SKRIVEFORLAGET.

ANMELDELSER FRA FORLAGET SKRIVEFORLAGET.

LARS TECHEN NIELSEN.KORS FOR KALVEHAVE. 379 Sider
Kors for Kalvehave – er Lars Techen Nielsens tredje krimi. Igen med den tidligere strisser Mikkel A. Jacobsen og politikommissær Liz Lærke i de centrale roller. I Kalvehave får Mikkel besøg af en kvinde, der ligner den amerikanske countrysangerinde Emmylou Harris. Hun fortæller at hendes navn er Charlotte Jørgensen og beretter videre, at hun trues på livet af sin eksmand, og at truslerne trækker tråde tilbage til et uopklaret drab på Møns Klint.
I København leder Liz efter en kvinde, som er forsvundet på et tog fra mellem Aalborg til København. I hovedstaden møder hun tilfældigt Mikkel foran den norske sømandskirke på Amager. Liz kører med Mikkel til Kalvehave og overbeviser ham om, at mordet på Møns Klint er noget helt andet, end kollegerne i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kom frem til, og jagten på en fælles fjende fra fortiden tager sin begyndelse. Kors for Kalvehave er også historien om frygten for, at den lille ø Lindholm i Stege Bugt bliver udrejsecenter og skal huse over hundrede kriminelle udlændinge, og om at Rigspolitiets it-systemer ikke altid lever op til, hvad de lover. Kors for Kalvehave foregår i en verden, hvor rige rager til sig, amerikanske it-giganter høster data som ingensinde, og kun få gør noget for at forhindre klimaet i at gå amok. Det er en uhyre realistisk handling og et spændende plot 5 Diamanter.
Finn Hansen.

BETTINA BJELKE. DØDE HJERTER. 260 Sider. Kr.219.00 Det er en uhyre spændende kriminalroman med flere aspekter i den er anderledes og godt skrevet. Ibrahim åbnede forsigtigt døren. Der var helt mørkt i lokalet. Nede for enden af rummet kunne han ane en lyssprække bag en reol. Ibrahim skubbede reolen til side, så han kunne klemme sig indenfor. Synet af de spejlblanke torturinstrumenter, som lå på bordet, ætsede sig fast på hans hornhinder. Det løb ham koldt ned ad ryggen. Ud af øjenkrogen fik han øje på en kummefryser. Ibrahim tog mod til sig og lettede på låget – Ingen kunne havde forberedt ham på det syn, som mødte ham i fryseren. Fra det øjeblik var Ibrahim klar over, at hans liv var i fare. Han var nødt til at flygte fra sin chef, den skånselsløse Mustafa …
Bettina Bjelke er debutant og levere en spændende og tankevækkende spændingsroman. En rystende beretning om magt og misbrug. Jeg vil ikke fortælle mere fordi det vil være synd at røbe mere om plottet. Men anbefalingen bliver belønnet med 5. Diamanter.
Finn Hansen.
Forside følger senere.

ROAR BRUUN. DEN FORSVUNDNE SYRER. 271 Sider Kr.
Roar Bruun har med den Forsvundne Syrer virker uhyggelig og desværre meget realistisk når man tænker hvad der sker i verden i dag. En gammel gymnastiksal ved et asylcenter i Jelling brænder ned til grunden. Alle elleve syriske mænd, der spiller bold i den gamle træbygning, dør på en bestialsk måde. Det ligner en mordbrand som optakt til et forestående folketingsvalg. Den nyudnævnte politidirektør Helle Bork får ansvaret for opklaringsarbejdet. Og det kan bare ikke gå stærkt nok. Hun ser sig hurtigt nødsaget til at hente forstærkning udefra, og den leveres af den succesfulde dna-forsker Bjørn Porse. Han involveres stærkt mod sin vilje. På kort tid lykkes det Bjørn Porse både at skabe total forvirring på hændelserne og på mystisk vis at ”opklare” sagen sammen med sin assistent, Body. Det viser sig nemlig ved nærmere gennemgang, at en af de syriske mænd, Løjtnanten, er undsluppet. Og han er den eneste, der ved, hvad der er skete under branden. Som skrevet uhyre realistisk måde lige til 5 Diamanter for en brillant person – og miljøbeskrivelse og troværdigt plot.
FINN Hansen..

BJARNE BENTZEN: TRILOGI – 1. BIND OVER PARI, 463 sider. Kr. 299.- 2. BIND BLÆNDVÆRK, 462 sider, Kr. 299,- 3. BIND SYNDEBUKKEN, 522 SIDER, Kr. 299,-

BJARNE BENTZEN: OVER PARI.
Bjarne Bentzen har skrevet en trilogi, hvor man følger den totalt dysfunktionelle familie Ludendorff.
Det første bind – Over Pari –  har sønnen Palle Ludendorff som gennemgående hovedperson. Han har et fejlagtigt billede af sig selv og har storhedsvandvid ud over det tænkbare. Han er i sin egen optik, ”klogere end politiet tillader”, smartere og dygtigere end alle andre.
Han er af sin far indsat som direktør på en kemisk fabrik tæt på en østjysk provinsby.
Baggrunden for hans ansættelse er at hans far, Oscar Ludendorff, har godt fat i fabrikkens egentlige ejer. Ejer og stifter har efter en sag om kurspleje og mandatsvig bosat sig permanent i England.
Persongalleriet i bogen er Palle og hans kone, Ulla og datter, politistyrken i Hanevad, et lyssky miljø i København.
Palle Ludendorff anser alle andre for at være nogle bonderøve og åndsamøber, og har ingen respekt for love og regler – han bøjer alt, så det passer ind i hans eget billede af verden. Forudsigelsen om at det må gå galt, kommer til at holde stik.

BJARNE BENTZEN: BLÆNDVÆRK.
Det andet bind – Blændværk – har den svenske kusine Ulrikka Ludendorff som gennemgående figur. På et tidspunkt, hvor hendes far forsvinder bliver hun indlogeret hos den danske familie Ludendorff. Her er selvglade Palle en stjerne, som hun ikke kan få øjnene fra. Hun bor på et tidspunkt sammen med ham og får 2 børn.
En dag fortæller Palles mor hende en mørk familiehemmelig og hun går totalt i opløsning og i en afmægtig frustrationsrus kvæler hun i affekt begge sin børn. Børn, som hun elsker, og er glad for.
Ulrikka er i bund og grund en god, kvik og intelligent pige, som livet har behandlet ufatteligt dårligt. Hun udvikler med tiden nogle lettere anløbne moralbegreber og en flosset forretningsmoral.
Vi følger stadig politiet i Hanevad og politiet i København, der jagter Oscar Ludendorff. Der tegner sig en sammenkædning af familien Ludendorff og politiets ansatte.
Intet er hvad det giver sig ud for at være.

BJARNE BENTZEN:PSYKOPATERNE. 328 sider Kr.
Dan Ole har været voksenlærling på en maskinfabrik i Albertslund. Nu er han ansat som specialarbejder samme sted , han kører rundt i landet og servicerer de robotter som fabrikken har solgt.
Efter en tur i Jylland hvor Dan Ole har gjort ophold ved en motorvejsbro. Her springer en ung pige ind i bilen til ham. Senere på dagen findes et lig under broen. Det er den unge pige der er stranguleret med et slips fra Dan Oles firma.
Det er politiet i Horsens der står for efterforskningen, men da slipset stammer fra Albertslund er også Københavns politi involveret i efterforskningen.
Man følger nu politiets efterforskning rundt i landet . Dan Ole har en kedelig familie og omgangskreds der består af mange mystiske småfirmaer. Den ene usympatiske person efter den anden. Man trækkes gennem den ene frygtelige og dræbende afhøring afhøring efter den anden.
Også betjentenes kærlighedsliv pensles ud.
Flere unge piger myrdes og det er svært at løse gåden.
Bogen er inddelt i mange kapitler , alle med tid, sted og dato. Det tager ca. en måned at opklare sagen.
Det er en bog der skulle være letlæselig.
Jeg har brugt måneder på at slæbe mig igennem g kan derfor anbefale andre at gå i gang.
Hanne Pedersen

BJARNE BENTZEN: SYNDEBUKKEN.
Det tredje bind – Syndebukken – har Oscar Ludendorff som gennemgående figur. Hans fortid hjemsøger ham. Han startede som ung sin karriere ved at udstykke brandfælder i de københavnske brokvarterer til ejerlejligheder og andelsboligforeninger. Hans signatur – den anløbne forretningsmoral – afholdt ham aldrig fra at gøre en god forretning. Politiet har gennem adskillige år tiltroet ham alle rævestreger og svindelnumre og des lige i miljøet. Af mærkelige kanaler er der dog altid nogle, der holder hånden over Oscar, og friholder ham for straf og ansvar.
Selv Oscar indhentes dog af sin fortid, og til det sidste aner han ikke, hvem der orkestrerer ”musikken” han lever i.
Han bliver dog menneskeliggjort af sin kærlighed og omsorg for Ulrikka. Midt i alt det dystre er der enkelte lyspunkter i de ”slemme drenges” historie.
Forfatteren Bjarne Bentzen er kendt for at skrive letlæselige krimier med et lavt lixtal. Det kan man sige de også bærer præg af. Forfatteren er underviser på Voksenskolen i Albertslund. Han arbejder med voksne med læsevanskeligheder og bruger sine egne romaner i undervisningen.
For mig var de lidt for let læselige og persongalleriet for minutiøst beskrevet.

Anne-Lise

BERTELSEN & SCHWERFEGER: FJERNSTYRING. 242 sider  
En velskrevet letlæselig krimithriller med mange overskuelige kapitler.
Årstallet er 2019, altså en fremtidsroman.
I 2017 blev der begået et terrorangreb mod Danske Central Bank. Hvem der begik handlingen er der stadig delte meninger om. Var det muslimske terrorister eller var det en international storbank.
Politikommisær Leo Brix var chef for antiterrorkorpset og blev beskyldt for at have fejlbedømt situationen. Han er blevet degraderet til narkoafdelingen mens sagen kører. Mange vil gerne af med Brix, han er en person der kan sit kram og gør sit arbejde ordentligt. Nu arbejder han sammen med nogle dejlige damer og en anden tvangsanbragt betjent. De har det ikke kedeligt, de har en del problemer med deres kørefærdigheder og støder derfor  ind i store mængder narko.  Brix tidligere chef Melby dør på mystisk vis, Brix kommer i besiddelse af bevismateriale der ikke tåler dagens lys. Et stort korrupt sikkerhedsfirma har en stor rolle i sagen.
 Ekskonen til Brix er journalist på  en TV kanal og de to støtter hinanden i opklaringen af den meget omtalte sag.
Det går over stok og sten i store dyre biler, gamle helikoptere, sneplove,droner og meget andet, til sidst lidt for vildt. Vi er jo et par år fremme i tiden, så hvem ved hvordan det bliver.
Det hele er spændende nok, men jeg synes det minder for meget om en anden serie der foregår i København med en fraskilt betjent.
Forfatterne, som ikke har præsenteret sig på omslaget, varsler en fortsættelse. Dette er deres debut.
Hanne Pedersen

JØRGEN BODILSEN: LEGENDEN – EN HISTORISK THRILLER. 222. Sider. Kr. 189,- Jørgen Bodilsen som har to andre bøger på samvittigheden, nemlig Syndikatet of Slutspillet. Nu skifter Bodilsen nemlig hest (bogstaveligt) til en historisk thriller. For på Hjultorvet i Næstved står en rytterstatue af Peder Bodilsen. Han levede i 1100-tallet og var en sjællandsk stormand. Han stod blandt andet bag et oprør for at sikre, at præsterne overholdt deres cølibatløfte. Det er dog langtfra alt, eftertiden ved om Peder Bodilsen. For blev han således myrdet af ren og skær grådighed, fordi nogen vidste, hvilken slægt ham kom fra? Eller var han af kongeslægt, eller var han i virkeligheden søn af en leder i et bondeoprør? Og var han ydermere en del af et fællesskab, der forsvarede de gamle daneres normer om, at alle mennesker var lige – et fællesskab, der måske eksisterer den dag i dag?  Alt dette aner politimanden Jens Berg ikke noget om i nutidens Danmark, da han bliver sat til at opklare en tilsyneladende gemen hærværkssag på netop rytterstatuen af Peder Bodilsen i Næstved. Men snart efter står han også over for en myrdet kvinde. Ofret har fået et kæmpe sværd boret gennem hjertet. Efterforskningen bringer ham sammen med Kate Hansen fra Nationalmuseet. Pludselig er han rodet ind i sagen til op over begge ører samtidig med at forsøger at opklare en række uforklarlige begivenheder, der trækker tråde tilbage til fortidens forbrydelser. Kan det virkelig passe, at et broderskab fra 1100-tallet drevet af grådighed stadig har magt og indflydelse i dagens Danmark og vil gøre hvad som helst for at skjule deres eksistens? Det giver Jørgen Bodilsen et ganske medrivende og spændende bud på.
Anbefales varmt.

Finn Hansen

ERIK HAURVIG: UDEN HÆMNINGER. 325 sider. Kr
Grundet dårlig ledelse søger kriminalassistent Bjørn Agger væk fra Station City. Han får job i en nyoprettet afdeling Task Force One hvor han møder gamle kollegaer.
Her venter spændende opgaver. Det hele starte med en myrdet prostitueret. Hun bliver fundet ude i Sydhavnen. Nu er man allerede i gang med det hårde liv på Vesterbro og i Sydhavnen. Kvinden er ny, er lige kommet fra Rumænien.
Der er faktisk stof til mange romaner i det forløb man nu kommer igennem. Man stifter bekendskab med høj og lav. Fra de rige i Holte til de fattige ludere fra udlandet. Narkohandlere, menneske smuglere ,alfonser , gidseltagere og somaliske pirater, skibsredere og advokater, den italienske mafia , tvangsægteskaber, ja selv et dansk krigsskib deltager.
Det er virkelig spændende og hårrejsende ting man møder. På Højde med Bedrag som vi nylig har set i TV.
Erik Haurvig har selv været kriminalassistent i området. Spændende når tingene foregår i kendte omgivelser.
Jeg kan varmt anbefale denne bog.
Hanne Pedersen

ERIK HAUERVIG: VOLDSSPIRALEN. 434 Sider. Kr. 259,-
Vi har fulgt Bjørn Agger og hans kolleger på Station City gennem Det Onde Netværk, Nemesis og Tak For Sidst. Nu er det tid at slå følgeskab igen i ny sag. Og her får politifolkene atter nok at se til. En ældre dame bliver brutalt overfaldet og ganske kynisk slået ned ved Valby Langgade Station. Gerningsmændene er Mehmet og Adem, de har ikke kun overfaldet på samvittigheden. De to baryler går også fifler med at transportere hash for en større leverandør på Christiania. De har flere voldelige røverier på samvittigheden, men snart kommer de selv i store i problemer, da et af deres ofre er mor til den sadistiske advokat, Ulrik Langer. Han handler hurtigt og engagerer et par østeuropæiske kriminelle til at finde Mehmet og Adem, og snart eskalerer det hele i blod og drab.
Bedre bliver udviklingen ikke, da Adems bror, den fængslede voldsmand Süleiman. For under dramatiske omstændigheder lykkes det ham stikke af fra fire fængselsbetjente under et besøg på Hvidovre Hospital. Nu går den vilde hævnjagt den anden vej, alt imens advokaten Ulrik Langer soler sig i Spanien eller fester på diskotek Black Pearl i København sammen med lyssky pengefolk. De kaldes ’Guldgraverne’ og har flere økonomiske interesser både i det københavnske narko-prostitutions miljø og hashklubber.
Voldsspiralen er fjerde bind i serien om kriminalassistent Bjørn Agger holder sig fra start til slut med både masser af action og dramatiske begivenheder. Så strømerne fra Station City på Vesterbro i København og tidligere kriminalassistent Erik Hauervig er stadig i fuld vigør. Anbefales.
Finn Hansen.

ERIK SANDGREEN: ALBATROS: 264 Sider. Kr 199,-
Uddrag.. ”Klokken 03:35 ringede Mortens mobiltelefon. Kriminalbetjent Kjeld Nielsen fra Lyngby Politi orienterede Morten om, at hans lejlighed var sprængt i luften. Døren til lejligheden var sparket ind, og der var smidt mindst to håndgranater. ”Havde du ligget i din seng, ville overlevelseschancen have været nul,” forklarede kriminalbetjenten. Morten lagde på. Joy stod i døråbningen. Hun så dejlig ud i næsten ingenting”.
Centrumsfiguren er den midaldrende socialrådgiver Morten Hansen. Han bliver fyret og skilt på næsten en gang. Det bevirker at han mister  fornemmelsen for, hvad der kan lade sig gøre. I frustration køber han en enkeltbillet til Manila. Her indleder en dødsensfarlig jagt på uretfærdighed, misbrug af børn og de usynlige bagmænd. Men hurtigt ramler han ind i vild i korruption, allierede og fjender, og på en dykkertur går det for sent op for ham, hvad det er, han har kastet sig ud i.
Albatros er en tankevækkende spændingsroman om Asiens sorteper. Den er skrevet på baggrund at der ifølge UNICEF står skrevet at det ”såkaldte ferieparadis” Filippinerne står for den højeste forekomst af børneprostitution i verden, og det anslås, at 80.000 børn arbejder som prostituerede i Filippinerne. Det er som skrevet en tankevækkende beretning. Det siger sig selv, at det ikke er nogen rar læsning men det er en beretning der burde læses af mange personer som i Danmark udnytter disse perverse glæder. Det har man læst masse af  gange i medierne.
Finn Hansen.

INGE WEINGARTE: BLODHÆVN. 459 sider. Kr. 299,-
Inge Weingartes anden krimi Blodhævn – har samme persongalleri på opdager- og journalistsiden som den Bosniske forbindelse – et gensyn med Bengt Langers team og journalisten Beate Grehn. Disse to har fælles interesser i mere end en forstand.
En tidlig morgen er en arbejder på cykel på vej gennem havneområdet ved Helsingør Havn.
Han står og nyder en cigaret inden dagens arbejde, da han pludselig opdager noget udefinerligt i vandet, han tror først det er en plastiksæk, men opdager til sin rædsel, at en kvinde ligger i færgelejet, hvor færgen fra Helsingborg netop er ved at lægge til.
Her starter Bengt Langers team sit opklaringsarbejde med at fastslå kvindens identitet. Hvilket viser sig at være vanskeligt – da ingen er meldt savnet. Først da pressens hjælp ønskes, og der offentliggøres et foto af hende og hendes meget iøjefaldende røde sjal, får man fastslået hendes navn.
Hun hedder Zamira Hajdini, genkendt af en kollega fra det rejsebureau, hvor hun er ansat.
Zamira er sammen med sin mor, en lillesøster og en lillebror kommet til Danmark i 1999 efter at have siddet i flygtningelejr. De er flygtet fra Jugoslavien efter voldsomme etniske udrensninger.
Næsten samtidig findes også liget af en unge pige i et sommerhus i Nordsjælland.
Begge hændelser peger på ære-skam eller en der ved noget, som hun ikke burde vide.
Zamira havde haft en dansk kæreste, som hun havde slået op med, da han ikke var ambitiøs nok til at finde sig et arbejde efter en fyring. Han bliver politiets første mistænkte.
Zamira færdedes i de kredse, hvor hendes tidligere landsmænd holdt til bl.a. på Café Balkan på Nørrebro.
Hun havde et iltert temperament, og kom ofte i diskussions-og klammerisituationer med andre på Cafeen. Her møder politiet også i sin efterforskning integrationsmedarbejder John Kruse, som opfører sig underligt og mistænkeligt.
Efterforskningen på Cafeen peger på en serber Bosco Markovic, bosat i Malmø. Dette spor efterforskes med hjælp fra det svenske politi.
Journalist Beate Grehn har sideløbende beskæftiget sig med sagen. Man følger livets gang på redaktionen på en avis og deres besværligheder. Beate er en iderig og opfindsom person, og rejser med hjælp fra Bengt Langer og politiet i Albanien til Albanien og Kosovo for at undersøge sagen.
Det er en meget blodig og afskyelig beskrivelse af de etniske udrensninger. En meget detaljeret gennemgang af politiets spor og undersøgelser i sagerne – og deres tilfredshed, når en sag er løst.
Persongalleriet virker troværdigt og de sympatiske er sympatiske og de usympatiske meget usympatiske.
En meget blodig, dramatisk og overraskende slutning. En vedkommende roman, også i dag, hvor lignende hændelser sker rundt omkring i verden.
Min bedste anbefaling.
Anne-Lise Hansen