NYT FRA KRIMIFRONTEN.1. NYE TV-SERIER

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

NYT FRA KRIMIFRONTEN. 1. NYE TV-SERIER.

SPRINGFLOD NY SVENSK TV-SERIE STARTER IDAG 6. MARTS PÅ SVTV1 KL.21,00. Læs Mere Her

Forfatterne, bag Sveriges mest succesfulde krimiserier er tilbage. Følg den nervepirrende søndagsunderholdning, som indeholder en perlerække af skuespillere, i ny krimisatsning på SVT1. Den nye krimiserie ’Springfloden’ er baseret på forfatterparrets første bog i krimi- trilogien om den unge politiaspirant Olivia Rönning og den garvede efterforsker Tom Stilton.

Makkerparret Rolf og Cilla Börjlind er nogle af Sveriges mest erfarne manuskriptforfattere. Udover at være skribenterne bag flere ’Beck’-film og ’Wallander’-afsnit, så har de også haft deres romandebut med krimien ’Springflod’, som danner grundlag for tv-serien. Romanen er første bind i krimi-trilogien om det umage par, politieleven Olivia og politiefterforskeren Tom Stilton, der udvikler et unikt samarbejde. I rollerne som Olivia og Tom, ses skuespillerne Kjell Bergqvist og Julia Ragnarsson, men også danske Dar Salim har en gennemgående rolle i serien. 

Internationalt hyldet romandebut
Tv-serien og romanen deler på originalsproget navn ’Springfloden’. Romanen har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige, men har også vakt international opmærksomhed og blevet solgt til ca. tyve andre lande. Det er forfatterparret selv, der skriver manuskripterne til alle afsnittene i serien. Titlen er en reference til det uopklarede mord, der er omdrejningspunktet i både bog og tv-serie. Forfatterduoen Rolf og Cilla Börjlind har mange års erfaring med manuskriptforfatning til bl.a. ’Wallander’, ’Beck’ og senest filmatiseringen af Arne Dahls ’A-gruppen’. ’Springfloden’ er derfor, naturligt nok, også skrevet med henblik på en senere filmatisering. Forfatterduoens indgående kendskab og professionelle erfaringer med tv-genren kommer til udtryk i romanens mange livagtige og visuelle beskrivelser, samt i skriveformen som er præget af korte og præcise sætninger, der let får fortællingen til at skride fremad. 

’Springfloden’
I tv-serien følger vi den unge politiaspirant Olivia Rönning, der i forbindelse med en opgave på politiskolen, skal arbejde med en henlagt sag -en såkaldt cold case. Olivia vælger en sag fra 1990, hvor en højgravid kvinde findes myrdet på den svenske ø, Nordkoster. Et vidne, en lille dreng, har angiveligt set tre personer begrave kvinden, med kun hovedet stikkende op, for derefter at efterlade hende velvidende om den kommende springflod. Olivia finder ud af, at hendes afdøde far var knyttet til den tidligere efterforskning af sagen og beslutter sig for at nå til bunds i den. For at få svar må Olivia tale med den tidligere efterforskningsleder, Tom Stilton, som nu lever et liv som hjemløs og ikke er meget for at rippe op i den gamle sag. Men Olivia er ikke nem at afvise og efterhånden indvilliger Tom i at hjælpe hende. 

Stjernespækket rolleliste
I hovedrollen som den unge, ambitiøse politiaspirant Olivia, ser vi Julia Ragnarsson, som bl.a. kan skrive anden sæson af ’Broen’ og den humoristiske film ’Tilbage til Bromma’ på sit CV. I rollen som den afdankede politiefterforsker Tom Stilton, ser vi Kjell Bergqvist, som vi kender fra bl.a. ’30 grader i februar’. Det er dog ikke kun svenske stjerneskuespillere, der besætter rollelisten i ’Springfloden’. Danske Dar Salim, som vi bl.a. kender fra tv-serien ’Dicte’, står ikke tilbage for de internationale roller. Udover en rolle i amerikanske ’Game of thrones’ og tyske ’Tartort', så har Dar Salim også landet en gennemgående rolle i ’Springfloden’. 

Hvilken figur Dar Salim spiller og om Olivia opklarer det henlagte mord på den gravide kvinde, kan du finde ud af, når serien ’Springfloden’ bliver sendt på SVT1 fra søndag d. 6. marts kl. 21.00 – og serien bliver tilmed vist med danske undertekster.

 

morMODUS: DET STILLE VIDNE. NYT NORDISK TV-SAMARBEJDE PÅ TV2.  4. MARTS KL. 20,00 Det Emmy-vindende, danske forfatterpar Mai Brostrøm og Peter Thorsboe står bag serien 'Modus: Det stille vidne'. Alt det bedste inden for nordic noir-genren smelter på smukkeste vis sammen, når TV 2 viser den svenske krimiserie 'Modus: Det stille vidne'. Serien, som er på otte afsnit, er skrevet af det Emmy-vindende, danske forfatterpar Mai Brostrøm og Peter Thorsboe med afsæt i den norske krimiforfatter Anne Holts succesromaner. En iskold morder

I serien møder vi kriminalpsykologen Johanne Vik, som netop er flyttet hjem til Sverige efter at have arbejdet som profiler (en, der laver en psykologisk profil af en gerningsmand) hos FBI. Efter hjemkomsten bliver hendes autistiske datter Stina vidne til et mord, og sammen med kriminalkommissær Ingvar Nyman sætter Inger Johanne jagten ind på det, der ligner en iskold morder med en mission.

Inger Johanne bliver draget ind i opklaringen af et antal brutale voldsmord, og hun opdager snart en forbindelse mellem sagerne - et internationalt, livsfarligt netværk, og en vanvittig jagt på gerningsmanden tager sin begyndelse. I hovedrollen som Inger Johanne Vik ses Melinda Kinnaman, mens kriminalkommissær Ingvar Nymann spilles af Henrik Norlén. I øvrige roller ses Marek Oravec, Simon J. Berger, Krister Henriksson, Cecilia Nilsson, Johan Widerberg, Ellen Jelinek, Alexandra Rapaport og Suzanne Reuter. 'Modus: Det stille vidne' er ikke kun en krimiserie, men også en nervepirrende nutidsskildring krydret med politiske spørgsmål om åbenhed og tolerance og et net af interessante karakterer og gribende skæbner. De otte afsnit sendes som dobbeltafsnit fire fredage, første gang fredag 4. marts kl. 20.00. Der er snigpremiere på TV 2 PLAY tirsdag 1. marts.

Se traileren for serien her.

Brostrøm og Thorsboe
Manuskriptet til serien er skrevet af det Emmy-vindende, danske ægtepar Mai Brostrøm og Peter Thorsboe baseret på den norske succesforfatter Anne Holts bøger.Parret har tidligere stået bag danske tv-serier som 'Rejseholdet', 'Ørnen', 'Livvagterne' og 'Mord uden grænser', men det er første gang, at de skriver på baggrund af et bogforlæg.

- Vi har ikke tidligere skrevet et manuskript baseret på en bog, men Josefine Tengblad (dramachef på svensk TV4, red.) og producenten Sandra Harms havde en idé om, at første sæson skulle baseres på en af bøgerne, men at vi kunne plukke dele fra de andre bøger og derudover skrive noget helt nyt. Blandingen af at krybe ind under huden på en anden forfatters værk og tilføre universet noget nyt var tillokkende for os. Selvfølgelig tænkte vi meget over, at andre menneskers indre billeder af karakterer og miljøer kan være svære at fange. Alle, som har læst bøgerne, har sine egne forestillinger, siger Peter Thorsboe.

Bror til forfatteren bag 'Badehotellet'
Peter Thorsboe er i øvrigt bror til manuskriptforfatter Stig Thorsboe, som sammen med sin kone, Hanna Lundblad, har skrevet TV 2s successerie 'Badehotellet', der netop har sluttet sin tredje sæson med et fantastisk gennemsnit på 1.527.000 seere pr. afsnit.

Forfatteren til romanoplægget Anne Holt er en af Skandinaviens bedst sælgende, og hendes bøger har høstet masser af priser. Hun er født i Norge, opvokset i USA og har arbejdet som jurist, journalist, justitsminister og inden for politiet.

Serien har været vist på TV 2 Norge og svensk TV4 med flotte seertal, og serien vises senere i år på den britiske tv-kanal BBC4. Serien er produceret af Miso Film Sverige i co-produktion med ZDF, NACDON og TV 2 Norge og i samarbejde med TV 2 DANMARK, RUV, Lumière, FremantleMedia International og med støtte fra Svenska Filminstitutet og Nordisk Film og TV-fond.

 

 ungeENDEAVOUR VENDER TILBAGE I 3. SÆSON.

»En mere trist og en klogere mand, rejste han morgendagen morn '
Hvilke kendte ansigter er indstillet til at vende tilbage til den nye serie af Endeavour efter de chokerende og tragiske begivenheder i slutningen af serie 2?
Falsk anklaget Endeavour Morse (Shaun Evans) blev sidst set isoleret og alene smægtende i fængsel, indrammet for mordet på politimester Rupert Standish. Endeavour havde afdækket korruption i hjertet af byen Kraft men hans undersøgelse havde taget en skummel twist. Vil hans liv være tilbage på sporet? "Live i skyggerne længe nok ...? Du glemmer solen. "Og betyder det ligner det liv, han havde kendt?
Hvad med Endeavour øverste officer, DI Fred torsdag (Roger Allam), hvis liv hang i balancen efter at være blevet skudt i brystet? Har torsdag overlevede alvorlig skade? Er hans varemærke trilby stadig hænger på sin krog?
Serie tre af de fænomenalt succesfulde ITV kriminalitet drama og prequel til Inspector Morse vil omfatte 4 x 120 minutters film, og vil igen blive skrevet af Lewis og Endeavour skaberen og Inspector Morse forfatter, Russell Lewis. Colin Dexter, hvis første Morse historie blev offentliggjort i 1975, fortsætter sin tilknytning til drama, som konsulent for Endeavour producenter Mammoth Screen.
Set i 1967, tre måneder efter Donald Campbell ulyksalige forsøg på at bryde den 300-mile hastighed barriere på vand, den første af de nye historier følger mordet på bussen conductress Jeannie Hearne om natten hun besøgte det lokale tivoli. Med baggrund i den tivoli undersøgelsen begynder ...
"1967 er for Endeavour 'måske slutningen af begyndelsen.' Forandring er i udlandet i verden, og ikke engang byen drømme spir kan undslippe sin indflydelse. Skift til Endeavour, og dem mest kære for ham - personligt og professionelt. Afgange og ankomster. Indgange og udgange. Vores næste kvartet af mysterier vil tage publikum med på en psykedelisk Summer of Love gøglere tur, fyldt med drejninger, skrig og skræmmer. Især vil man støde på et bestemt herregård echo ned årene, og har konsekvenser, som ikke engang Endeavour Morse kunne have forudset. Den eneste konstant er døden ... Og Green Shield Frimærker, "siger forfatter Russell Lewis.
Vender tilbage til deres roller er Jack Laskey som DS Peter Jakes, Sean Rigby som PC Jim Strange, Anton Lesser som Chief Superintendent Reginald Bright, James Bradshaw som Dr. Max DeBryn og Abigail Thaw som journalist Dorothea Frazil.
Endeavour debuterede i 2012 med en funktion længde historie at fejre 25-årsdagen for Morse. Shaun Evans vandt over kritikere og seere både med sit portræt af en ung Morse og dermed filmen blev den mest effektive nye drama titel til luft på ITV det år.
Den anden serie returneres i marts 2014 et højdepunkt publikum af 7,0 og en andel på 27%, hvilket gør den til en af de bedste ydende tilbage dramaserie på ITV det år. Den endelige film var ITV bedste udførelse drama af enhver type for abc1 Mænd løbet 2014.
Endeavour III er blevet bestilt af ITV direktør for Drama Steve november og Controller for Drama Victoria Fea.
Russell Lewis tjener som chefproducer sammen Mammoth Screen Damien Timmer og Michele Buck, og Dan McCulloch (original Endeavour Producer, indiske Summers). Tom Mullens (Black Work, Nye tricks, Waterloo Road) vil producere den nye serie.

bean1ROWAN ATKINSON SOM MAIGRET. DETTE ER DET FØRSTE BILLEDE NU OFFENTLIGGJORT.

KOMMISÆR ALLEYN VISES I DR1.

HVIS DU IKKE SKAL UD OG HANDLE DE NÆSTE LØRDAGE KAN DU FRA KL. 11,00 SÆTTE DIG TILRATTE OG NYDE FILMATISERINGERNE AF 8 EPISODER AF KOMMISSÆR ALLEYN (THE INSPECTOR ALLEYN MYSTERIES). ALTSÅ RODERICK ALLEYN BYGGET OVER NGAIO MARSH´BØGER.DESVÆRRE FIK KC REDAKTØREN  IKKE OPMÆRKSOM NOK FOR FØRSTE EPISODE BLEV VIST 2. JANUAR. DET HAVDE TITLEN: DU ER MORDEREN (A MAN LAY DEAD). DET ER SKUESPILLEREN PATRICK MALAHIDE DER SPILLER HOVEDROLLEN.

bean2

 

 

NOGET SÅ SJÆLDENT SOM EN NEW ZEALANDS KRIMINAL TV-SERIE PÅ DR.1 PÅ LØRDAG DEN 4. APRIL.

Titlen er Mordene I Brokenwood (The Brokenwood Mysteries).

MORD UDEN GRÆNSER (THE TEAM) INTERNATIONAL TV-SERIE MED DANSK ISLÆT.

Næppe havde vi sagt farvel til Arvingerne før The Team. (Mord Uden Grænser) dukker op på skærmen den 22. februar. Det er en sprit ny dansk/tysk/belgisk tv-serie fra 2015 i 8. afsnit. Tre prostituerede i Antwerpen, Berlin og København findes dræbt. Skudt gennem venstre øje og med fingeren skåret af, bliver de fundet få timer efter at den belgiske journalist Jean Louis Poquelin har besøgt dem. Europol opretter et efterforskningshold under ledelse af danskeren Harald Bjørn, Jackie Mueller fra Tyskland og Alicia Verbeek fra Belgien og det, som først så ud til at være en brutalt mordserie begået af en enkelt gerningsmand, udvikler sig hurtigt til en meget større sag.
Uegnet for børn. Harald Bjørn : Lars Mikkelsen. Jackie Mueller : Jasmin Gerat. Alicia Verbeek : Veerle Baetens.m.fl.Manuskript: Mai Brostrøm & Peter Thorsboe. Instruktion: Kathrine Windfeld. Foto: Morten Søborg. Musik: Jean-Paul Wall.
Produktion: Nordisk Film og ZDF i samarbejde med bl.a. DR.

DET ER IKKE KUN SVERIGE DER VISER NYE ENGELSKE TV-SERIER?

Nej Norge har fået en virkelig spændende og anderledes engelsk krimi-serie. Det drejer sig om Fortitude. I den får Du måske også løsningen på hvad Sarah Lund har foretaget sig efter hun tog flugten til Island i Forbrydelsen 3 efter at have likvideret gerningsmanden. I den nye serie har hun rollen som Borgmesteren Hildur Odegard. Som medspillere har hun mange andre dygtige skuespillere som f.eks.

NUMMER ET AF DE NYE ENGELSKE TV.SERIER VIST PÅ SVENSK TV1.

De fleste krimifans har siddet klistret til lænestolen når den engelske TV- serie Vera har været vist lørdag aften. Serien der som bekendt er bygget over Ann Cleeves bøger med kriminalkommissær Vera Stanhope. Nu kan man idag kl.22,00, hvis man dropper over tilSveriges program 1 stifte bekendtskab med serien Shetland. Den er bygget over forfatterens dansk udgivne og kendte bogserie der har kriminalkommissær Jimmy Perez i hovedrollen se den i TV-serie regi. Hovedrollen spilles af Douglas Henshall. Foreløbig viser Sverige 8 episoder. Men englænderne har programsat at filme ihverfald 6 episoder mere her i 2015. Lur mig om ikke den snart kommer i dansk TV også.

NUMMER TO AF DE NYE ENGELSKE TV-SERIER VIST I SVENSK TV1.

Grantchester Mysteries er en serie bygget over foreløbig 3 kriminal-romaner skrevet af James Runcie (søn af Ærkebiskoppen af Canterbury), og og nu også som tv-serie. Handlingen er foregår i begyndelsen af 1953. Sidney Chambers er en anglikansk præst (og tidligere skotsk Guard officer), der sammen med den overbebyrdede Kriminalinspektør Keating bistår ham med at opklare forbrydelser. Det umage partnerskab med en bister Keating med metodiske tilgang til politiarbejde suppleret Chambers 'mere intuitive teknikker til at lokke oplysninger fra vidner og mistænkte. Geordie Keating kæmpede også i Anden Verdenskrig. Han forstår, hvad der motiverer folk til at dræbe. Han er gift med Cathy, og de har tre børn.  En anden af de vigtige bipersoner i serien er Amanda Kendall. Hun er datter til en af far som er en af samfundets betydningsfulde og velhavende personligheder. Hendes mor døde for et par år siden, og hun har to yngre brødre. Hun har kendt Chambers lang tid, efter at de havde gået i skole med Chambers 'søster, Jennifer; de to er forelsket men hendes far har arrangeret et ægteskab for hende, og hun ikke kan afslå. Hun arbejder på National Gallery i London. Fru Maguire er Chambers 'husholderske og velbevandret i Bibelen. Hun har lidt mange personlige tab i livet der gør hende til en bitter og vred kvinde. Chambers er den første unge præst, hun har set og hun behandler ham som en søn. Endelig er der Leonard Finch, Chambers 'kapellan. Han er naiv og verdensfjern, han var før lærer på en pigeskole, men studerede videre i teologi og sluttede sig derefter til kirken. Serien skildrer de enorme sociale forandringer, Storbritannien har set siden Elizabeth II satte sig på tronen. Det er Fader Brown med attitude, Agatha Christie med katedraler, og Barbara Pym med sex. Skuespillerne er: James Norton som Sidney Chambers, Robson Green som Inspector Keating, Morven Christie som Amanda Kendall, Pheline Rogan som Hildegard Staunton, og Tessa Peake-Jones som fru Maguire.

SØNDAG 15. FEBRUAR STARTEDE SVTV1 2. SÆSON AF ARNE DAHLS SPÆNDENDE OG POPULÆRE SERIE OM A- GRUPPEN.

Svensk TV1 skriver nogle af de mest grumme, opslidende og komplicerede forbrydelser venter svenske seere søndag den 15. februar kl. 21,00. Det er A-Gruppen, Rigskriminalen specialenhed for voldlige forbrydelser af internationalt art, som er tilbage igen for at tage kampen op mod kriminalitetten . Til

-19-

grund for de 10 nye episoder ligger: En Skærsommernatsdrøm, Dødsmessen, Mørketal, Efterskælv og Himmeløjet. Hver bog er delt i to episoder.

TO FILMSELSKABER FILMER UAFHÆNGIGT AF HINANDEN PT I KØBENHAVN.

Det skriver bladet ”7 TV-Dage” i nr. 43 2014. Det første er det 1 år gamle selskab ”Copenhagen Film Fund” der er i gang med ”Broen III”. CFC har nemlig til hensigt at få flere TV-serier til at udspille sig i København. Tidligere har CFC har tidligere støttet ”Barnaby” episode 100 og ”The Team”. På dansk ”Mord Uden Grænser” Den nye ”Broen” bliver mere dansk end før med et større dansk filmhold. De forrige ”Broen I-II” blev solgt til ikke mindre end 150 lande og både en amerkansk-mexikansk og fransk-engelsk ramake er allerede lavet.

Det er også med CFC´s hjælp at den engelske skuespiller og instruktør Kenneth Branagh til Danmark for at filme finale-afsnittene af Wallander-serien. De bygger på Henning Mankells ”Den Urolige Mand”. Joh, Danmark og København er for alvor ved at gøre sig gældende takket være ”Copenhagen Film Fund”. Filmfonden er etableret sammen med en række kommuner.

JUSSI JAGTER AMERIKANSK CARL MØRCK. AFDELING Q SOLGT TIL TV-SERIE I GUDS EGET LAND.

USA har for alvor fået øjnene op for Jussi Adler-Olsen og hans krimi-serie om Afdeling Q. Ifølge Ekstrabladet bliver forfatterens foreløbige 10 bind om Carl Mørck og hans farverige kolleger under Københavns Politigård til en amerikansk TV-serie i stor format. For den 64-årige forfatter har solgt rettighederne til Scott Frank der står bag filmsuccer´erne Wolverine og Tolken.

Serien skal indspilles i Boston, fordi byen og området omkring minder meget om københavn og Danmark, demografisk, klimatisk – også når det gælder livsindstillinger, Siger Jussi Adler-Olsen.

Så nu er jagten gået ind på at finde den skuespiller, der kan overtage Nikolaj Lie Kaas´rolle som Carl Mørck.

Frank og Jussi har talt meget om, hvem man kunne forestille sig som Mørck i serien og som vil binde sig for 10 år. Det nytter ikke noget med George Clooney, han vil være for gammel om 10 år. Jussi Adler røber også til Ekstrabladet, at han har fået henvendelser fra 28 amerikanske filmselskaber og på verdensplan mere end 5o.

PS! På sin Facebook side har Jussi Adler Olsen bedt sine læsere at komme med forslag. Det har vist at læsernes Top 5 er følgende: Stellan Skarsgaard, Tom Hanks, George Clooney, Mikael Persbrandt og Viggo Mortensen.Læst 8726 gange Senest ændret Søndag, 06 marts 2016 11:15
Mandag, 16 marts 2015 18:07 Skrevet af  In Tv