Forlaget Alpha

Anmeldelser fra Forlaget Alpha

BIND 1. JOY ELLIS. MORD PÅ MARSKEN. Oversat af Lotte Follin efterCRIME ON THE FENS. 2016. 330 Side.

Kiminalkommissær Nikki Galena er lidt af en enspænder og ikke nogen nem person at arbejde sammen med. Men hun er en god efterforsker og hun slår ekstremt hårdt ned på al narko- kriminalitet med alle midler. Nogle gange næsten for hårdt, men det er der en særlig grund til: Efter at en ung pige døde i Nikkis arme efter at have taget stoffer, er Nikki klar til at gå langt for at rydde byen for det afskum, der sælger stoffer til de unge mennesker i byen. Og det er ikke den eneste traumatiske hændelse i fortiden, der plager Nikki. Hendes makker Vicekriminalkommissær Joseph Easter, der har en fortid som jægersoldat, er blevet midlertidigt overflyttet til stationen i Greenborough. Også Joseph kæmper med skygger i fortiden, men griber sine dæmoner noget anderledes an end Nikki og er blevet en overkorrekt strisser, som kollegaerne ser skævt til. Sjovt nok arbejder de to enspændertyper overraskende godt sammen, og hvad der starter som et midlertidigt arrangement, ser ud til at kunne blive til et rigtig godt makkerskab. Til sidst vil jeg oplyse at den dame Nikki den herre Joe med efternavnene Galena og Easter, har fået endnu en fan til Fens – Serien nemlig undertegnede der seer frem til atter at gæste Greenborough. Og der er nok at tage for forlaget Alpha. Der ligger nemlig 11 Bind og venter. Der 5 Diamanter til etteren!

Finn Hansen.

TRUDE TEIGE.DEN TAVSE KVINDE. Oversat af Rikke Toft Kleemann efter JENTA SOM SLUTTET Á SNAKKA. 2014.

Det er samtidig de fjerde bind Kajsa Coren serien med den viser teige endnu en gang at hun er en af de bedste og populære norske forfattere pt. Den mystiske sag starter med at en kvinde bliver fundet dræbt i sit hjem i Losvika. Hun sidder i sin sædvanlige stol foran vinduet i kanappen, sminket, med opsat hår og iklædt en lang, sort silkekjole.

Et år tidligere blev hendes far akkurat fundet død i samme hus, og den forbrydelse er stadig uopklaret. Kajsa har taget orlov fra sit job på TV-Kanal 4 og er flyttet til Losvika for at leve en roligere tilværelse sammen med kæresten Karsten. Men det går ikke altid som præsten prædiker for hun savner det hektiske liv som tv-journalist, så da hun får tilbuddet om at dække drabssagen for en avis, slår hun til med det samme. Hun finder hurtigt ud af, at kvinden, Sissel Våge. Hun levede et afsondret liv alene i sit hus, og at hun ikke havde talt eller sagt noget i mange år. Alligevel virker det, som om hun vidste meget om mange om alle personer i byen. Vidste hun for meget? Da en ung pige kort efter forsvinder, spreder frygten sig for alvor blandt beboerne i den lille bygd. Med den netop aktuelle kriminalroman Den Tavse Kvinde understreger Trude Teige atter sin position. Krimicirklen er enig i det hele. Hun biver bare bedre og bedre. Krimicirklen iler med 6 Diamanter.

Finn Hansen

PT. Det glædelige er også at flere bind er på trapperne.

TRUDE TEIGE. DE DØDES SOMMER. Oversat af Rikke Toft Kleemann efter SVIK. 2O12. 351 Sider.
“De dødes sommer” – er tredje bog i Trude Teiges medrivende krimiserie om tv-journalisten Kajsa Coren.
Kajsa Coren er draget til sin barndomsby for at skrive en bog om kvindernes gøren og laden under Anden Verdenskrig i Norge. Mens hun skriver, findes en ældre mand død i en båd ude i fjorden. Det viser sig, at være den døde er tysk turist, som kender byen indgående.
Kajsa sætter sig for at opklare sandheden om manden, og kommer på sporet af byens mørke fortid. En fortid, der kredser om en lokal tyskerpiges sporløse forsvinden i 1942.
Fortidens aller mørkeste og gemte mørke sandheder kommer for dagen og blusser op igen med fornyet kræft.
Trude Teige har godt styr både på sit miljø og skaber en spændende og medrivende historie som fænger fra første side til den overraskende afslutning.
Der er 5 Diamanter.
Finn Hansen.
PS. Flere bind på vej.

