Attika

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Bøger anmeldt fra Forlaget Attika.

reSCHMIDT/ OLSEN: REFUGIUM. 174 Sider. Kr. 198,-
Et Refugium – Er et sted hvor kunstnere, malere, digtere, forfattere og andet godtfolk kan kople af og få ny inspiration og udfolde kreativiteten. Det er de idylske rammer som Schmidt/ Olsen med fornavnene Margrethe og Mette Egelund, bruger som kullise til deres kriminalroman.  
Stedets navn er Raasted Refugium, beliggende i Jyllands mørke muld. Det bliver ledet af den karismatiske og spirituelle Astrid Zetter, der holder kunstnere til i hobetal.
Men refugiet viser det sig  huser også mørke hemmeligheder.
For er Amalie, køkkenpigen, forsvundet af ufri vilje eller måske bare rejst på en spontan ferie? Og hvilke personer eller person har stjålet to kostbare billeder fra Astrid Zetter? Og ikke mindst hvem myrdede, Asger, refugiets regnskabsfører og egnens don Juan.
Jo, mere hovedpersonen privatdetektiven, Marianne Borch, kradser i overfladen, jo flere dystre hemmeligheder dukker op i dagens lys.
Refugium - Er En krimi i den gode klassiske stil. Og med plads til, at det store spraglede persongalleri kan folde sig ud.
Man hygger sig fortrinligt med Refugium fra start til slut.
Finn Hansen.

sortXX ANN: SORT. 318 sider Kr. SORT foregår på Nørrebro. Charlotte er en pæn pligtopfyldende pige, hunudnyttes arbejdsmæssigt af mændene på kontoret. På vej hjem fra arbejde hvirvles hun pludseligt ind i voldsomme uroligheder med gadekampe og stort politiopbud. Hun får hjælp af Andreas der er maskeret og nærmest leder af optøjerne. Det udløser en spænding hos Charlotte, der ikke tidligere har mødt aktivister eller bandemedlemmer. Et helt nyt miljø for hende. Hun bliver straks forelsket i Andreas som bor skjult i et kælderrum og ernærer sig af affaldsvarer fra butikker og ellers klarer sig uden hjælp fra det offentlige. Charlotte passer fortsat sit arbejde, men involveres i det autonome miljø hvor hun påtager sig flere kriminelle opgaver. Her møder hun spændende mennesker, de tiltaler hende på en anden måde end hendes tætte veninde der kun tænker på at score mænd og indgå nye nye kæresteforhold. I denne roman føres man gennem et undergrundsmiljø der både er spændende og farligt. Det beskriver hvordan man nemt begejstres af tankegangen og pludselig befinder sig i et helt andet miljø end ønsket. Jeg giver bogen en god anbefaling.

Hanne Pedersen

 

tigernePER VADMAND: TIGERENS SMIL. 367 Sider. Kr 340,-
Under udgravningen til en ny motorvejsbro finder politiet resterne af et over fyrre år gammelt lig. Tilsyneladende ved ikke en levende sjæl, hvordan det er endt der - og dog ...
Det sætter gang i den pensionerede bibliotekar Jens Bang der gør sig sine tanker om det. Derfor begynder han systematisk at udspørge sine kolleger fra dengang. For han er sikker på, at han ikke er den eneste, der gør sig sine tanker. Det bliver indledningen til en kæde af stadig flere mere og dramatiske samt en række blodige begivenheder, der fører pensionisten Jens til så forskellige steder som Højreby på Lolland og Frankfurt an der Oder ved den tysk-polske grænse.
Vi tør på KC godt afslører at hele sagen handler om kunst. Og så naturligvis tigere  …
Det hele serveret på spændende måde som man hygger sig gevaldigt med.


Finn Hansen.

Læst 7352 gange Senest ændret Onsdag, 06 december 2017 12:04
Søndag, 15 marts 2015 21:59 Skrevet af  In Forlag