Søndag, august 18, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

LEE CHILD: LÆREPENGE.

laerLEE CHILD: LÆREPENGE. Oversat af efter Jacob Levinsen NIGHT SCHOOL. 2016. 397 Sider. 299,00 Kr.
Året er 1996, og Reacher er stadig i hæren. Om formiddagen giver de ham en medalje, og om eftermiddagen sender de ham tilbage på skolebænken. Om aftenen befinder han sig under radaren. Ude af øje, ude af sind.
Der sidder også to andre i skolestuen – en agent fra FBI og en analytiker fra CIA. De er begge fremragende til deres fag, har lige gennemført en stor mission og undrer sig over, hvorfor fanden de er der.Så finder de ud af det: En sovende terrorcelle i Hamburg har fået uventet besøg – en saudiarabisk kurer med brug for et sikkert sted at opholde sig, mens han venter på at skulle mødes med en ukendt kontakt. En meddeler for CIA i cellen har overhørt kureren hviske en skræmmende besked: ”Amerikaneren forlanger ét hundrede millioner dollars.”
For hvad? Og af hvem? Reacher og hans to nye venner bliver beordret til at finde amerikaneren. Ordren udgår fra højeste instans, og de kan få al den hjælp, de har brug for. Reacher rekrutterer sergent Neagley, den bedste soldat han kender, og sammen tager de til Hamburg på en mission, der kræver både diplomatisk takt og uortodokse metoder.
Hvis de ikke fanger deres mand i tide, står verden over for et terrorangreb af hidtil uset omfang, og Reacher må gøre alt i sin magt for at afværge det.
Lærepenge er det 21. bind i krønniken om den ensomme ulv Jack Reacher. Samtidig er Jentas ved at genudgive Lee Child første bøger Falske Beviser (på Modtryk) og på vej er titlen Døden Nær (Die Trying,bog nr. 3) som blev udgivet af Cicero. Som også udgav en stribe i en vilkårlig og roddet rækkefølge. Forlaget har nemlig udgivet: Skjult Identitet (Tripwire, 1999. Bog nr. 4) Sort Uheld, (Bad Luck And Trouble, 2007,bind 14 ) Jaget Vildt (Gone Tomorrow, 2009. bind 16), Koldt Og Kontant, ( The Hard Way,2006, bind 13) samt En Dyr Affære. (The Affair, 2011 bind 19). Så har Jentas udgivet 9 plus novellesamlingen
Trods de mange bøger (pt 25) har hverken Lee Child eller hans hovedperson Jack reacher mistet pusten, Tværtom. Child behersker stadig til fulde at skabe et spændende og realistisk plot og han er ferm til også at levendegøre sine bipersoner. Kort sagt og skrevet. Child er en af verdens bedste thrillerforfattere. Og Reacher er den helt store yndlingsfigurer for mange læsere og især de kvindelige af slagsen kan bare ikke få nok af ham. Der er 40 5til Lærepenge.
Finn Hansen.

Our website is protected by DMC Firewall!