Forlaget Alpha

Anmeldelser fra Forlaget Alpha

CAMILLA LÄCKBERG. NATTENS BØRN. Oversat af Louise A. Ravnild efter GÅ I FÂNGELSE. 200 Sider.

Det er nytår. Max, Martina, Liv og Anton fejrer et nyt års begyndelse sammen, uden deres forældre. Det vil sige at de ikke er huset som de unge – Men bare i huset lige overfor.De unge har været venner så langt tilbage, de kan huske. De stået sammen i tykt og tyndt og altid troet, at de vidste alt om hinanden. Men denne aften, i en blanding af eufori, champagne og uudgrundelig tillid, begynder de at spille et spil, som afslører, at de ikke ved alt om hinanden eller sig selv. Og den sandhed får fatale konsekvenser.Camilla Läckberg viser endnu en gang at hun kan skrive en kortroman der sider lige i skabet. Med masser af overraskelser og et plot der tager vejret fra læseren. Läckberg er en af verdens bedst sælgende krimiforfattere.  Nattens Børn er lige en oplagt ide til en risalamande vinder af mandelgaven! 5 Diamanter.

Finn Hansen.

HELLE MOGENSEN. MALSTRØM. 339 Sider. Kr

Vi stiftede bekendtskab med Helle Mogensen i 2019 der debuterede hun på Forlaget PeoplesPress med Havunger. Nu er Mogensen gået over til nye etablerede forlag i Danmark, Alpha. Det samme gælder hendes hovedperson psykologen Anne Lebæk. Den nye historie starter en forårsaften. Her finder Anne Lebæk liget af en ung kvinde i sin venindes hjem i Hvertsunds gamle fiskerkvarter. Anne kender kvinden, men kun overfladisk fra sin praksis. Uanset hvad bliver hun opslugt af at opklare, hvem ofret i virkeligheden var, og hvem det er, der ønskede hende død på sådan en bestialsk. Annes eftersøgen bringer hende tæt på det rå og vindblæste samfunds skyggesider, hvor alle tilsyneladende har noget at skjule. Og hvor morderen, hvem det end er, aldrig er langt væk. Malstrøm er en spændende psykologisk drama om at leve på kanten af sindets afgrund og om konsekvensen den kan medfører, når den hårfine skillelinje mellem fornuft og vanvid bliver overskredet – og om at blive svigtet af dem, man stoler allermest på.

Der er ingen tvivl om at Danmark har fået endnu en forfatter der nok skal blive ligeså populære som sine mange danske krimikolleger der efterhånden er oppe . Glæder os til næste drama fra den jyske vestkyst. Der er 5 flotte diamanter til Mogensen og hendes Lebæk.

Finn Hansen.

VIVECA STEN OFFERMAGEREN. Oversat af John Jensen efter OFFERMAKAREN. 2020. 445 Sider. Kr.
Viveca Sten boltre sig på en god måde enten der er tale om miljøet i Sandhamn eller det iskolde vejr i Åre. Det var en tilfældighed at hun startede sin nye serie netop der. Hun var sammen med familien på et ophold i Åre da hun bogstavligt blev sneet inde da epidemien ramte på fuld kraft. Det gjorde at de ikke kunne forlade Åre. Men efter nogen tid fik hun så ideen at skrive en spritny serie som skulle foregå netop i Åre.
Handlingen: Skisæsonen er netop startet i Åre, da et stivfrossent lig bliver fundet i en af skilifterne. Alt tyder på, at der er tale om et uhyggeligt mord. Daniel Lindskog er nybagt far og politiassistent ved Åre Politi bliver sat på sagen sammen med sin nye kollega Hanna Ahlander, der er blevet fyret fra sin stilling ved politiet i Stockholm. Og for det ikke skulle være nok er hendes mand utro og smider Hannah ud af huset. Takket være hjælp fra sin søster som låner lillesøster sin pragt lejlighed kommer hun på ret køl. Samtidig er personale mangel hos politiet i Åre så hen ad vejen får Hannah tilbudt stillingen. Medens sneen fyger, temperaturen falder, og flere personer er i fare for at miste livet. Hvor mange vil blive offer for den koldblodige morder, inden Daniel og Hanna har fået opklaret sagen?
Offermageren er første bind i Viveca Stens dramatiske nye serie. Mordene i Åre, som udspiller sig i de populære skiområder i de jåmtlandske bjerge langt oppe i Sverige. Der 6 Diamanter for serien er kommet godt fra start og ser lovende ud.
Finn Hansen

NINNI SCHULMAN, NÅR TIDEN GÅR I STÅ. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild efter NÅR ALLA KLOCKOR STANNAT. 2019
Ninni Schulman er, som skrevet for noget siden, en af de forfattere der har valgt nyt forlag og gået over til danske Alpha nu. Hun var før på People Press. Den nye er nok en af de bedste hun har skrevet nogensinde.
Handlingen: Det årlige festspil i den midtsvenske by Ekshärad står for døren, og på plakaten er en forestilling om den sagnomspundne urmager Johan Tinglöf. Men en af skuespillerne forsvinder, og to dage senere bliver hun fundet død under uhyggelige omstændigheder.
Det bliver politibetjentene i Hagfors Christer Berglund og Petra Wilander der får sagen. De står på bar bund, da endnu et offer dukker op, tilkaldes der assistance fra Stockholm. Sagen lander på det værst tænkelige tidspunkt. Petra er ved at komme sig efter en skilsmisse, Christer og hans kone forsøger at få et barn, og den lokale journalist Magdalena Hansson, som modvilligt bliver sat på sagen, er ramt af depression. Mordene lader til at hænge sammen, men de er udført på vidt forskellige måder. Hvad er det, Petra og Christer overser? Hvor er fællesnævneren, som ingen kan få øje på?
Imens politiet nærmer sig, forbereder morderen sit næste træk og for læseren afsløres det at galningen har en hel liste endnu på personer der skal udryddes . Det er led i en sadistisk plan, og i den er der ofre nok at tage af.
NINNI SCHULMAN er født og opvokset i Lesjöfors i Østre Värmland, ikke langt fra Hagfors, hvor hendes roste krimiserie om journalisten Magdalena Hansson og politimakkerparret Petra Wilander og Christer Berglund foregår. Serien har solgt over 1 million eksemplarer i Sverige. og i Dagens Nyheter blev NÅR TIDEN GÅR I STÅ valgt til en af årets bedste krimier i 2019. Krimicirklen er helt enig og giver denne tankevækkende psykologiske bog 6. Diamanter.
Finn Hansen.

CAMILLA LÄCKBERG. NÅDESLØSE KVINDER. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild efter KVINNOR UTAN NÅD. 2020. 191 Sider kr. Som titlen antyder er det en historie om Hævn. Nemlig en nådesløs og spændende af slagsen. En fortælling om tre kvinder, der har fået nok. Den unge russiske kvinde Viktoria bor i hus på landet med manden Malte, men der er intet idyllisk over deres ægteskab. Fælles for kvinderne er at de har giftet sig med nogle sadistiske og dumme svin af mænd.
Da Ingrids mand bliver forfremmet, opgiver hun karrieren som journalist for at blive den perfekte forstadshustru.
Birgitta har i alt for mange år levet med en voldelig ægtemand. Nu nærmer pensionsalderen sig og måske muligheden for et andet liv?
Viktoria. Ingrid. Birgitta.
Men så slår de tre vidt forskellige kvinder i dårlige ægteskab tager til genmæle over for deres mænd på udspekuleret vis. De har fortjent det!
Camilla Läckberg er stadig en af verdens bedst sælgende krimiforfattere. Hendes bøger er solgt i mere end 26 mio. eksemplarer, udgivet på 48 sprog i mere end 60 lande og filmatiseret som både film og tv-serier. Camilla Läckberg er født og opvokset i Fjällbacka og bor i dag i Stockholm. 5 Diamanter fra Krimicirklen.
Finn Hansen.

KATRINE ENGBERG. ISOLA. 360 Sider. Kr.
Isola er 5. selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti.
Jeppe har taget orlov fra politiet og slået sig ned på Bornholm vinteren over for at fælde træer. Kollegaen Anette står med fundet af et halvt lig i en kuffert og ingen Jeppe til at hjælpe med at opklare, hvordan det hænger sammen. Og Esther … hun har aldrig følt sig så alene.
Den første bog i serien, Krokodillevogteren, som udkom i 2016, var Katrine Engbergs debut som krimiforfatter, og siden er det gået stødt med at skrive og udgive fantastisk spændende krimier.
Ord havde stor værdi i Katrines barndomshjem, hvor faren var lingvist og moderen forsker, og derfor har ord altid været af betydning og interesse for Katrine. Hun har altid skrevet mange forskellige ting ned – dagbog, sjove ideer, rejseoplevelser osv.
Kørner & Werner serien består af de underneden følgende bøger og er ifølge Katrine Engberg, så markerer Isola bogen afslutningen på serien. Krokodillevogteren Blodmåne Glasvinge Vådeskud og Isola.
Katrine Engberg (f. 1975) er som der skrives en af de mest interessante nye krimiforfattere fra Skandinavien. Hun er for nylig blevet shortlisted til Den store lydbogspris samt Krimimessens Publikumspris, to gange til både MARTHA prisen og som Årets forfatter og har positioneret sig som bestsellerforfatter
herhjemme med over 300.000 solgte bøger på knap tre år. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande og Katrine Engberg er at finde på bestsellerlisterne i Danmark, USA og Tyskland, Canada, Norge og Sverige, hvor hun senest har ligget #1 i seks uger i streg.
Med Isola viser Engberg at hun er en utrolig dygtig plotmager. Hun forstår at bruge sine forskellige miljøer optimalt og ligeså sine persongalleri som hun kæler for.
PS. det er rigtigt at hvis titlen siger Dig et eller anden så er det rigtigt . Det er ganske rigtigt Ed McBains bydele hvor hvor hans historier udspiller sig. Isola pseuddonym for New York. Isola fremrgende brugt af Engberg. Det viser også hun kan sin McBain.
Til slut giver vi den 5. Diamanter.

Finn Hansen.