FARFALLA.

INGER GAMMELGAARD MADSEN. FARTDJÆVLEN. 411 Sider.
I sin 15. krimi med med journalisten Anne og politikommissær binder Inger Gammelgaard Madsen på en fornem og raffineret måde fortid og nutid sammen. Det hele starter med en tidlig morgenstund sætter et trafikuheld i et vejkryds i det vestlige Aarhus. Det konstateres at en vanvidsbilist der har forårsaget ulykken. Det sætter en lavine igang i af fatale og forskellige farlige begivenheder. Ikke mindst at på grund af at noget tyder på at det er en pige der sad bag rattet nemlig den 17-årige Mathilde Abel, som ikke overlever sine kvæstelser. Tilfældigt er det vor veninde Journalist Anne Larsen der kører forbi, netop da ambulancen er på vej væk fra ulykkesstedet. I den forulykkede bil hænger der på bakspejlet et halssmykke, et sølvkranie med kun ét øje af rødt glas, som straks fanger Annes opmærksomhed.
Smykket viser sig at føre tilbage til en anden dødsulykke der skete for tyve år siden i Hareskoven på Sjælland. Her forsvandt også en treårig dreng sporløst! Anne arbejder på sagen for Media House Denmark, der har sat fokus på de mange vanvidsbilister der huserer i Aarhus. Der er bare noget ved den ulykke, som ikke hænger sammen.
Samme dag sker der et skuddrab. Det går udover en 14-årig dreng ikke langt fra stedet, hvor ulykken skete. Anne har mistanke om, at drabet på ham har noget med ulykken at gøre, fordi drengen var vidne til, hvad der virkelig skete.
Politikommissær Rolando Benito fra Østjyllands Politi efterforsker skuddrabet, som man først betragter som banderelateret, men da Anne kommer med sin teori, og Rolandos gamle ungdomsven bilinspektør Frode Ebbesen afslører uventede detaljer om bilulykken, begynder han at interessere sig for andre motiver. Men Rolandos og især Anne Larsens efterforskning sætter andre menneskers liv i fare. Fortiden bør ikke altid graves frem.
For undertegnede er der ingen tvivl om at Inger Gammelgaard Madsen med Fartdjævlen serverer en af sine bedste krimier til dato. Hvilket vil sige ikke så lidt, for det er efterhåndens hendes varetegn. Plottet er godt konstrueret det samme er miljø og det brogede persongalleri og det hele foregår i et hæsblæsende og medrivende tempo.
Konklusionen er soleklar Inger Gammelgaard Madsen bliver bare bedre bedre. Og det er nærværende bog et fremragende eksempel på. Der er naturligvis 6 Diamanter.
Finn Hansen.

Anmeldelser fra FORLAGET FARFALLA.

INGER GAMMELGAARD MADSEN. VEGANEREN. 405 Sider. kr

WARNING. ADVARSEL.
Denne gang var jeg letsindig da jeg skulle starte på forfatterens 14. kriminalromanroman Veganeren. Klokken var efter hånden sneget sig op mod klokken 23,00 og jeg tænkte, nåh jeg kan godt lige nuppe et par kapitler inden jeg kaster mig i Morfeus arme. Godmorgen, ja det var faktisk nærmere morgen end aften da jeg lagde bogen. Jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig. Og det er ikke løgn!
Handlingen som (er bogens egen tekst fra bagsiden), er følgende. Blodet glimter i eftermiddagssolen på Store Torv i Aarhus. På brostenene ligger to næsten nøgne dyreaktivister fra organisationen We Protect Animals (WPA). De blodige kroppe skal symbolisere slagtede grise eller flåede mink. Men ikke alt blodet er teaterblod – de to unge aktivister spiller ikke kun døde, og en tredje aktivist er kørt bevidstløs til hospitalet. Hvordan er det lykkedes at dræbe aktivisterne midt i en aktion med opmærksomhed fra tilskuere og presse? Og hvem har ønsket at slå dem ihjel? Det bliver en svær gåde at løse for politikommissær Rolando Benito og hans team – Rolando bliver kastet ud i udfordringer, som sætter hans eget liv på spil.
Anne Larsen arbejder som undercoverjournalist for Media House Denmark, som har sat hende til at infiltrere WPA. Anne kommer for tæt på begivenhederne, da hun deltager i aktionen på Store Torv og overværer noget, der sætter hende selv og hendes omgangskreds i fare. For WPA er med tiden begyndt at tage kriminelle midler i brug for at fremme deres budskab, og det er ikke alle, der har den samme dagsorden. Citat slut. Til sidst det er Inger Gammelgaard Madsen når hun er allerbedst. 6 diamanter!
Finn Hansen.


INGER GAMMELGAARD MADSEN. NATTELINJEN.383 Sider. Kr. 249,95
Der er gys på med det samme i Inger Gammelgaard Madsens 13. krimi. Det er Det er Halloween nat hvor Maja modtager et uhyggeligt opkald på BørneTelefonens Nattelinje. Maja har arbejder som frivillig ved siden af sit job som skolelærer. Hun tror først, at det bare er en halloweenspøg, men da hun senere erfarer at der er sket en tragedie i Skødstrup. Direktøren for en restau-rationskæde er blevet brutalt myrdet halloween nat sammen med sin hustru og ders lille datter, og ikke nok med det er hans ældste datter på ti år og sønnen på seks år også forsvundet. Maja får mistanke om, at opkaldet har noget med sagen at gøre.
Samme nat henter Rolando Benito sit barnebarn Marianna fra en halloweenfest i Hornslet. Midt på kørebanen må Rolando pludselig bremse hårdt op, da der står en stor hund, en granddanois, den har blod på det ene bagben. Barnebarnet lokker sin morfar til at tage hunden med sig hjem, ind til ejermanden findes, denne hændelse får konsekvenser for Rolandos efterforskning af det makabre drab på familien i Skødstrup og eftersøgningen af de to savnede børn, men hurtigt drejes sagen i en hel anden og overraskende retning, end Rolando har kunne forudse.
Vores veninde journalisten Anne Larsen har fået nyt job. Jobbet bringer hende ind i et dødsens farligt miljø, som kædes sammen med begivenhederne og Rolandos efterforskning, men ikke uden risiko for, at hun også selv kommer i livsfare.
Til sidst tager sagen endnu en helt ny og uhyggelig drejning, som ingen havde forestillet sig.
Selvom det er den 13. Rolando Benito kriminalroman er der ingen slinger i valsen. Inger Gammelgaard har atter leveret spænding og med et djævelsk godt og medrivende plot. 6 Diamanter.
Finn Hansen.

INGER GAMMELGAARD MADSEN. GADEPRÆSTEN. 357 Sider. 249,00 Kr
Med Gadepræsten kan Inger Gammelgaard Madsen melde dusinet fuld! Og det er absolut en historie der fanger læseren fra spids. Dramaet sættes i gang af en nogle juniorspejdere finder en død kvinde i et hus i Lisbjerg Skov. Ofrets ansigt er slået til ukendelighed, og hun har ligget død i flere uger. Det besynderlige er, at der ingen som kender hende tilsyneladende, og hun har ingen identitetspapirer på sig.
Sagen lander på Politikommissær Rolando Benito skrivebord. Og snart er han og hans team hos Østjyllands Politi efterforsker konstaterer at det bliver en hård nød at knække. Bl.a. fordi, hvem kvinden er, og hvad der er foregået i huset og ikke mindst at ifølge retsmedicineren er kvinden død af naturlige årsager, men det tror Rolando absolut ikke på. Han har aldrig set et mere unaturligt gerningssted end husets.
Samtidig er politiet koncentrerer sig om en anden aktuel sag nemlig at finde en gerningsmand, der har smidt sten fra en jernbanebro og dræbt en ung kvindelig billist.
En anden person som får betydning for sagernes opklaring Rolandos hustru Irene. Hun får gennem sit arbejde i Dansk Flygtningehjælp kontakt til den meget mystiske person som slet og ret kalder sig gadepræst. Han begynder at komme i deres hjem. Rolando er fra start af ikke tryg ved ham, og han sætter sig for at finde ud af, hvad det er, han skjuler.
Naturligvis bliver læsernes anden gamle veninde, Anne Larsen inddraget i begge sager gennem sit arbejde som journalist og studievært på TV2 Østjylland. Sammen med sin stedsøster kommer tæt på ulykken ved jernbanebroen, som måske kan være et drabsforsøg.
Efterhånden som efterforskningen skrider frem, viser det sig, at der er foregået noget uhyggeligt i huset i skoven, og det trækker forbindelse til en lille ø i Limfjorden med en grum fortid.
Gadepræsten er en af de aller aller bedste krimier i dusinet. Inger Gammelgaard Madsen, har lavet en flot research og på de oplysninger har konstrueret et meget tankevækkende og realistisk plot.
Der er 6 fornemme diamanter.Finn Hansen.

INGER GAMMELGAARD MADSEN: BLÅ IRIS. 390 sider. 249,- Kr.
Næste år har Inger Gammelgaard Madsen udgivet sit 12. værk med Roland Benito og Anne Larsen i føresædet. Som sædvanlig leverer forfatteren med bog nummer 11, atter en gang gedigen underholdning og spænding af høj klasse.
Det er et grusom fund som åbenbares under isen i en gammel robåd. Båden er drevet ind til bredden i Norsminde Fjord. Her findes nemlig en død teenagepige. Ofret viser sig at være Iris Bøgh Lykkegaard fra Malling, som har været forsvundet i over to måneder. Iris forsvandt efter en bytur til Aarhus, hvor hun fejrede sin 16-års fødselsdag sammen med en flok veninder. På isen der ligger over den døde pige ligger der blomster. Blå iris. Er det drabsmanden, som har lagt dem der? Hvis, hvad går det så ud på? Hvorfor er den unge, populære pige med de særligt særlig smukke, blå øjne blevet tortureret, brutalt myrdet og efterladt i robåden? Og hvorfor bliver en ældre dame og hendes hund myrdet med knivstik ikke langt fra gerningsstedet.
Det bliver Rolando Benitos første svære sag som ny politikommissær hos efter han har tiltrådt Østjyllands Politi. Samtidig med efterforskningen må han kæmpe med kollegers mistillid efter hans år som efterforsker i Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Som efterforskningen skrider frem, viser det sig, at der kan være flere har motiver til drabet på Iris. Langsomt afsløres mere og mere af hendes liv, hvor intet er, som det ser ud til at være. Hun var en pige der også gemte på uhyggelige hemmeligheder. Hvad der er værre er, at drabsmanden er tættere på, end Rolando egentligt er klar over. Så kan han beskytte dem, han elsker? Se det er dét læseren selv skal erfare når denne giver sig i lag med endnu en fremragende kriminalroman krydret med et spændende miljø og en samling realistiske personer fra Inger Gammelgaard Madsen.
Finn Hansen.

INGER GAMMELGAARD MADSEN: FALKEJAGT. Sider. Kr
Der er gang i den fra spids i Inger Gammelgaard Madsens 10. udgivelse fra Forlaget Farfalla.
Det starter med at en buschauffør med indvandrerbaggrund. Han kører for bybuserne i Aarhus bliver skudt ned med koldt blod, dræbt af en betjent. Tilsyneladende for at forhindre et terrorangreb, som det der der eksakt udspiller sig på samme tid på Københavns Hovedbanegård.
Anne Larsen, journalist hos TV2 Østjylland, kommer mere end tæt på begivenhederne, da hun er taget med en gruppe unge til Christiansborg for at dække en demonstration mod regeringens nye asylstramninger. Hun begynder nemlig at få anonyme telefonopkald om endnu et forestående terrorangreb i Aarhus, men opringningerne afslører ikke noget om, hvilket mål der er tale om i byen.

Terrortruslen er på sit højeste, og det tvinger PET, Østjyllands Politi og DUP til at arbejde tættere sammen.
Samtidig foregår der nogle mystiske kidnapninger af babyer som forsvinder sporløst. Der kommer for alvor gang i hændelserne da en baby findes i en kolonihave ved Riis Skov. Midt i det hele må vicepolitiinspektør Anker Dahl sammen med sit team efterforske en yderst makaber drabssag. Samtidig han er midt i sit eget opgør med fortiden. Det er svært at finde den røde tråd og sammenhæng i det hele. Heldigvis begynder sagen lidt efter lidt at blive trævlet op, og den viser sig at have et helt uforståeligt og uhyggeligt motiv.
Det er en af de allerbedste thrillers som sagtens kan måle sig med de største internationale thrillerforfattere. Der er udført et kæmpe research arbejde som gør bogens tema uhyrlig realistisk. Miljøerne er som sædvanlig troværdige ligeså er personer.
Finn Hansen.

INGER GAMMELGAARD MADSEN: BLODREGN. 384 Sider. Kr. 299,95Inger Gammelgaard har mange bolde i luften i sin niende kriminalroman Blodregn og fornem vis griber hun dem alle med sikker hånd. Der er fire handlingsforløb der tilsidst går op i højere enhed. Hun viser at der over hele verden finder en række tilsyneladende urelaterede ting sted: For det første bliver et mystisk spøgelsesskib i Middelhavet styret af stormen direkte mod badebyen Palizzi Marina i Syditalien. Den anden hændelse er en ung kvinde der rejser med Læger uden Grænser til en flygtningelejr i Nordafrika. Officielt for at lukke lejren men hendes sande formål med turen er at opspore sin anonyme donorfar.
Det tredje der skal udreddes er om der er hold i om en anklage mod en betjent under en razzia stjal penge og narkotika. Det efterforskes af DUP. (Politiets interne undersøgelsesgruppe som Benito er tilknyttet pt).Da betjentens seksårige søn bliver kidnappet, bliver Rolando Benito viklet ind i sagen. Samtidig er der på Benitos tidligere arbejdsplads ved Østjyllands Politi også alvor på færde, da det konstateres at en drabsmand fra en af Benitos uopklarede sager tilsyneladende er vendt tilbage og er startet forfra med sine misgerninger.
Blodregn er absolut en af de aller bedste krimier fra Inger Gammelgaard Madsen. På en autentisk, spændende og realistisk måde får hun atter hele puslespillet gå op. Vi kan kun på det kraftigste anbefale Blodregn.
Finn Hansen.

