Søndag, juni 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

TAYLOR ADAMS: INGEN UDVEJ.

ingenTAYLOR ADAMS: INGEN UDVEJ. Oversat af JØRGEN A Leth efter NO EXIT. 2018 295 Sider. 299,95 Kr.
Denne bog får masser af roser med på vejen. Bl.a. skriver et af de nye hotteste navne, min navnebror A. J. Finn citat: ” Tempo fyldt, skarp og ubarmhjertig” citat slut. Og det er lige hvad den er. Ingen Udvej er en af de mest spændende bøger som river godt og grundigt op i læserens nervesystem. Hele tiden drejes spændingsniveauet op og op. Og som læser kan man ligeså godt indstille sig på at bogen skal læses i et hug for man kan ikke lægge den fra sig.
Handlingen: En bortført lille pige låst inde i et hundebur i en varevogn. Og der er ingen hjælp i miles omkreds.
Hvad ville du gøre? Det er netop de handlinger som hovedpersonen Darby Thorne foretager der gør bogen forrygende. Darby er på vej til Utah for at besøge sin døende mor, da hun bliver fanget i en voldsom snestorm i Colorados bjerge. Vejene bliver fuldstændig sneede til, og hun har kun en mulighed nemlig at søge ly på en øde rasteplads, indtil stormen er stilnet af. Hun søger ly i bygningen på rastepladsen, hvor der bare er nogle få faciliteter som automater med snacks, en kaffemaskine og fire fremmede mennesker. Blandt disse fire gemmer sig nogle af de værste psykopater der kreeret i en kriminalroman.
I håb om at kunne fange et signal på sin mobiltelefon går Darby ud i stormen igen – og her gør hun opdagelsen af den lille pige der er spærret inde.
Hvem er barnet? Hvorfor er hun blevet bortført? Og hvordan kan det lykkes Darby redde hende?
Darby får ingen forbindelse på telefonen, ingen andre muligheder for at komme i kontakt med omverdenen, og hun kan ej heller slippe væk. En af de andre på rastepladsen har bortført pigen. Men hvem af dem er det?
Darby ser ikke andet valg end at prøve at få pigen fri, redde hende ud af varevognen og flygte sammen med hende, men hun er fanget i en dødbringende situation, hvor både pigens og hendes eget liv står på spil. Hun er nødt til at få hjælp, men hvem kan hun stole på?
Ingen Udvej - er gentager jeg en af de bedste krimier i 2018.
Og den slutter på en fuldstændig original og anderledes måde.

Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!