MÅNEN FORLAG

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Anmeldelser fra FORLAGET MÅNEN.

hankLARS THOMASSEN: HAN KENDER DET SOM ER I MØRKET. 565 Sider. Kr. 332,-
Hovedpersonen Margit Vesterlund er præst i et lille lokalsamfund. Hun prøver på bedste vis at fremstille en nogenlunde tilfredsstillende prædiken som fanger sognebørnene hver søndag. Hun har det dog desværre med at komme op til tiden for at afholde denne. Hun bor på den stor præstegård sammen med sin søn Jake der næsten er 18 år.
Præsten har en dyster fortid som ingen kender til. Den involverer både kriminalitet og stoffer. I rollen sognepræst styrker hun sig med et enkelt, eller måske lidt flere glas portvin, så hun sover lidt bedre. I sine drømme bliver hun i sine drømme hjemsøgt af det samme mareridt igen og igen.
Margits mor er død i en al for tidlig alder og hendes far er skredet forlængst. Så nu må børnene flytte over til mosterens hus og bo der. Dette passede bestemt ikke moster Kirsten . Hendes mand Holger forsøger på bedste beskub at få børnene til at føle sig velkommen, men det er bestemt ikke den letteste opgave. Margit kan fra starten mærke uviljen og hun gør heller ikke noget med at få det til at glide gnidningsløst. Til sidst ender hun ender med at stikke af sted og slå sig ned i Svendborg sammen med en veninde. I den Sydfynske by går det hele skævt og det starter hendes misbrug. Samtidig plages hun til stadighed med dårlig samvittighed overfor sin lillebror. Hun havde på moderens dødsleje lovet højt og helligt at passe på broen – men endte med stikke af.
Nu mange år efter sidder hendes onkel Holger pludselig blandt tilhørerne i hendes kirke. Den gode Margit ved ikke rigtig hvordan hun skal takle situationen, bedre er det ikke, at hun ikke rigtigt er i kridthuset hos sin menighed. Hendes fortid skal guds skyld forblive være gemt væk..
Hendes onkel vil have hendes hjælp. Hans barnebarn er nemlig forsvundet. Hun legede i familiens have og pludselig var hun borte. Da Margit kender politichefen i Svendborg, håber Holger at Margit måske kan få flere informationer om sagen.
Det viser sig dog hurtigt at dette ikke er så nemt. Politiet er faktisk selv på bar bund. Margit beslutter sig for at hjælpe, hun vil finde pigen, og så må koste hvad det vil. Tilfældigt kommer hun til at betro sig til sin havemand, Kaj. Han fører sig nu pensionist og har masser af tid i overskud, så han vil gerne hjælpe. Han indrømmer efter et stykke tid, at han faktisk har erfaring i disse sager - han er tidligere fungeret som agent for PET , men han måtte stoppe sin karriere på grund af stress.
Det er digert værk derfor må jeg indrømme den har fået lov at ligge et stykke tid.hvad jeg naturligvis undskylder. Men den har været værd for det faktisk en af de helt store (ikke kun volummemæssig) læseoplevelser som her får de hedeste anbefalinger. Der er spænding til den store guldmetalje.
Finn Hansen.

ladLARS THOMASSEN: LAD DE DØDE BEGRAVE DE DØDE. 461 Sider. Kr.
I den 561 sider Han Kender Det Som Er I Mørket – Var starten på Vesterlund trilogien. Nu ligger det næste bind klar med titlen Lad De Døde Begrave De døde. En mursten 461 Sider. Den starter med at Ditlev Rosenkilde er flygtet med prædikatet ”Danmarks værste massemorder” hængende på sig. Han er voldsomt såret, men med troen på at den ultimative plan nok skal lykkedes, i behold.
Efter afsløringen af hans perverse “dukkehus” hvor alle hans familie-medlemmer var samlet, som bizarre udstoppede dukker rundt omkring i hans kælder, fortsættes jagten på psykopaten.
Efterhånden som alle de lig, han havde udstillet i sin kælder blev frigivet til begravelse, bliver de i nattens mulm og mørke gravet op igen og hvorefter de forsvinder sporløst.
Kommisær Gabriella Burgendorff er den eneste person der kendskab til opholdstedet og det nye alias, samt på det sidste medlem af Ditlevs familie, nevøen Jake. Han er blevet gemt godt af vejen, og bor sammen med den tidligere PET-agent Kaj Brønds i Billund.
Selv om undertegnede er ved at være træt af bøger der absolut skal være på 500 sider. Men må bøje mig i støvet og sige der var solid underholdning fra a til z. Det bliver dog spændende at se om trilogien kan holde til endnu en mursten. Men plot og persongalleriet er godt i toeren
5 diamanter.40 5

Finn Hansen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/krimi-cirklen.dk/public_html/templates/tx_zenith/html/com_k2/default/item.php on line 214
Læst 34882 gange Senest ændret Tirsdag, 28 maj 2019 14:01
Lørdag, 16 september 2017 13:41 Skrevet af  In Forlag