Forlaget Canpublish

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Forlaget CanPublish

skulpHEIDI STRØMSTEDT ROSENQVIST: SKULPTØREN. 288 Sider. Kr. 299,00
Psykopater gør ingenting halvt…
Skulptøren er som der står på bagsiden en grænsesøgende og stærk thriller. Det er en historie om had, kulde, besættelse, smerte og erotik. Om hvad der skaber en psykopat og hvilken grundlæggende skade han kan forvolde på et menneske, hvis han får frit spil. Og det gør han, så længe ingen gennemskuer, hvem han i virkeligheden er.
Læseren føres til bygd (Læs en sekt) der har deres helt egne regler og normer de lever efter. Hvor de stærke har magten og udnytter den på det groveste. De er ligeglade hvem det går ud over. Der præsenteres læseren for psykopaten Job og en anonym pige som udsættes værre og værre for Job hvor det går op for læseren at Job er psykopat af værste skuffe. Her skal inden i vi går videre difination på ordet: Psykopati som er et ord der opfattes som nedsættende og derfor anvendes det heller ikke mere i officielt regi. Det vil dog sige at det stadig bruges af nogle fagfolk ud fra princippet at kalde en spade for en spade eller fordi det er det begreb der bruges i litteraturen i Europa er dyssocial personlighedsforstyrelse. Mennesker der ramt af den er mindst ramt af tre af disse symptoner: 1. Udviser grov ligegyldighed overfor andres følelser. 2. Mangler ansvarsfølelse og respekt overfor sociale normer og forpligtigfelser. 3. Mangler evenen til at fastholde forbindelser med andre mennesker. 4. Har svært ved at tolererer frustrationer og har en lav aggressionstærskel. 5. Er ude af stand til at føle skyld eller til at lære af erfaringer eller straf. 6. Har tilbøjeligheder for at komme med bortforklaringer og give andre skylden for egne negative sider.
Herefter er der gået nogle år og læseren præsenteres  så for ægteparret 43-årige Susan og Peter Hansson og deres børn samt en række af Susans veninder. Pludselig får Susan nogle anfald og bliver uligevægtig. Det udmønter sig i at det ene øjeblik er hun aggressiv og i næste øjeblik ked af det. Med hjælp fra hendes chef kommer hun i kontakt med den succesombruste stjernepsykolog Michael Holm.  Og herfra går det galt rigtigt galt.
Desværre kan jeg ikke afsløre mere. Men der skal ikke herske nogen tvivl om ”At dette er en af de allerbedste pkologiske thrillers nogensinde har læst”. Personerne er knivskarpt tegnet alle som en. Og plottet er overraskende og realistisk. Skulptøren får de aller varmeste anbefalinger.
Finn Hansen. 

Læst 1481 gange Senest ændret Onsdag, 06 december 2017 11:40
Tirsdag, 27 oktober 2015 15:44 Skrevet af  In Forlag