Tirsdag, juli 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

EMMA CLINE: PIGERNE

pigen4EMMA CLINE: PIGERNE. Oversat af Efter THE GIRLS. 278 sider. Kr.

Denne roman er en beretning om Evies ungdom og hvordan det går når man tiltrækkes af det der er meget anderledes. Og når ens bagland ikke er iorden.
Evie er en ung pige , hendes forældre ligger i skilsmisse og hun må klare sig selv, havner derfor i meget dårligt selskab.
Stedet er Californien.  Evie sidder som voksen i sin kammerats sommerhus. Er uden arbejde eller bopæl. Pludselig kommer kammeratens søn og kæreste og skal overnatte i huset. Det er længe siden  
de har set hinanden men de får da opfrisket bekendtskabet.  Den unge mand Julian er på vej med en stoftransport og efterlader pige Sasha hos Evie. Sasha er bekymrende ung. Julian har nævnt Evies uheldige fortid og mens pigerne er alene i huset fortæller Evie sin  rædselsfulde historie. Hvordan hun har mødt pigegruppen og er blevet begejstret og taget med dem ud i deres bosted. De bor på en gammel ranch, der er også mænd og børn, de lever af mad som de stjæler i containere, de drikker, ryger og indtager forskellige ikke sunde stoffer. Alt hvad de kan opdrive af skadelige stoffer nydes.
De lever i et uhumsk miljø,bliver ikke vasket og sover nærmest under åben himmel. Den mandlige leder i gruppen hedder Russell, han er nærmest en guru som alle tilbeder. Han udøver seksuelle krænkelser på Evie, men hun er forgabt i både ham og Susanne. Evie tager regelmæssigt hjem og stjæler penge fra sin mor. Pigerne laver også indbrud og hærværk hos  Evies naboer. Evie er en tid hos sin mor inden et skoleophold, men flygter igen ud til ranchen. Her er man på vej ud til Mitch som er en af Russels musikvenner. Mitch har lovet Russell en pladekontrakt men det bliver ikke til noget, så derfor skal Mitch straffes. Det er pigerne der tager afsted og Evie får lov at tage med.
Mitch har også forgrebet sig seksuelt på Evie ved et tidligere besøg. Hos Mitch går alt galt, pigerne laver massedrab. Evie slipper væk og kommer hjem til sin far. Pigerne bliver først fanget flere år efter og får deres fængselsstraffe.
Romanen bygger på historien om Charles Manson og de mord hans kvindelige tilhængere begek i slutningen af 1960erne.
Det er Emma Clines debutroman og det er virkelig spændende og barsk læsning. Man er nød til at forsætte selv om der nærmest sker grænseløse ting.

HANNE PEDERSEN

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd