FORLAGET GRØNNINGEN1

JENNY LUND MADSEN. TREDIVE DAGES MØRKE. 352 Sider. Kr.
Det er et spændende bekendtskab læseren får præsenteret med præsentationen af den snobbede, drikfældige, ensomme og ovenikøbet skriveblokerede forfatter Hannah. Hun udfordres ved et skæbnens uheld til at skrive en krimi på tredive dage.
For at få inspiration rejser hun hovedkulds afsted til Island, hvor hun indlogerer sig hos den gæstfri Ella i en lille, fredelig by Húsafjöður. Men under overfladen i Húsafjöður er stærke mørke strømninger i bevægelse. Få dage efter Hannahs ankomst fiskes Ellas nevø Thor livløs op af vandet. Druknet. Thor var som alle de andre søn af en fisker, men han led af stærk hydrofobi. Det var almindeligt kendt, at Thor for alt i verden aldrig nærmede vandet … så hvordan kunne han drukne? Og var det bare en ulykke?
Hannah begynder at efterforske dødsfaldet som en mulig god start på sin klichékrimi, men snart er hun involveret i farlige hemmeligheder i Húsafjöður. I Island med sin kulde, sne og mørke finder Hannah fortiden gemt – men det er også her, hun aner en fremtid.
Denne krimidebut af en af Danmarks store film- og TV-serieforfattere er intet mindre end et mesterstykke får dette skudsmål med. Og det kan helt og adeles tilsluttes fra Krimicirklen side. 6 Diamanter.
Finn Hansen

HELENE FLOOD. TERAPEUTEN oversat af Agnete Friis efter TERAPEUTEN.2019 375 Sider. Kr.
Det er noget af et scoop som det nye forlag Grønningen1 åbner med. Det er nemlig den lige sensationel norsk krimidebut Terapeuten. Bogen blev solgt til 20 lande og det er vel at bemærke, før den blev sendt udgivelse. Bogen blev da også modtaget med en sand stjerneregn ved udgivelsen i Norge. Det er guf for det læsende folk, der har nydt bøger bla. Pigen i toget og lignende værker. Det er kort og godt en formidabel krimi med en psykologisk twist.
Den tager begrebet op med: Noget af det mest uhyggelige er, når det trygge føles utrygt. Hovedpersonen Sara og Sigurd er et perfekt par, i hvert fald på overfladen. Han er nyuddannet arkitekt i færd med at starte eget firma. Hun har sin egen praksis som terapeut for unge med problemer. Sammen bor parret i den i en arvet villa i et af Oslos bedste kvarterer. Livet kunne ikke være bedre – eller kunne det? For det hele forandrer sig. Det sker da Sigurd tager på fjeldtur med et par af gutterne, begynder nemlig noget at slå revner. Han når nemlig aldrig frem til hytten, selvom han har ringet til Saras telefonsvarer derfra. Men hvor er han så? Sara begynder at rede trådene ud, men ender efterhånden i et spil, hun måske ikke er herre over. Sara er sådan én, der lever af at tænke klart om andres relationer. Men kan hun tænke klart om sit eget ægteskab, da brikkerne begynder at falde på plads for hende?
Tillykke til Grønningen1 og Helene Flood. Herfra er der naturligvis 6 Diamanter.
Finn Hansen.

MARIANNE MONTEAU. MIT NAVN ER VIKTOR 350 Sider. Kr.

Marianne Monteau har skiftet fra eget forlag Many Minutes til det nye etablerede forlag Grønningen 1.

Politiassistent Lucy Kiehl er udlånt til Københavns politi og er så småt på vej tilbage til Aarhus. Men da en kendt byggematador brutalt skydes ned med koldt blod i sin have på Frederiksberg, må Lucy Kiel tage sig af den sag. Og hvor det bl.a. bevirker at hårdtprøvede enke, midt i sorgen over sin mands død, skal føre virksomheden videre. Lucy og hendes kolleger må arbejde i døgndrift for at løse mysteriet om mordet på den magtfulde mand. Efterhånden som Lucy graver sig dybere ned i sagen, kommer der mange andre ting op til overfladen. glansbilledet af den ellers så vellidte familie begynder at krakelerer. For hvem var egentlig Bernt Thaulows venner? Eller hvem var hans fjender? Og kan man tage det for givet at morderen ikke slår til igen ? Mit navn er Viktor – er det tredje bind i krimiserien af Marianne Monteau. Der er kun at sige at de damer Blædel, Egholm osv har fået en konkurrent der bare bliver bedre og bedre. 6.Diamanter fra Krimicirklen.Finn Hansen