FORLAGET VALETA.

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

ANMELDELSER FRA FORLAGET VALETA.

val

selvKRISTOFFER DAHL: SELVMORDEREN. 490 Sider. Kr. 299,-
Det er almindelig praksis der anvendes når det konkluderes, at et dødsfald skyldes selvmord. Og straks efter stopper alt efterforskning med det samme. Drabsmanden er offeret. Sagen er dermed lukket.
Dette svar er bare ikke tilfredsstillende for ateisten og hovedpersonen André Camus, verdens eneste selvmordsefterforsker. Han vil nemlig finde svar til de efterladte. For hvad var grunden før vedkommende tog så drastisk et skridt ? Som Camus selv siger: ”Mit speciale er at hjælpe folk af med skeletterne i skabet.”
Men lige meget hvor mange svar, han har givet efterladte, så mangler han stadig svar på sit eget vigtigste spørgsmål: ”Hvorfor er det tilsyneladende kun mig, der ved, at min kone blev tvunget til at begå selvmord?“
Det (spørgsmålet) har drevet André Camus ud over kanten, og medført et forfejlet selvmordsforsøg der har resulteret i at han blev anbragt på psykiatrisk afdeling.
Nu bliver han udskrevet og får tvunget følgeskab af den unge kristne Ravi Chesterton. Sammen drager de ud for at løse flere selvmordssager, samtidig  prøver det umage par at opklare selvmordet på Andrés kone.
Det er en anderledes og interessant original spændende historie.  Plottet er godt konstrueret. Anbefales.
Finn Hansen. 

MANDFRED CHRISTIANSEN THE REAL HOUDINI. 416 sider. Kr. ? Det er naturligvis udbryderkongen over dem alle Harry Houdini hvis rigtige navn er Eric Weisz og som var ungarer født i Budapest og levede fra 1874 -1926. Til syneladende lever Jens Holt levet et nogenlunde normalt liv som sælger af forsikringer, men i virkeligheden har han aldrig ordentlig til hægterne efter en traumatisk hændelse fra barndommen. Her forsvandt hans allerbedste ven Keld og blev senere fundet død. På vej til et møde med en klient møder Jens pigen Helene på en rasteplads. På rastepladsen oplever han noget fuldstændigt grotesk: Da en mand iført iltmaske pludselig graver sig fri fra en grusbunke. Senere kører Helene fra stedet på en motorcykel efterladende Jens med et sår i hovedet. På sygehuset dukker PET-agenten Carsten Berg, under afhøringen ser han nogle lighedspunkter i Jens’ oplevelser og en gammel sag, hvor en mand døde for otte år siden. Det viser sig at PET-agenten Berg i alle disse år har været på sporet af et hemmeligt selskab, der kalder sig ’The Real Houdinis’. Selskabets mærkværdige formål er at bringe medlemmerne i livstruende situationer, inspireret af udbryderkongen Houdinis forskellige stunts og tricks, som han praktiserede. Gennem Jens og dennes møde med Helene håber Berg at han omsider at få et gennembrud i den gamle sag. Samtidig sættes Houdinis forsvundne dagbog til salg på internetsiden eBay. Og herefter kommer der for alvor fart over feltet. For både Carsten Berg, The Real Houdinis selskab, frygter at blive afsløret, clairvoyanten Pauline, som den mystiske Helene kender og i skyggerne gemmer en gådefuld bagmand med enorme ressourcer der for en hver pris vil have fat i dagbogen. Det er det første undertegnede har læst af Manfred Christiansen. Men så vidt vides har det mest været i science fiction-genren han har boltret sig. Der står det er en krimi jeg synes nærmere at den fører mig i retning af Dan Browns konspiratoriske bøger. Jeg synes i det store hele er plottet meget fint. Men jeg synes den bliver lidt for lang.

Finn Hansen.

kvindeMARIA KJÆR- MADSEN: VANVIDDETS DYBDER. 368 Sider. Kr 299,95
Vandviddets Dybder – Er den 3. kriminalroman der har den forhenværende journalist og nu politielev på Politiskolen, Luna Kock.
Historien sættes i gang med at der en tidlig junimorgen splintres idyllen i et gammelt fiskerleje på Tåsinge. En lystfisker opdager en druknet kvinde i strandkanten. Luna – som skrevet har taget springet fra erfaren journalist ved Fynske Medier til lærevillig elev på Politiskolen – sidder nu sammen med sin praktikvejleder, Anton Holmdrup, i den patruljevogn, der kort efter bliver kaldt ud til gerningsstedet. Hurtigt udvikler sagen sig til en hektisk uge, hvor efterforskningslederen Thomas Jepsen og hans hold gang på gang må hente den ene druknede kvinde efter den anden frem fra politiets arkiver for mange år tilbage.
Naturligvis får Luna det svært ved at acceptere sin nye begrænsede frihed både i privatlivet og i sit nye job. Men hun bliver hen ad vejen mere og mere personligt involveret gennem sit fund af en samling håndskrevne breve, der alle indledes med ordene 'Elskede Vincent'. .
Maria Kjær-Madsen leverer for 3. gang en gang solid spænding med et fremragende plot og med et persongalleri der fanger fra start af.
Anbefales på det varmeste.
Finn Hansen.

Læst 3829 gange Senest ændret Tirsdag, 08 januar 2019 14:40
Mandag, 16 marts 2015 15:52 Skrevet af  In Forlag