommeridyllen afbrydes pludseligt af sirener. Sara og Will er som bekendt begge trænet til at hjælpe, og deres job – deres kald – gør, at de altid kommer til undsætning, når der er brug for hjælp. Men denne dag ender på få timer med at blive vendt op og ned: en skrækkelig dag, hvor situationen er helt ude af kontrol, og Sara er taget til fange, mens Will bliver tvunget under jorden.

Omstændighederne sender de to til Appalachebjergene og til den forfærdelige sandhed om, hvad der i virkeligheden skete med Michelle den dag, hun blev kidnappet.

Karin Slaughter har med Den Sidste Enke alt i alt skrevet 21 bøger siden debut´en i

Jeg læste tilfældig at en anden anmelder havde skrevet at hendes bøger var ”for pæne”. Det vil forfatteren tilsyneladende ikke have siddende på sig. Hun har nemlig med denne bog skrevet en hårdkogt kriminalroman som viser at denne gren af genren behersker hun til fulde. Hun har med Den Sidste Enke skrevet endnu en pageturner der høster 6 Diamanter fra Krimicirklen.

Finn Hansen