Lørdag, februar 23, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

NINNI SCHULMAN: VELKOMMEN HJEM

velNINNI SCHULMAN: VELKOMMEN HJEM. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild efter VELKOMMEN HEM. 2016. 528 Sider. Kr. 249,95.
Selvom temaet er et der er blevet flittigt brugt i krimigenren skal man ikke lade sig gå på af det. For Ninni Schulman præsenterer en spændende historie på hvordan det kan udvikle sig når gamle folkeskoleelever sætter hinanden stævne til en fest. Der hurtigt udvikler sig til blodige hændelser
En personer der inviteres er vores veninde Magdalena Hansson. En sensommerdag i Hagfors bliver hun inviteret til gensynsfest med sin gamle skoleklasse. De sættes stævne i klasselærerens sommerhus, præcis som de gjorde en skæbensvangrer weekend i 9. klasse. De skal spise og opfriske gamle minder og gå en tur i skoven. Præcis som de også gjorde dengang.
Magdalena gider egenligt ikke, for de seneste uger er hun blevet udsat for en modbydelig og ondskabsfuld hadkampagne på nettet. Hun vil meget hellere tilbringe weekenden sammen med Petter, der endelig er hjemme fra sit job i Norge. Men en af klassekammeraterne er blevet musiker og dokusoap-berømt, så hun tager alligevel med for at skrive en reportage til Värmlandsbladet om musikeren.
Klassen falder desværre hurtigt i de gamle gænger og mønstre, og festen kører af sporet. Magdalena strander midt i kaosset. Ud på aftenen findes en nemlig en af klassekammeraterne dræbt på en bestalsk måde. Dagen efter findes endnu en fra klassen død på et hotel.
Drabene er udført efter forskellige måder, men det må alligevel være den samme gerningsmand eller hvad? For hvis hvad er i så fald motivet? Og er andre fra klassen i fare? Under opklaringen kæmper politiægteparret Christer og Petra også med private problemer på hjemmefronten. For Petra gælder det om at komme videre i sit liv efter at været kommer over sin cancer – og om en hemmelig kærlighed.
Velkommen Hjem - er femte del af Ninni Schulmans populære serie om journalisten Magdalena Hansson og politibetjentene Petra Wilander og Christer Berglund. Selvom det er en barsk og brutal krimi om hævn og forsoning. Beretningen er atter et strålende eksempe på den svenske forfatters opfindsomhed. Hun har et stort aktørgalleri. (det havde måske været på sin plads og lige havde tilført et personregister så man kunne holde styr på de mange gamle elever). Men nok om det, Velkommen Hjem er spændende medrivende og vi glæder os til 6. eren fra Schulman.
Finn Hansen..

Our website is protected by DMC Firewall!