Tirsdag, oktober 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

STINA JACKSON: SOMMERMØRKE

sommerSTINA JACKSON: SOMMERMØRKE. Oversat af Charlotte E. A. Glahn efter SILVERVÄGEN. 304 Sider. Kr. 199,95
Anmelderne i Sverige kunne næsten ikke få armene ned da debutanten Stina Jackson blev kårets som 2018 bedste krimi, Sommermørke. Ikke mindre end 140.000 svenske læsere ilede til boghandlerne i Sverige og købte bogen. Nu skal det ikke undre, at danske læsere snart vil gøre ligeså.
Handlingen foregår i de dybe norrlandske skove her er sommer-nætterne evigt lyse, med midnatssolen hængende højt på himlen. I disse lokaliteter kører Lelle søvnløs rundt hver nat. Han leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt sporløst en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget som helst, og politiet har ikke fået et eneste spor. Derfor har Lelle taget forsvindingssagen i egen hånd. Han tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs hele landevej 95, også kaldet Silver-vägen.
En dag ankommer to andre af historiens hovedpersoner Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, en person Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, og ikke mindst et trygt hjem, en ganske almindelig familie, men må hele tiden følge sin flyvske og lunefulde mor.
Medens Meja kæmper for at falde til, kæmper Lelle med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.
Samtidig Lelle kører sine natlige eftersøgningsture træffer han (og læserne) på en række forskellige personer. Skæbner som alle har noget at slås med og dermed udvikler historien sig mere og mere. Med en uhyggelig undertone. Indtil den finder sin realistiske løsning. Det er især persongalleriet som er tegnet knivskarpt og plottet der bærer og gør den fortælling til en unik læseoplevelse.
Krimicirklen giver 6 flotte diamanter til Sommermørke. 40 540
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd