Tirsdag, juli 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

LARS ØRLUND: DEN SERBISKE FORBINDELSE

denserLARS ØRLUND: DEN SERBISKE FORBINDELSE - 484 sider. Kr. 299,00
3. Bind om John Norton, afdelingschef i den engelske efterretningstjeneste, leder og koordinator for Mellemøsten og Nordafrika i det, der kaldes ”Araberhuset”, dvs. alt det er han ikke længere.
Han har i lang tid boet nærmest isoleret i Skotland, efter tidligere episoder er han blevet totalt lagt på is.
Han bruger tiden til at genopbygge sig selv, erkende sin alder og forsøge at lære at leve med sin viden.
Han køber en lille gammel træbåd, som han nyder at pusle med at gøre i stand. Han har hele livet via sit intellekt skabt resultater, men nu nyder han i den grad håndens arbejde.
Mange tidligere kolleger ønsker ham hellere død end levende. Men da der opstår problemer, hvor hans kolossale viden og erfaring overskygger alle andres, ser man sig nødsaget til at kontakte ham.
Han bliver tilbudt en specialopgave, hvor hans indsigt i den arabiske verden kan hjælpe ham til at afværge en række attentater i forbindelse med De Olympiske lege i London 2012.
På ”Legoland”, MI6 hovedkvarter ved Themsen, er der et utal af interne magtkampe, men også en erkendelse af at ingen kæde er stærkere end det svageste led. Her sidder en tidligere kollega og ønsker John død, i så høj grad, at hun griber til planlægning af et scenarie, hvor Johns endeligt er en del af planen.
Mange grupper planlægger terroraktioner under olympiaden, en serbisk højreradikal gruppe – en IRA-gruppe, Boko Haram herudover forsvinder 2 avancerede missiler fra Libyen.
Alle ods er imod. Men med hjælp fra sine tidligere samarbejdspartnere klør John Norton på. Der trækkes tråde fra Rom til Serbien, til USA og til en konvertit Samantha – som er leder af en gruppe kvindekrigere. Der allerede har udført vellykkede angreb på kristne i Kenya og Tanzania.
Hele plottet er på en gang fascinerende, men også uhyre vanskeligt at holde styr på, bl.a. er persongalleriet og de forskellige efterretningstjenester kompliceret stof.
Hele historien er ladet med personer og steder, tjenester og grupperinger, politiske holdninger og terror.
Der er også et plan, hvor sydafrikaneren Jan og kæresten Lauras liv sammen beskrives, på et menneskeligt niveau. Johns kontakt til sin tidligere svigerfar – viser også noget om menneskelige relationer,
Endnu en barsk, spændende, realistisk international thriller, endnu en Lars Ørlund thriller, der skal læses.
Anne-Lise Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!