Lørdag, marts 23, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MICHAEL CONNELLY: MORDBRAND

mord

MICHAEL CONNELLY: MORDBRAND. Oversat Søren K. Barsøe efter THE BURNING ROOM. 2014. 362 Sider. Kr.

Mordbrand - er 17 Harry Boch bog. Harry Bosch arbejder stadig med at opklare uafsluttede og de såkaldte Cold Cases.

Den nye cold cases der lander på hans skrivemord handler om en berømt mexikansk mariachi-musiker Orlando Merced. Han blev tillyneladende tilfældigt skudt ned på en åben plads midt i Los Angelses for meget længe siden. Skuddet gjorde ham totaltlammet fra livet og ned efter. Nu ti år efter dør han af sine skader. Under obduktionen af ham dukker kuglen i rygsøjlen op.

Harry Bosch og hans nye, unge partner Lucia Soto opdager, at kuglen stammer fra en langtrækkende jagtriffel, så musikeren var altså slet ikke blevet skudt under et bandeopgør, som man ellers senere har henlagde sagen under. Derimod ligner det nu mere et veltilrettelagt og planlagt mord. Bosch´s efterforskning peger snart op ad mod eliten i samfundet. Og ikke nok med det begynder hans makker Lucia Soto der ellers med en strålende karriere foran sig og belønnet med korpsets tapperhedsmedalje – at opfører sig højst mærkværdigt. Bosch opdager nemlig, at Lucia er uden hans viden i gang med sin helt egen undersøgelse og koncentrerer sig mere om en mordbrand, som hun selv overlevede i sin tid.

En ting er læseren sikker på når han giver sig i kast med en ny Michael Connelly at der nervepirrende spænding af høj kvalitet. Connelly er en forfatter der hver gang kan præsenterer troværdige plots. Han er og bliver derfor en læsernes mest populære forfattere.

Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!