TRUDE TEIGE.ALENE I MØRKET. Oversat af Rikke Toft Kleemann efter NOEN VET 2009. 336 Sider. Nu bliver også danske læsere præsenteret for en af Norges mest populære kriminalforfattere, nemlig Trude Teiges bøger om tv-journalisten Kajsa Coren Tv-journalist. I debut-romanen fra 009 bliver Kajsa sendt ud for at dække drabet på et ældre ægtepar. Parret er er fundet myrdet på deres gård uden for Oslo. Sagen viser sig at trække tråde til en anden historie, som Kajsa tilfældigt også arbejder på, en artikel om svigt og misrøgt på et børne-hjem. Trude Teige er uddannet som oversætter og journalist og arbejdede i en årrække som reporter på det norske kanal TV2. Hun debuterede som forfatter i 2002 og har skrevet en række romaner og krimier. Krimicirklen giver 6 velfortjente Diamanter. Og ser frem til de 4 næste bøger som er på vej.

Finn Hansen.

TRUDE TEIGE. I DØDENS HÆNDER. Oversat af Rikke Toft Kleemann efter EN HJELPENDE HÅND. I bind 2, er TV-journalisten er Kajsa Coren ved at lave en dokumentarudsendelse om sin mor der bor på et plejehjem. Hun hører rygter om at der foregår forkerte medicinering og mistænkelige dødsfald. Hun giver sig til at undersøge hvad der sker. Et af spørgsmålene bl.a. ingen som kan komme i kontakt med den pligtopfyldende sygeplejerske ingrid, når hun ikke er på sit arbejde. Og hvad skete der egentlig med den 10-årige Erlend der er blevet savnet efter en træning på fodboldbanen på plejehjemmet Hverken Kajsa eller politiefterforskningslederen Karsten Kjølås kan se nogen åbenlys forbindelse mellem de forskellige sager. Forfatteren viser at hun kan skrive samfundskritiske krimier som både er spændende og tankevækkende. Vi giver 5 Diamanter.
Finn Hansen.

efter

VIVECA STEN. SKYGGEDALEN. Oversat af Rikke Toft Kleemann efter DALSSKUGGAN. 425 Sider.

Med “Skyggedalen” har Viveca Sten skabt endnu en dramatisk krimi i sin nervepirrende Mordene i Åre-serie. Denne gang er det blevet vinter i den lille by, og en kirkelig sekt har langomt fået overtaget i de små grænsebyer.
I “Skyggedalen” af Viveca Sten møder læseren den unge kvinde Rebecka, der har mærket sekten tage magten over hende. Hun gør alt, hvad hun kan for at tjene Gud, men bliver samtidig mere isoleret og får følelsen af at være i livsfare. Hun frygter, at nogen vil hende ondt. Men hvem?

Samtidig finder politiet et mishandlet lig. Den dræbte har ingen fjender, så politivikaren Hanna og hendes kollega Daniel har ikke mange ledetråde at gå efter. Langsomt begynder en dyster sag at tegne sig, men hvem står bag drabet? Og har Rebecka nogen grund til at være bange?

“Skyggedalen” er anden bog i Viveca Stens serie Mordene i Åre, der med de to efterforskere Hanna og Daniel i hovedrollerne lægger op til en spændingsfyldt krimi på linje med, hvad man kender fra Viveca stens populære Sandhamn-serie. Det er altid spændende at se hvordan forfatteren klare at sin opfølger og det ses med det samme at sten kan sit håndværk uden at ryste på hånden . Der er 6 Diamanter fra Krimicirklen

Finn Hansen.

ULRIKA ROLFSDOTTER. DYREHJERTE. Oversat af Andrea Felauer efter ROVHJÄRTA 424 Sider.
Atter viser Sverige at de gang på gang kan præsenterer ny talenter på samlebånd. Det har vi set masser af eksempler på. Dyrehjerter er en overbevisende kriminalroman inspireret af legender og overtro. Rolfdotter bygger plottet på en historisk mordsag fra 1800-tallet og Middelalderens hekseprocesser.
Hovedpersonen Annie Ljung har opbygget et nyt liv som sociolog i Stockholm, langt fra den lille flække i Nordsverige, hvor hun selv er vokset op. Da hendes demente mor flygter fra plejehjemmet, er Annie tvunget til at vende tilbage til det sted, hun både elsker og hader, og da en ung pige i hendes familie, den syttenårige Saga, sporløst forsvinder, lader Annie sig overtale til at blive i byen for at hjælpe med at finde hende. Hvad var det for hemmeligheder, Saga ikke fortalte? Er hun stukket af, eller er hun værre endnu selv offer for en forbrydelse? Og hvordan hænger sagen i Bjärtrå sammen med en gammel sag, som byen har vendt det blinde øje til og de stemmer, Annie plages af i sit eget hoved? “Dyrehjerte er en usædvanlig medrivende stærk debut. Der hersker ingen tvivl fra undertegnede at vi på Krimicirklen, at gerne seer frem til en efterfølger. Der er 5 Diamanter. Finn Hansen.
ULRIKA ROLFSDOTTER er uddannet socionom og kognitiv terapeut, og har i mange år arbejdet som socialrådgiver. Dyrehjerte er hendes første kriminalroman med socialarbejderen Annie Ljung i hovedrollen og udspiller sig i den nordsvenske region Ångermanland i den lille by Bjärtrå, hvor Ulrika selv er vokset op. I dag bor Ulrikka i den nordsvenske by Gävle, i et hus fra 1790, der siges at være hjemsøgt.

CAMILLA LÄCKBERG. NATTENS BØRN. Oversat af Louise A. Ravnild efter GÅ I FÂNGELSE. 200 Sider.

Det er nytår. Max, Martina, Liv og Anton fejrer et nyt års begyndelse sammen, uden deres forældre. Det vil sige at de ikke er huset som de unge – Men bare i huset lige overfor.De unge har været venner så langt tilbage, de kan huske. De stået sammen i tykt og tyndt og altid troet, at de vidste alt om hinanden. Men denne aften, i en blanding af eufori, champagne og uudgrundelig tillid, begynder de at spille et spil, som afslører, at de ikke ved alt om hinanden eller sig selv. Og den sandhed får fatale konsekvenser.Camilla Läckberg viser endnu en gang at hun kan skrive en kortroman der sider lige i skabet. Med masser af overraskelser og et plot der tager vejret fra læseren. Läckberg er en af verdens bedst sælgende krimiforfattere.  Nattens Børn er lige en oplagt ide til en risalamande vinder af mandelgaven! 5 Diamanter.

Finn Hansen.

HELLE MOGENSEN. MALSTRØM. 339 Sider. Kr

Vi stiftede bekendtskab med Helle Mogensen i 2019 der debuterede hun på Forlaget PeoplesPress med Havunger. Nu er Mogensen gået over til nye etablerede forlag i Danmark, Alpha. Det samme gælder hendes hovedperson psykologen Anne Lebæk. Den nye historie starter en forårsaften. Her finder Anne Lebæk liget af en ung kvinde i sin venindes hjem i Hvertsunds gamle fiskerkvarter. Anne kender kvinden, men kun overfladisk fra sin praksis. Uanset hvad bliver hun opslugt af at opklare, hvem ofret i virkeligheden var, og hvem det er, der ønskede hende død på sådan en bestialsk. Annes eftersøgen bringer hende tæt på det rå og vindblæste samfunds skyggesider, hvor alle tilsyneladende har noget at skjule. Og hvor morderen, hvem det end er, aldrig er langt væk. Malstrøm er en spændende psykologisk drama om at leve på kanten af sindets afgrund og om konsekvensen den kan medfører, når den hårfine skillelinje mellem fornuft og vanvid bliver overskredet – og om at blive svigtet af dem, man stoler allermest på.

Der er ingen tvivl om at Danmark har fået endnu en forfatter der nok skal blive ligeså populære som sine mange danske krimikolleger der efterhånden er oppe . Glæder os til næste drama fra den jyske vestkyst. Der er 5 flotte diamanter til Mogensen og hendes Lebæk.

Finn Hansen.

VIVECA STEN OFFERMAGEREN. Oversat af John Jensen efter OFFERMAKAREN. 2020. 445 Sider. Kr.
Viveca Sten boltre sig på en god måde enten der er tale om miljøet i Sandhamn eller det iskolde vejr i Åre. Det var en tilfældighed at hun startede sin nye serie netop der. Hun var sammen med familien på et ophold i Åre da hun bogstavligt blev sneet inde da epidemien ramte på fuld kraft. Det gjorde at de ikke kunne forlade Åre. Men efter nogen tid fik hun så ideen at skrive en spritny serie som skulle foregå netop i Åre.
Handlingen: Skisæsonen er netop startet i Åre, da et stivfrossent lig bliver fundet i en af skilifterne. Alt tyder på, at der er tale om et uhyggeligt mord. Daniel Lindskog er nybagt far og politiassistent ved Åre Politi bliver sat på sagen sammen med sin nye kollega Hanna Ahlander, der er blevet fyret fra sin stilling ved politiet i Stockholm. Og for det ikke skulle være nok er hendes mand utro og smider Hannah ud af huset. Takket være hjælp fra sin søster som låner lillesøster sin pragt lejlighed kommer hun på ret køl. Samtidig er personale mangel hos politiet i Åre så hen ad vejen får Hannah tilbudt stillingen. Medens sneen fyger, temperaturen falder, og flere personer er i fare for at miste livet. Hvor mange vil blive offer for den koldblodige morder, inden Daniel og Hanna har fået opklaret sagen?
Offermageren er første bind i Viveca Stens dramatiske nye serie. Mordene i Åre, som udspiller sig i de populære skiområder i de jåmtlandske bjerge langt oppe i Sverige. Der 6 Diamanter for serien er kommet godt fra start og ser lovende ud.
Finn Hansen

NINNI SCHULMAN, NÅR TIDEN GÅR I STÅ. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild efter NÅR ALLA KLOCKOR STANNAT. 2019
Ninni Schulman er, som skrevet for noget siden, en af de forfattere der har valgt nyt forlag og gået over til danske Alpha nu. Hun var før på People Press. Den nye er nok en af de bedste hun har skrevet nogensinde.
Handlingen: Det årlige festspil i den midtsvenske by Ekshärad står for døren, og på plakaten er en forestilling om den sagnomspundne urmager Johan Tinglöf. Men en af skuespillerne forsvinder, og to dage senere bliver hun fundet død under uhyggelige omstændigheder.
Det bliver politibetjentene i Hagfors Christer Berglund og Petra Wilander der får sagen. De står på bar bund, da endnu et offer dukker op, tilkaldes der assistance fra Stockholm. Sagen lander på det værst tænkelige tidspunkt. Petra er ved at komme sig efter en skilsmisse, Christer og hans kone forsøger at få et barn, og den lokale journalist Magdalena Hansson, som modvilligt bliver sat på sagen, er ramt af depression. Mordene lader til at hænge sammen, men de er udført på vidt forskellige måder. Hvad er det, Petra og Christer overser? Hvor er fællesnævneren, som ingen kan få øje på?
Imens politiet nærmer sig, forbereder morderen sit næste træk og for læseren afsløres det at galningen har en hel liste endnu på personer der skal udryddes . Det er led i en sadistisk plan, og i den er der ofre nok at tage af.
NINNI SCHULMAN er født og opvokset i Lesjöfors i Østre Värmland, ikke langt fra Hagfors, hvor hendes roste krimiserie om journalisten Magdalena Hansson og politimakkerparret Petra Wilander og Christer Berglund foregår. Serien har solgt over 1 million eksemplarer i Sverige. og i Dagens Nyheter blev NÅR TIDEN GÅR I STÅ valgt til en af årets bedste krimier i 2019. Krimicirklen er helt enig og giver denne tankevækkende psykologiske bog 6. Diamanter.
Finn Hansen.

CAMILLA LÄCKBERG. NÅDESLØSE KVINDER. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild efter KVINNOR UTAN NÅD. 2020. 191 Sider kr. Som titlen antyder er det en historie om Hævn. Nemlig en nådesløs og spændende af slagsen. En fortælling om tre kvinder, der har fået nok. Den unge russiske kvinde Viktoria bor i hus på landet med manden Malte, men der er intet idyllisk over deres ægteskab. Fælles for kvinderne er at de har giftet sig med nogle sadistiske og dumme svin af mænd.
Da Ingrids mand bliver forfremmet, opgiver hun karrieren som journalist for at blive den perfekte forstadshustru.
Birgitta har i alt for mange år levet med en voldelig ægtemand. Nu nærmer pensionsalderen sig og måske muligheden for et andet liv?
Viktoria. Ingrid. Birgitta.
Men så slår de tre vidt forskellige kvinder i dårlige ægteskab tager til genmæle over for deres mænd på udspekuleret vis. De har fortjent det!
Camilla Läckberg er stadig en af verdens bedst sælgende krimiforfattere. Hendes bøger er solgt i mere end 26 mio. eksemplarer, udgivet på 48 sprog i mere end 60 lande og filmatiseret som både film og tv-serier. Camilla Läckberg er født og opvokset i Fjällbacka og bor i dag i Stockholm. 5 Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

KATRINE ENGBERG. ISOLA. 360 Sider. Kr.
Isola er 5. selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti.
Jeppe har taget orlov fra politiet og slået sig ned på Bornholm vinteren over for at fælde træer. Kollegaen Anette står med fundet af et halvt lig i en kuffert og ingen Jeppe til at hjælpe med at opklare, hvordan det hænger sammen. Og Esther … hun har aldrig følt sig så alene.
Den første bog i serien, Krokodillevogteren, som udkom i 2016, var Katrine Engbergs debut som krimiforfatter, og siden er det gået stødt med at skrive og udgive fantastisk spændende krimier.
Ord havde stor værdi i Katrines barndomshjem, hvor faren var lingvist og moderen forsker, og derfor har ord altid været af betydning og interesse for Katrine. Hun har altid skrevet mange forskellige ting ned – dagbog, sjove ideer, rejseoplevelser osv.
Kørner & Werner serien består af de underneden følgende bøger og er ifølge Katrine Engberg, så markerer Isola bogen afslutningen på serien. Krokodillevogteren Blodmåne Glasvinge Vådeskud og Isola.
Katrine Engberg (f. 1975) er som der skrives en af de mest interessante nye krimiforfattere fra Skandinavien. Hun er for nylig blevet shortlisted til Den store lydbogspris samt Krimimessens Publikumspris, to gange til både MARTHA prisen og som Årets forfatter og har positioneret sig som bestsellerforfatter
herhjemme med over 300.000 solgte bøger på knap tre år. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande og Katrine Engberg er at finde på bestsellerlisterne i Danmark, USA og Tyskland, Canada, Norge og Sverige, hvor hun senest har ligget #1 i seks uger i streg.
Med Isola viser Engberg at hun er en utrolig dygtig plotmager. Hun forstår at bruge sine forskellige miljøer optimalt og ligeså sine persongalleri som hun kæler for.
PS. det er rigtigt at hvis titlen siger Dig et eller anden så er det rigtigt . Det er ganske rigtigt Ed McBains bydele hvor hvor hans historier udspiller sig. Isola pseuddonym for New York. Isola fremrgende brugt af Engberg. Det viser også hun kan sin McBain.
Til slut giver vi den 5. Diamanter.

Finn Hansen.