Tirsdag, juli 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MORTEN REMAR: DETONATOR

deto

MORTEN REMAR: DETONATOR – 256 sider. EGOLIBRIS Kr. 249,95

Det er anden roman Morten Remar har skrevet, det første selvstændige bind i krimithrillerserien om kriminalkommissær Martin Rømer.

Hovedpersonen Matin Rømer er næsten lige startet på sin arbejdsplads, Drabsafdelingen på Politigården, igen - efter ½ års sygeorlov - efter sin unge kones dødsfald.

Han er nu alenefar for de to 3-årige piger Tilde og Vilma. Han får rigtig god hjælp fra sine svigerforældre til pasning af de to børn, når en efterforskning rækker ud over almindelig arbejdstid.

Romanen starter med et blik ind i den unge kvindelige forsvarsministers køkken, hvor hun er ved at smøre madpakker til sine to drenge. Hun bliver hentet af sin chauffør og bodyguard og er på vej mod sin arbejdsplads, da hendes bil på motorvejen bliver sprængt i luften af en vejsidebombe.

Efterforskning startes op af Martin Rømer, sagsbehandlingen følges af hans overordnede Elisabeth Strand. Hans Kollega Mille møder ham på gerningsstedet, hvor de straks går i gang med at finde mulige spor. De lander på den foreløbige antagelse – at det er en terrorsag.

PET og FE involveres, og de forskellige tjenester kommer til at gå hinanden i bedene og nogen lægger forhindringer i vejen for politiets efterforskning.

Der sker flere drab og flere bomber detoneres, og det er vanskeligt at udrede, hvem der står bag. Der bliver gisnet om, om det er terror eller en enkelt mands gale værk.

Den komplicerede sag udløser ubegrænsede rettigheder til at anholde, afhøre m.v. udelukkende på baggrund af mistanke.

Magtkampene de forskellige afdelinger indbyrdes beskrives realistisk, og privatlivs sfæren tages med ind over og giver et godt billede af de forskellige personer.

 Martins netværks er spinkelt – hans egen mor – leger ikke mormor – men teenager i de sydlige himmelstrøg.

Alt i alt meget realistisk skildret om livets forskellighed og menneskers forskellige væsen og virkemidler. Spændende plot – og man kan leve sig ind i vanskelighederne.

Endnu en ”page-turner”, som næsten er for kort.

Den skal læses.

Anne-Lise Hansen

Our website is protected by DMC Firewall!