Lørdag, februar 23, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

JONAS BONNIER: HELIKOPTERKUPPET.

helJONAS BONNIER: HELIKOPTERKUPPET. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild. Efter HELIKOPTERRÅNET. 2018. 448 Sider. Kr.
Mange gange så indhenter virkeligheden fiktionen. Det er Helikopter-kuppet et gedigent eksempel. For det er den sande historie om det spektakulære kup som rystede Sverige. Det er forfatteren Jonas Bonnier der nemlig har fået adgang til at interviewe de fire røvere, der stod bag røveriet, og har på den baggrund skrevet en hæsblæsende true crime-krimi.
Det hele starter i en skov et sted i Sverige. Her mødes tre mænd. To yngre og en ældre. Den ældre har en udfordring til de to yngre. Nemlig et røveri mod det gennemsikrede værdihåndteringsselskab i udkanten af Stockholm. Tilsyneladende et umuligt kup, men den gamle har fostret en ideen idé. Fire måneder senere sættes den i værk. Det sker tidligt på morgenen d. 23. september. Her går alarmen i G4S-bygningen i Västberga i gang. Det er optakten til et af de mest spektakulære røverier verden har set. De fire røvere flyver en helikopter op på taget af G4S bygningen i Väsberga og borer sig nu ned igennem og ind til bankboksen. I bygningen sidder G4S’s medarbejdere fanget, og ordensmagten står lamslåede og overrumplede tilbage på jorden og kan ikke gøre noget. De vidste godt, kuppet skulle ske. De vidste bare ikke, det var nu. Den sande historie er fyldt med den ene overrakelse efter den anden.der er ikke noget at sige til Helikopterkuppet er solgt til udgivelse i 31 lande og Netflix samt produktionsselskabet Nine Stories der indspiller Helikopterkuppet som film med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.
Det er bare at tilføje dette er en page turner af stor format. Så kan man diskuterer om man skal hylde denne som jo er en forbrydelse.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!