Mandag, april 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

BERNARD MINIER: ISKOLD DØD.

koldBERNARD MINIER: ISKOLD DØD. Oversat af Karsten Nielsen efter GLACÉ. 2011. 589 Sider. Kr. 299,95.

Så skal der atter gøres plads på hylden hvor de franske forfattere som Fred Vargas, Jean-Christophe Grangé, Pierre Lematre og 12 krimier fra Forlaget Labyrint. Nu får disse nobiliteter selskab af en af de helt store talenter i dagens franske kriminal - og Spændingslitteratur nemlig Bernard Minier.Miniers Iskold Død kræver 4,5 cm på reolen. Men bare rolig han er centimeter og 589 sider værd, at gøre plads til!

Handlingen udspiller sig i de iskolde, snedækkede Pyrenæerne. Her finder et par arbejdsmænd en dag et lig ophængt højt oppe i kablet til en svævebane. Det vækker stor forfærdelse og ikke mindst forbavselse da det konstateres at liget er en hest der er sprættet op men hovedet er hugget af og væk.

Det bringer bogen og seriens hovedperson politikommisær Martin Servaz fra Toulouse på banen. Han er overrasket over, at han bliver kaldt ud for at spilde tiden med undersøge en død hest. Savez må dog snart konstaterer, via en række omstændigheder, at det hovedløse hestekadaver er et frygteligt budskab. På hesten finder man nemlig dna fra en berygtet massemorder, der burde sidde sikkert bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt der ligger i nærheden. Sagen udvikler sig i rivende da der få dage efter sker det første mord.

"Iskold død" er en spændende dyster thriller i et iskoldt miljø, ikke mindst i den psykiatriske sikringsanstalt. Det er samtidigt en historie hvor uhyggelige hændelser fra fortiden også har stor betydning. Historien har også nogle fremragende personportrætter. Iskold Død handler om en snigende ondskab, galskab og hævn.

"Iskold død" er første bind i Bernard Miniers serie om politikommissær Martin Servaz. Foreløbig har Minier skrevet fire bøger. Der er kun et at sige til L & R få fat i de andre tre hurtigst muligt. Rigtig god fornøjelse med Iskold Død.

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd