proSTEFFEN JAKOBSEN: PROXY. 320 Sider. Kr.
Med Proxy præsenterer Steffen Jakobsen to nye og spændende interessante hovedpersoner. Nemlig Danmarks sureste strisser og krigsveteran fra Nordsjælland og og hans makker fra Vestegnen, Jakob Nordsted og Tanya Nielsen. Deres første sag er at opklare den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst´drab. Hun bliver brutalt myrdet dræbt med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: Denne gang er ofret en lokal læge. Han findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.
Det bringer vore to efterforskere på banen og Jakob Nordsted sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to strømmere får travlt med at forsøge at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.
Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte - og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.
Steffen Jacobsen er kirurg, Dr. Med. og overlæge, men har nu for alvor forladt lægegerningen for at hellige sig forfatterskabet. Han havde som bekendt sit helt store gennembrud med Trofæ og har siden været fast leverandør på enhver krimifans bogreol.
Den nye duo tog undertegnede anmelder med storm og får 5 Diamanter.40 5
Finn Hansen.