Lørdag, februar 23, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

KAREN DIONNE: DYNDKONGENS DATTER

dudKAREN DIONNE: DYNDKONGENS DATTER. Oversat af Kim Langer efter THE MARSH KINGS DAUGHTER. 2017. 304 Sider. Kr.
Solgt til 22 lande, ”Jeg Elsker den” Karin Slaughter, ”Sensationel god spænding”, Lee Child og ”Det løb mig koldt ned af ryggen” People. Det var den modtagelse som debutanten Karen Dionne´s Dyndkongens Datter Bogen bygget over en Danmarks mest kendte nemlig Hans Christian Andersens værk fra 1858. Det er en af digterens mest dystre og uhyggelige beretninger.
I Dyndkongens Datter er starten på en nervepirrende, medrivende menneskejagt i det vildsomme Michigans ødemark og moser.
Bogens fortæller og hovedperson er Helena Pelletier. Hun har gemmer på en hemmelighed: Hendes far kidnappede hendes mor som 14-årig. Helena er undfanget og opvokset midt i Michigans ødemark i et bjælkehus, hvor hun boede med sin mor og far. Af faren lærte hun at fiske, jage og spore dyr. Det hele uden nogensinde at møde andre mennesker. Hun elskede sit liv i naturen og anede ikke noget uråd. Det på trods af sin fars uberegnelige og psykopatiske og sadistiskeadfærd, så elskede hun ham ... det vil sige indtil hun som tolvårig fandt ud af, hvad han havde gjort. Femten år senere er Helenas far, Dyndkongen, som han blev kaldt af pressen efter H.C Andersen-eventyr. Han myrder enfængselbetjent og sårer en alvorlig og flygter fra fængslet. Helena begiver sig straks ud for at fange ham med sin riffel. Hun er den eneste, der kan spore ham, for alt, hun ved om overlevelse og jagt, har hun nemlig lært af ham. Spørgsmålet der hurtigt trænger sig på er: Hvem jagter i virkeligheden hvem?
Dyndkongens Datter - er en af de helt store læseoplevelser som man sent glemmer. Man kan ikke rose den nok. Derfor snyd jer ikke for dette mesterstykke af thriller.
Finn Hansen..

Our website is protected by DMC Firewall!