INGER GAMMELGAARD MADSEN: DOMMER OG BØDDEL. 39O Sider. Kr. 249,95 For 8. gang skal vi være i selskab med Roland Benito. Og det er en uhyggelig sag han hen ad vejen bliver involveret i. For vores kriminalkommissær er blevet flyttet over DUP. Afdelingen som efterforsker interne sager hvor politifolk er involverede. Dommer Og Bøddel – er en fortælling om nogle personer der tager sagen i egen hånd. Som mener samfundets love er alt for blødsødne. Den starter med at tre drenge findes hængt i Tulip’s nedlagte slagteri i Brabrand. Første antagelse er, at det drejer sig om at det er endnu en gang selvmord i den bølge, der har hærget i Aarhus gennem længere tid. Efterforskningen viser at der er noget mistænkeligt ved disse selvmord. For en af drengene er ramt af et projektil, og det er oplagt at sætte det i forbindelse med skuddet, som en betjent fra Østjyllands Politi affyrede mod de tyve, som flygtede fra et røveri sportsbutik i den indre by. Hændelsen bliver en sag som DUP – Den Uafhængige Politiklagemyndighed som bliver sat til at efterforske hvad der er op og ned. Det bringer så igen Benito på banen. Der kommer for alvor fart over sagen da en af de hængte drenge fra Tulip slagteriet, identitet afsløres. Samtidig med alle disse begivenheder udspiller sig, bliver en fange netop løsladt fra Statsfængslet Østjylland. Han har noget at hævne, og rusen bringer ham i kontakt med en underverden, der overskygger alt, hvad han tidligere har oplevet. Inger Gammelgaard Madsen tager tabu emnet op om hvem der tager retten til på engang både være Dommer Og Bøddel? Det er igen et spændende og medrivende historie. Forfatteren forstår endnu en gang at præsenterer den ene overraskelse efter den anden for til slut at fyrer den helt store overraskelse hvor masken rives af en gerningsmændene. Tip top gedigent underholdning fra første til sidste side.
Finn Hansen.
PS. På Krimi-Cirklen har vi næsten fra start ikke lagt skjul på, at Inger Gammelgaard Madsen har været en Krimi-Cirklens yndlingeforfattere. Det kan ses når vi går vores anmeldelser igennem. Læs her hvad vi skrev om de forrige bøger.
Slangernes Gift:
“Når man griber en ny bog fra Inger Gammelgaard Madsen, er man altid sikret og garanteret gedigen, spændende underholdning. Og hendes unikke personbeskrivelser og miljøer gør historien troværdig og autentisk. Og allerede nu kan vi glæde os til bind 8 Dommer og bøddel, som udkommer i 2015.”
Lig Bløder Ikke:
“Igen er det et godt og realistisk plot Inger Gammelgaard Madsen har sat i søen og det holder uden slinger hele vejen. Et rigtigt Godt Gys her i sommervarmen”
Stjålet Identitet:
“For femte gang viser Inger Gammelgaard Madsen, at hun kan konstruere både en spændende historie og et realistisk plot. Hun skriver sig stille og roligt op i eliten af den danske kriminallitteratur. Det ligger helt fast!”
Under Skriftsegl:
Under skriftesegl er plotmæssigt både spændende og interessant, og de forskellige miljøer er godt og knivskarpt tegnet. Vel nok den bedste af Inger Gammelgaard Madsens foreløbig fire krimier”.
Fremmed Indtrængen:
... atter en gang serverer Inger Gammelgaard Madsen en velkonstrueret krimigåde med et fint og vel gennemtænkt plot”.
Drab Efter Begæring:
I nogle af kapitlerne oprulles langsomt, hvad der drev morderen til sine handlinger. Drab efter begæring viser, at det er en god ide at holde øje med forlag som DarkLights og forfattere som Inger Gammelgaard Madsen, akkurat som fx forfatteren Inger Wolf (der bor i samme område) kan levere en spændende og medrivende krimianretning befolket med fine miljø- og persontegninger. Og når så både historien og plottet går op i en højere enhed – så er der vel intet at klage over! Det er nemlig lige, hvad Drab efter begæring gør”.
Debutbogen Dukkebarnet nåede vi aldrig at anmelde.
Finn Hansen.