LIVA.

ANMELDELSER FRA FORLAGET LIVA

VIBEKE MANNICHE: UDENFOR SÆSONEN. 241 Sider. Kr. 249,-
Vores veninde lægen Anna Storm har længe haft et ønske om at prøve nye udfordringer. Og da chancen byder sig tager Anna imod med kyshånd og drager til Bornholm for at arbejde 3 måneder på Rønne Sygehus. Hun glæder sig til de nye faglige forandring og ikke mindst til at udforske klippeøen. Snart får Anna anden at koncentrerer sig om. Det sker da Ulf Rytter, øens kendte entreprenør, indbringes akut på en af Annas vagter. Han er blevet fundet på et hotelværelse bevidstløs i eget opkast. Ulf dør kort tid efter indlæggelsen og politiet anser det som en naturlig død.
Men med sin sædvanlige sans for mysterier fornemmer Anna dog instinktivt, at der er ”ugler i mosen”. Der er noget besynderligt omkring Ulfs død. Ikke mindst en mærkværdig opførsel hos den afdødes hustru. Mystiske hændelser og rygter  der florerer i lokalsamfundet, får Anna Storm til at studse og blive mere og mere mistænkelig. Ved et tilfælde møder Anna afdødes datter Lea. Men alle kender åbenbart alle på klippeøen og holder skarpt øje med Annas færden. Der er nogen, som gør alt for at forhindre denne kontakt til datteren. Anna begynder at modtage uhyggelige trusler og bliver overfaldet. Alle har det samme truende budskab: Lad Ulf Rytter hvile i fred.
Befolkningen er ikke venligt stemt overfor den nysgerrige doktor og Annas eneste ven er politimanden Hans. Indtil også han vender hende ryggen.
Anna Storm har igen stukket hånden i et hvepsebo og tager sagen i egen hånd og så er der bogstavligt Storm over Bornholm. For efter nogen søgen opsnapper hun rygter om et bornholmsk broderskab der har magten.  Denne loge dækker over hinanden i en uhyggelig sag, der ikke alene omhandler Ulf Rytters tidligere ugerninger men tilsyneladende også en omfattende lokal skandale, som involverer flere af øens spidser. Det er altid hyggeligt og spændende at følge børnelægen Anna Storm når hun roder sig ind i en ny farlig opgave. ”Udenfor sæsonen” som er Vibeke Manniches femte krimi i serien er ingen undtagelse.

Finn Hansen.