Søndag, marts 24, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MARIANNE CHRISTENSEN: ET HÆNGEPARTI

ethaMARIANNE CHRISTENSEN: ET HÆNGEPARTI. 340 Sider. Kr. 133,-
Marianne Christensen er ny i krimigenren. Det samme er hendes hovedperson Peter Florian. Han er privatdetektiv og læseren møder ham liggende på et cykelskurtag med en kikkert for øjnene rettet mod et vindue Det er optakten i 12 graders frost i december kort før jul 2009.
Efter endt mission og godt forfrossen vender han tilbage til sit kontor på 5. sal lejlighed på Frederiksberg. I sin postkasse finder han en kuvert hvor der står skrevet uden på: Hr. Detektiv Peter Florian København. F. inde i brevet melder en E. Schönberger at troppe op på hans kontor kl. 10.00.
E. S som står for Eva Schönberger, møder op til tiden følgende morgen. Hun vil gerne have Florian til at diskret undersøge undersøge hvorfor hendes far historikeren Edward Schönberger begik selvmord ved at hænge sig juleaften. Det til stor fustration og overraskende for Eva. Faren var nemlig en livsnyder, kvindekær og en person som ikke går af vejen for at bruge ufine metoder for øge sin rigdom. Men der var også lagt et selvmordsbrev hvor der stod: ENDELIG TOG JEG MOD TIL MIG EFTER ALLE DISSE ÅR.
Det der gør at Eva vil have Peter til at undersøge at akkurat juleaften for to år siden havde en billedkunstner også fundet sin far hængt i et lignende scenaria. Florian indvilger at tage sagen og Eva giver ham en kuvert med 5000 kr og venter at høre nærmere om hans undersøgelser.
Sagen fører ham bl.a. til et billedgalleri på Gammel Strand og herfra træffer han en masse mere eller mindre suspekte personer. Bl.a. også sin gamle ven og  Hasse Aagesen en stor højtråbende, godmodig rødskægget, tørstig og sulten, dameven og humoristisk kæmpe. Han tilbyder at blive Florians Dr. Watson”.
Og så kommer der for alvor gang i sagerne Peter får trusselbreve der advarer ham at stikke snuden i tingene. Snart viser det sig at gerningsmanden eller mændene mener det mere end alvorligt og ikke går af vejen for at tage drastiske metoder i anvendelse.
Marianne Christensen har skrevet en medrivende og humoristisk historie. Hun præsenterer også en række originale og interessante personer og  tegner miljøerne godt og  har et overraskende plot. De varmeste anbefalinger her fra KC.
PS. Der er bare en lille uoverensstemmelse mellem forsiden og teksten.
Finn Hansen

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd