KRIMITEATER SKUESPIL (UNDER OP BYGNING )

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

KRIMITEATER SKUESPIL REGISTER.

 

10m10 Mord På 2 Mand

Crazy og kærlig 2-akts parodi på Agatha Christies

klassiske mordmysterier. Oprindeligt opført af

Flemming Jensen og Jesper Klein på Bellevue Teatret 2002.

Tak til Flemming og Jesper for titel og tosset idé.

 

 

 

 

ampsyckoAmerican Psycko

AMERICAN PSYCHO er et år af den 26-årige Patrick Batemans ensformige og følelsesafstumpede liv i 80’erne. En generationsskildring og et ultra-realistisk portræt af en smuk, intelligent, perfekt, flittig, krops- og kvalitetsbevidst karriere-yuppie (young urban professional), der om dagen tjener kassen på Wall Street, gør alt for at tømme den, og som om natten, – på den mest grufulde og bestialske vis – slagter løs på sine medmennesker i en uendelig række.
Bret Easton Ellis beskriver, i jeg-form, Patrick Batemans overfladiske og fremmedgjorte tilværelse. Han beskriver en karakter, der er så besat af udseendet og kroppens kondition, at han straks i detaljer opregner alt, hvad han ejer, alt hvad han klær’ sig i, og alt, hvad han spiser. En detaljering, der gentager sig i en registrerende og nærmest maskinel udpensling af Patricks forfærdelige forbrydelser. Det lykkedes Ellis med knivskarp iagttagelsesevne og galgenhumor at beskrive en overfladisk virkelighed, men også at lokalisere det onde i den vestlige verdens moderne og smuldrende civilisation. Samtidig blev American Psycho en litterær kassesucces, der konstant gik over boghandlerdisken, – også i det “fredelige” Danmark.
Forfatter:
Bret Easton Ellis

Medvirkende:
Kim Bodnia
Pauli Ryberg
Niels Anders Thorn
Susan Olsen
Andrea V. Jensen

Premiere: 1994

 

 

 

doedDødfælden  (Aveny Teater Kan ikke finde nået om den i nu)

 

 

 

Joker Er Trumf (kan ikke finde nået om den

 

Latter Lig (Corpse) Amager Scene 1987

 

maendMænd Der Hadder Kvinder (Nørebro Teater 2010)

Komiske indslag og underfundige bemærkninger bliver serveret for publikum, når Nørrebros teater opfører Stieg Larssons mesterværk ”Mænd der hader kvinder”. Den ellers meget dystre fortælling om en mands jagt på sandheden og en gammel svensk slægts grusomme hemmelighed har fået en oppudsning, og er blevet et lysere og mere humoristisk historie med mangfoldige jokes, fremført af nogle af landets bedste skuespillere.

Perfekt castet
De to hovedrolleindehavere Jens Jørn Spottag og Signe Egholm Olsen er perfekt castet til rollerne, som henholdsvis den fallerede (og åbenbart meget seksuelt tiltrækkende) journalist Michael Blomkvist og det mystiske hackergeni Lisbeth Salander.

 

Rigmandsfamilie Vanger
Stykket handler om den hemmelighedsfulde rigmandsfamilie Vanger samt mystiske kvindemord i det nordlige Sverige. Journalisten Michael Blomkvist bliver af familiens overhoved, Henrik, sat til at skrive Henriks selvbiografi, men Blomkvists egentlige formål er at efterforske sagen om Henriks nieces forsvinden 40 år tidligere. Under denne research indleder Blomkvist et samarbejde med den karakteristiske Salender. Sammen går de til angreb på fortidens synder og prøver at løse mysteriet. Når mørkt bliver lyst
Tidligere har Signe Egholm Olsen vist, at hun er i stand til at spille alvorlige og dystre roller, og i ”Mænd der hader kvinder” viser den kraftige makeup også, at det ikke er den lyse og humoristiske side, som Signe skal besidde. Hendes rolle som Lisbeth Salender repræsenterer en manisk og ustabil person, men uden et håndgribeligt indtryk af, hvem der gemmer sig bag karakteren. Til tider fremstår Salender som et komisk indslag, hvilket fratager rollens sin selvstændighed og fremprovokerer billige grin på publikums præmisser.
clip_image001Generelt en glimrende teaterfortolkning af Stieg Larssons første bog i Millennium trilogien. Den kunstneriske frihed bliver håndhævet, men uden at ødelægge den essentielle historie. Dog, skærer man sex- og voldsscener fra stykket, er der ikke meget at komme efter, da plottet i sig selv ikke ville være nok til at løfte en teatersatsning af denne dimension. Men overbevisende skuespil og et fortrinligt sceneshow giver trods alt publikum en mindeværdig aften på Nørrebro teater.

Af Diana Sørensen

Stykket blev overværet lørdag d. 11/12-10. Det går på Nørrebro Teater frem til d. 29. januar 2011. Instrueret af Kim Bjarke.

 

 

 

Mordskab (Ungdommens Teater) Ikke mere om det nu)

 

 

musefMussefælden (Hvidover Teater)

Musefælden
Kriminal-lystspil i 3 akter af Agatha Christie. Oversat af Mogens Brandt

Originaltitel: The mousetrap (Theatre Royal, Nottingham, 6-10-1952)

 

 

 

 

 

 

 

nyNye Venner Og Elsker (Ikke om det)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

popcornPopcorn (Bellevue Teater)

 

 

 

 

 

 

vaerVærsgo Næste (Amager Scene)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opdateret den 25 December 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læst 2848 gange Senest ændret Onsdag, 09 januar 2019 15:27
Tirsdag, 31 marts 2015 12:42 Skrevet af  In Bøger