FORLAGET MILIK PUBLISHING.

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Anmeldelse af Forlaget Milik Publishing

milik

 

deHANS JAKOB HELMS: DE DØDES FJORD. 266 Sider. Kr.
Første gang danske kriminalromanlæsere stifte bekendtskab med den Grønlandske forfatter Hans Jakob Helms var i 1977. Der udgav Modtryk hans debut krimi Giftpølen. Nu er han aktuel med den nye krimi De Dødes Fjord.Handlingen her starter med at....
Den unge ingeniørstuderende fra Qaanaaq, Masaana Kivioq, bliver brutalt myrdet i Nairobi. Straks bliver det danske udenrigsministeriums nye medarbejder, Oskar K. Sonne, afsted for at eskortere liget til Grønland. Oskar får hurtigt mistanke om, at Masaana ikke bare er et offer for et tilfældigt rovmord, men at han var på sporet af noget stort. Dette noget har at gøre med et skib med en dødelig last, en fortrolig rapport fra det engelske efterretningsvæsen, MI5, samt en hemmelig, amerikansk missilskjoldsstrategi. I Nairobi forelsker Oskar sig i den skønne og uhyre handlekraftige dame, Mehane Williams. Men er hun nu så uskyldig, som hun ser ud til?  Mange spørgsmål totner sig op. Bl.a. hvorfor sidder den gamle, kræftramte chef i Udenrigsministeriet og styrer Oskar i den myrdedes spor, spor der starter i Grønland over England og USA og til sidst ind i selve den enorme radar på Thule Air Base? Og hvad skete der? Hvad er det der er op og ned i virkeligheden i begyndelsen af 1960’erne, da det amerikanske militær planlagde Project Iceworm ved Thulebasen – et gigantisk tunnelsystem med atommissiler under den grønlandske indlandsis.
Udvidende er er Oskar blevet sendt ud på en rejse med både fortidens og fremtidens spøgelser – og ikke mindst med Manden Med Leen lige i hælene.
Det er en fremragende konstrueret, interessant plot og iskold spændende historie Hans Jakob Helms er da også straks blevet opdaget af filmselskabet ASAfilm som har sikret sig filmrettighederne. Og detr forstår man godt – Læs dette Grønlandske drama, Du vil ikke fortryde det!


Finn Hansen.

Læst 1963 gange Senest ændret Tirsdag, 08 januar 2019 14:16
Torsdag, 24 september 2015 17:26 Skrevet af  In Forlag