Søndag, marts 24, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MARTIN WINCKLER-CARLSEN: ATTENTATET.

att

MARTIN WINCKLER-CARLSEN: ATTENTATET. 374 Sider. Kr 249,95

Martin Winckler -Carlsen har gjort sig bemærket på fremragende vis. Det har han gjort med to konspiratinsthrillere. Det er Det Revolutionære Råd og Zarens Guld. Gældende for hans værker er han blander fakto og fiction på en god og spændende måde. Det samme gør han i den aktuelle attentatet. Denne gang forgår handlingen i vor egen andegård.

Vi skriver det Herrens år og dato Anno 21. oktober 1885. Her fandt nemlig det første (og i nyere tid hidtil eneste) attentat mod et dansk statsoverhoved sted.

Det sker med at et projektil preller af mod en frakkeknap på konseilspræsident Jacob B. S. Estrups bryst. Knappen redder hans liv. Stuepigen Anna opdager tilfældigt, at hendes herre er en af hovedkræfterne bag en konspiration mod selve den danske stat, hvor en fremmed magt forsøger at overtage Danmark.

Da stuepigens tipoldebarn Andreas mange år senere tilfældigt falder over hendes dagbog, hvirvles han ind i en række spændende begivenheder, hvor det snart viser sig, at fortidens synder har en uhyggelig indvirkning på nutiden. For hvor sandsynligt er det egentlig, at en frakkeknap kan standse et projektil på to meters afstand?

Med Attentatet viser Martin Winckler-Carlsen atter hvordan en spændingsroman skal drejes. Med mesterligt finesse blander han fakta og fiktion til en medrivende thriller.

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd