BINDSLEV.

Forlaget BINDSLEV.

Anmeldelser fra FORLAGET BINDSLEV.

ALEX KARL MORELL: GLASNØGLEN. 320 Sider. 299,95 Kr. Det var også forlaget Bindslev har det med at opdage nye talenter. Det er der et tydeligt eksempel på da forlaget ”opdagede” Thomas Rydahl med Eremitten. Den blev som bekendt hædret med BogForums debutantpris i 2014. Nu skal det ikke undrer om de igen har ”fundet” et nyt talent der bejle til en eller anden pris nemlig Alex Karl Morell som på sidelinjen har assistance af forfatterkollegaen Ib Michael. For Glas-nøglen er meget original i plot og miljø. Det er fuglenes adfærd der er temaet i bogen.Den ene hovedpersonerne er Katrine, hun er hobby-ornitolog men hun er begyndt at betragte fuglenes mærkelige måde at te sig på. Det giver hende en med voksende mistro til de dunede væsner. Der er for mange af dem, for de gebærde sig anderledes. Hændelserne udvikler sig i rivende hast da hun begynder at stille tilsyneladende uskyldige spørgsmål om ørne til en dansk journalist der opholder sig i Thailand. Denne kontakt vender fuldstændigt op og ned på hendes ellers så stilfærdige liv. Endnu værre går det den journalist, (den anden hovedperson) der havde besvaret hendes spørgsmål. Fuglene bliver den mindste af Jespers bekymringer. En sen og fordrukken nattetime er han kommer han nemlig alt for tæt på et lig, der gemmer på en dødsens farlig hemmelighed. Det resulterer i at han kommer på flugt over halsog hoved fra Phuket i Thailand til Grand Canyon i USA. De to hovedpersoner Katrine og Jesper ender til sidst i Alex Karl Morells ( Jeg tror Ib Michaels) ender i hæsblæsende medrivende jagt på sandheden. Glasnøglen er en Spændingsroman om en sammen-sværgelse. I rivende fart strækker den sig fra Midtjylland til Sydamerika. Uanset hvem der er Forfatteren er der fire diamanter fra krimicirklen
Finn Hansen

THOMAS RYDAHL: EREMITTEN. 520 Sider. kr. 299,- det vakte stor sentation da debutanten og det lille forlag Bindslev lavede en glidetakling og gik ind og tog fusen på alle de etablerede forfattere og løb med både Bogforums 2014 pris og Harald Mogensen prisen for Årets Bedste Krimi/spændingsroman. Eremitten bliver dermed automatisk også nomineret til Glasnøglen.Fortællingen er da også anderledes og unik på mange måder. Så det er fuldt fortjent. Selv den største taber kan vinde dit hjerte… Handlingen starter på stranden på den kanariske ferieø Fuerteventura. Her holder en spritny bil. I bagagerummet står finder man en papkasse med en lille død dreng i. det konstateres hurtigt mærkværdigvis at ingen savner ham. Der er ej heller intet spor af bilens fører, ingen fod- eller fingeraftryk og tallet på bilens kilometertæller giver heller ingen mening. Det sidste, øens befolkning på Fuerteventura har brug for, er en modbydelig og grim sag, der vil jage endnu flere turister væk fra øens halvtomme barer og forblæste strande. Det lokale politi forsøger derfor at lægge låg på og tone historien ned, at det er et kynisk svindelnummer. Det huer ikke den gamle eneboer Erhard Jørgensen kaldet ”Eremitten”. Han observere mere end de fleste, og hager sig fast i mysteriet med en desperat stædighed og gåpåmod. Han har for mange herrens år siden kappet forbindelsen til kone og børn i Danmark og hutler sig nu igennem som taxachauffør og lejlighedsvis klaverstemmer for øens få velhavere. Den døde dreng fra bagagerummet tvinger Eremitten tilbage til livet. Historien om hvad en gammel mand og taber reagerer er fascinerende på mange måder. For ham hvor tiden har stået stille og han har nægtet at slippe de gamle normer for at følge med tiden. Erhard Jørgensen er et anderledes og uhyre spændende bekendtskab. Det fuldt fortjent, at han gået rent ind. Flot debut!

Finn Hansen.