Søndag, juni 16, 2019

MICHEL BUSSI: SORTE ÅKANDER.

sorteaaMICHEL BUSSI: SORTE ÅKANDER. Oversat af Anders Juel Michelsen efter NYMPHÉAS NOIRS. 2011. 395 Sider. 299,95 Kr.

Den nye franske forfatter Michell Bussi tog de danske læser med storm da han fik udgivet Pigen I Flyet. Nu får danske læsere det andet Opus fra Bussi - Sorte Åkander. En bog der med garanti vil øge hans popularitet. Det skal dog nævnes at i starten havde svært med at gøre sig gældende i genren. Der skulle faktisk gå 6 år før han for alvor slog igennem men så gik det også hurtigt herefter.

I den nye bog har han anvendt et spændende og originalt miljø nemlig den franske maler Monets have. Monet var især kendt for sine værker med Åkander og han fik en hel have opkaldt efter sig.

Jérôme Morval, kunstkender og kvindebedårer bliver fundet død i den å, der løber gennem Monets have i landsbyen Giverny. I hans lomme ligger et postkort med Monets kendte åkander, hvorpå der står: "Elleve år gammel. Tillykke med fødselsdagen. "

Tre kvinder er tilsyneladende blandet ind i mysteriet: Et ungt kunstnerisk geni, den forførende landsbylærerinde og en gammel enke, der betragter landsbyens gang fra en mølle ved åen. De tre kvinder deler en hemmelighed. Men hvad ved de om Jérôme Morvals død? Og har dødsfaldet forbindelse til det sagnomspundne maleri af Monets "Sorte åkander", (hvis eksistens aldrig er blevet bekræftet?) Men beretningen er både spændende, interessant og ikke mindst overraskende i plottet.Samtidig med man læser bogen så gå ind på Monets haver og se havens hjemmeside.
Michel Bussi
hører nu til en af Frankrigs mest populære krimiforfattere og han er den forfatter, der solgte næst flest bøger i Frankrig i 2016.

Michel Bussi hører vi gerne mere fra.

Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!