H Hansen

H Hansen

Søndag, 18 marts 2018 11:26 In Forlag Tags

FORDFOTOOGHAANDMADDER.DK

 

Anmeldelse Fra .

 

Lørdag, 20 januar 2018 12:59 In Forlag Tags

Anmeldelser fra FORLAGET ALHAMBRA

alh

Onsdag, 10 januar 2018 12:53 In Forlag Tags

Anmeldelser Fra Forlaget FORFATTERSKABET. DK

for

ensomulvTOMMY THORSTEINSSON: ENSOM ULV. 327 Sider. Kr.

I mørke er alle katte grå – ulve ligeså!” Det siger et ordsprog og over dette tema har Tommy Thorsteinsson skrevet en medrivende spændingsroman. Indgangsscenen er på en varm sommeraften i 2016 på Amager. Nærmere Refshaleøen. Her bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Den myrdede er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er ofret? For vores heltinde, drabsefterforsker Anna Blaafalk, bliver det starten på et hæsblæsende kapløb med tiden i en intens jagt på en vanvittig seriemorder. På næsten samme tid lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er bl. a. en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en uhyggelig dødbringende mission. Blaafalk og hendes kollegaer kommer både ind prostitutionsmiljøet, ikke sidegadernes nej det er hvor de rige kendte klientel betaler hvad det koster foruden kommer de i berøring med toppen i politiske.

Ensom Ulv - er første bind i en ny dansk serie af krimithrillere om drabsefterforskeren Anna Blaafalk. Lad det være sagt med det samme, at der ikke sparet på på krudtet i de blodige scener. Det er dog en spændende krimi med et fint plot. Men må indrømme at afsløringer af bagmændene er lidt for let købt. Men vi glæder os dog til det næste bind alligevel.

Forfatteren Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er gift og far til tre børn. Han er kommunikationsuddannet og arbejder til daglig som salgschef. Ensom Ulv er hans debut som skønlitterær forfatter.

Finn Hansen

Tirsdag, 28 november 2017 16:11 In Forlag Tags

Anmeldelser fra Forlaget

Saga Egmont

saga

 

sagaLOTTE PETRI: BLACK NOTICE. 201 Sider Kr.
Black Notice – står for at man gennem Interpol søger oplysninger om udentificerede lig. Den spændende og nervepirrende historie fra Lotte Petri er en man ikke lige glemmer lige med det samme. Historien starter med der observes et mærkeligt lys på bunden af Dragør havn. Det stedlige politi til at haste indkalde en specialist i våde gerningssteder. Det konstateres lyset stammer fra en bil med liget af en ung kvinde. De nærme undersøgelser viser at kvinden har været udsat for sadistisk ritual agttigt indgreb.
Sagen udvikler sig med rivende hast da man i den sydeligste del af Norge på en forreven klippestrækning gør et andet fund. En hundelufter et delvist skeletteret lig iført våddragt. En Black notice sendes til interpol for at identificere liget og kort efter dukker endnu et våddragtlig op, denne gang i Holland.
Uhyrlighederne udvikler sig endnu videre på sræmmende vis da en dansk kvinde lemlæstet og livløs i en skovsø. Mod alle odds lykkes det at genoplive hende, og hun bliver politiets vigtigste vidne.
Efterforskningen ligger i hænderne på lederen af teamet Felix Jørgensen kaldet ”Sølvræven” og nye hans assistent Kathrine Nymark. Langsomt begynder de at ane en sammenhæng mellem drabene. De beslutter til sidste at sætte en fælde op for den bestialske gerningsmand. Men det bringer assistentens liv i overhængende fare.
Lotte Petri har atter en gang skrevet et medrivende drama. Det virker meget realistisk ( Nok fordi historien er delvist baseret på virkelige begivenheder). Black Notice er kort og godt Lotte i topform.
Finn Hansen.

 

 

Torsdag, 02 november 2017 11:15 In Forlag Tags

Anmedelser Fra

FORLAGET UNDER PRESSURE

Søndag, 29 oktober 2017 12:00 In Forlag Tags

Anmeldelser fra

hoj

dod2SUSANNE AHLENIUS: DØDELIGT BEGÆR. Oversat af Dorthe Klyvø efter DÖDLIG ÂTRÅ. 300 Sider. Kr. 249,95

Hovedpersonen er den unge opdager hos Rikskriminalen i Stockholm, Alice Wiklund. Hun bliver udlånt til London for at hjælpe Scotland Yard med en alvorlig sag. De engelske efterforskere her i bl. Tyler jager en beregnende, bestialsk og skruppelløs seriemorder der efterlader sine ofre mærket med en bizar kærlighedserklæring. Alice går ikke bare op i sit nye arbejde, hun er også en dame der ikke kan få sex nok. For hende bliver det pulserende liv i London endnu mere spændende, da hun møder bartenderen Stewart, med de ravfarvede øjne, der gør hende næsten vanvittig af begær. Han er bror til Tyler. Hun er især interesseret i hvad Stewart gemmer bag sin frustrerende arrogance? Efterhånden som jagten på seriemorderen eskalerer præsenteres for flere interessante personer, bl.a. invaderer Alices veninder London og det er lige som Alice nogle livlige damer. Alice må snart sande, hvad hun skal betale for at finde ud af sandheden. Måske er det allerede for sent, for grænsen mellem arbejde og privatliv udviskes mere mere. Susanne Ahlenius har skrevet en ganske spændende krimi krydret med en gang detaljeret lagengymastik. Men dette skæmmer ikke historie. Undertegnede følte sig godt underholdt af blandingen kærlighed, mord og sex

voDAN NILSSON: VÅGEREN Oversat af Martin Johs. Møller efter BEVAKARAN 2015. 320 Sider. Kr. 249,95.
Svenske Dan Nilsson er en ny spændende stemme i kriminallitteraturen. Det samme er hans hovedperson Niklas Lund. Men spørgsmåler er kan man nu stole på denne Niklas Lind og hvad er han for en person? Katarina har ikke andre valg. Da hendes kæreste Jonas forsvinder under en af sine nattevandringer i Stockholm, for så er der kun én person, der kan hjælpe hende, nemlig Niklas Lund. Snart kommer hun i kontakt med Lund, som ved mistænkeligt meget om den prostitution, netop den unode som Jonas prøver på at bekæmpe. Sporene fører til meget lukkede kredse på internettet, nettet som Niklas kender bedre end nogen anden. Han har ikke selv formået at blive optaget som politimand i den virkelige verden, men opklarer nu forbrydelser på nettet, hvor en alternativ politistyrke og domstol følger egne hemmelige love i kampen mod skjult kriminalitet. Da en mand med forbindelse til en de perverse hjemmesider, der hænger mistænkte forbrydere ud, bliver fundet myrdet, gør Katarina samtidig en anden ubehagelig opdagelse. Det viser sig, at der også er meget hun ikke kender om Jonas. Og at Niklas Lund – bedre kendt under navnet Vågeren – ved mere end hun kan forestille sig.
Vågeren har et helt unikt og anderledes plot. Og Dan Nilsson har dertil skabt et meget interessant og broget persongalleri. Vågeren - er kort sagt et nyt spændende navn som virker lovende for fremtiden. Og det bevises ved at om kort tid hvor vi anmelder Dan Nilssons opfølger med titlen: Jeg Følger Dig.
Finn Hansen..

Finn Hansen.

de7ÅSA SCHWARTZ: DE SYV NØGLER. Oversat af Ulrikke Bak efter DE SJU NYCKLARNA. 2017 297 Sider. Kr.
De Syv Nøgler – er noget helt nyt. Det er en Hackerthriller den handler om hovedpersonen svenske Rebecka. Hun en af syv internationale IT-profiler, der bærer nøglen til hele internettet. Alle disse syv personer mødes, en gang i kvartalet, i Washington. Her er deres opgave at opdatere det vigtige system, der styrer trafikken på internettet. Hvis ikke de gør det vil nettet gå ned og alle moderne samfund bryde sammen.
Rebecka vågner en nat, og konstaterer at hun har en pistol presset mod hovedet, og hører en stemme hvæse ”the key” i sit øre. Hendes to børn ligger og sover i rummet ved siden af.
Da den ene nøglebærer efter den anden er blevet udsat for attentater ser Rebecka kun en mulighed nemlig, at hun er nødt til at gå under jorden. Med deres ekstreme hackerkundskaber gør Rebecka og hendes hold alt hvad de kan for at løse gåden om hvem det er der står bag attentatterne. Sporene peger i mange forskellige retninger der både involverer: den kinesiske efterretningstjeneste, nynazistiske organisationer og NSA.
Det er en uhyggelig historier når man sætter den op mod de angreb som har været på hverdagens internet er historien forbandet aktuel. Faktisk skulle aller politiker læse De Syv Nøgler – Ikke mindst siderne 193til 195 de 10 punkter der står der.
Anbefales varmt. Der er ikke noget at sige til, at SF-Studios har sikret sig filmrettighederne.
Finn Hansen.

lystÅSA SCHWARTZ: LYST. Oversat af Dorthe Klyvø efter LUST. 227 Sider. Kr.249,95
Åsa Schwartz er en ny svensk forfatter. Det samme er hendes forlag HOI. Det er også svensk og har slået sig ned i Odense
Åsa Schwarz har skrevet en skræmmende roman – chick-lit krydret med lidt kærlighed og gys.
Lyst – er bogen i bogen.
Hovedpersonen er den ukendte forfatter Sara. Hun har klaret sig igennem som freelance-journalist, mens hun venter på det helt store litterære gennembrud. Hun satser både hjemme og globalt
Kun 4 måneder før hun skal aflevere sit manuskript rammes hun desværre af skriveblokering. Uanset hvad hun forsøger, så kan hun ikke komme videre i teksten. Men en aften kommer hun i tanke om et ældgammelt ritual, som hun har lært af sin mormor. Hun udfører det og vips er skriveblokeringen forsvundet. Et år senere står folk i kø for at få signeret hendes nye bog.
Hun går straks i gang med en ny bog som hun giver arbejdstitlen ”Lyst”. Efterhånden som skriveriet skrider frem, ændres også Saras tilværelse, hun trækkes modvilligt ind i et trekantsdrama med sin nye forlægger Anders. Medens jalousien, river og flår i hende, giver det også brændstof til skriveriet og manuskriptet udvikler sig i rivende hast.
Men pludselig rammer den ene ulykke efter den anden Anders’ familie, bliver Sara for alvor nervøs. For er det tilfældigt – eller bliver hendes uhyggelige skriverier til virkelighed?
Fra start til slut bliver man som læser godt underholdt af Lyst. Hun skaber nogle realistiske personer med et godt gys til sidst. Anbefales og vi glæder os til at læse De Syv Nøgler som også ligger i min bunke af bøger.
Finn Hansen.

Søndag, 29 oktober 2017 11:59 In Forlag Tags

Anmeldelser Fra Forlaget PALATIUM BOOKS

 

denusynCLAUS LUND ROSENKILDE: DEN USYNLIGE BOG. Sider. 178 Sider. Kr. Det er Claus Lund Rosenkildes litterære debut i Krimigenren. Og man må nok sige, at han er rustet godt. I 15 år drev han bogforlaget Rosenkilde & Bahnhof. Det var dog efter at han havde bl.a. været bibliotekar. Nu starter han sit nye forlag Palattium Books op efter at have solgt sit gamle forlag til Lindhardt & Ringhof. Læseren kan hurtigt se at Claus har en kæmpeviden om litteratur. Handlingen: Hovedpersonen og Bach-entusiasten, alenefar og manuskriptvaluar Saxo Haussmann er nemlig hovedarkitekten bag Det Kongelige Biblioteks nye store satsning, udstillingen om Den usynlige bog. Det er en ganske særlig bog . Den rummer udstillingens og verdens mest sjældne bøger om magi og dæmoner. Og den skal vises under hvælvingerne i den gamle del af Biblioteket. For at fejre færdiggørelsen af Den usynlige bog, har Bibliotekets direktion inviteret en lille eksklusiv gruppe bidragsydere til et særarrangement, før udstillingen åbnes for publikum. 13 personer deltager i, hvad der skal være en helt særlig festaften i den gamle kælder. Men noget går galt. Det er nemlig år 2003 hvor en enorm orkan ødelægger København elnet. Og med ét er Saxo og gæsterne uhjælpeligt fanget i den stort set mørklagte kælder fra 1600-tallet,(miljøet en udemærket variant af genrens populære tricks, nemlig (Mord I lukket Rum).Selskabet indstiller sig dog på at vente i halvmørket og få det bedste ud af aftenen. Men situationen bliver hurtigt uholdbar, da en af deltagerne pludselig findes død på mystisk vis. Saxo må opklare sagen, før endnu et mord finder sted.Claus Lund Rosenkilde serverer en ganske spændende krimi. Den bæres på fornem vis frem af det originale miljø, de interessante personer. Så varianten af det Lukkede Rum plottet sidder lige i Skabet.

Finn Hansen.

Onsdag, 22 februar 2017 15:01 In Bøger Tags

TITLER PÅ VEJ.

books

DENNE SIDE BRUGER OPLYSNINGERNE FRA KRIMIFAN OG DIVERSE FORSKELLIGE FORLAG. HER VIL DU BLIVE OPDATERET PÅ HVAD DER ER PÅ VEJ. BOGTITLERNE BLIVER MARKERET MED BLÅT OG NÅR DE ER LANDET I KRIMI-CIRKLENS REDAKTION MARKERES DET MED RØDT. BØGERNE VIL SOM SÆDVANLIG BLIVE ANMELDT UNDER FANEN "UDKOMNE OG ANMELDTE BØGER" 

TITLER PÅ VEJ I JANUAR/FEBRUAR/MARTS/ APRIL 2018

1/4  “Tilståelsen” af Steven Cavanagh

3/4  “Stille nu” af Mary Kubica

6/4   “Rekviem for Congo” af Jean-Christophe Grangé

16/4  “Købmandens guld” af Henrik Jensen

16/4  “Superstar” af Thomas Bagger

19/4  “Kridtmanden” af C. J. Tudor

19/4  “Eksodus” af Lisbeth Zornig & Mikael Lindholm

26/4  “Lykke” af Mikaela Bley

26/4  “Valmuemanden” af Christian Frost

8/3 Joel Dicker: Om Baltimore Familien. ROSINANTE.

2/3 Katrine Engberg: Glasvinge.ARTPEOPLE.
 1/3 “Den sidste mrs. Parrish” af Liv Constantine
1/3 “Skyggebarn” af Anna Jansson
1/3 “Spionernes hus” af Daniel Silva
2/3 “Hofdamen” af Peter Dreyer & Jens Jørgen Hansen
2/3 “Kortsamleren” af Colin Harrison
5/3 “Under påvirkning” af Joyce Maynard
5/3 “Stormen” af James Lilliefors
6/3 “Mosefolk” af Mette Wessel Fyhn
9/3 “I varetægt” af Louis Klostergaard
9/3 “Stemmer der dræber” af David Garmark
9/3 “I en mørk mørk skov” af Ruth Ware
9/3 “Lazaruseffekten” af Tom Egeland
9/3 “De døde og de ufødte” af Jakob Melander
10/3 “Dukkehuset” af Matthew Arlidge

10/3 Hårdt Prøvet. Lee Child.Lee

10/3 “Min søster” af Michelle Adams
12/3 “Smagen af himmel” af Kim Hyttel
14/3 “Dødens galleri” af Chris Carter
14/3 “Klarsyn” af Belinda Bauer
14/3 “Mord på færgen til Palermo” af Hans-Willy Bautz
14/3 “Sølvrævene” af Steen B. J.
14/3 “Forklædt til mord” af Poul Erik Larsson
14/3 “Kobra” af Deon Meyer
15/3 “Hans blodige projekt” af Graeme Macrae Burnet
15/3 “Macbeth” af Jo Nesbø
16/3 Retfærdig vold” af Aske Munk-Jørgensen
17/3 “Blå iris” af Inger Gammelgaard Madsen
30/3 Per Dreyer: Morder.

1/3 Lilja Sigurdardottir: Fælden.

1/3 Anna Jansson: Skyggebarn. ARTPEOPLE.
26/2 Bernard Minier: Cirkel. LINDHARDT & RINGHOF
22/2 Mogens Blom: Enken Fra Kiev.LINDHARDT & RINGHOF.
20/2 Michel Bussi: Sorte Åkander.ARTPEOPLE.
14/2 Donato Carrisi: Pigen I Tågen.ARTPEOPLE.
9/2 Lone Theils: Heksedrengen.LINDHARDT & RINGHOF.
8/2 Ingar Johnsrud: Kalypso.GYLDENDAL
2/2 Lina Bengtsdotter: Annabelle.ARTPEOPLE
31/1 Jonas Bonnier: Helikopterkuppet.GYLDENDAL.
26/1 Ninni Schulmann: Velkommen Hjem.ARTPEOPLE

25/1Karen Dionne: Dyndkongens Datter. L&R
23/1 Anne Holt: I Støv Og Aske.GYLDENDAL.
19/1 Sofie Sarenbrant: Bag Din Ryg.ARTPEOPLE.
19/1 Elly Griffiths: Pigen Under Jorden.GAD.
12/1 Mari Jungstedt: Et Forjættet Land.ARTPEOPLE.
12/1 Yrsa Sigurdardottir: Tilgivelse.LINDHARDT & RINGHOF.
12/1 Walter Lucius: Sommerfuglen Og Stormen.ARTPEOPLE.Mandag, 23 januar 2017 16:09 In Nyheder Tags

HVEM OG HVAD ER KRIMI-CIRKLEN .

hvem er vi

KRIMI-CIRKLEN DANMARKS ÆLDSTE TIDSSKRIFT.
Krimi-Cirklen startede oprindeligt som en form for et mellemsblad for en 20-25 glade samlere. Vi mødtes ca. kvartalsvis rundt på små listige steder i København. Her byttede, forærede og købte vi bøger blade og gamle serie hæfter af hinanden. Det hele skete medens vi hyggede os over en stille pilsner. I Seancen udvekslede oplysninger om vores hobbyer.
Vi var en broget samling som kom fra alle samfundslag. Mange med hver deres af ekspertviden som vi rundhåndet delte blandt os.
De tre bagmænd, var og er først og fremmest Knud Nielsen ”Seriehæfternes Grand Old Man”. Desværre døde Knud i januar 2016 91 år gammel. De to andre bag KC er henholdsvis Per Norman Block og undertegnede Finn Hansen. Begge de herrer er samler af krimi/spændingsromaner samt amatøranmeldere.
Bladet Krimi-Cirklen så dagens lys i starten af 1986 og er i dag det ældste krimitidsskrift i Danmark. de første blade vi udgav var lavet ret primitivt med store klæbebogstaver som overskrifter og manuskript skrevet en gammel skrivemaskine hen ad vejen blev det forbedret efterhånden som vi fik bedre værktøjer sågar blev nogle af forsider i farver. I 2012 blev bladet som alt andet digitalt. Det redigeres i dag af Finn. KC kan downloades kvit og frit på hjemmesiden ca. hver kvartal. Per Norman Block anmelder lejlighedsvis. Siden er redaktionen øget med de to kvindelige anmelder/journalister Anne-Lise Hansen og Hanne Pedersen.
Idag er Krimi-Cirklen også blevet en del af en Bloggerkreds (Amatøranmeldere der har hver deres egne hjemmesider). Dette gør vi at har lejlighed med interviews af danske og udenlandske forfattere. Samtidig inviteres vi af forlagene til forskellige seancer og arrangementer. Vi får tit henvendelser fra vores læsere om vi kan hjælpe med oplysninger på forfattere eller forskellige bøger etc.
Redaktør og ansvarshavende.
Finn Hansen. 

Mandag, 18 juli 2016 19:17 In Forlag Tags

FORLAGET EKSPERIMENTAL

Side 1 ud af 4