Tirsdag, januar 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

NOAH HAWLEY: FØR FALDET

faldetNOAH HAWLEY: FØR FALDET. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efter BEFORE THE FALL. 2016. 430 Sider. Kr. 199,-
Noah Hawley er mest kendt for den fremragende TV-serie Fargo. Men ikke at forglemme er han også forfatteren tilden eminente thriller:  En God Far. Nu følger så Før Faldet. Og lad det være skrevet med det samme at det befæster at Hawley er et af de nye toneangivende forfattere.
Hovedpersonen er den fallerede kunstmaler Scott Burroughts. Normalt plejer han at tage færgen til New York fra Martha´s Vineyard, hvor han bor, men da han uventet bliver tilbudt en plads på familien Batemans privatfly en søndag i august. Det skulle han nok have takket nej til. Præcis 16 minutter senere sker der nemlig det utænkelige: Flyet styrter i havet. De eneste overlevende er kunstmaleren, Scott Burroughs, og en fire år gammel dreng, som nu er eneste tilbageværende medlem af den ufatteligt rig og magtfuld mediemoguls Batemanfamilie.
Kapitlerne skildrer nu skiftevis de konsekvenserne af flystyrtet. Og samtidig fortælles de forskellige passageres og besætningsmedlemmers forhistorier. De tæller – en børsspekulant fra Wall Street og hans hustru, en texansk festabe, der lige er ankommet fra London, en ung kvinde med livskrise, en karrierepilot – og de mystiske omstændigheder, der fører frem til styrtet, bliver langsomt stykket sammen til et større billede. For var flystyrtet en ulykke, der tog livet af så mange betydningsfulde personer? Eller var det et planlagt attentat?
Medierne går fuldstændigt amok nærmest i en blodrus, og beskyld-ningerne fyger gennem luften. Og alt imens Scott kæmper for at klare sin nye berømmelse på godt og ondt, arbejder myndighederne i døgn-drift på at bjærge vraget og finde frem til sandheden.
Før Faldet er endnu en Pageturner fra Jentas. Ja, undskyld udtrykket, man nærmest flyver hen over siderne i denne spændende thriller. Anbefales varmt.
Finn Hansen..

Our website is protected by DMC Firewall!