FORLAGSGRUPPEN BOGSHOP MIKRO.

Anmeldelser fra Forlagene

BETINA HUNDEBØLL OG CHARLOTTE THORHAUGE. OLE LUKØJES BROR 418 Sider:
OPLYSNING. Det var undertegnede der skabte et nyt ord i anmelderkorpset. Nemlig ordet ”SØVNBERØVER”. Det gjorde jeg da jeg anmeldte en af Chris Carters krimier, nemlig Dødens Galleri. Grunden? – jeg havde været så tåbelig at starte med at læse en forfatterens bøger kl. 23,32 fordi jeg tænkte jeg kan lige nå et par kapitler inden jeg faldt i Morfeus arme. Det skulle jeg aldrig have gjort! For jeg var nødt til at læse den færdig – for jeg kunne ikke lægge den til side.
Hvorfor så hele den smøre til Ole Lukøjes Bror? DET ER SIMPELTHEN FORDI JERES BOG EFTER MIN MENING ER DEN DANSKE PENDANT TIL CHRIS CARTER ! (Men bare rolig, jeg anmeldte jeres bog i dagslys). Jeg gjorde det samme læste den i et hug!
Handlingen starter med.
Danmarks værste seriemorder Ole Lukøje er sluppet ud af fængslet. Samtidig bliver der forøvet en række barnemord og mord på par. Parmordene som Ole lukøje tilsyneladende stod for, er de forskellige par arrangerede i sengene på en kærlig måde. Men alle er døde. Dødsårsagen er mystisk Spørgsmålet er om det drejer det sig om den samme gerningsmand, der er på spil? Eller er det en Copycat. Nana, der læser til kriminolog, og er i gang med at skrive et speciale om Seriemordere i Danmark og har efterhånden samlet et stort og omfattende materiale. Derfor bliver hun revet med ind i efter-forskningen. Det skyldes at hun bliver hentet af efterforskeren Steen Wibe. Han er kolerisk individ som mener at hele verden er imod ham, konen, kollegaerne, osv. Nana har også sit at sloges med. Hun forlod sin tvillingsøster på en ikke særlig venlig måde og nu opsøger hun Lulu og kommer der med i kontakt med hele Lulus bekendtskabskreds og familie.
Som i alle gode krimier er løsningen overraskende, ligesom læseren flere gange undervejs må gribe sig i flere gange at udbryde: “Hvad skete der lige der?”
Ole Lukøjes Bror er det første bind i en serie på 3 bind. Forfatterne er allerede i gang med nummer 2. Den får titlen Englesøvn.
Der 6 Diamanter til Hundebøll & Thorhauge.
Finn Hansen.